אני רוצה להתקין xmbc ב htpc
ולא מבין אך מפרמטים את ההארדיסקים שיושבים לי ב htpc
אני לוחץ שם על מינוס לאחר מכן הוא מבקש מחיצות ועוד כל מיני swap
מישהו יכול קצת בקצרה בפשטות להסביר
תודה לעונים
LG LED TV 4K 43UJ752Y
philips LED TV 40" 100Hz 5605h
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Astra 19.2E-Badr 26E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
אם אתה מתקין מחדש ולא אכפת לך ממה שהיה על הדיסקים תן להתקנה לייצר מחיצות כפי שהיא רוצה.
אם אתה מתעקש לייצר אותן בעצמך אז בגדול אתה צריך מחיצת boot/ בגודל קטן ( חצי גיגה ) , מחיצת / ( root ) מסוג ext3 או ext4 באיזה גודל שאתה רוצה אבל שתספיק למערכת ההפעלה ומחיצה מסוג swap בגודל כפול מהזיכרון הפיזי שלך.
יש כאלו שפותחים את ה / ( root ) על כל הדיסק ויש כאלה שיעדיפו לנהל את המקום לפי מחיצות ואז ה / קטן יחסית אבל יש צורך ליצור מחיצות נוספות כמו opt/ ו home/
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
אני רוצה להתקין kodi בעתיד ולבינתיים xmbc
יש לי שני הארד דיסקים. אחד ssd 120 giga והארדיסק השני רגיל 2 tara
הבעיה שתמיד אם אני מפרמט אוטומט לפי בחירה של מערכת ההפעלה שההתקנה והפרמוט מתבצע על ה ssd
היא לא מזהה לי את ההארד דיסק של השני טרה
בגלל זה חשבתי לפרמט באופן שאני בוחר בכדי שיהיה לי זיהוי של שני הכוננים
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
IdanPlus-Astra 4.9E-Eutelsat 9E-Hotbird 13E-Eutelsat 16E-Astra 19.2E-Badr 26E-Turksat 42E-Yahsat 52.5E
לא ענית על השאלה של @mp3lll, איזה מערכת הפעלה אתה מתקין?
(Kodi, XBMC וגם לינוקס אינן מערכות הפעלה)
באופן כללי, תן להתקנה של מערכת ההפעלה / הפצה לבצע את תהליך הפרמוט באופן אוטומטי, זה לא תמיד תהליך פשוט (תלוי ב־bootloader, בקושחה BIOS או UEFI, ובסוג טבלת המחיצות MBR או GPT) כך שאין תשובה חד משמעית ויש לפנות אל הדוקומנטציה של מערכת ההפעלה.
אני מתקין xmbc buntu
העניין הוא שאני נותן לו לפרמט אוטומט כמו שהוא רוצה אך הוא לא רוצה לזהות את ההארד דיסק השני שעליו לא יושב מערכת הפעלה
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
תתחבר ב־ssh ותריץ lsblk לזיהוי הכונן השני.
עם cfdisk תיצור מחיצה אחת ראשית בכונן ואז תבנה את מערכת הקבצים עם mkfs.ext4.
בסוף תריץ את lsblk עם הדגל f לזיהוי ה־UUID של המחיצה שיצרת ותוסיף את הערך המתאים ל־fstab (עם הנתיב שאתה רוצה לעגן אליו את הספריה).
אם ככה אז שקול לעבור ל־OpenELEC, אם קיימת מערכת קבצים על הדיסק השני אז היא תעגן (mount) את המחיצות של כונן פנימי באופן אוטומטי ואתה רק צריך לדאוג לקיום מערכת קבצים, אני לא יודע אם זה נכון ל־XBMCbuntu (בטוח לא ב־Ubuntu).
את הכונן אתה יכול לפרמט כ־NTFS תחת וינדוס או כ־EXT4 באמצעות GParted הידידותית למשתמש תחת הפצת Live כמו Puppy Linux.
