רוחות רפאים בטלוויזיה סוני?
היי
האם שמעתם פעם על רוחות רפאים שעולות מטלוויזיה SONY KDL32 NX500?
אז ככה:
מזה זמן, קורה שאני שומע מילה בוקעת אל תוך השקט שאופף את חדר השינה שלנו.
תמיד תהיתי, האם מישהו שהחנה רכב, פתח דלת ונשמעה בת קול ממערכת הסטריאו של הרכב.
אבל זה הרי לא הגיוני. כי זה לא מוסיקה, זה לא מתמשך, זה נמשך שניה וזהו. כשם שזה בא, כך
זה נעלם.
והנה "נפל האסימון"! הקטע הוא, שלאחר כשעה מזמן כיבוי הטלוויזיה, היא פולטת מילה כלשהי ומשתתקת.
איך? מה? למה? לא ברור לי.
הרי בטלוויזיות המודרניות הסאונד מופיע יחד עם התמונה. לא לפני כן, וגם לא נותר שמע לאחר
הכיבוי. אז מהיכן מגיעה רוח הרפאים של סוני?
מה שאני כן יכול לומר זה.... שכל עוד היה לנו ממיר YES רגיל עם חיבור SCART, לא זכור לי
שהייתה תופעה שכזו. זה החל בערך מהזמן בו החלפנו ממיר לממיר HD, שמחובר בחיבור HDMI.
אז יכול להיות אחד משתיים: או שזה קורה רק בחיבור HDMI, או שהטלוויזיה פשוט חוותה טראומה,
ומאז היא מדברת מן השיממון...
כן. ברור שתכולו להציע לי לכבות גם את הממיר יחד עם הטלוויזיה, אבל זה הרגל שאיננו מורגלים
בו וייקח לנו זמן לאמצו. אז? פשוט מעניין אותי, האם היה כבר אדם כלשהו, שהנתקל בסיפור דומה.
האם שמעתם פעם על רוחות רפאים שעולות מטלוויזיה SONY KDL32 NX500?
אז ככה:
מזה זמן, קורה שאני שומע מילה בוקעת אל תוך השקט שאופף את חדר השינה שלנו.
תמיד תהיתי, האם מישהו שהחנה רכב, פתח דלת ונשמעה בת קול ממערכת הסטריאו של הרכב.
אבל זה הרי לא הגיוני. כי זה לא מוסיקה, זה לא מתמשך, זה נמשך שניה וזהו. כשם שזה בא, כך
זה נעלם.
והנה "נפל האסימון"! הקטע הוא, שלאחר כשעה מזמן כיבוי הטלוויזיה, היא פולטת מילה כלשהי ומשתתקת.
איך? מה? למה? לא ברור לי.
הרי בטלוויזיות המודרניות הסאונד מופיע יחד עם התמונה. לא לפני כן, וגם לא נותר שמע לאחר
הכיבוי. אז מהיכן מגיעה רוח הרפאים של סוני?
מה שאני כן יכול לומר זה.... שכל עוד היה לנו ממיר YES רגיל עם חיבור SCART, לא זכור לי
שהייתה תופעה שכזו. זה החל בערך מהזמן בו החלפנו ממיר לממיר HD, שמחובר בחיבור HDMI.
אז יכול להיות אחד משתיים: או שזה קורה רק בחיבור HDMI, או שהטלוויזיה פשוט חוותה טראומה,
ומאז היא מדברת מן השיממון...
כן. ברור שתכולו להציע לי לכבות גם את הממיר יחד עם הטלוויזיה, אבל זה הרגל שאיננו מורגלים
בו וייקח לנו זמן לאמצו. אז? פשוט מעניין אותי, האם היה כבר אדם כלשהו, שהנתקל בסיפור דומה.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
האם יש רסיבר באמצע ? אם כן - יכול להיות שיש מצב בו הרסיבר ממשיך להעביר שמע ממקור משדר. אז כן - המסך לא יציג כלום, אבל השמע יועבר בכל מקרה.
אחרת תוכל תמיד למכור מסך עם דיבוק בהרבה מאוד כסף.
אחרת תוכל תמיד למכור מסך עם דיבוק בהרבה מאוד כסף.
Vocare Ad Regnum
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
הדבר הראשון שהייתי חושד בו ומנסה לבטל אותו זה HDMI-CEC
אולי המסך חושב שהוא מקבל הוראה להידלק ממכשיר חיצוני..
אולי המסך חושב שהוא מקבל הוראה להידלק ממכשיר חיצוני..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
JTK: להקליט את זה??? איך? אתה מכבה את המכשיר ואחרי כשעה הוא מוציא מילה או שבריר של מילה ומשתתק. זה לא משהו מתוכנן שניתן לתזמון...
