קצב העברה מחריד
שלום לכום,
ביום רביעי האחרון עברתי ל100 מגה של הוט(גם תשתית גם ספק).
קיבלתי את ה- HotBox של הוט, האינטרנט עובד (מהירות הורדה מקסימילית הייתה 4.8, עדיין מברר למה זה הכי גבוה שניתן להגיע).
היום ניסיתי להעביר מידע בין שני מחשבים ברשת הפנימית שלי (LAN). כבל המחובר באופן ישיר מהראוטר של הוט למחשב הנייד שלי.
הופתעתי לגלות כי מהירות ההעברה היא 500 Kb/s!!!
בעבר ביצעתי את אותה הפעולה בדיוק למעט העובדה שהיה לי Dlink של בזק במהירות של קרוב ל 10 Mb/s.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם הרוטאר של הוט לא יודע לספק מהירויות גבוהות?
ביום רביעי האחרון עברתי ל100 מגה של הוט(גם תשתית גם ספק).
קיבלתי את ה- HotBox של הוט, האינטרנט עובד (מהירות הורדה מקסימילית הייתה 4.8, עדיין מברר למה זה הכי גבוה שניתן להגיע).
היום ניסיתי להעביר מידע בין שני מחשבים ברשת הפנימית שלי (LAN). כבל המחובר באופן ישיר מהראוטר של הוט למחשב הנייד שלי.
הופתעתי לגלות כי מהירות ההעברה היא 500 Kb/s!!!
בעבר ביצעתי את אותה הפעולה בדיוק למעט העובדה שהיה לי Dlink של בזק במהירות של קרוב ל 10 Mb/s.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם הרוטאר של הוט לא יודע לספק מהירויות גבוהות?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
ההוטבוקס תומך ב 10\100\1000 בחיבורים קווים ולכן תומך ברשת 1Gbps
האם שני המחשבים (הנייד, הנייח) מחוברים קווית לראוטר?
האם בשניהם כרטיס הרשת תומך במהירות של 1Gbps ?
תוכל לבדוק זאת דרך הגדרות החיבור,
[imgbig]http://www.buildeasypc.com/wp-content/u ... _winxp.jpg[/imgbig]
למשל כאן כתוב מהירות 100Mbps, אצלך אם הכל תקין והכרטיסי רשת במחשבים תומכים בעד ג'יגה, אמור להיות כתוב 1Gbps
תעדכן מה כתוב לך בכל אחד מן המחשבים.
שאלה נוספת היא כיצד אתה בודק את מהירות ההעברה? (תסביר בדיוק)
האם שני המחשבים (הנייד, הנייח) מחוברים קווית לראוטר?
האם בשניהם כרטיס הרשת תומך במהירות של 1Gbps ?
תוכל לבדוק זאת דרך הגדרות החיבור,
[imgbig]http://www.buildeasypc.com/wp-content/u ... _winxp.jpg[/imgbig]
למשל כאן כתוב מהירות 100Mbps, אצלך אם הכל תקין והכרטיסי רשת במחשבים תומכים בעד ג'יגה, אמור להיות כתוב 1Gbps
תעדכן מה כתוב לך בכל אחד מן המחשבים.
שאלה נוספת היא כיצד אתה בודק את מהירות ההעברה? (תסביר בדיוק)
אוקיי, הבנתי מה הבעיה.
עשיתי בדיקה ב- WiFi וההעברה הייתה במהירות של 5 מגה לשניה.
הבנתי שמשהו עם הכבל לא בסדר ואכן, המהירות שהופיעה לי באחד המחשבים הייתה 10mbps במקום 1 gbps.
החלפתי כבל רשת ושני המחשבים עבדו במהירות של 1 gbps וההעברה הייתה במהירות של 50 Mbps.
כנראה שהכבל שהשתמשתי בו היה תקול.
ובדקתי את המהירות באמצעות העברת קובץ ממחשב למחשב "\\" לאחד המחשבים ומשיכה של הקובץ.
תודה רבה על העזרה!
עשיתי בדיקה ב- WiFi וההעברה הייתה במהירות של 5 מגה לשניה.
הבנתי שמשהו עם הכבל לא בסדר ואכן, המהירות שהופיעה לי באחד המחשבים הייתה 10mbps במקום 1 gbps.
החלפתי כבל רשת ושני המחשבים עבדו במהירות של 1 gbps וההעברה הייתה במהירות של 50 Mbps.
כנראה שהכבל שהשתמשתי בו היה תקול.
