מחפש ברווז

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #1 

אהלן

למי שלא הבין מחפש dac ז"א דאק ז"א ברווז :lol:

כרגע יש לי את d2x שלמיטב הבנתי בא עם מעבד burrbrown המעולה.את הstx וכ"ו לא שמעתי מעולם כמו גם את שאר הסדות של אסוס,הכרטיס זכה בזמנו במקום הראשון ומאז הוא מלווה אותי כבר כמה שנים וטוב לי איתו.

מה גרם לרצון לשדרוג?
שני דברים,מגבר ואוזניות
1.מגבר rega ear mk2 מפורט אוורירי והרמוני כמו שמעולם לא שמעתי (שלמות ואיזון נכון)
2.he400 שעדיין בברייק אין,למי שמכיר אין צורך לפרט :wink:

המגבר הקודם שלי הוא הg3 indeed מגבר מנורה שמאוד אהבתי ובמעבר לrega הרגשתי כמובן את עליית המדרגה אבל כל כך התרגלתי לתחושת ה"חמימות" של המנורה שחוסרה קצת העיב על החוויה החדשה
אחרי הרבה מחשבה להרבה כיוונים עד טרייד אין במגבר מנורות יוקרתי ולסגור פינה קפץ לי רעיון לראש,הg3 משמש גם כפרהאמפ למערכת (יציאות rca בנוסף ליציאת האוזניות) ככה שיצא שרכשתי עוד זוג rca איכותיים וחיברתי מכרטיס הקול לg3 ומשם לrega,חשבתי כמובן שבכך אשיג את הצליל המנורתי והשדרוג המבוקש
אבל לצערי הסאונד פשוט נשמע לי רע בהשוואה לצליל הטהור של rega,מנופח וחסר פרטים.
אני לא יודע אם זה הברייק אין של האוזן שלי שהתרגלה לשמוע אחרת או של האוזניות שבהרבה מקומות מציינים בפירוש שההייפמן חייבות ברייק אין (150 שעות?) כדי להשמע במיטבן.. אבל הREGA נשמע טוב.. כמה טוב? כמו חלום :lol:

אחרי ההתנסות שלי הנ"ל למעשה הdac הוא הדבר היחיד שלא החלפתי במערכת :)
אני מאמין (או רוצה להאמין) שכמו שהייתי בטוח שהg3 הוא הפסגה הכי גבוהה והתבדתי (ופה אני חייב תודה במיוחד לאייל וניר ועוד כמה שהבהירו מניסיונם,צדקו בהחלט ובאותו משפט עדיין הg3 נהדר אגב ביחס לתמורה)

אני מקווה שלמרות שאני בטוח שהd2x מספק את כל האיכות שאני מבקש אופתע לגלות עולם חדש :wink:
נערך לאחרונה על ידי eladi7 ב 12/12/2014 1:08, נערך 3 פעמים בסך הכל.
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

mikel1999
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #2 

נדמה לי ששכחת משהו... (תקציב?)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

שמע, כל DAC תלוי במימוש שלו אבל מבחינת מעבד אתה נראה לי צריך משהו של Cirrus Logic או של ESS Sabre. הם יותר חמימים מ burrbrown ומ TI בד"כ.

