שידרוג קולה תוף
-
shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 344
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
רכשתי לפני חודש קולה אורטיגנו 2.5 ק"ג של רם איבגי.
אני מתחיל להוציא תוצאות סבירות אך עדין לא עיקביות (ראו תמונות).
עיקר הבעיה שלי היא לשלוט בקליות של 300 גר על קולה כזה של 2.5 ק"ג.
אני מעוניין לשדרג אותו ע"י שינוי מהירות התוף והאיורור בכדי לשלוט יותר טוב בכמות באץ משתנה. השאיפה שלי לקלות באצים של 300 גר אך גם יותר גדולים (עד 2 ק"ג) בהמשך.
מצב קיים:
איוורור: בקולה שלי האיורור קבוע (עובד כל הזמן) ע"י מאוורר כנפי מתכת כמו זה שנמצא בתנורי טורבו.
תוף: מנוע 1/8 עם תמסורת קבועה העומדת על 25 rpm (מאוד נמוך במיוחד לבאצים קטנים).
חשבתי על אפשרויות הבקרה הבאות:
איוורור
1. בהנחה שהמאורר מפנה מספיק אוויר שהוא מופעל במקס אז אפשר למתג אותו לפי (Duty cycle (PWM ולקבל איוורור מקס לאחוז מסויים של זמן המחזור ואז כבוי לזמן שנותר. הכי פשוט וזול למימוש.
2. שינוי מתח ותדר של המנוע - הגדלת המהירות המקס שיש כרגע ושליטה מוחלטת באיוורור. הבעיה שהפתרון מאוד יקר (ממיר תדר)
3. הוספת מפוח ביציאת האוויר וביטול המאוורר הקים. פיתרון אלגנטי ויחסית זול אבל אצטרך מתאמים וצנרת בין החלקים - אפשר לשלב אותו בציקלון ולהרוויח גם פינוי מוץ נקי יותר.
מהירות תוף
1. החלפת התמסורת של הנוע כדי לקבל 60 rpm. פיתרון יחסית פשוט אבל המהירות הזו טובה לבאצים קטנים ופחות לבאצים של 2 ק"ג (יותר convection מאשר conduction) כלומר יותר השפעה של חום הנובע מהסעה של אוויר.
2. (VFD (Variable freq drive בעצם שינוי מתח ותדר למנוע בכדי לשלוט מאפס על 80 RPM למשל. הבעיה פיתרון יקר מאוד.
אשמח לשמוע הצעות ו/או הערות נוספות לנ"ל
תודה
שלומי
אני מתחיל להוציא תוצאות סבירות אך עדין לא עיקביות (ראו תמונות).
עיקר הבעיה שלי היא לשלוט בקליות של 300 גר על קולה כזה של 2.5 ק"ג.
אני מעוניין לשדרג אותו ע"י שינוי מהירות התוף והאיורור בכדי לשלוט יותר טוב בכמות באץ משתנה. השאיפה שלי לקלות באצים של 300 גר אך גם יותר גדולים (עד 2 ק"ג) בהמשך.
מצב קיים:
איוורור: בקולה שלי האיורור קבוע (עובד כל הזמן) ע"י מאוורר כנפי מתכת כמו זה שנמצא בתנורי טורבו.
תוף: מנוע 1/8 עם תמסורת קבועה העומדת על 25 rpm (מאוד נמוך במיוחד לבאצים קטנים).
חשבתי על אפשרויות הבקרה הבאות:
איוורור
1. בהנחה שהמאורר מפנה מספיק אוויר שהוא מופעל במקס אז אפשר למתג אותו לפי (Duty cycle (PWM ולקבל איוורור מקס לאחוז מסויים של זמן המחזור ואז כבוי לזמן שנותר. הכי פשוט וזול למימוש.
2. שינוי מתח ותדר של המנוע - הגדלת המהירות המקס שיש כרגע ושליטה מוחלטת באיוורור. הבעיה שהפתרון מאוד יקר (ממיר תדר)
3. הוספת מפוח ביציאת האוויר וביטול המאוורר הקים. פיתרון אלגנטי ויחסית זול אבל אצטרך מתאמים וצנרת בין החלקים - אפשר לשלב אותו בציקלון ולהרוויח גם פינוי מוץ נקי יותר.