ואולי כן? אולי אני יכול להקליט שעה של שקט ואז.. טראח. מילה כלשהי ושוב שקט... אדם שמעוניין באימות התופעה. מוזמן לשבת מול המכשיר לאחר כיבויו ולעקוב אחר מה שקורה לאחר כשעה.
TANDBERG: לא. אין שום מגבר באמצע. זו טלוויזיה קטנה (32 אינץ'), שאמורה לספק את הדרישות הצנועות של חדר השינה. וכן. אני מוכן למכור אותה לכל המרבה במחיר, בתנאי שזה יאפשר לי לשדרג למשהו גדול וטוב יותר. בסך הכל, מדובר במסך מאד מוצלח עם איכות תמונה נהדרת ובעיצוב מונוליטי ייחודי. בזמנו, נחשבה כאחת היקרות בגודל הזה.
וכן. בסלון יש לי מגבר שמחובר ישירות לממיר. במקרים בהם חלה הפסקת חשמל, המגבר עובר ממצב MUTE למצב פעיל, ואז הוא מתחיל להעיר את דירי הבית. נדיר, אבל זה קורה והתרגלנו לזה. על זה דווקא איני מתלונן, כי כבר כשרכשתי את המגבר, ידעתי שאין בו מצב ל-Stand by וכדי להשתיקו יש ללחוץ על MUTE.
ואולי כן? אולי אני יכול להקליט שעה של שקט ואז.. טראח. מילה כלשהי ושוב שקט... אדם שמעוניין באימות התופעה. מוזמן לשבת מול המכשיר לאחר כיבויו ולעקוב אחר מה שקורה לאחר כשעה.
TANDBERG: לא. אין שום מגבר באמצע. זו טלוויזיה קטנה (32 אינץ'), שאמורה לספק את הדרישות הצנועות של חדר השינה. וכן. אני מוכן למכור אותה לכל המרבה במחיר, בתנאי שזה יאפשר לי לשדרג למשהו גדול וטוב יותר. בסך הכל, מדובר במסך מאד מוצלח עם איכות תמונה נהדרת ובעיצוב מונוליטי ייחודי. בזמנו, נחשבה כאחת היקרות בגודל הזה.
וכן. בסלון יש לי מגבר שמחובר ישירות לממיר. במקרים בהם חלה הפסקת חשמל, המגבר עובר ממצב MUTE למצב פעיל, ואז הוא מתחיל להעיר את דירי הבית. נדיר, אבל זה קורה והתרגלנו לזה. על זה דווקא איני מתלונן, כי כבר כשרכשתי את המגבר, ידעתי שאין בו מצב ל-Stand by וכדי להשתיקו יש ללחוץ על MUTE.
ג'אקו? הדבר היחיד שמחובר למסך זה כבל ה-HDMI של הממיר ותו לא. המכשיר כלל לא נדלק והאור בחזית נותר אדום ולא ירוק. זו פשוט תופעה של רוח רפאים, כי לא מופיעה תמונה, לא קורה כלום ורק מילה אחת שלמה (או שני חצאי מלים) נשמעים לפתע בחלל החדר ושוב חוזר לו השקט. אבל מה? כשהכל שקט מסביב, והמכשיר נותר על ווליום גבוה, זה די מבהיל...
שוב אזכיר: אין כאן פעולת "עירור". יש כאן שבריר זמן שנשמעת מילה בודדת וזהו. לאחר כל כיבוי זה קורה כאירוע חד פעמי, ללא הפעלה של המכשיר או הפעלה של המסך. רק קול. במידה שהממיר יהיה כבוי, גם הקול הזה לא יישמע. אז אם כך, הרי שזה לא הכיוון.
לצערי, אין לי הרבה לתרום לפתרון הבעיה, אבל אני יכול לאשר שהזיה דומה היתה קורית לי בטלוויזיית סוני (לא בטוח איזה דגם) בבית של קרובי משפחה. הייתי מכבה את הטלוויזיה, הולך לישון, ואז היו יוצאות רוחות הרפאים... כל זה קרה לפני 3-4 שנים, אבל אני מניח שמדובר בתופעה זהה.
עכשיו אפשר לנשום לרווחה - אני לא משוגע.
עכשיו אפשר לנשום לרווחה - אני לא משוגע.
חחח.. גם לי היו מחשבות על טירוף... על דימיון... על משהו שלא ניתן להסבר... ורק לאחר שגם אשתי החלה לרמוז שקורה לעתים שהטלוויזיה קוראת למישהו.... הבנתי שזה באמת מהסוני שלנו... מעניין אם נותני השירות של סוני מודעים לכך, ומעניין עוד יותר, אם יש להם דרך לפתור את הבעיה. כי מה הם יגידו, אם המכשיר עדיין באחריות, ואין בידם פתרון? במקרה כזה, הם יצטרכו למצוא דרך לפצות את בעל המכשיר, לא?