אפשר גם לעבוד דרך SSH ב־OpenELEC עם הכלים cfdisk ו־mkfs.ext4 אבל לפי ההודעה שלך זה מעבר ליכולתך.
תודה
ננסה מחר
אם תוכל לתת לי לינק להורדה מדויקת ל htpc שלי המעבד של אינטל i5
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
mp3lll כתב:למה אתה שובר את הראש אם אין לך ידע בנושא ולא עובד עם חלונות?
...
·אני לא רוצה להיות נחרץ כמו mp3 אבל בהחלט יש משהו בדבריו.
אם את טיפוס סקרן שאוהב ללמוד דברים חדשים אז לך על מערכת ההפעלה הזו אבל תשקיע מזמנך כדי לקרוא ולהבין מעט לפחות בדברים שבווינדוס אתה מקבל ב״חינם״ כמו למשל mount.
אם זה לא מעניין אותך בכלל ואתה בסה״כ רוצה להתקין משהו שיעבוד אז אל תחשוב פעמים ותעבוד עם ווינדוס שאתה גם מכיר אותה והיא גם הגבה יותר ידידותית למשתמש
אני מצרף הסבר ל"עיגון אוטומטי" של הארד דיסק שאינו חלק ממערכת ההפעלה באובונטו (נכון גם ל XBMCBUNTU).
אני אישית עשיתי כך. במקרה שאתה חדש בזה זה אכן דורש מה רגעים.
לגבי מה ש dheadend אמר, יכול להיות באמת שההארד דיסק של 2T שלך בכלל לא פורמט למערכת קבצים כלשהי ואז אתה חייב לעשות כך קודם. AutomaticallyMountPartitions
בהצלחה
לא הולך לי עם הלינוקס
לא רוצה חלונות
אולי יש מישהו שיכול להסביר לי במובנים הכי פשוטים איך בהתקנה אני מגדיר בהארדיסק של ה ssd 120 giga תשב מערכת ההפעלה הפצה לא משנה מה
ואילו בהארדיסק של ה 2 tara אני יכניס שם את כול קבצי הוידאו
אם יש סרטונים להנפשה זה יעזור לי יותר
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
מצאתי פתרון לפרמוט הארד דיסק שיכיל זיהוי ל xmbcubunu
יש לי סטירמר פופקורן a 210
אני אחבר את הארד דיסק לשם ודרך ההגדרות אפרמט אותו אוטומטי ללינוקס
עכשיו שאלתי היא איזה סוג קבצים הוא יפרמט לי את ההארד דיסק כקובץ ext3 או ext4 ?
מה מומלץ לhtpc שעיקר הצפייה היא במדייה?
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
dhead666
הקשבתי לך ולא הצליחה לי ההתקנה של open elec בהתקנה עם ה usb
אם תוכל בבקשה לתת לי קישור ללינק ההורדה שאמורה לעבוד לי על ה htpc שלי
אני כבר יותר משבוע חורש וטוחן .... ועובד עצות.
LG LED TV 4K 43UJ752Y
Vu+ Ultimo 4K
Vu+ Uno HD
TeVii S472 DVB-S2 PCIe
את הכונן השני, זה שמיועד לאחסן מדיה, אני ממליץ על אחת מהדרכים הבאות לפרמוט:
* פשוט תחבר למחשב שמריץ וינדוס ותפרמט כ־NTFS, אין שום בעיה ל־OpenELEC להתמודד עם מערכת קבצים זו.
* תחת וינדוס, השתמש ב־LiLi ליצירת כונן USB של Ubuntu או PuppyLinux שבשתיהן ניתן למצוא את Gparted, באמצעותה תפרמט את הכונן השני ישירות על ה־HTPC למערכת קבצים NTFS או EXT4.
שים לב כי במקרה של Ubuntu אתה יוצר אמנם מדיית התקנה אך בתפריט העלייה שלה אפשר לבחור להריץ גרסת Live.