מהירות תוף
1. החלפת התמסורת של הנוע כדי לקבל 60 rpm. פיתרון יחסית פשוט אבל המהירות הזו טובה לבאצים קטנים ופחות לבאצים של 2 ק"ג (יותר convection מאשר conduction) כלומר יותר השפעה של חום הנובע מהסעה של אוויר.
2. (VFD (Variable freq drive בעצם שינוי מתח ותדר למנוע בכדי לשלוט מאפס על 80 RPM למשל. הבעיה פיתרון יקר מאוד.
אשמח לשמוע הצעות ו/או הערות נוספות לנ"ל
תודה
שלומי
-
- סנטו דומינגו - באץ של 300 גר
-
- ברזיל בורבון אורגני - באץ של 1 ק"ג
- balila30
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 258
- שם מלא: בועז בלילה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 32 פעמים
בקולה שלי יש שליטה על המהירות של המפוח בעזרת פוטציומטר זה עובד נהדר
תבדוק שוב את מהירות התוף אני חושב שאיבגי משתמש במהירות 45 rpm
קשה לי להאמין שהמהירות 25 rpm
אני לא מכיר את הקולה שקניתה כמה תמונות שנדע במה מדובר
תבדוק שוב את מהירות התוף אני חושב שאיבגי משתמש במהירות 45 rpm
קשה לי להאמין שהמהירות 25 rpm
אני לא מכיר את הקולה שקניתה כמה תמונות שנדע במה מדובר
-
shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

פוטנציומטר שהוא דימר או פוטנציומטר ששולט על רוחב הפולס PWM ? איזה מפוח קנית ?
לגבי המהירות ספרתי את מספר הסיבובים של הציר הקדמי שיושב על מיסב וגם לי זה נראה תמוהה...
אין לי תמונות של הקולה כרגע (אעלה בהמשך) אבל יש באתר של נגרו הרבה צילומים שלו אחרי השידרוגים של גלעד.
לגבי המהירות ספרתי את מספר הסיבובים של הציר הקדמי שיושב על מיסב וגם לי זה נראה תמוהה...
אין לי תמונות של הקולה כרגע (אעלה בהמשך) אבל יש באתר של נגרו הרבה צילומים שלו אחרי השידרוגים של גלעד.
אני ממש לא איש טכני וגם לא מומחה גדול לקלייה או לקולים. עם זאת, אני חושב שקולה כזה מיועד לקליית כמות רבה של קפה ויש כמות מינימום שממנה לא כדאי לרדת (ראית בעצמך). בקולה שלי שכמות המכסימום שלו היא 400 גרם מוגדרת כמות מינימום של 100 גרם. ביחס לקליית 400 גרם, לקליית 100 גרם שיכולה להצליח יש דינאמיקה אחרת לגמרי וגם תוצאה שונה. לעיתים רחוקות אני קולה את כמות המינימום כי השליטה, הבקרה והמקום לפיספוס... מאוד טריקיים.
אני רואה שהקלייה שלך בכמות הייעודית נראית לא רע. כל הכבוד על ההשתלטות על התהליך. אני רואה שעשית כברת דרך מאז דיברנו לאחרונה.
אני מציע כי תשאל בקופיטק מהי כמות המינימום לקלייה בקולה כזה ואולי תגלה שזה מספק אותך ללא צורך בשינויים כה מהותיים בקולה. אני מעריך שזה לא יהיה 300 גרם, אבל אולי קילו או 700 גרם יתנהגו יפה גם בקולה כזה. אני הייתי שמח לקלייה של באטשים של 700-1000 גרם. רק לפני שבוע עשיתי ברצף 6 קליות של תערובות שונות...
בהצלחה
אני רואה שהקלייה שלך בכמות הייעודית נראית לא רע. כל הכבוד על ההשתלטות על התהליך. אני רואה שעשית כברת דרך מאז דיברנו לאחרונה.
אני מציע כי תשאל בקופיטק מהי כמות המינימום לקלייה בקולה כזה ואולי תגלה שזה מספק אותך ללא צורך בשינויים כה מהותיים בקולה. אני מעריך שזה לא יהיה 300 גרם, אבל אולי קילו או 700 גרם יתנהגו יפה גם בקולה כזה. אני הייתי שמח לקלייה של באטשים של 700-1000 גרם. רק לפני שבוע עשיתי ברצף 6 קליות של תערובות שונות...
