ערב טוב
התחלתי ב11 בלילה וגמרתי בבוקר,אפשר לתמצת בזה את הכול
נכון,אפשר אבל לחברים היקרים אני חייב פירוט
ישנם חוויות שמשאירות רושם
יש חוויה של עילוי
יש חוויה של התגלות
ויש חוויה מעצבת - כלומר חוויה שמשנה סדרי עולם ומעצבת מחדש את כל מה שחשבת הרגשת ואהבת
מאז שהתחלתי להתעסק במוסיקה אף פעם לא הסתכלתי ממש על אנשי ה"וינטאג'" כלומר כאלו שמדברים על פטיפונים ומנורות בהערצה
נשמע לי טיפשי וייחסתי את זה לרצון כלשהו לחזור אחורה לזיכרונות ילדות או כמיהה למשהו שכבר לא שם
למזלי האופי שלי לוקה בעודף סקרנות ומכאן לשם הגעתי למגבר חביב עם מנורה,העולם הזה למעשה הדהים אותי,הכול פשוט נשמע לי טוב ונכון בצורה שאמצעים טכנולוגיים לא יכול לשחזר - זה נשמע לי אנושי וטבעי יותר מהכול
למי שדאג אני לא אתחיל לספר לכם באיזה בית חולים נולדתי ומה היה מהלך חיי,עם הפתיח הזה נקפוץ לעיקר
הסטאפ מורכב כך
מחשב חזק (כונן SSD אם זה משנה למישהו שמחשיב רעשי רקע)
MAVERICK AUDIO D2 - DAC
REGA EAR MK2 - HEADPHONE AMP/PRE AMP
HE400
MX5021 - SPEAKERS
נתחיל דווקא באוזניות שהם ציוד "הקצה" ועיקר ההנאה
בחרתי דווקא בהם לעומת הHE500 שרציתי מכיוון שהבנתי שהם נותנות תמורה מצויינת למחיר וניתנות לשדרוג ללא בעיה לרמה גבוהה וכשהשגתי אותם מחו"ל במחיר טוב (כמעט) לא היססתי
כחדשות מהקופסא הם לא נשמעו משהו מדהים ולקח לי די הרבה שעות לשמוע ולהרגיש איך נפתחות,כשהם במיטבם אחרי הרצה ההבדל הוא דרסטי ומהנה ביותר בהתחשב במהירות שלהם הבולטת גם מהWS99 הנהדרות שעדיין ברשותי,אחרי ההרצה הבאסים נהיו עמוקים ומוגדרים והגבוהים התעדנו ככה (שבמהירות מרשימה) הם רצות בכול ספקרום התדרים מלמעלה למטה בצורה ליאנרית וחלקה ונותנות תמונת סאונד נכונה ובעיקר - מהנה
בהרבה מקומות קראתי לגבי הפדים החלופיים (או מדגמים אחרים) שמשפרים את החוויה,אבל כמו שאומרים עם האוכל בא התיאבון ומכיוון שכל כך נהניתי מהם וגם לא מדובר בהשקעה מוגזמת ולאחר המלצות כמובן הזמנתי זוג פדים רכים מאוד מומלצים שטוענים שמשפרים משמעותית את גודל הבמה ומעדנים את הגבוהים ומבליטים את תדרי המיד על חשבון של טיפ טיפה באס
הוזמן הגיע והורכב ולמעשה כל כך אהבתי אותם והשינוי היה כל כך גדול עד שנשארתי איתם לזמן לא מועט עד ל.. פדים הבאים
יש בחור בHEAD - HIFI שבנה פדים מיוחדים לHE500 למעשה התוצאה לדבריו הייתה כל כך מוצלחת שהוא נדהם שדווקא על HE400 הם היו שדרוג שהעלה אותם כמה מדרגות ולמעשה בעקבות זאת שינה את התרד לHE400
כמובן שהזמנתי
ת'אמת - הכי טוב שיכולתי לדמיין הכול נשמע מצויין בצורה משמעותית,מן הסתם החורים וההטיה קדימה (שלאחר מכן יצאו הHE400I והHE560 עם זה) עושות הבדל גדול,פשוט פינוק לHE400 וחובה לכל בעלי האוזניות הנ"ל
מגבר
אחרי שהיה לי את הG3 ומאוד אהבתי את החמימות והצבע שהכניס לי לחיים (יותר משנה אם אני זוכר נכון) רכשתי את הREGA EAR MK2
כמו שהאנגלים יודעים - צליל אנלוגי חמים ומפורט ותחושה של שלמות,לא להתעמק בפרטים פשוט להנות,אבל משהו שם היה חסר לי..
