איך מגבים?
יש לי אוסף סרטים וסדרות מכובד של בערך 2.5TB שמצוי על 3 כוננים חיצוניים (1+1+0.5).
כרגע הוא מגובה בחלקו ע"י כונן של 3TB שנמצא במצב idle רוב הזמן על מחשב בבית אחר.
אני מעוניין לעדכן את הגיבוי על בסיס חודשי, ז"א לחבר כל כונן בנפרד למחשב עם הכונן הגדול, ואז בכמה שפחות פעולות, הדלתא של המידע שחסר בכונן הגדול וקיימת בכל אחד מהכוננים הקטנים תועתק לכונן הגדול.
איך ניתן לעשות זאת בפשטות ובעלות נמוכה?
אני מעוניין לעדכן את הגיבוי על בסיס חודשי, ז"א לחבר כל כונן בנפרד למחשב עם הכונן הגדול, ואז בכמה שפחות פעולות, הדלתא של המידע שחסר בכונן הגדול וקיימת בכל אחד מהכוננים הקטנים תועתק לכונן הגדול.
איך ניתן לעשות זאת בפשטות ובעלות נמוכה?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אם אני זוכר נכון, ניצן להגדיר אותה שתעתיק רק את המידע שחסר, וגם יצחיל לבצע גיבויך מתי שאתה מחבר קשיח שאתה מגדיר, ניתן להגדיר שם תזמון שנוח לך.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
פיתרון לא אלגנטי אבל אני משתמש בו (עניין של העדפה אישית):osh78 כתב:יש לי אוסף סרטים וסדרות מכובד של בערך 2.5TB שמצוי על 3 כוננים חיצוניים (1+1+0.5).
איך ניתן לעשות זאת בפשטות ובעלות נמוכה?...
סינכרון תיקיות ע"י תוכנה כמו SyncToy. במקרה שלי זה תיקיית וידאו אחת לא מפוצלת אז מספיקה סריקה אחת וכל התהליך לוקח מספר דקות.
זה אומנם תהליך רק חצי-אוטומאטי אבל ככה אפשר לבדוק לפני השינוי (Preview) מה ההבדלים ולמנוע טעויות בלתי הפיכות.
SyncToy לא רעה וחינמית אבל גם לא מושלמת. היא למשל לא יודעת להתמודד עם מעבר לשעון חורף\קיץ במחשב.