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

טוב,אני חייב לציין שתי דברים משמעותיים
תוכנת השליטה בD2X מאוד מפורטת החל במבחירת מספר הערוצים וכלה באקלוזייר ומצבי הדמייה נרחבים
האפקט המשפיע ביותר שאני משתמש בו עד עכשיו (מM50 לWS99 ועד HE400) הוא אפקט הסראונד
כשאני מתכוון לסראונד אני לא מדבר על ההדמיה אלא על 7.1 אמיתי שנשמע נפלא ומרחיב את הבמה פי כמה,לשאר הדאקים (במידה והם לא נותנים את זה באופן טיבעי) יש את זה?
אגב למי שתהה אני לא צריך 7.1 במערכת הביתית הקיימת,פשוט זה נשמע כל כך טוב ונכון שחבל לי לוותר על זה
הסיבה השנייה ולמרות שאני רואה אותה כחשובת משקל אני אגדיר אותה כדבר שאפשר להתפשר עליו
אני שר המון,עם חברים ולבד - לD2X יש אפשריות נבחרות למשחק עם האקו וכ"ו,אני מחבר לו מיקסר יחסית זול ומיקרופונים טובים וברוך השם נשמע חלום :wink:
בשביל איכות טובה יותר אני מוכן לוותר גם על הפיצר הזה ולמצוא תחליף,אם לDAC הבא תהיה שליטה טובה בכול הנ"ל (אינטרפייס קוראים לזה?)
- עוד יותר טוב,אבל כמו שאמרתי השיקול המרכזי הוא האיכות על כל המשתמע (גודל הבמה,פירוט,עדיפות לחמימות כמו שאני אוהב,ריגוש,ו... שלמות עד כמה שניתן)
התקציב... (שאלת המליון דולר תרתי משמע,אין לי מליון דולר אז אין לי שאלה :wink: )
התקציב בגדול מתוכנן ללכת על דאק ראוי ביותר כמשומש,משהו כמו 1K+

בתודה
אלעד
נערך לאחרונה על ידי eladi7 ב 11/12/2014 23:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #5 

schiit modi יספיק בהחלט, אל תשקיע יותר מזה בקניה עיוורת.

השיפור יהיה ברור, במיוחד עם אוזניות כמו HE400 .

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה ניר,אבל ממה שהבנתי הוא מוצלח מאוד בתור DAC VFM אבל לא עומד עם הגדולים
בוא נגיד ככה ועם יד על הלב,הLEBEN מן הסתם יהיה הכי מדהים וכמעט הכי יקר,מה יתן את הרמה הגבוהה,היוקרתית והמרגשת ביותר ביחס למחיר?

Deicide
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #7 

יצא אתמול בערב modi 2 ו modi 2 uber
אני אישית חושב לקנות את הuber

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

תודה
השיט החדש בהחלט מעניין,מפחיד אותי קצת הקטע של החוסר בסראונד אמיתי שכמו שציינתי עם\בלי זה מאוד מורגש ומשדרג
לשיט וכ"ו מן הסתם אין שליטה דרך מחשב כלשהי? אבל ממה שהצלחתי להבין בין השורות שאם מחברים אותו בכניסה האופטית (יש לי ONBOARD)
אז ישנה שליטה.אבל במצב כזה העיבוד הראשוני מתבצע דרך המחשב לעומת הUSB שהוא BYPASS ויגרום לירידה באיכות,אני צודק?

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

הגעתי לכמה מסקנות שטעיתי בהם בעיקר בסראונד
הסראונד נשמע טוב בסט אחר,כרגע הוא נחמד ולא יותר - ירד מהפרק
רגע לפני שאני מזמין את הMODI 2 (לא נראה לי שאני צריך את הUBER אלא אם כן אקבל תשובה לגבי החיבור האופטי..)
קראתי הרבה ביקורות טובות על הARCAM RDAC (לא ה-IR האלחוטי החדש)
האם הוא נחשב למוצלח יותר?

תודה

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #10 

לא 'שולטים' על DAC דרך מחשב, אתה רוצה להוציא את האות כמה שיותר נקי וקרוב למקור, ולתת ל DAC לבצע את ההמרה - הרי לשם כך הוא נועד.

חיבור דיגיטלי הוא מיותר אם אתה מחבר רק למחשב ישירות. למוסיקה זה ברוב המקרים עושה יותר רע מטוב, עלול לגרום לבעיות של jitter ו latency ובכלל למצב עבודה מסורבל מול מערכת ההפעלה.

אוסיף שהסיבה הלגיטימית היחידה מבחינתי לשימוש בכבל אופטי, היא אם אתה מקבל רעשים או הפרעות בכבל USB.
אמנם USB גם דיגיטלי, אבל המידע מועבר בכבל מוליך, שחשוף להפרעות ומעביר אותן הלאה אל שאר הרכיבים במערכת.

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

תודה
כמו שכתבתי למיטב הבנתי הUBER נבדל רק בכניסות הנוספות + ספק כח,כלומר אם אשתמש רק בUSB אפשר ללכת על הMODI 2 הרגיל בלב שלם?
מה לגבי הRDAC?