ובדקתי את המהירות באמצעות העברת קובץ ממחשב למחשב "\\" לאחד המחשבים ומשיכה של הקובץ.
תודה רבה על העזרה!
- tomer953
- חבר מכור קשה

מנצל את השרשור לשאלה קשורה.
אם יש לי 100 מגה בהוטבוקס
(מחשב אחד מחובר ישיר ולפטופ בחיבור wifi)
מה אמורים להיות הנתונים בכל אחד?
ואיך אני יודע בכמה הכרטיסי רשת תומכים? (משנה אם הם תומכים בג'יגה אם המהירות המקסימלית כרגע היא 100 מגה?)
שואל כי יש לי העברת נתונים בין המחשבים במהירות אפסית ואני מניח שזו גם הסיבה שסרטים מהמחשב הראשי נתקעים כשאני צופה מהלפטופ
אם יש לי 100 מגה בהוטבוקס
(מחשב אחד מחובר ישיר ולפטופ בחיבור wifi)
מה אמורים להיות הנתונים בכל אחד?
ואיך אני יודע בכמה הכרטיסי רשת תומכים? (משנה אם הם תומכים בג'יגה אם המהירות המקסימלית כרגע היא 100 מגה?)
שואל כי יש לי העברת נתונים בין המחשבים במהירות אפסית ואני מניח שזו גם הסיבה שסרטים מהמחשב הראשי נתקעים כשאני צופה מהלפטופ
- tomer953
- חבר מכור קשה

קודם כל קצת סדר:
הכרטיסי רשת, קווים ואלחוטיים, תומכים בקצב העברת נתונים - לדוגמא ברשת קווית נפוצים קצבי העברה של 100Mbps או 1Gbps (ג'יגה).
יש הבדל בין מהירות הרשת הפנימית, למהירות ההורדה שלך שאתה מקבל מהספקית,
כמובן, שכלל, מהירות הרשת הפנימית חייבת להיות גבוה יותר ממהירות הגלישה שלך, כדי שלא תיצור צוואר בקבוק, למשל אם מהירות הרשת הפנימית שלך היא 100Mbps ומהירות ההורדה שלך היא 200Mbps כמובן שלא תוכל לנצל את ה200 מגה אלא רק חצי.
מהירות הרשת הפנימית אינה משמשת אך ורק בהקשר של הורדות, אלא כמובן גם בהעברת קבצים בתוך הרשת הביתית,
לדוגמא אם תשתמש ב2 מחשבים שמחוברים קווית לציוד התומך ב1Gbps תוכל באופן תאורטי להעביר בקצב הזה... (125 מגה בשנייה)
בפועל - המהירות תהיה קטנה מכך, שכן הצוואר בקבוק ברוב המכשירים הוא קצב כתיבת הדיסק הקשיח - אבל זה נושא אחר.
לגבי כרטיסי רשת אלחוטיים - הם בדר"כ מעבירים 150Mbps או 300Mbps אם זה לא משהו מיוחד, לכן הם לא מתקרבים ל1Gbps של כרטיס רשת קווי
וגם זה רק על הנייר שכן בפועל מהירות העברה אלחוטית היא תלויה במשתנים רבים ולכן יורדת..
אם יש לך כרטיס של 150Mbps או 300Mbps אז תיאורטית אתה כן יכול לקבל את כל מהירות ההורדה שהיא 100Mbps - מעשית, זה תלוי בציוד קצה שלך - ראוטר, טווח מהראוטר, הפרעות בחדר, וכו'. לא ניכנס לזה עכשיו, תעשה בדיקת מהירות ותראה לכמה אתה מגיע...
לגבי בדיקת מהירות כרטיס רשת, כנס ל:
לוח הבקרה\רשת ואינטרנט\חיבורי רשת
אצלי המתאם רשת הוא:
Realtek PCIe GBE Family Controller
אתה רואה שכתוב GBE שכן זה מציין 1Gbps, אפשר להיכנס לקביעת תצורה - מתקדם - Speed & Duplex - ולבחור שם במקום Auto - מהירות ג'יגה
1Gbps Full Duplex
[imgbig]http://i.imgur.com/6GmSS9a.png[/imgbig]
כמו כן כתוב במהירות החיבור 1Gbps ולא 100Mbps
הדרך הכי קלה ונוחה לדעת בכמה הם תומכים, זה לחבר אותם ישירות אל ההוטבוקס בכבל רשת, ולראות מהי המהירות שכתובה, אם כתוב 1Gbps סימן שהם תומכים ג'יגה, ואם כתוב 100Mbps סימן שהם תומכים עד 100...