בהצלחה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ארטיג'אנו זה הקולה הראשון של אבגי.
יש כזה לנגרו והוא שינה כל דבר אפשרי שם.
יש כזה לנגרו והוא שינה כל דבר אפשרי שם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

תודה ראובן, זה ברור לי שהקולה במצבו הנוכחי לא בנוי לבאצים קטנים וכמו שאתה רואה אני מצליח לא רע בבאצים של קילו. כמובן ששאלתי בקופיטק אבל אין מספר קסם לתת צריך לנסות. המליצו לא לרדת מקילו. מכאן בא הרצון שלי לשדרג.
עופר תודה אני יודע שזה הקולה של נגרו וגם דיברתי עם גלעד פשוט לא מוצא זמן להגיע אליו.
מקווה לקבל עצות במיוחד מכאלה שבנו קולים בעצמם על אפשרויות הבקרה של מהירות תוף ואיוורור (אגב יתכן ומספיק רק אחד מהם).
עופר תודה אני יודע שזה הקולה של נגרו וגם דיברתי עם גלעד פשוט לא מוצא זמן להגיע אליו.
מקווה לקבל עצות במיוחד מכאלה שבנו קולים בעצמם על אפשרויות הבקרה של מהירות תוף ואיוורור (אגב יתכן ומספיק רק אחד מהם).
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
קודם כל בהצלחה 
לגבי קליות של 300 גרם, לא מאמין שאתה תוכל לשלוט בכמויות כאלה, המסה של התוף גדולה מדי בשביל 300 גרם,הקפה יספוג את החום ויטוס למעלה וכאשר תכבה את החום ההשפעה תהיה רק לאחר כמה דקות אם בכלל (כנראה שתסיים את הקלייה קודם).
לגבי שאר הדברים שהעלית
ssr דיגיטלי של AUBER , תבדוק אותו ותראה איך תוכל להשתמש בו לאיוורור על אף שההשפעה לא תהיה גדולה כמו שאתה חושב, יכולת היניקה של המפוח הקטן הזה ותנועת האוויר החם בקולה הזה לא ייצרו את ההשפעה שאתה מדמיין שתהיה.
סיבובי מנוע זה בא בסביבות 45-47 כמו שנאמר, עדיף להעלות כדי שתוכל לבצע קליות קצרות יותר ללא חריכת הפולים.
כמובן שהדברים שנכתבו הן דעתי בלבד.
ושוב
בהצלחה
לגבי קליות של 300 גרם, לא מאמין שאתה תוכל לשלוט בכמויות כאלה, המסה של התוף גדולה מדי בשביל 300 גרם,הקפה יספוג את החום ויטוס למעלה וכאשר תכבה את החום ההשפעה תהיה רק לאחר כמה דקות אם בכלל (כנראה שתסיים את הקלייה קודם).
לגבי שאר הדברים שהעלית
ssr דיגיטלי של AUBER , תבדוק אותו ותראה איך תוכל להשתמש בו לאיוורור על אף שההשפעה לא תהיה גדולה כמו שאתה חושב, יכולת היניקה של המפוח הקטן הזה ותנועת האוויר החם בקולה הזה לא ייצרו את ההשפעה שאתה מדמיין שתהיה.
סיבובי מנוע זה בא בסביבות 45-47 כמו שנאמר, עדיף להעלות כדי שתוכל לבצע קליות קצרות יותר ללא חריכת הפולים.
כמובן שהדברים שנכתבו הן דעתי בלבד.
ושוב
בהצלחה
-
shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

הי גלעד.
המון תודה על התגובה לא מרגיש נעים להטריד אותך בשאלות ...
מקבל את דבריך על קליות של 300 גר ובינתיים ירדתי מזה ואני מצליח עם 500-600 גר בלי שום שינוי בקולה.
לגבי המפוח מסכים איתך שהוא לא מספיק ולכן חושב על הפתרון של לבטל אותו ולחבר ציקלון עם מפוח מתכוונן.
בדקתי היום על התוויות של המנוע והוא בעל 1340 rpm והתמסורת היא של 1:60 כלומר מתקבל 23 rpm - כמו שאני מדדתי.
