EBAY - פטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
EdenLapid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
שם מלא: Eden Lapid
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
המליצו לי פה לרכוש פטיפון דרך EBAY אבל שמעתי המון פעמים מאנשים שמסביבי שכדאי להזמין מEBAY רק דברים קטנים ולא פטיפון, שהוא די גדול. אשמח לשמוע את דעתכם ואם פעם רכשתם פטיפון דרך האתר הנ"ל.
תודה רבה!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #2 

פטפון חדש מגיע ארוז עם אחריות משלוח של היצרן. הבעיה היא פטפון משומש. מוכרים מקצועיים יודעים איך לארוז פטפון שישרוד את המשגרים. מוכרים חד פעמיים צריכים תזכורת מתועדת. רצוי לפרק משקולות מהזרוע ולאבטח אותה לתושבת. רצוי להסיר פלטות ולעטוף בכמות של בועיות. את הפטפון עם המכסה צריך לעטוף בבועיות ולהניח בקלקר כאשר בין המכסה לפטפון ממלאים בבועיות. את כל המשקולות בבועיות צריך לאבטח עם מאסקינג טייפ לגוף המרכזי כך שלא יוכלו לנוע. 'סנדוויץ' של קרטון או דיקט על המכסה ובתחתית - מופרד מהגוף המרכזי בספוג או בועיות, מאובטח גם הוא במאסקינג, זו דרך מצוינת לשמור על הכל מלהיסדק. אם זה ארוז כמו שצריך בקרטון שחלליו הריקים מולאו בספוג או קלקר כדי למנוע תזוזה, גם הגורילות של המשגרים הבינ"ל לא יחבלו בפטפון. אזהרת Fragile בולטת על האריזה - חובה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

tnsilver כתב: אזהרת Fragile בולטת על האריזה - חובה!
...
הכללים נכונים, אבל המשפט האחרון שלך מזכיר לי שפעם קראתי איפשהו שאריזות שרשום עליהן fragile רק מדרבנות את הגורילות להתאמץ לשבור יותר מהרגיל...:lol:

EdenLapid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

היי
אני מעוניין לקנות ולא למכור
תודה רבה !!

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

EdenLapid כתב:אני מעוניין לקנות ולא למכור
...
ברור שאתה מעוניין לקנות אבל את ההנחיות למעלה תאלץ להעביר למוכר ולוודא שהוא מבין אותן. מוכרים מזדמנים די מתעצבנים שאומרים להם מה לעשות. הדרך הכי טובה היא פשוט לפנות אליהם דרך ממשק Contact Seller ולשאול 'סליחה, איך אתה מתכוון לארוז כדי שהפטפון יגיע אלי בבטחה?', זה נוטע אצלם את הקונספציה שבכלל צריך להקפיד באריזה והם בד"כ ישאלו אותך איך אתה מעדיף...

EdenLapid פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אוקיי.
האם אתה הזמנת פטיפון בעבר מEBAY?
זה די סיכון כי הוא יכול להתעצבן ולשלוח לי לא מושקע ושישבר.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #7 

קשה להאמין שבן אדם רציני יעשה את זה כי אז הקונה (אתה) יכול להתעצבן ולרשום לו פידבק הרסני... אני פעם קניתי פטיפון מאיזה גרמני שרק אחרי הקנייה שאלתי אותו אם הוא יודע לארוז ומתשובתו הבנתי שלא ממש, אז שלחתי לו הנחיות והוא כתב בתגובה שהוא לא בדיוק מבין אותן... ההתכתבות היתה באנגלית כמובן והאנגלית של (רוב) הגרמנים לא משהו. זה היה כמובן מוכר "מזדמן", כלומר לא אחד שמוכר פריטים כאלו דרך קבע. הקיצר, החלטתי לקחת את הסיכון גם כי המחיר לא היה גבוה, והמכשיר הגיע בשלום :אחלה: .

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

כן. הזמנתי ושלחתי הכל מהכל ולא רק ציוד אודיו. מכירות ב-eBay כרוחות בתשלום ועמלת מכירה כך שהאינטרס של המוכרים הוא למכור ולקבל את כספם. זה לא קל וזה קורה רק כאשר הרוכש מקבל את הפריט ומרוצה מהרכישה. eBay מטילים על המוכר את האחריות לשלמות הפריט הנמכר - עד להגעתו לרוכש. אם הפריט הגיע שלא כמו שפורסם - מכל טעם, כולל ליקויים באריזה - כספי המכירה לא יועברו למוכר. כל הפרטים מסופקים לכל דורש ב-eBay.
[left]
Remember, the seller is responsible for the item until it's in the buyer's possession. The eBay Money Back Guarantee protects buyers if items arrive damaged, and sellers should consider insuring their items to protect themselves against damage or loss.
[/left]
...
עם זאת, חובת הקונה היא לוודא שהוא מבין מה הוא רוכש, באיזה מחיר (כולל מחיר המשלוח והוצאות מכס ומיסוי ועמלות שיגור) ולהגיע להבנות ברורות ומתועדות עם המוכר לגבי פרטי המכירה והמשלוח.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”