לגבי קרטועים בצפייה - בהחלט יכול להיות שזו הסיבה,
האם כשאתה מנגן מUSB\דיסק מקומי - הצפייה חלקה? רק שאתה צופה מהרשת הצפייה מקרטעת?
אם כן - סביר להניח שאיכות אות הWIFI חלש ואינו מספיק להעביר...
הכרטיסי רשת, קווים ואלחוטיים, תומכים בקצב העברת נתונים - לדוגמא ברשת קווית נפוצים קצבי העברה של 100Mbps או 1Gbps (ג'יגה).
יש הבדל בין מהירות הרשת הפנימית, למהירות ההורדה שלך שאתה מקבל מהספקית,
כמובן, שכלל, מהירות הרשת הפנימית חייבת להיות גבוה יותר ממהירות הגלישה שלך, כדי שלא תיצור צוואר בקבוק, למשל אם מהירות הרשת הפנימית שלך היא 100Mbps ומהירות ההורדה שלך היא 200Mbps כמובן שלא תוכל לנצל את ה200 מגה אלא רק חצי.
מהירות הרשת הפנימית אינה משמשת אך ורק בהקשר של הורדות, אלא כמובן גם בהעברת קבצים בתוך הרשת הביתית,
לדוגמא אם תשתמש ב2 מחשבים שמחוברים קווית לציוד התומך ב1Gbps תוכל באופן תאורטי להעביר בקצב הזה... (125 מגה בשנייה)
בפועל - המהירות תהיה קטנה מכך, שכן הצוואר בקבוק ברוב המכשירים הוא קצב כתיבת הדיסק הקשיח - אבל זה נושא אחר.
לגבי כרטיסי רשת אלחוטיים - הם בדר"כ מעבירים 150Mbps או 300Mbps אם זה לא משהו מיוחד, לכן הם לא מתקרבים ל1Gbps של כרטיס רשת קווי
וגם זה רק על הנייר שכן בפועל מהירות העברה אלחוטית היא תלויה במשתנים רבים ולכן יורדת..
אם יש לך כרטיס של 150Mbps או 300Mbps אז תיאורטית אתה כן יכול לקבל את כל מהירות ההורדה שהיא 100Mbps - מעשית, זה תלוי בציוד קצה שלך - ראוטר, טווח מהראוטר, הפרעות בחדר, וכו'. לא ניכנס לזה עכשיו, תעשה בדיקת מהירות ותראה לכמה אתה מגיע...
לגבי בדיקת מהירות כרטיס רשת, כנס ל:
לוח הבקרה\רשת ואינטרנט\חיבורי רשת
אצלי המתאם רשת הוא:
Realtek PCIe GBE Family Controller
אתה רואה שכתוב GBE שכן זה מציין 1Gbps, אפשר להיכנס לקביעת תצורה - מתקדם - Speed & Duplex - ולבחור שם במקום Auto - מהירות ג'יגה
1Gbps Full Duplex
[imgbig]http://i.imgur.com/6GmSS9a.png[/imgbig]
כמו כן כתוב במהירות החיבור 1Gbps ולא 100Mbps
הדרך הכי קלה ונוחה לדעת בכמה הם תומכים, זה לחבר אותם ישירות אל ההוטבוקס בכבל רשת, ולראות מהי המהירות שכתובה, אם כתוב 1Gbps סימן שהם תומכים ג'יגה, ואם כתוב 100Mbps סימן שהם תומכים עד 100...
לגבי קרטועים בצפייה - בהחלט יכול להיות שזו הסיבה,
האם כשאתה מנגן מUSB\דיסק מקומי - הצפייה חלקה? רק שאתה צופה מהרשת הצפייה מקרטעת?
אם כן - סביר להניח שאיכות אות הWIFI חלש ואינו מספיק להעביר...
תודה רבה על התגובה המפורטת..!!!
לא הבנתי את הקטע של המהירות הפנימית צריכה להיות גבווה יותר ממהירות ההורדה?
הכוונה שאם אני באינטרנט של 100 מגה אז המהירות של העברת קבצים ברשת הביתית (האלחוטית) צריכה להיות גבוהה יותר?
ברגע שאני שם את הסרט על המחשב/כונן המחובר למחשב אין כלל בעיה..
כשאני אגיע הבייתה אני אצלם לפי הנתונים בלפטופ ובמחשב המחובר לראוטר ותוכל לראות את הנתונים כמו שהם.