אנסה להחליף את התמסורת ליחס של 1:25 (לא יודע איפה להשיג) ואז תתקבל מהירות של 54 rpm וארד מהרעיון למהירות משתנה (מאוד יקר).
אני מקווה ששליטה באיוורור חזק תפצה על סיבוב תוף קבוע לגודל באץ משתנה.
ושוב תודה על העיצות.
שלומי
המון תודה על התגובה לא מרגיש נעים להטריד אותך בשאלות ...
מקבל את דבריך על קליות של 300 גר ובינתיים ירדתי מזה ואני מצליח עם 500-600 גר בלי שום שינוי בקולה.
לגבי המפוח מסכים איתך שהוא לא מספיק ולכן חושב על הפתרון של לבטל אותו ולחבר ציקלון עם מפוח מתכוונן.
בדקתי היום על התוויות של המנוע והוא בעל 1340 rpm והתמסורת היא של 1:60 כלומר מתקבל 23 rpm - כמו שאני מדדתי.
אנסה להחליף את התמסורת ליחס של 1:25 (לא יודע איפה להשיג) ואז תתקבל מהירות של 54 rpm וארד מהרעיון למהירות משתנה (מאוד יקר).
אני מקווה ששליטה באיוורור חזק תפצה על סיבוב תוף קבוע לגודל באץ משתנה.
ושוב תודה על העיצות.
שלומי
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

הכל בכיף, תזכור שיש שני משתני איוורור לקלייה, אווירקר שנכנס (לא זה שייכנס מהחורים בצידי התוף אלא למשל כאשר תפתח את המכסה העליון) ואוויר שיוצא ביניקה.
להתחיל להסביר את זה ,זה היה טירוף אבל מה שחשוב שתדע זה שיניקת אוויר בלחץ גבוה כנראה תשאב לך את הפולים,כך שאתה מוגבל בעוצמת השאיבה.
יכול להיות שקנית דגם מאוד ישן ושם זה היה מאוד איטי, הכל יכול להיות.
גם 500-600 זה גבולי מאוד לטעמי.
מינ' של 1 קילו כדי למשוך את הקלייה כמו שצריך.
בהצלחה בכל מקרה
להתחיל להסביר את זה ,זה היה טירוף אבל מה שחשוב שתדע זה שיניקת אוויר בלחץ גבוה כנראה תשאב לך את הפולים,כך שאתה מוגבל בעוצמת השאיבה.
יכול להיות שקנית דגם מאוד ישן ושם זה היה מאוד איטי, הכל יכול להיות.
גם 500-600 זה גבולי מאוד לטעמי.
מינ' של 1 קילו כדי למשוך את הקלייה כמו שצריך.
בהצלחה בכל מקרה
-
shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

הי גלעד,
אני רואה בקטלוג של קופיטק את ה FZ-94 שמסוגל לקלות מ- 100 גר עד 2.4 ק"ג !!! אם מעמיקים קצת רואים שזה דגם עם מהירות תוף משתנה ועם איוורור משתנה. אני לא יודע איזה תוף יש שם אבל מנחש שזה ברזל.
לדעתי אפשר להתאים לכל גודל באץ מהירות תוף ואיוורור וכך לשלוט גם בקליות של 100 גר.
אשמח לשמוע את דעתך במה ארטיגנו משודרג שונה
תודה
שלומי
קליה הכי טובה עד כה באץ של 600 גר, פפואה ניו גיני, 15% איבוד לחות.
פיצוץ ראשון ב- 11:50 סיום קליה ב - 15:00 דק.
אני רואה בקטלוג של קופיטק את ה FZ-94 שמסוגל לקלות מ- 100 גר עד 2.4 ק"ג !!! אם מעמיקים קצת רואים שזה דגם עם מהירות תוף משתנה ועם איוורור משתנה. אני לא יודע איזה תוף יש שם אבל מנחש שזה ברזל.
לדעתי אפשר להתאים לכל גודל באץ מהירות תוף ואיוורור וכך לשלוט גם בקליות של 100 גר.
אשמח לשמוע את דעתך במה ארטיגנו משודרג שונה
תודה
שלומי
קליה הכי טובה עד כה באץ של 600 גר, פפואה ניו גיני, 15% איבוד לחות.
