תופעה לא ברורה במהלך כיול אודיסי
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ראשית אני מכיר את תהליך הכיול , ביצעתי אותו מספר לא קטן של פעמים.
עשיתי איזה שינוי בחדר והחלטתי לבצע כיול מחדש ( xt 32 - שמונה מדידות ).
הרצתי כיול מלא. העניין הוא שבמדידה הראשונה ( הסיבוב הראשון של ה test tone ) נראה כי אודיסי שולחת פעמיים test tone לרמקול הסנטר וכך גם התמונה הגרפית מראה. נראה כי הפעם השניה חזקה יותר אבל אין לי דרך לבדוק את זה חוץ ממה שאני שומע באוזן.
בסבבים הבאים של המדידה הכל בסדר, רק test tone אחד לכל רמקול. אין הודעות שגיאה של אודיסי במהלך הכיול.
לדעתי התוצאה הסופית מצויינת, המרחקים נראים בסדר, העוצמות במרחק סביר בין הרמקולים ( -+3db ) ובכלל נראה ונשמע מאוד דומה ( ואפילו טוב יותר ) ממה שהיה קודם.
אני לא זוכר שנתקלתי במצב ש test tone נשלח פעמיים במהלך אותה מדידה. חיפוש בסיסי בגוגל הניב תמונות עירום של ג׳ניפר לורנס אבל שום דבר לגבי הבעיה הזאת בכיול אודיסי ( האמת שגם את התמונות לא מצאתי ).
קיצר, מישהו נתקל בזה ?
גילוי נאות,
כבר זמן מה שאני חושד שמשהו מוזר קורה בסנטר שלי אבל אני לא מצליח לשים על זה את האצבע וכל הבדיקות שלי לא גילו משהו שהוא בוודאות תקלה.
עשיתי איזה שינוי בחדר והחלטתי לבצע כיול מחדש ( xt 32 - שמונה מדידות ).
הרצתי כיול מלא. העניין הוא שבמדידה הראשונה ( הסיבוב הראשון של ה test tone ) נראה כי אודיסי שולחת פעמיים test tone לרמקול הסנטר וכך גם התמונה הגרפית מראה. נראה כי הפעם השניה חזקה יותר אבל אין לי דרך לבדוק את זה חוץ ממה שאני שומע באוזן.
בסבבים הבאים של המדידה הכל בסדר, רק test tone אחד לכל רמקול. אין הודעות שגיאה של אודיסי במהלך הכיול.
לדעתי התוצאה הסופית מצויינת, המרחקים נראים בסדר, העוצמות במרחק סביר בין הרמקולים ( -+3db ) ובכלל נראה ונשמע מאוד דומה ( ואפילו טוב יותר ) ממה שהיה קודם.
אני לא זוכר שנתקלתי במצב ש test tone נשלח פעמיים במהלך אותה מדידה. חיפוש בסיסי בגוגל הניב תמונות עירום של ג׳ניפר לורנס אבל שום דבר לגבי הבעיה הזאת בכיול אודיסי ( האמת שגם את התמונות לא מצאתי ).
קיצר, מישהו נתקל בזה ?
גילוי נאות,
כבר זמן מה שאני חושד שמשהו מוזר קורה בסנטר שלי אבל אני לא מצליח לשים על זה את האצבע וכל הבדיקות שלי לא גילו משהו שהוא בוודאות תקלה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
מה השינוי שעשית בחדר ?
ניתן לבטל אותו ולהריץ כיול ?
ניתן לבטל אותו ולהריץ כיול ?
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·istarmini כתב:מה השינוי שעשית בחדר ?
ניתן לבטל אותו ולהריץ כיול ?...
הזזתי את נקודת הישיבה מטר קדימה.
אני יכול להריץ שוב כיול בנקודת ההאזנה הקודמת. אנסה לפנות קצת זמן ולנסות.
בינתיים שלחתי את השאלה גם לאודיסי.
אבל אם אני צריך להמר אז משהו בסנטר שלי לא בסדר.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
יש סיכוי שהסנטר מחווט הפוך?
יכול להיות שהאודיסי מזהה היפוך פאזה בפעם הראשונה, הופך ובודק שוב?
יכול להיות שהאודיסי מזהה היפוך פאזה בפעם הראשונה, הופך ובודק שוב?
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·Amir64 כתב:יש סיכוי שהסנטר מחווט הפוך?
יכול להיות שהאודיסי מזהה היפוך פאזה בפעם הראשונה, הופך ובודק שוב?...
היתי מצפה שתהיה הודעה על פאזה הפוכה .. אבל אבדוק שוב את החוטים למרות שזה לא השתנה..
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
גם אני הייתי מצפה להודעה...
אין לי אודיסי כדי לדעת שזה לא כך.
בפיוניר לא הייתי סומך על היפוך אוטומאטי, כי הכיול אומר לפעמים שפאזה הפוכה למרות שהחיווט נכון.
והוא לא עקבי. לפעמים אומר בסדר, לפעמים הפוך...