לא הבנתי את הקטע של המהירות הפנימית צריכה להיות גבווה יותר ממהירות ההורדה?
הכוונה שאם אני באינטרנט של 100 מגה אז המהירות של העברת קבצים ברשת הביתית (האלחוטית) צריכה להיות גבוהה יותר?
ברגע שאני שם את הסרט על המחשב/כונן המחובר למחשב אין כלל בעיה..
כשאני אגיע הבייתה אני אצלם לפי הנתונים בלפטופ ובמחשב המחובר לראוטר ותוכל לראות את הנתונים כמו שהם.
ואלה הנתנוים
צירפתי את הנתונים..
עדיין לא כל כך הבנתי..
אם הרשת הביתית שלי היא הרי אלחוטית דרך הwifi
אז היא מתבססת על האינטרנט לא?
[imgbig]http://up413.siz.co.il/up2/xwun2wzzmlzm.jpg[/imgbig]
עדיין לא כל כך הבנתי..
אם הרשת הביתית שלי היא הרי אלחוטית דרך הwifi
אז היא מתבססת על האינטרנט לא?
[imgbig]http://up413.siz.co.il/up2/xwun2wzzmlzm.jpg[/imgbig]
- tomer953
- חבר מכור קשה

עכשיו לך שב עם הלפטופ הכי קרוב להוטבוקס שאתה יכול, ותראה איך הקצב העברה גדל משמעותית..
אין מה לעשות wifi זה לא יציב... ומאבד המון מהיכולת שלו בהתאם לסביבה בבית, ולציוד קצה שלך (למשל טיב הראוטר, טיב האלחוט בלפטופ וכו)
המחשב הנייח שלך מקבל 1gbps והוא מחובר בצורה תקינה, אם תחבר את הנייד גם בצורה קווית תקבל מהירות העברה גבוהה,
למרות שאם אני לא טועה, הלפטופ שלך מכיל חיבור קווי של עד 100 ולא 1gbps ולכן הוא יהווה צוואר בקבוק, אך עדיין קצב ההעברה יהיה מהיר מאוד, בערך 12.5 מגה לשנייה.
לגבי הקשר לחיבור אינטרנט, אין קשר בין האינטרנט לרשת הפנימית, היא יכולה לעבוד גם בלי אינטרנט, גם אם תתנתק מהספקית שלך תוכל להעביר קבצים ברשת, וזה ייעשה במהירות של הרשת הפנימית שלך,
אצלך 2 מתוך 3 הגורמים פועלים על 1gbps
אבל המחשב נייד פועל על אות אלחוטי נמוך,
וברשת ביתית הכלל אצבע הוא שהרשת תעבוד במהירות של הגורם הנמוך ביותר, אצלך הלפטופ.
כלומר כל ההעברה שבה מעורב הלפטופ תעשה בקצב שלו.
אם תחבר מחשב נייח נוסף שיתחבר גם הוא קווית ויקבל 1gbps אז ביניהם מהירות העברת הקבצים תהיה גדולה (תיאורטית עד 125 מגה לשנייה)
אבל העברה שמערבת את הלפטופ תאיט את הקצב למהירות של הלפטופ (כמו שקורה אצלך שאתה מעביר במהירות של חצי מגה לשנייה)
מהירות האינטרנט מהספקית באה לידי ביטוי רק במצב שהמהירות הורדה שאתה זכאי לקבל מהספקית גדולה מהמהירות בפועל שאתה יכול להפיק מהרשת הביתית שלך,
למשל אם תתחבר ל200 מגה של הוט, לא תוכל להוריד במהירות של 25 מגה (200 חלקי 8 זה החישוב) בשנייה דרך הלפטופ שלך שמחובר אלחוטית שכן הוא יוצר צוואר בקבוק.
לעומת זאת אם תחבר אותו קווית, והוא תומך קווית עד 100mbps תוכל להוריד במהירות של עד 12.5 מגה לשנייה, וכל שאר המהירות לא תנוצל בשל המגבלה של הרשת הפנימית.
