http://www.onkyousa.com/Support/service_info.php
קניתי את הרסיבר לפני כ-3 או 4 שנים בארה״ב ועד אתמול הוא עבד מעולה. בעיית חימום לא היתה לו, מכיוון שהוא עובד ען מאווררים מיוחדים מעליו.
אתמול, בפתאומיות גמורה, הפסיק הסאונד וגם כל הגדרות הרשת הפכו ל- "grayed out"...
כמובן שמיד עשיתי לו factory reset שלא ממש עזר ואז החלטתי לחקור את התופעה וגילית שכל הפורומים הגדולים בעולם מלאים בתלונות של אנשים בעלי דגמים זהים וגם שונים שחוו או חווים את הבעיה.
חקרתי קצת יותר וגיליתי שהבעיה טמונה ככל הנראה ב-dsp של ה- dts שנמצא ב- hdmi board וניסתי למצוא לוח חלופי, להזמינו ולהחליף לבד, מכיוון שידעתי מה הסאגה הצפויה לי בהמשך... לצערי לא מצאתי לוח שכזה.
הבוקר התקשרתי לטופ אודיו שכצפוי ניפנפו אותי מלטפל בתקלה על חשבון onkyo וזאת למרות שגם onkyo באירופה מפנה לקוחות ישראליים אליהם לתיקון התקלה. קיוויתי (לתומי) שישנם הסכמים עם החברה בארה״ב לתיקונים גלובליים שכאלה. ברור שלא הייתי מצפה לתיקון בחינם על דברים אחרים.
נאמר לי שעלות בדיקה במעבדה הינה 260 ₪, שינוכו מהמחיר הסופי. השאלה מה העלות של תיקון שכזה והאם הם יכולים לתקן בכלל מכשירים שנקנו בארה״ב מבחינת תאימות חלקים?
מאוחר יותר התקשרתי ל- onkyo בארה״ב ולמרות בקשותיי הרבות והעברתי לאחראי - לא הצלחתי לשכנע אותם לשלוח לי את החלק המדובר - הם דורשים ממני לשלוח אליהם את הרסיבר - דבר שנראה לי לא משתלם ולא כדאי...
כרגע עומדות בפניי 2 אופציות:
א. לשלוח את הרסיבר למעבדה ולקוות שיתוקן ובמחיר סביר - אינני יודע מה העלות במקרה שכזה - אולי עדיף ללכת למעבדה פרטית?
ב. לקנות רסיבר חדש...
אודה לעזרתכם - אני soundless...
המון תודה!