אחרי מה ששמעתי והבנתי כרטיס הקול צריך גם כן להשתדרג,אבל איך לעזאזל אני משיג את החוסר של החמימות והכיף שרציתי שכבר יש לי מגבר?
בהחלפת כרטיס קול?
כן..
הMAVERICK AUDIO D2 - TUBE MAGIC
אחרי ים של ביקורות נלהבות שבאופן מוזר קרו רק אחרי הברייק אין.. ואחרי השוואות אין סופיות וחפירות רכשתי את הדגם המשודרג האחרון
אחרי שהמכס המהיר שלנו עיקב אותו כחודש ברוך השם הגיע
לא פיתחתי ציפיות במיוחד לאור האמור לעיל על הברייק אין ופשוט נתנתי לו לנגן ולהרגיש מתי הוא נפתח
בימים הראשונים לא הרגשתי שום דבר "מדהים" היה הבדל,יותר פירוט וקצת עגלגלות נחמדה אבל לא משהו שיגרום לי את ה"וואו" שדיברו עליו
בהתייעצות עם המוכר (בחור נהדר אגב) הוא המליץ לי קודם כול להפעיל אותו במשך שבוע שלם גם בלי מוסיקה וניסה לעזור לי עם הסטאפ הכללי
חצי שבוע הוא היה דלוק,עם ובלי מוסיקה ובמוצאי שבת ב11 בלילה ניגשתי אליו עם קצת באסה,ציפיתי ליותר ועדיין לא הרגשתי את זה
החלטתי שאני מתחיל לעבור על החיווט שיש לי והUSB ה"איכותי" שהזמנתי כמו כן לעבור בין הפדים באוזניות שהרי כשיש שינוי ברכיב כלשהו צריך לעשות סדר חדש ולבדוק מה נותן את התוצאה הטובה ביותר
התחלתי בכבל USB של חברת BELKIN שהזמנתי במיוחד אבל לא ממש שמעתי שינוי
המשכתי ברפידות (פדים) אבל כמו שחשבתי - האחרונות הטובות ביותר
ניגשתי לRCA מאחור,חיברתי זוג RCA מהDAC למגבר של AUDIO QUEST שרכשתי מאייבורי כשלמערכת מחוברים RCA של חברת CHOSEAL סינית אבל מעולה לפי מה שאני זוכר
אמרתי יאללה,השם יעזור
והוא מה עזר
החלפתי בין הכבלים ונשארתי פעור פה
איך אפשר לתאר שלמות?
אני רץ בין השירים,עוצר חוזר,נזכר בעוד שיר אהוב וחוזר עליו שלוש פעמים ועוד ועוד ועוד עד הבוקר
הריגוש למעשה היה כל גדול שבשיר "FOREVER YOUNG" פשוט ירדו לי דמעות
הרבה זמן לא ישנתי וקמתי עם חיוך כזה של ילד
יש חוויות שמרגשות
יש חוויות מעצימות
ויש חוויות שיוצרות עולם שלם מדהים יפה עשיר וטוב יותר
לחברים היקרים,נכתב בלי עריכה (כמעט) קישורים לכל הנ"ל יגיעו אחרי שאני אצליח להתנתק מהאוזניות (אה,ותמונות

)
שתיהנו תמיד
אלעד