לנגן קובץ הופעה דרך DAC באיכות טובה....

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
boazj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #1 

הי,

עיקר המוזיקה שלי מגיעה מדיסקים, אך התחלתי לשמוע גם קבצים מהמחשב דרך ה hegel dac שלי.
אני משתמש כרגע ב VLC וסה"כ האיכות בניגון קבצי מוזיקה טובה, עדיין לא חקרתי נגנים אחרים וסוגי קבצים שונים.

הבעיה מתחילה עכשיו, שהתחדשתי במקרן ;-).
ביום שישי האחרון ניסיתי לראות לראשונה הופעה תוך שימוש ב VLC.

בדקתי 2 הופעות שהומלצו בעבר ע"י חברים בפורום :
Robbie.Williams.One.Night.At.The.Palladium.2013.1080p.MBluRay.x264-TREBLE [PublicHD]
Metallica - Francais Pour Une Nuit (2009) [Full Blu Ray 1080i DTS][WwW.ZoNaTorrent.CoM]

התמונה ב BENQ מדהימה, אבל הסאונד דרך המערכת שלי (ה DAC מחובר למגבר סטראו טוב, ושני רמקולים מדהימים ;-) )פשוט מזעזע :-(

הכל נשמע עמום, חסר חיים, ממש סבלתי והתאכזבתי.
רק בסוף הערב העלתי את ה volume ב VLC מעבר ל 100% ואז הרגשתי קצת יותר דינמיות וסאונד נורמלי, אבל עדיין לא מה שהייתי מצפה.

לא מכיר כ"כ סאונד רב-ערוצי, DTS וכאלה, אבל לכאורה ה VLC ב default היה תקין, מכוון ל 2 רמקולים, יוצא דיגיטלית ל DAC. מה אפשר לעשות שישמע טוב ?
יש לי גם Pot Player שבדקתי עכשיו לראושנה, וגם לא נשמע משהו.
לא מאמין שערץ הקול, בקבצים האלה כ"כ גרוע ולא איכותי.

יש איזה קינפוג או player אחר שיעבוד טוב יותר ?

תודה לעוזרים !

בעז
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #2 

כל הופעה והאיכות שלה. חוץ מזה, אם הבנתי נכון אתה מנסה לשמוע בסטריאו הופעה שהיא בפורמט סראונד.

boazj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אני מניח שיש גם ערוץ אודיו/קידוד ל 2 ערוצים ?!
אם לא, יש קובץ בקידוד אודיו אחר שאפשר להוריד ?
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4888
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #4 

יש לך כמה אפשרויות
1. ברמת הקובץ - לחפש קובץ לשני ערוצים או להמיר אותו לשני ערוצים
2. ברמת הפיענוח - תלוי בDAC, האם תומך בפיענח ריבוי ערוצים והאם מסוגל לבצע downmix לשני ערוצים.
3. לחבר את המחשב ישירות למגבר דרך יציאת הרמקולים בכרטיס המובנה, ולהגדיר במערכת ההפעלה יציאה של שני ערוצים.

boazj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

תודה ! אבל כל הרעיון ב DAC הוא לא לצאת דרך יציאת הרמקולים הרגילה....

בטוח שהבעיה נובעת מקידוד האודיו ?
גם אם כן, הייתי מצפה ליכולת לבצע את העיבוד הזה ב VLC או ב player אחר. יש שם אינסוף אופציות ל AUDIO !?

HazooM
כתב
כתב

שליחה #6 

בועז, אם הבנתי אותך נכון אז האזנה לקטעים בסטריאו נשמעת לך טוב, אבל ברגע שעברת להופעות מבלו ריי אתה מאוכזב מהתוצאות?

boazj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

HazooM כתב:בועז, אם הבנתי אותך נכון אז האזנה לקטעים בסטריאו נשמעת לך טוב, אבל ברגע שעברת להופעות מבלו ריי אתה מאוכזב מהתוצאות?
...
·בדיוק. וכן נראה לי שזה עניין שיכול להיות מקונפג או קשור לנגן. כשהעלתי את עוצמת הקול מעל ל 100% ב VLC זה כבר נשמע יותר טוב ודינמי, לא שברור לי למה.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #8 

אני דווקא מחזיק בדעה שההקלטות פשוט לא טובות או לא לטעמך. תנסה הופעות אחרות מומלצות.

boazj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אוקי, אבדוק, יש לי עוד כמה הופעות בקנה.
בכל מקרה, אני חופר בתעוד של VLV ויש שם אופציה לעשות איזה סוג של multiplexing ולהוריד את כמות הערוצים.
אעשה כמה ניסיונות שאתפנה. אני באמת לא מאמין שההופעות הללו לא הורלון באיכות טובה, או שה RIP היה כ"כ גרוע.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #10 

קודם כל בהופעות עם פס-קול lossy אל תצפה לנסים ונפלאות.

לגבי ה-Volume - בהנחה שאין פילטרים כאלה ואחרים שמוחלים אז במצב של 100% זה אמור להיות נאמן למקור.

המלצה - לעבוד עם J. River Media Center - יש שם גמישות רבה והקפדה על תהליכים באיכות גבוה.
זה מקבל משנה תוקף במקרה שלך, כי אתה לא יכול להעביר ל-DAC שלך bitstream כך שיש קודם כל לפענח, נניח Dolby TrueHD, אחרי זה לעשות לו downmixing במידה וזה פס-קול רב ערוצי, ואז להוציא כ-PCM באופן שהוא bit-perfect.

תהליך כזה למשל רוב הסיכויים שלא תוכל לבצע עם VLC לדוגמה (בהיבט של איכות העבודה), וגם אם כן אז לא באופן פשוט.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

boazj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

טוב, עוד אין מסקנות סופיות אבל...
pot player מאפשר לעבד את האות ולהוציא אותו ל 2 ערוצים. יש שם אופציה להגדיר שהאות יצא ב PCM, ויש שם עוד כמה הגדרות שאני לא זוכר כרגע, אבל מותאמות ליציאת s/pdif ושימוש בהן שיפר את הסאונד. בקיצור הצלחתי להגיע לתוצאה לא רעה בכלל גם מבחינת הסאונד.
בכלל לא ברור לי למה windows והאפליקציות קוראים ליציאת ה usb בשפ s/pdif אבל זו קושיה נפרדת.

הורדתי גם בעקבות ההמלצה של יונתן את ה jriver media player. לא יודע כמה עולה התוכנה, הורדתי את גרסת הניסיון והאמת יש שם קשת של אופציות מדהימה עוד יותר לטיפול באודיו ולמעברים מ 6 ערוצים DTS לשני ערוצים. עדיין לא הספקתי לבחון ולהשוות לאיכות אליה מגיעים דרך ה pot player.
תודה לעוזרים!
נערך לאחרונה על ידי boazj ב 15/12/2014 23:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים

שליחה #12 

מנסיון איכות הסאונד של VLC היא מהגרועות שיש. יותר מידי עיבודים. הכי מומלץ לוידאו וגם למוסיקה זה להתקין KODI שתומך ב WASPI גם עבור וידאו ומסוגל להוציא PCM גם מקידוד רב ערוצי

boazj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

אכן, ה VLC מאכזב בגדול.
מה הרעיון עם ה Kodi ? יש לי התקנה גם על הנייד שלי וגם על ה cubox
מה זה אומר WASPI ?
כיצד זה ישפר את מצבי ?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #14 

WASAPI זה ממשק בלעדי לכרטיס הקול, וככזה הוא לא מושפע מאף גורם (לדוגמה, המיקסר של חלונות) למעט מי שמשתמש בממשק באותו כרגע (כאמור, ממשק בלעדי) כגון תוכנת הנגן.

היתרון כמובן הוא שבמצב זה המידע אינו מושפע מתהליכים חיצוניים ומגיע ללא שינוי אל השלב בוא הוא מועבר הלאה אל יציאת האודיו, דהינו bit-perfect.

boazj פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

תודה, ואיפה אני מגדיר את זה בתוכנה ? למשל ב POT ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”