פיצוץ ראשון ב- 11:50 סיום קליה ב - 15:00 דק.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

דעתי היא שלא כל מה שכתוב נכון 
אולי תצליח אני לא הייתי שם את הכסף שלי על זה אבל אולי אתה צודק
אני לא יודע הכל לצערי
אני לא מאמין שבעזרת שינוי מהירות תוף או איוורור תוכל לשלוט בקליות כאלה קטנות, זה יכול לעזור אבל לא ל100 גרם.
בהצלחה בכל מקרה ואשמח לשמוע מניסונותיך.
אני לא יודע הכל לצערי
אני לא מאמין שבעזרת שינוי מהירות תוף או איוורור תוכל לשלוט בקליות כאלה קטנות, זה יכול לעזור אבל לא ל100 גרם.
בהצלחה בכל מקרה ואשמח לשמוע מניסונותיך.
גלעד, לפני שאתה שם את הכסף או לא:NEGRO כתב:דעתי היא שלא כל מה שכתוב נכון
אני לא יודע הכל לצערי
בהצלחה בכל מקרה ואשמח לשמוע מניסונותיך....
אתה חושב בכיוון של קולה גדול שאמור להתמודד עם כמויות קטנות
תחשוב ההיפך, קולה קטן שמשתמש בשיטות מסויימות כדי להתמודד גם עם כמויות גדולות. למשל אויר חם או אינפרה אדום.
אני לא מדבר על קולה ספציפי כמובן, אלא מבחינה תאורטית.
אגב כנראה הפתרון באמצע, קולה בינוני עם גמישות למטה ולמעלה.
·
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

קיימת גמישות אבל לא כזו קיצונית.
איך קולה קטן יתמודד על כמויות גדולות, הרי הוא מוגבל בנפח, הפולים יכפילו את עצמם ובפיצוץ 1 החום יעבור מפול לפול ותסיים את הקלייה דקה מ1.
כמובן שישנם עוד פרמטרים לכך שקולה קטן לא יכול להתמודד עם כמויות גדולות מדי מבחינת נפח. לא הייתי שם יותר מחצי מנפח הקולה ,פולים ירוקים.
כאשר מתחילים את הקלייה והתוף בא במגע עם הקפה הירוק, החום שלו עובר אליהם, כמות נמוכה של פולים תספוג יותר מדי חום וכך ייפגע תהליך הקלייה שיתחיל מהר מדי.
כמובן שאני לא פוסל כלום ואם אראה בעיניים קולה שיכול לקלות 2.5 קילו ו100 גרם, אני אאמין.
בכל מקרה, השליטה תהיה גרועה מאוד כיוון שקיים דיליי בין הזמן שבו גוף החימום נדלק עד להשפעה על הפולים עצמם וכמובן במקרה הפוך בו גוף החימום נסגר. בשני המקרים ההשפעה של הכיבוי או ההדלקה תהיה מינורית כיוון שחום התוף יספיק כדי לקחת את הפולים קדימה.
מקווה שהסברתי את עצמי באופן ברור.
בכל מקרה חוזר ואומר, הכל יכול להיות,אישית זו דעתי.
איך קולה קטן יתמודד על כמויות גדולות, הרי הוא מוגבל בנפח, הפולים יכפילו את עצמם ובפיצוץ 1 החום יעבור מפול לפול ותסיים את הקלייה דקה מ1.
כמובן שישנם עוד פרמטרים לכך שקולה קטן לא יכול להתמודד עם כמויות גדולות מדי מבחינת נפח. לא הייתי שם יותר מחצי מנפח הקולה ,פולים ירוקים.
כאשר מתחילים את הקלייה והתוף בא במגע עם הקפה הירוק, החום שלו עובר אליהם, כמות נמוכה של פולים תספוג יותר מדי חום וכך ייפגע תהליך הקלייה שיתחיל מהר מדי.
כמובן שאני לא פוסל כלום ואם אראה בעיניים קולה שיכול לקלות 2.5 קילו ו100 גרם, אני אאמין.