אין לי אודיסי כדי לדעת שזה לא כך.
בפיוניר לא הייתי סומך על היפוך אוטומאטי, כי הכיול אומר לפעמים שפאזה הפוכה למרות שהחיווט נכון.
והוא לא עקבי. לפעמים אומר בסדר, לפעמים הפוך...
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב ,
הרצתי שוב כיול בנקודת הישיבה החדשה ( למעשה הרצתי אותו פעמיים כי רציתי להיות בטוח ).
הבעיה לא משחזרת. התהליך כולו תקין. לא שיניתי כלום.
לא יודע מה להגיד מעבר לזה. מאוד מוזר.
ליאור
הרצתי שוב כיול בנקודת הישיבה החדשה ( למעשה הרצתי אותו פעמיים כי רציתי להיות בטוח ).
הבעיה לא משחזרת. התהליך כולו תקין. לא שיניתי כלום.
לא יודע מה להגיד מעבר לזה. מאוד מוזר.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
נפלאות אונקיו.... מוזר אבל טוב שהסתדר בסוף.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·גם לימאהה לא חסר נפלאות, במיוחד של מערכת הכיול.טלHD כתב:נפלאות אונקיו.... מוזר אבל טוב שהסתדר בסוף....
שבת שלום.
התקנת כבר?
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

התשובה של אודיסי
[left]
As long as MultEQ finishes measurements the room correction will
be implemented correctly without issue.. If there is too much background noise MultEQ will give an error and won't allow completion of measurements.
The microphone was not able to measure a loud enough signal from the speaker compared to the background noise of the room, to fix this the signal is played louder. There are 3 volume levels the signal will play at, starting at the quietest to save ear strain of the person measuring.
It could be the center speaker is less sensitive, further away, not pointed at the microphone, or there is background noise that may be inaudible.[/left]
למדתי משהו חדש. מסתבר שאם הסינגל חלש מדי (רמקול תקול או לא נציל ) או שיש רעש בחדר, נשלח סיגנל חזק יותר פעם שניה ואפילו שלישית לאותו רמקול..
ליאור
[left]
As long as MultEQ finishes measurements the room correction will
be implemented correctly without issue.. If there is too much background noise MultEQ will give an error and won't allow completion of measurements.
The microphone was not able to measure a loud enough signal from the speaker compared to the background noise of the room, to fix this the signal is played louder. There are 3 volume levels the signal will play at, starting at the quietest to save ear strain of the person measuring.
It could be the center speaker is less sensitive, further away, not pointed at the microphone, or there is background noise that may be inaudible.[/left]
למדתי משהו חדש. מסתבר שאם הסינגל חלש מדי (רמקול תקול או לא נציל ) או שיש רעש בחדר, נשלח סיגנל חזק יותר פעם שניה ואפילו שלישית לאותו רמקול..
ליאור
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
@Lior_M
·
היי ליאור ידידי.
נתקלתי מספר רב! של פעמים בכך שפתאום האודיסי לאחר פעם אחת על הרמקול,חוזר מייד אחכ על אותו רמקול בווליום הרבה יטתר חזק.זה תמיד קורא כשיש רעש רקע!! או לחלופין-לדוגמא בסאב-כשהסאב בווליום נמוך.
זה תקין שהאודיסי עושה זאת אבל זה אומר שיש בעיה! הבעיה היא שבקריאה הראשונה האודיסי מתקשה ל"גלות"את כל תכונות התדרים והמיקום של הרמקולים,לכן הוא מגביר אותו.
לגבי הסנטר-בדוק באמת שהכבלים מחוברים חזק-שהוא תקין.
זהוא בקיצר-הכל בסדר-אל תדכח לדוגמא לכבות מקרר..מזגן..וכו..חלונות סגורים...
·
היי ליאור ידידי.
נתקלתי מספר רב! של פעמים בכך שפתאום האודיסי לאחר פעם אחת על הרמקול,חוזר מייד אחכ על אותו רמקול בווליום הרבה יטתר חזק.זה תמיד קורא כשיש רעש רקע!! או לחלופין-לדוגמא בסאב-כשהסאב בווליום נמוך.
זה תקין שהאודיסי עושה זאת אבל זה אומר שיש בעיה! הבעיה היא שבקריאה הראשונה האודיסי מתקשה ל"גלות"את כל תכונות התדרים והמיקום של הרמקולים,לכן הוא מגביר אותו.
זהוא בקיצר-הכל בסדר-אל תדכח לדוגמא לכבות מקרר..מזגן..וכו..חלונות סגורים...
כיף חיים.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·royla כתב:@Lior_M
·
היי ליאור ידידי.
זהוא בקיצר-הכל בסדר-אל תדכח לדוגמא לכבות מקרר..מזגן..וכו..חלונות סגורים......
הי רועי זה חדר ייעודי, אין מצב שהיה רעש רקע. אני משוכנע שמשהו בסנטר שלי לא בסדר. כנראה בטוויטר.
זה אולי יכול להסביר. כבר הזמנתי חלק חילופי מאיביי.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי