תערובת Sandalj במכונת פופקורן?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
NadavSc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים, אני קולה במכונת פופקורן ומשתמש במקינטת Brikka למיצוי.
ניסיתי עד כה שני סוגים של חד זני בנפרד - קולומביאני (שהתקבל יפה) ורפובליקה דומיניקנית.
הקלייה במכונת פופקורן היא די אכזרית, 4 דק' לרוב עד תחילת פיצוץ שני אבל אני חושב שעדיין עדיף לי קפה טרי וזול בהרבה מאשר לקנות קלוי. בקיצור, חשבתי לנסות את התערובת של Sandalj לטובת גיוון ואשמח לדעתכם לגבי האם זה יעבוד ומה יעבוד טוב עם Brikka לטובת קפוצ'ינו? אולי Toscanini שלהם?
תודה!

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #2 

הי.
אכן אין כמו קפה טרי וטחון 'עכשיו' .

לא נראה לי שב4 דקות אפשר להגיע עם הפולים למקום טוב. (אצלנו בג'ין זה 16-17 דקות לערך, ובקולה מקצועי אפילו יותר זמן) . תנסה לחפש כאן באתר וביו-טיוב סרטונים שמראים את תהליך העבודה עם קולה פופקורן.

לא הבנתי מה זה התערובת הזו שאתה רוצה לבדוק.

מציע לך במקום זה : לך לחנות תבלינים באחד השווקים או לאחד המקומות בהם מוכרים קפה ירוק (יש שירשור ארוך בנושא בראש העמוד של הפורום ) קנה קפה ירוק מאתיופיה + ברזיל (קולומביה וסנטו דומינגו - שאותו אני מאד אוהב כבר יש לך ...). אלה זנים בסיסיים וזולים יחסית, ותתחיל לעשות נסיונות.
קלה כל זן בנפרד וערבב במינונים שונים תוך כדי הטחינה למקינטה.

בהצלחה.

sterns
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 122
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לגבי קליית פופקורן, אכן היא בעייתית, קליתי מספר שנים בצורה כזו וקשה מאד להגיע לתוצאות מדויקות, בטח שלא לשמוע פיצוץ שני, גם את הראשון בקושי שומעים בגלל רעש המכונה והדפיקות של הפולים הזזים בפלסטיק. גם להסתמך על זמן זה בעייתי, התוצאות היו שונות תמיד במכה הראשונה והשניה (ברור כי המכונה עוד חמה) התוצאות היו שונות בחורף וקיץ, ובטח שונות בכל סוג קפה במיוחד פולים קטנים מול גדולים. בקיצור מה שלמדתי זה להסתמך רק על הצבע.
לגבי תערובת סנדלי.
סנדלי היא חברה איטלקית גדולה המיבאת קפה ירוק לאיטליה ומשווקת אותו לבתי קליה, (מתווך קפה ירוק) בנוסף היא בונה תערובות של קפה ירוק שגם אותם היא משווקת לכל העולם. החברה נתנה לתערובות שלה שמות של מלחינים. התערובות מורכבות מזני ממספר רב של זנים, מה שמאפשר לשמור על דיוק די טוב באיכות הקפה גם כשאחד הזנים לא קיים והחליפו אותו באחר ההשפעה תהיה מינורית.
לגבי התערובת ששאלת היא תערובת של 100% ערביקה המורכבת כמדומני ממספר רב של זנים איכותיים המפיקים טעם שוקולדי. הנה הסבר של החברה על התערובת הזו - לצערי באיטלקית אבל תרגמתי את מה שהם כותבים למטה (עם גוגל) להלן מה שקיבלתי
Blend טוסקניני (100 ערביקה%). הטעם: חומציות משובחת מעוררת ניחוחות של פירות יער וצימוקים ואגוזים פריכים. בקפוצ'ינו מתקבל טעם רך של אפרסק ומשמש. מצטיין בטעם מוקה. (מצטער אם התרגום לקוי)
#t=36
מחבר הספר "מדריך הקפה"
קפה בבית, קפה בעבודה,
קפה כמשקה, קפה כחברה,
הקפה הוא טעים
ארוחות הוא משלים
בקיצור, הקפה הוא ממש חגיגה.

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #4 

חומציות משובחת מעוררת ניחוחות של פירות יער וצימוקים ואגוזים פריכים. בקפוצ'ינו מתקבל טעם רך של אפרסק ומשמש. מצטיין בטעם מוקה
...
אפרסק ומשמש בקפוצ'ינו.... כזה עוד לא שתיתי.....
תודה.
צחקתי.
עכשיו אגש ביתר שמחה להכין לי ת'הפוך השני של הבוקר....

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #5 

מחזק את דבריו של שלמה. ממליץ בחום לגרד תקציב ולקנות קולה יעודי(אפילו ביד שניה). התוצאה תהיה טובה פי כמה.

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #6 

יש לך בלוחות יד שנייה Heater precision ב- 700 ש"ח או סולר 2 ק"ג של קופיטק ב- 25000 ש" ...

NadavSc פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

לפני כשנה שנכנסתי לעסק הזה האפשרויות היו ג'ין (יקר מידי) או חביתוש (באלאגן מידי) או כל מיני אלתורים בסגנון סירפופ שנראו לי גרועים יותר ממכונת פופקורן. האם יש משהו יד שניה בתקציב סביר שיכול לעשות את העבודה?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”