מקווה שהייתי ברור, ממליץ לך לחפש איך:
1. לנסות לחבר את הלפטופ קווית, אם הוא במקום קבוע יחסית
2. אם אין אפשרות קווית, למצוא פתרונות לייעול האלחוט, למשל חיבור ראוטר חזק להוטבוקס שייתן אלחוט חזק בבית, הוספת אקסס פוינט וכו
אין מה לעשות wifi זה לא יציב... ומאבד המון מהיכולת שלו בהתאם לסביבה בבית, ולציוד קצה שלך (למשל טיב הראוטר, טיב האלחוט בלפטופ וכו)
המחשב הנייח שלך מקבל 1gbps והוא מחובר בצורה תקינה, אם תחבר את הנייד גם בצורה קווית תקבל מהירות העברה גבוהה,
למרות שאם אני לא טועה, הלפטופ שלך מכיל חיבור קווי של עד 100 ולא 1gbps ולכן הוא יהווה צוואר בקבוק, אך עדיין קצב ההעברה יהיה מהיר מאוד, בערך 12.5 מגה לשנייה.
לגבי הקשר לחיבור אינטרנט, אין קשר בין האינטרנט לרשת הפנימית, היא יכולה לעבוד גם בלי אינטרנט, גם אם תתנתק מהספקית שלך תוכל להעביר קבצים ברשת, וזה ייעשה במהירות של הרשת הפנימית שלך,
אצלך 2 מתוך 3 הגורמים פועלים על 1gbps
אבל המחשב נייד פועל על אות אלחוטי נמוך,
וברשת ביתית הכלל אצבע הוא שהרשת תעבוד במהירות של הגורם הנמוך ביותר, אצלך הלפטופ.
כלומר כל ההעברה שבה מעורב הלפטופ תעשה בקצב שלו.
אם תחבר מחשב נייח נוסף שיתחבר גם הוא קווית ויקבל 1gbps אז ביניהם מהירות העברת הקבצים תהיה גדולה (תיאורטית עד 125 מגה לשנייה)
אבל העברה שמערבת את הלפטופ תאיט את הקצב למהירות של הלפטופ (כמו שקורה אצלך שאתה מעביר במהירות של חצי מגה לשנייה)
מהירות האינטרנט מהספקית באה לידי ביטוי רק במצב שהמהירות הורדה שאתה זכאי לקבל מהספקית גדולה מהמהירות בפועל שאתה יכול להפיק מהרשת הביתית שלך,
למשל אם תתחבר ל200 מגה של הוט, לא תוכל להוריד במהירות של 25 מגה (200 חלקי 8 זה החישוב) בשנייה דרך הלפטופ שלך שמחובר אלחוטית שכן הוא יוצר צוואר בקבוק.
לעומת זאת אם תחבר אותו קווית, והוא תומך קווית עד 100mbps תוכל להוריד במהירות של עד 12.5 מגה לשנייה, וכל שאר המהירות לא תנוצל בשל המגבלה של הרשת הפנימית.
מקווה שהייתי ברור, ממליץ לך לחפש איך:
1. לנסות לחבר את הלפטופ קווית, אם הוא במקום קבוע יחסית
2. אם אין אפשרות קווית, למצוא פתרונות לייעול האלחוט, למשל חיבור ראוטר חזק להוטבוקס שייתן אלחוט חזק בבית, הוספת אקסס פוינט וכו
אז בדקתי ואלה הממצאים.
הלכתי על הלפטופ ליד ההוטבוקס
מהירות האינטרנט הייתה עדיין 144.4 באינטרנט בלפטופ.
לגבי המהירות העברה ברשת הפנימית אלחוטית היא הייתה 11 מגה.
אכן גדל, למרות שלפני זה בסלון (במקוחם שאז בדקתי) היה לי מהירות של 18 מגה ואז שוב צנח ל500kb לאחר כמה דקות.
בנוסף בדקתי את המפרט בלפטופ ורשופ בהגדרות:
LAN: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN rea
אז זה אמור להיות טוב לא?
האם אם אני יקנה ראוטר חדש הוא ישפר לי את המהירות של הרשת הפנימית? הקליטה של הוואי פיי טובה גם עכשיו..
הלכתי על הלפטופ ליד ההוטבוקס
מהירות האינטרנט הייתה עדיין 144.4 באינטרנט בלפטופ.
לגבי המהירות העברה ברשת הפנימית אלחוטית היא הייתה 11 מגה.
אכן גדל, למרות שלפני זה בסלון (במקוחם שאז בדקתי) היה לי מהירות של 18 מגה ואז שוב צנח ל500kb לאחר כמה דקות.
בנוסף בדקתי את המפרט בלפטופ ורשופ בהגדרות:
LAN: Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN rea
אז זה אמור להיות טוב לא?
האם אם אני יקנה ראוטר חדש הוא ישפר לי את המהירות של הרשת הפנימית? הקליטה של הוואי פיי טובה גם עכשיו..