ציוד ישן שכמעט נזרק - Technics SA-5270 + Mission Freedom 770
-
TomashG
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- שם מלא: Tomer Gdaliahu
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום חברים,
אני בעיקרון חובב אוזניות, אבל אוהב מוזיקה באופן כללי, ולא היה נראה לי מתאים לזרוק רמקולים רק בגלל שחברים של אחי הצעיר לא הצליחו לגרום להם לעבוד. בכל אופן, את הרמקולים חיברתי למגבר מודרני של Sherwood והם נשמעים מעולה! הם ישבו בחוץ בגשם וספגו המון רטיבות לצערי הרב וכולי תקווה שאוכל לשפץ אותם.
את המגבר של Technics מצאתי מונח בבית באיזו פינה, הוא נראה בסדר חיצונית, ונתתי לו ניקוי אוויר עם קומפרסור נייד שהבאתי מהעבודה. יש מצב אפילו שהמגבר הגיע לידיו של אבא שלי לפני שנים יחד עם הרמקולים. גם אותו ארצה להביא למצב של "עובד". הכבל חשמל שלו חתוך, אז את זה אצטרך לסדר קודם בשביל בכלל לבדוק אם הוא עובד.
אם יש למישהו פידבק לתת לבינתיים, אני אשמח.
כמו כן, מצרף תמונות.
אני בעיקרון חובב אוזניות, אבל אוהב מוזיקה באופן כללי, ולא היה נראה לי מתאים לזרוק רמקולים רק בגלל שחברים של אחי הצעיר לא הצליחו לגרום להם לעבוד. בכל אופן, את הרמקולים חיברתי למגבר מודרני של Sherwood והם נשמעים מעולה! הם ישבו בחוץ בגשם וספגו המון רטיבות לצערי הרב וכולי תקווה שאוכל לשפץ אותם.
את המגבר של Technics מצאתי מונח בבית באיזו פינה, הוא נראה בסדר חיצונית, ונתתי לו ניקוי אוויר עם קומפרסור נייד שהבאתי מהעבודה. יש מצב אפילו שהמגבר הגיע לידיו של אבא שלי לפני שנים יחד עם הרמקולים. גם אותו ארצה להביא למצב של "עובד". הכבל חשמל שלו חתוך, אז את זה אצטרך לסדר קודם בשביל בכלל לבדוק אם הוא עובד.
אם יש למישהו פידבק לתת לבינתיים, אני אשמח.
כמו כן, מצרף תמונות.
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
הי הרמקולים של MISSION מעניינים.. אתה יכול בבקשה להסתכל מה הדגם כדי שנבדוק יותר לעומק?
יכול להיות שתמצא פרטים על גבי מדבקה מאחור ליד החיבור של כבלי הרמקול.
יכול להיות שתמצא פרטים על גבי מדבקה מאחור ליד החיבור של כבלי הרמקול.
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
- harel
- חבר ותיק

הנה מעט פרטים על הרסיבר:
המדובר במכשיר בן 20-30 וואט לצד (תלוי איך סופרים) מאמצע שנות השבעים..ראה עוד כאן -
http://www.radiomuseum.org/r/technics_f ... _5_16.html
הייתי מנסה לבדוק (אם ניתן) מה היתה הסיבה שחתכו לו את כבל המתח??
לאחר מכן פותח אותו ומנסה לבדוק סימני עשן / שריפה או רכיבים שנשרפו (בדיקה וויזואלית).
אם אין כאלה כלל, ו / או לא היתה סיבה לחיתוך הכבל חשמל (פרט לכך שמישהו חמד אותו) הייתי מנסה לחבר בזהירות לחשמל ולהדליק...
אפשר למדוד לאחר מכן מתח בהדקי הרמקולים (לאחר שעבד כחצי שעה) ואם אין מתח משמעותי (מעל כמה מיליוולטים) אפשר לחבר לרמקולים פשוטים ולנסות להאזין..
המדובר במכשיר בן 20-30 וואט לצד (תלוי איך סופרים) מאמצע שנות השבעים..ראה עוד כאן -
http://www.radiomuseum.org/r/technics_f ... _5_16.html
הייתי מנסה לבדוק (אם ניתן) מה היתה הסיבה שחתכו לו את כבל המתח??
לאחר מכן פותח אותו ומנסה לבדוק סימני עשן / שריפה או רכיבים שנשרפו (בדיקה וויזואלית).
אם אין כאלה כלל, ו / או לא היתה סיבה לחיתוך הכבל חשמל (פרט לכך שמישהו חמד אותו) הייתי מנסה לחבר בזהירות לחשמל ולהדליק...
אפשר למדוד לאחר מכן מתח בהדקי הרמקולים (לאחר שעבד כחצי שעה) ואם אין מתח משמעותי (מעל כמה מיליוולטים) אפשר לחבר לרמקולים פשוטים ולנסות להאזין..
- harel
- חבר ותיק

עוד על הרסיבר הזה (כולל נתונים טכניים שלו והשוואה ל"בציר של התקופה" (הרמן קרדון, אדוונט, פיונייר ואחרים),
בע' 68 במגזין כאן...(Popular science)
http://books.google.co.il/books?id=tQAA ... cs&f=false
בהחלט מזכיר נשכחות... 280 US$ ב 1978 היה הרבה כסף...
בע' 68 במגזין כאן...(Popular science)
http://books.google.co.il/books?id=tQAA ... cs&f=false
בהחלט מזכיר נשכחות... 280 US$ ב 1978 היה הרבה כסף...
- harel
- חבר ותיק