עוד מועמד..
peachtree audio dac-it

atraf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #12 

עניין הספק כוח דווקא יכול להוות יתרון לטובות הUBER בלי קשר לכניסות הנוספות שלו, כמו שאמרו דרך USB יכולות להיווצר לא מעט הפרעות ולפעמים גם לא מספיק JUICE להפעיל את הDAC, עצם העבודה שהDAC יקבל את הכוח שלו ממקור חיצוני ולא דרך המחשב יכול למנוע הפרעות אלו ולתת מערכת יציבה יותר בדומה לשימוש עם DAC ומפצל USB בעל ספק כוח חיצוני משלו, יש לי בעיות רבות בעניין הזה כאשר המודי מחובר למחשב נייד, חיבור המודי למפצל USB עם ספק כוח פתר את הבעיה.
הייתי מחכה לביקורות על שני המוצרים לפני שהייתי מזמין.

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

תודה

עדיין מחפש מידע לגבי שני ההצעות הנ"ל
על פי הביקורות הrdac מעולה,קצת פחות מהirdac
ולפי הבנתי הdac-it יותר טוב משניהם

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #14 

אופציה טובה יותר מהדאק של פיצ'טרי לעניות דעתי: Micromega MyDAC. (Y)

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

תודה על ההמלצה

האם יצא לך להתרשם גם מהנ"ל?

כמעט שכחתי את הדבר הכי חשוב (חוץ מהתקציב כמובן,אגב בסביבות 300$ בארץ או בחו"ל גם משומש הולך)
אני אוהב צליל אנלוגי וחם,שונא צליל אנליטי וקר
אבל ללא ויתור על הדינמיות והפאנצ'יות עומק במה ורוחב וכמובן פירוט מרשים ותחושת 3D מפעימה באריזה של נעימות בסיגנון החם,הסלחני והמלטף :wink: (יש לכך גם ערך מוסף מבחינתי מכיוון שאני שומע את כול סוגי האיכויות ולא מתמקד דווקא בהיי רייז)

אודה לכול העוזרים,כמובן שאפשר להוסיף להמלצות

אלעד

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

באמת מצטער על ההקפצה,אבל נתפסה לי היד עם כרטיס האשראי באוויר :wink:

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

טוב
אחרי החפירות החלטתי ללכת עם הלב
אני בחור של מנורות והיברידי אז למה להלחם בזה? :lol:
גם את מגבר האוזניות (rega) קניתי לאחר השוואות רבות והמילה ששבתה אותי יותר מכול הייתה החמימות והצליל האנלוגי
וצדקו בהחלט,אחלה אבל כנראה שלמנורה אין ממש תחליף ובגלל שאני מאוד מרוצה מהמגבר הנ"ל אני לא באמת זקוק להגברה רק לDAC מנורתי :wink:
למען האמת היה חדש לי בכלל שישנו מוצר כזה בהתחלה (כלומר כזה שלא נסחר בסכומים אודיופילים) ושמחתי להתבדות
היו כמה מעומדים בתקציב של 1K וניסיתי להבין כל הזמן מי נותן את הרמה הגבוהה ביותר ותמורה מספקת ומהנה בפני עצמה
הפור נפל על Maverick audio d2 המשודרג (OP ונורה) שנראה כדבר המתבקש ביותר בתקציב הנ"ל וגם העובדה שהוא בנוי כDAC טהור ללא שום פשרות מכיוון ההגברה חיזק את דעתי שכמובן עדיף מהסדרות האחרות המשולבות והזולות יותר
מקווה מאוד שהשילוב יהיה מוצלח
ועוד יותר שיהווה שדרוג רציני מהD2X

מועדים לשמחה :wink:
אלעד

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #18 

ת.ת.ת.

