ניקוי (המון) אבק מתריסים

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

לחדר בבית שלא ניקו המון זמן, יש תריסים(רפיפה כמו שהבנתי) מפלסטיק. התריסים מגיעים עד התקרה. איך כדאי לנקות אותם באופן כזה שלא אסבול מדי מאבק ושהלכלוך לא יעוף החוצה על השכנים? האם יש שואב אבק שמגיע לגובה של 2 מטר וארבעים ובנוסף גם יכול לשאוב אבק מהרווח הקטן שבין תריס לתריס?
דוגמא לתריסים המדוברים בתמונה.
התריס קבוע במקומו ויהיה קשה להגיע לצידו החיצוני . אני גם לא רוצה להוציא אותו ממקומו ולהרכיב שוב.
נא עצתכם.תודה.

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

תריסים מנקים עם מים סבון וסמרטוט, לא עם שואב
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

swifffer

שליחה #3 

אם תנקי בתכיפות סבירה עם מוצר כזה לא תהיה לך שום בעיה, אין צורך בשואב..

http://www.swiffer.com/products/swiffer ... s-extender

ולניקוי הראשוני לא תהיה ברירה וחלק יעוף על השכנים, תכיני אותם פשוט שיסגרו חלונות , תעלי על סולם ותשתמשי בספריי לחץ אוויר עם צינורית דקה כדי להוציא את האבק מהמקומות הקשים.
שי

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

וואו, אוקיי,

שליחה #4 

אמצעים קשים...:)

of1978
מים+סבון+סמרטוט+הרבה אבק= בוץ , שיהיה כמדומני קשה עוד יותר לנקות.
תודה על הרצון לעזור ועל זריזות תשובתך.

Shayosef
הסוויפר הזה נראה מאוד מעניין. פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה,

תודה לכם.

חשבתי על סוויפר,יש לי סוויפר יותר קטן, לא ממש התרשמתי ממנו לדברים יותר קטנים. יש גם סוויפר כזה חשמלי(או על בטריות) אבל לא ראיתי בכזה אורך. יכול להיות שהסוויפר שהבאת בקישור כן מוצלח בניגוד לאלה שניסיתי. חשבתי גם על לחץ מים , לא אוויר, אבל זה גם יעשה בוץ, והלכלוך ילך לשכנים. לא שמעתי על לחץ אוויר, אבל מצאתי עכשו מידע ברשת. חשבתי גם על כפפות או מטליות מיקרופייבר אבל זה יתלכלך מאוד מהר, כך שכל כמה רגעים אצטרך להפסיק את העבודה כדי לשטוף... מה שיסתום לי את הביוב... 8O

ואנא מבלי לפגוע בכם, אני בטוחה ברוחב ידיעתכם,אבל אם למישהו יש רעיונות נוספים אשמח לשמוע.
2. האם זו שאלה שמתאימה יותר לפורום DIY או שהמומחים עורכים ביקור בית בכל פורום?:wink:
על כל פנים, שוב תודות!(Y)

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #5 

שנכנסתי לדירה הקודמת שלי הבאתי חברת ניקיון, הם ניקו את התריסים עם צינור, יום למורות חצי בניין רצה להרוג אותי כי כל הג׳יפה ירד עליהם.
אחרי כמה חודשים שרציתי לנקות שוב הוצאתי את כל התריסים (כולל הגדולים של הסלון) למרפסת שמש ושם עם צינור מים בלחץ גבוה ניקיתי בדקות בודדות כל תריס.
שחר

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #6 

לניקוי ראשוני, אם יש אפשרות להוריד אותם ולשטוף בחוץ/במקלחת מה טוב. אם לא, הייתי מחכה לגשם (השכנים סוגרים חלונות ולא יתלוננו כנראה על אבק שעף) ועובר עם מפוח.

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

spacedude כתב:שנכנסתי לדירה הקודמת שלי הבאתי חברת ניקיון, הם ניקו את התריסים עם צינור, יום למורות חצי בניין רצה להרוג אותי כי כל הג׳יפה ירד עליהם.
אחרי כמה חודשים שרציתי לנקות שוב הוצאתי את כל התריסים (כולל הגדולים של הסלון) למרפסת שמש ושם עם צינור מים בלחץ גבוה ניקיתי בדקות בודדות כל תריס.
...
·זה רק מה שחסר לי...
באמת הייתי מעוניינת לדעת מה עושות חברות ניקיון מקצועיות(אולי הם מכירים אפשרויות אחרות חוץ מאשר עם צינור שיעביר הכל לשכנים...), אבל לא ידעתי איפה אפשר לשאול דבר כזה.
אכן הפשוט ביותר היה להוציא את התריסים, אבל אני לא בטוחה שאני יודעת איך להוציא ולהחזיר, וזה נראה לי גם כבד ויותר גבוה ממני...
נערך לאחרונה על ידי אביבית222 ב 18/12/2014 6:16, נערך 2 פעמים בסך הכל.

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

satih כתב:לניקוי ראשוני, אם יש אפשרות להוריד אותם ולשטוף בחוץ/במקלחת מה טוב. אם לא, הייתי מחכה לגשם (השכנים סוגרים חלונות ולא יתלוננו כנראה על אבק שעף) ועובר עם מפוח.
...
·על האפשרות הראשונה כבר עניתי בתגובה קודמת, מפוח, מה? אני עדיין מחפשת משהו יותר עדין, לא יודעת אם יש.

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

כתבתי בשרשור שחשבתי על לחץ מים והתכוונתי ללחץ בקיטור, אבל לא יודעת אם לא יעשה לי בוץ ואם יהיה קל לנקות.
מה באמת? חברות של שואבי אבק, לא חשבו על דבר כזה עדיין? אני ממש מופתעת. יש מכשירים שבפרסום מבטיחים ניקיון מהרצפה עד התקרה , למה הם מתכוונים?אני מבינה ,לפי מה שאתם אומרים, שלא לתריסים...
ניקוי בקיטור
 ניקוי בקיטור

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #10 

אם את לא גרה בבניין שלי
אז חופשי לחץ מים
:x

או שתחכי ליום גשום ואז תעשי את זה
ככה זה יישטף יותר מהר מהשכנים
העם דורש..... כל מיני דברים

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #11 

חברות של שואבי אבק, לא חשבו על דבר כזה עדיין?
...
חשבו, למשל כאן
http://www.dyson.com/tools/u/up-top-too ... -iron.aspx
זה עובד במידה מסויימת, כלומר יותר טוב מכלום אבל לא ישאיר את המקום סטרילי

לחץ קיטור, במיוחד המכונות הקטנות והחלשות כמו בתמונה יוצרים קצת קיטור ואפס לחץ, זה באמת יעשה רק בוץ, ומכונת קיטור רצינית כבדה, אז או צינור ממש ארוך או שלא נראה לי שתגיעי לתיקרה. אם הדאגה היחידה שאבק לא יעוף לשכנים למה לא לעשות את הניקוי בגשם?

אביבית222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@satih
·כי אני ארטב?:wink:
אוקיי, הבנתי שיש בעיה. התריסים חיכו עד עכשו, יחכו כמה ימים עד שאחליט מה ואיך לעשות.
תודה רבה על המאמץ של כולכם לעזור לי. (Y)

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”