בכל מקרה, השליטה תהיה גרועה מאוד כיוון שקיים דיליי בין הזמן שבו גוף החימום נדלק עד להשפעה על הפולים עצמם וכמובן במקרה הפוך בו גוף החימום נסגר. בשני המקרים ההשפעה של הכיבוי או ההדלקה תהיה מינורית כיוון שחום התוף יספיק כדי לקחת את הפולים קדימה.
מקווה שהסברתי את עצמי באופן ברור.
בכל מקרה חוזר ואומר, הכל יכול להיות,אישית זו דעתי.
-
shlomima
-
- חבר פעיל מאוד

מסכים איתך אבל אפשר לחשוב על התוף ככלי קיבול חום כלומר אפשר להעביר אליו אנרגיה לטמפ הרצויה בהתאם לגודל הבאץ ולא למקסימום שלו. את השליטה בקליה מאותו שלב עושים בעזרת אוויר יניקה/דחיפה.
הבעיה ברעיון הזה היא שמאוד קשה להגיע לטמפ רצויה בתוף וגם לוקח הרבה זמן להתייצב (מסה גדולה). לא בטוח שאפשר לבקר כזה תהליך עם PID.
בספר של Rau הוא סיפר שהצליח לקלות 100 גר בקולה של 20 ק"ג. הבעיות היחידות שהוא ציין היו שמד טמפ הפולים (BT) לא עבד כי הוא לא נגע בפולים וכן הטרייר שלא הוציא שום סמפל מבאץ כזה קטן.
בינתיים לקליות של 600 גר אני מצליח להשתלט עליו בפרוטוקול הבא:
1. חימום הקולה במקס (3000W) ל- 20 דק.
2. הורדה ל 2000W
2. הטענת הפולים ב ET של 140
3. ייבוש 3 דק
4. העלאה ל 3000 עד פיצוץ ראשון
5. הורדה ל- 2000 אחרי פיצוץ ראשון
ניסיתי להמשיך קלייה שלמה ב- 2000 אבל היא נמשכת יותר מידי זמן
הזמנתי דימר SCR להספק של 4000W ומקווה שבעזרתו אגיע למשהוא בין 2000 ל 3000 וואט עבור באץ כזה.
אגב באצים של 200 גר רצו מהר מידי כמו שגלעד אמר וסימתי את הקלייה ב- 7 דק (פיצוץ ראשון ב- 4 דק)
הבעיה ברעיון הזה היא שמאוד קשה להגיע לטמפ רצויה בתוף וגם לוקח הרבה זמן להתייצב (מסה גדולה). לא בטוח שאפשר לבקר כזה תהליך עם PID.
בספר של Rau הוא סיפר שהצליח לקלות 100 גר בקולה של 20 ק"ג. הבעיות היחידות שהוא ציין היו שמד טמפ הפולים (BT) לא עבד כי הוא לא נגע בפולים וכן הטרייר שלא הוציא שום סמפל מבאץ כזה קטן.
בינתיים לקליות של 600 גר אני מצליח להשתלט עליו בפרוטוקול הבא:
1. חימום הקולה במקס (3000W) ל- 20 דק.
2. הורדה ל 2000W
2. הטענת הפולים ב ET של 140
3. ייבוש 3 דק
4. העלאה ל 3000 עד פיצוץ ראשון
5. הורדה ל- 2000 אחרי פיצוץ ראשון
ניסיתי להמשיך קלייה שלמה ב- 2000 אבל היא נמשכת יותר מידי זמן
הזמנתי דימר SCR להספק של 4000W ומקווה שבעזרתו אגיע למשהוא בין 2000 ל 3000 וואט עבור באץ כזה.
אגב באצים של 200 גר רצו מהר מידי כמו שגלעד אמר וסימתי את הקלייה ב- 7 דק (פיצוץ ראשון ב- 4 דק)
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

בעיקרון אתה צודק, אם תוכל להעביר את כמות החום הרצויה לתוף ,כזו שתדחף את הטמפ' למעלה בדיוק במידה. הבעיה היא שהמדד שלך לא יוכל להיות סביבה ופולים אלא גם טמפ' תוף. אם תצליח בזה אז אולי זה יעבוד ותוכל לאחר כמה קליות ליצור חיזוי מסויים.
אני אשמח ללמוד מניסיונותיך. בהצלחהההההההההה וערב מצוין
אני אשמח ללמוד מניסיונותיך. בהצלחהההההההההה וערב מצוין