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אהלן וערב טוב חברים יקרים
היום בשעה טובה הגיע הD2 וכמובן שאני עדיין בברייק אין של המנורה וכ"ו
אבל מהשמעה של כמה שעות טובות יש לי חדשות מה זה טובות לבשר לכם :lol:

כמה טובות? ממש.. מחכה לברייק אין טוטאלי בשביל להיות בטוח שאני שומע נכון :wink:

תשארו בהאזנה לימים הקרובים,תאמינו לי זה שווה

בכיף
אלעד

eladi7 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

ערב טוב

התחלתי ב11 בלילה וגמרתי בבוקר,אפשר לתמצת בזה את הכול :wink:
נכון,אפשר אבל לחברים היקרים אני חייב פירוט

ישנם חוויות שמשאירות רושם
יש חוויה של עילוי
יש חוויה של התגלות
ויש חוויה מעצבת - כלומר חוויה שמשנה סדרי עולם ומעצבת מחדש את כל מה שחשבת הרגשת ואהבת

מאז שהתחלתי להתעסק במוסיקה אף פעם לא הסתכלתי ממש על אנשי ה"וינטאג'" כלומר כאלו שמדברים על פטיפונים ומנורות בהערצה
נשמע לי טיפשי וייחסתי את זה לרצון כלשהו לחזור אחורה לזיכרונות ילדות או כמיהה למשהו שכבר לא שם

למזלי האופי שלי לוקה בעודף סקרנות ומכאן לשם הגעתי למגבר חביב עם מנורה,העולם הזה למעשה הדהים אותי,הכול פשוט נשמע לי טוב ונכון בצורה שאמצעים טכנולוגיים לא יכול לשחזר - זה נשמע לי אנושי וטבעי יותר מהכול

למי שדאג אני לא אתחיל לספר לכם באיזה בית חולים נולדתי ומה היה מהלך חיי,עם הפתיח הזה נקפוץ לעיקר :wink:

הסטאפ מורכב כך
מחשב חזק (כונן SSD אם זה משנה למישהו שמחשיב רעשי רקע)
MAVERICK AUDIO D2 - DAC
REGA EAR MK2 - HEADPHONE AMP/PRE AMP
HE400
MX5021 - SPEAKERS

נתחיל דווקא באוזניות שהם ציוד "הקצה" ועיקר ההנאה
בחרתי דווקא בהם לעומת הHE500 שרציתי מכיוון שהבנתי שהם נותנות תמורה מצויינת למחיר וניתנות לשדרוג ללא בעיה לרמה גבוהה וכשהשגתי אותם מחו"ל במחיר טוב (כמעט) לא היססתי
כחדשות מהקופסא הם לא נשמעו משהו מדהים ולקח לי די הרבה שעות לשמוע ולהרגיש איך נפתחות,כשהם במיטבם אחרי הרצה ההבדל הוא דרסטי ומהנה ביותר בהתחשב במהירות שלהם הבולטת גם מהWS99 הנהדרות שעדיין ברשותי,אחרי ההרצה הבאסים נהיו עמוקים ומוגדרים והגבוהים התעדנו ככה (שבמהירות מרשימה) הם רצות בכול ספקרום התדרים מלמעלה למטה בצורה ליאנרית וחלקה ונותנות תמונת סאונד נכונה ובעיקר - מהנה
בהרבה מקומות קראתי לגבי הפדים החלופיים (או מדגמים אחרים) שמשפרים את החוויה,אבל כמו שאומרים עם האוכל בא התיאבון ומכיוון שכל כך נהניתי מהם וגם לא מדובר בהשקעה מוגזמת ולאחר המלצות כמובן הזמנתי זוג פדים רכים מאוד מומלצים שטוענים שמשפרים משמעותית את גודל הבמה ומעדנים את הגבוהים ומבליטים את תדרי המיד על חשבון של טיפ טיפה באס
הוזמן הגיע והורכב ולמעשה כל כך אהבתי אותם והשינוי היה כל כך גדול עד שנשארתי איתם לזמן לא מועט עד ל.. פדים הבאים :lol:
יש בחור בHEAD - HIFI שבנה פדים מיוחדים לHE500 למעשה התוצאה לדבריו הייתה כל כך מוצלחת שהוא נדהם שדווקא על HE400 הם היו שדרוג שהעלה אותם כמה מדרגות ולמעשה בעקבות זאת שינה את התרד לHE400
כמובן שהזמנתי :wink:
ת'אמת - הכי טוב שיכולתי לדמיין הכול נשמע מצויין בצורה משמעותית,מן הסתם החורים וההטיה קדימה (שלאחר מכן יצאו הHE400I והHE560 עם זה) עושות הבדל גדול,פשוט פינוק לHE400 וחובה לכל בעלי האוזניות הנ"ל