ואגב, אתה יכול לשאול את קרוביך באיזה דגם מדובר... זה מסקרן, אבל האמת היא... שגם אם מדובר בדגם שונה לגמרי, יש מצב שספק המתח ו/או הבקרים של המכשיר הם זהים.
ואגב, אתה יכול לשאול את קרוביך באיזה דגם מדובר... זה מסקרן, אבל האמת היא... שגם אם מדובר בדגם שונה לגמרי, יש מצב שספק המתח ו/או הבקרים של המכשיר הם זהים.
בתעודת האחריות כתוב רק שהאחריות תקפה מ... עד.
ולא. למסך הזה אין חיבור רשת ו/או דרך לעדכן תכנה.
ולמה לעדכן בכלל? כולה, המסך מחובר לממיר YES HD.
אין לי שום דרישות מיוחדות מהטלוויזיה הזו, למעט זה שתעבוד היטב,
ותציג תמונה יפה. מבחינת הסאוד? סורי. למסך זה יש צליל אומלל מאד
וגם לזה התרגלתי, והעיקר שלא תעיר אותי בלילה.
מה שכן, פניתי בכתב לישפאר. נראה מה ישיבו לי.
ולא. למסך הזה אין חיבור רשת ו/או דרך לעדכן תכנה.
ולמה לעדכן בכלל? כולה, המסך מחובר לממיר YES HD.
אין לי שום דרישות מיוחדות מהטלוויזיה הזו, למעט זה שתעבוד היטב,
ותציג תמונה יפה. מבחינת הסאוד? סורי. למסך זה יש צליל אומלל מאד
וגם לזה התרגלתי, והעיקר שלא תעיר אותי בלילה.
מה שכן, פניתי בכתב לישפאר. נראה מה ישיבו לי.
למה לעדכן? כי אולי יש כאן באג שהוא מקור הבעיה.
הגרסה האחרונה שאני רואה היא M8.728, מ-2011.
אפשר להוריד כאן:
http://www.sony.co.uk/support/en/conten ... DL-32NX500
יכול להיות שצריך גרסה מארץ/איזור אחרים, אבל כנראה לא יזיק לנסות.
הגרסה האחרונה שאני רואה היא M8.728, מ-2011.
אפשר להוריד כאן:
http://www.sony.co.uk/support/en/conten ... DL-32NX500
יכול להיות שצריך גרסה מארץ/איזור אחרים, אבל כנראה לא יזיק לנסות.
שוחחתי עם נציג שירות של סוני. הוא דווקא לא המליץ להתקין עדכון, כי לטענתו יש בכך סיכון למכשיר ואם תקרה תקלה, אין דרך חזרה.
אפשרות נוספת היא לעבור לחיבור אחר של HDMI (יש 4 כאלה). אולי זה יעזור... (או לנטרל מצב אוטומטי של HDMI - דבר שעדיין לא מצאתי בתפריט).
אז זהו.. כעת נראה מתי (ואם בכלל) אתעורר שוב לשמע של בת קול מהמכשיר... (מקווה שלא).
אפשרות נוספת היא לעבור לחיבור אחר של HDMI (יש 4 כאלה). אולי זה יעזור... (או לנטרל מצב אוטומטי של HDMI - דבר שעדיין לא מצאתי בתפריט).
אז זהו.. כעת נראה מתי (ואם בכלל) אתעורר שוב לשמע של בת קול מהמכשיר... (מקווה שלא).
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
איזו מן תשובה זו להמליץ ללקוח להימנע מעדכון? היצרן משחרר עדכון הבא לפתור בעיות או לשפר תפקוד מוצר והם ממליצים להימנע? אין בזה שום הגיון. אם הם מפחדים מעדכוני תכנה למכשירים אלקטרונים אז מקומם לא בייבוא ושיווק מוצרי אלקטרוניקה מתקדמים. שיעברו למטבחים וסלונים אולי.
רשמתי לך בעמוד הקודם לנסות לבטל שליטה על מכשיר באמצעות HDMI, או בשמו הטכני HDMI CEC, אבל לפי התשובה שלך לא נראה לי שהבנת אותי בכלל.
רשמתי לך בעמוד הקודם לנסות לבטל שליטה על מכשיר באמצעות HDMI, או בשמו הטכני HDMI CEC, אבל לפי התשובה שלך לא נראה לי שהבנת אותי בכלל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
אני בספק שיהיו בעיות אחרי עדכון. אמנם אף פעם אי אפשר לסמוך על יצרנים שיעשו את הדבר הנכון, וזה גם דגם ישן יחסית, אבל עדיין. הדבר האחרון שיצרן ירצה הוא להגיע למצב שבו יצטרך לטפל במסך בגלל דבר טריוויאלי כמו עדכון קושחה.