המלצה לתחזוק NAS
שלום לכולם,
לא מזמן קניתי NAS בעיקר לצורך גיבויים והזרמת תכנים.
כעת נשאלת השאלה האם ה-NAS שלי באמת צריך לעבוד 24/7? כלומר את ה-JOBS של ההעתקות ה-NAS עושה בשעות הערב בעיקר והזרמת המדיה ב-99% מהמקרים נעשית במהלך שעות היום.
נכון לעכשיו איני רואה מצב שאשתמש ב-NAS בשעות הלילה ולפיכך חשבתי להגדיר שכל יום יכבה בחצות וידלק ב-8 בבוקר. השאלה שלי היא האם דבר כזה פוגע באורך החיים של הדיסקים? כלומר האם עדיף מצב זה שאני נותן להם "לנוח" כמה שעות ביממה מאשר שיעבדו כל הזמן?
לא מזמן קניתי NAS בעיקר לצורך גיבויים והזרמת תכנים.
כעת נשאלת השאלה האם ה-NAS שלי באמת צריך לעבוד 24/7? כלומר את ה-JOBS של ההעתקות ה-NAS עושה בשעות הערב בעיקר והזרמת המדיה ב-99% מהמקרים נעשית במהלך שעות היום.
נכון לעכשיו איני רואה מצב שאשתמש ב-NAS בשעות הלילה ולפיכך חשבתי להגדיר שכל יום יכבה בחצות וידלק ב-8 בבוקר. השאלה שלי היא האם דבר כזה פוגע באורך החיים של הדיסקים? כלומר האם עדיף מצב זה שאני נותן להם "לנוח" כמה שעות ביממה מאשר שיעבדו כל הזמן?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ולמה לא לתת פרטים על מה אתה מדבר?
איזה NAS?
איזה דיסקים יש בפנים?
איזה NAS?
איזה דיסקים יש בפנים?
בעקרון יש שתי מדרגות מנוחה, האחת כיבוי מלא והשניה ספין דאון.
אני אישית משאיר דולק 24 שבע שכן נסיוני האישי לימד אותי שהליך ההדלקה הוא הליך ״מסוכן״ בו איבדת יותר מפעם אחת את אחד ההרדיסקים.
מיותר לציין כמובן שהנאס מחובר ל ups איכתי.
אני אישית משאיר דולק 24 שבע שכן נסיוני האישי לימד אותי שהליך ההדלקה הוא הליך ״מסוכן״ בו איבדת יותר מפעם אחת את אחד ההרדיסקים.
מיותר לציין כמובן שהנאס מחובר ל ups איכתי.
פרטים על הציוד
@Amir64
·
לא פירטתי כי השאלה ששאלתי היא כללית ולא תלויה בציוד אך אם זה בכל זאת משנה הנאס הוא
IOMEGA PX6-300D והדיסקים הנוכחיים הם 2*TB WD RED
·
לא פירטתי כי השאלה ששאלתי היא כללית ולא תלויה בציוד אך אם זה בכל זאת משנה הנאס הוא
IOMEGA PX6-300D והדיסקים הנוכחיים הם 2*TB WD RED
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
Re: פרטים על הציוד
·ידוע הוא שכיבוי והדלקה של מכשירים חשמליים רק מקצר את אורך החיים שלהם.ofirbl כתב:@Amir64
·
IOMEGA PX6-300D והדיסקים הנוכחיים הם 2*TB WD RED...
חבר ups איכותי ותשאיר דלוק.
תקמו אותי אם אני טועה אבל גם שה-NAS דלוק 24/07, הוא מכבה את הדיסקים לאחר X זמן שהם לא בשימוש אז גם במצב זה יוצא בעצם שאתם "מדליקים" את החומרה שלכם מספר פעמים ביום.
האם יש הבדל בין הדלקה מכיבוי מלא של דיסק קשיח להדלקה ממצב של SLEEP?
האם יש הבדל בין הדלקה מכיבוי מלא של דיסק קשיח להדלקה ממצב של SLEEP?
יש הרבה שאלות כאלו (האם לכבות, לעשות SPINDOWN או לא לעשות כלום) באינטרנט ואין כן או לא מוחלט.
לדעתי לכבות לגמרי הכי פחות מומלץ.
לגבי SPINDOWN או כלום אז אם אתה רוצה לחסוך בהספק (חשבון חשמל) אז עדיף SPINDOWN (כרגע כך זה אצלי - 6 כוננים) אבל אם יש לך רק 2 כוננים (הספק שנתי זניח - 20 ש"ח לשנה שלמה) אז לדעתי עדיף לא לעשות כלום (להשאיל דולק ומסתובב).
אני כל הזמן בהלבטות ולאחרונה נוטה לחשוב לשנות מ- SPINDOWN ל- "כלום".
לדעתי לכבות לגמרי הכי פחות מומלץ.
לגבי SPINDOWN או כלום אז אם אתה רוצה לחסוך בהספק (חשבון חשמל) אז עדיף SPINDOWN (כרגע כך זה אצלי - 6 כוננים) אבל אם יש לך רק 2 כוננים (הספק שנתי זניח - 20 ש"ח לשנה שלמה) אז לדעתי עדיף לא לעשות כלום (להשאיל דולק ומסתובב).
אני כל הזמן בהלבטות ולאחרונה נוטה לחשוב לשנות מ- SPINDOWN ל- "כלום".