מגבר
אחרי שהיה לי את הG3 ומאוד אהבתי את החמימות והצבע שהכניס לי לחיים (יותר משנה אם אני זוכר נכון) רכשתי את הREGA EAR MK2
כמו שהאנגלים יודעים - צליל אנלוגי חמים ומפורט ותחושה של שלמות,לא להתעמק בפרטים פשוט להנות,אבל משהו שם היה חסר לי..
אחרי מה ששמעתי והבנתי כרטיס הקול צריך גם כן להשתדרג,אבל איך לעזאזל אני משיג את החוסר של החמימות והכיף שרציתי שכבר יש לי מגבר?
בהחלפת כרטיס קול?
כן..
הMAVERICK AUDIO D2 - TUBE MAGIC
אחרי ים של ביקורות נלהבות שבאופן מוזר קרו רק אחרי הברייק אין.. ואחרי השוואות אין סופיות וחפירות רכשתי את הדגם המשודרג האחרון
אחרי שהמכס המהיר שלנו עיקב אותו כחודש ברוך השם הגיע
לא פיתחתי ציפיות במיוחד לאור האמור לעיל על הברייק אין ופשוט נתנתי לו לנגן ולהרגיש מתי הוא נפתח
בימים הראשונים לא הרגשתי שום דבר "מדהים" היה הבדל,יותר פירוט וקצת עגלגלות נחמדה אבל לא משהו שיגרום לי את ה"וואו" שדיברו עליו
בהתייעצות עם המוכר (בחור נהדר אגב) הוא המליץ לי קודם כול להפעיל אותו במשך שבוע שלם גם בלי מוסיקה וניסה לעזור לי עם הסטאפ הכללי
חצי שבוע הוא היה דלוק,עם ובלי מוסיקה ובמוצאי שבת ב11 בלילה ניגשתי אליו עם קצת באסה,ציפיתי ליותר ועדיין לא הרגשתי את זה
החלטתי שאני מתחיל לעבור על החיווט שיש לי והUSB ה"איכותי" שהזמנתי כמו כן לעבור בין הפדים באוזניות שהרי כשיש שינוי ברכיב כלשהו צריך לעשות סדר חדש ולבדוק מה נותן את התוצאה הטובה ביותר
התחלתי בכבל USB של חברת BELKIN שהזמנתי במיוחד אבל לא ממש שמעתי שינוי
המשכתי ברפידות (פדים) אבל כמו שחשבתי - האחרונות הטובות ביותר
ניגשתי לRCA מאחור,חיברתי זוג RCA מהDAC למגבר של AUDIO QUEST שרכשתי מאייבורי כשלמערכת מחוברים RCA של חברת CHOSEAL סינית אבל מעולה לפי מה שאני זוכר
אמרתי יאללה,השם יעזור :wink:

והוא מה עזר :P
החלפתי בין הכבלים ונשארתי פעור פה
איך אפשר לתאר שלמות?
אני רץ בין השירים,עוצר חוזר,נזכר בעוד שיר אהוב וחוזר עליו שלוש פעמים ועוד ועוד ועוד עד הבוקר :lol:
הריגוש למעשה היה כל גדול שבשיר "FOREVER YOUNG" פשוט ירדו לי דמעות
הרבה זמן לא ישנתי וקמתי עם חיוך כזה של ילד

יש חוויות שמרגשות
יש חוויות מעצימות

ויש חוויות שיוצרות עולם שלם מדהים יפה עשיר וטוב יותר :)

לחברים היקרים,נכתב בלי עריכה (כמעט) קישורים לכל הנ"ל יגיעו אחרי שאני אצליח להתנתק מהאוזניות (אה,ותמונות :wink: )

שתיהנו תמיד
אלעד

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”