הי הנה פרטים על הרמקולים האלה (או לפחות דגם אחד שמאוד דומה להם
ל-770 היו מספר תתי דגמים כמו FREEDOM מודל V ועוד - כמו האסקורט לאורך השנים אני מניח...
):
הרמקולים כאמור אמורים להיות כבני 35-40-מראשית שנות השמונים ..
Type: 2 way, 2 driver loudspeaker system
Frequency Response: 35Hz to 20kHz
Recommended Amplifier: 30 to 150W
Crossover Frequency: 1900Hz
Impedance: 8Ω
Sensitivity: 91dB
Bass: 1 x 215mm homopolymer cone
Tweeter: 1 x 25mm polyamid super ellipse
Enclosure: bass reflex
Finish: walnut, black ash, grey
Year: 1985
Dimensions: 620 x 260 x 320mm
Weight: 32kg
עוד פרטים כאן: http://www.hifiengine.com/manual_librar ... edom.shtml
יש לי הרגשה שהזוג הזה שונה במקצת מזה המתואר למעלה: ניתר לראות שיש לו טוויטרים "סמי - שופריים" וכן יחידת הבאס בולטת במקצת (אולי זו ה"תוספת" של תת המודל ה- "FREEDOM" (בין היתר.)
לפי המתואר, הרמקול כאמור חוגג 35-40 שנה בקרוב, וברשת כבר מדברים על שידרוג הקרוס שלהם.. (לא סיפור גדול.. בד"כ החלפה 2-4 קבלים לדעתי.)
אני אישית, מאוד אוהב את החברה הזו, בתחילת דרכה (בראשית שנות השיבעים) היא הפתיעה רבים ביכולות שלה!
מציע לשמוע את הרמקולים ולראות אם הם תקינים. בד"כ עם מגבר הגון הם נשמעים מעולה
ל-770 היו מספר תתי דגמים כמו FREEDOM מודל V ועוד - כמו האסקורט לאורך השנים אני מניח...
הרמקולים כאמור אמורים להיות כבני 35-40-מראשית שנות השמונים ..
Type: 2 way, 2 driver loudspeaker system
Frequency Response: 35Hz to 20kHz
Recommended Amplifier: 30 to 150W
Crossover Frequency: 1900Hz
Impedance: 8Ω
Sensitivity: 91dB
Bass: 1 x 215mm homopolymer cone
Tweeter: 1 x 25mm polyamid super ellipse
Enclosure: bass reflex
Finish: walnut, black ash, grey
Year: 1985
Dimensions: 620 x 260 x 320mm
Weight: 32kg
עוד פרטים כאן: http://www.hifiengine.com/manual_librar ... edom.shtml
יש לי הרגשה שהזוג הזה שונה במקצת מזה המתואר למעלה: ניתר לראות שיש לו טוויטרים "סמי - שופריים" וכן יחידת הבאס בולטת במקצת (אולי זו ה"תוספת" של תת המודל ה- "FREEDOM" (בין היתר.)
לפי המתואר, הרמקול כאמור חוגג 35-40 שנה בקרוב, וברשת כבר מדברים על שידרוג הקרוס שלהם.. (לא סיפור גדול.. בד"כ החלפה 2-4 קבלים לדעתי.)
אני אישית, מאוד אוהב את החברה הזו, בתחילת דרכה (בראשית שנות השיבעים) היא הפתיעה רבים ביכולות שלה!
מציע לשמוע את הרמקולים ולראות אם הם תקינים. בד"כ עם מגבר הגון הם נשמעים מעולה
כל הכבוד הראל על ההסבר הרמקולים ניראים מעולה משהו מיקצועי 
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
הרמקולים האלה אמורים להיות איכותיים ובהחלט שווים השקעה/שיפוץ וכד' מה שנדרש כדי להביאם למצב הכי קרוב למקורי שאפשר. Mission בשנות ה-80 היו טובים מאד. האזנתי לפני הרבה שנים לדגם כזה, או אותו אחד או דומה לו והם הרשימו.
הרסיבר פחות שווה.
הרסיבר פחות שווה.
-
TomashG
- חבר פעיל

- תגובות: 51
- שם מלא: Tomer Gdaliahu
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
חברים, תודה רבה על המענה! ועל מציאת הפרטים על המגבר והרמקולים, אני יודע שזו יכולה להיות חפירה ברשת כדי להגיע למידע מהימן. לא כתוב שום דבר מעניין על הרמקולים בצד האחורי. יש שם מספר סידורי, כתוב Made in England ולוגו של החברה. לא היה לי זמן להתעסק עם המגבר לבינתיים, אני מקווה שאוכל לפנות לזה זמן בסופ"ש.
בחזרה לרמקולים, אני מעוניין לפרק אותם ולהחליף את הבית שלהם. הם תפסו רטיבות כשהיו בחוץ בגשם.
כמה חלקי MDF שמרכיבים את המעטפת כבר נפוחים, כנ"ל לגבי הסיבית. מה גם שמישהו החליט לצבוע אותם באיזה צבע מזעזע.
יש לי גישה חופשית לנגריה ולמכונת CNC, בתכלס אני יכול לייצר לעצמי חלקים חדשים באותן מידות.
לגבי צבע, גם לזה יש לי גישה. אני אצטרך להתייעץ עם הצבעי או לשלוח חלק צבוע מקורי לפיענוח צבע, או איך שלא קוראים לזה.
ככה נישאר הכי קרובים לגוון המקורי. לגבי הרמקולים עצמם, הם נשמעים נהדר.
מה אתם אומרים עד כה, נשמע כמו תוכנית?
לגשת לזה מזווית אחרת?
תודה!
בחזרה לרמקולים, אני מעוניין לפרק אותם ולהחליף את הבית שלהם. הם תפסו רטיבות כשהיו בחוץ בגשם.
כמה חלקי MDF שמרכיבים את המעטפת כבר נפוחים, כנ"ל לגבי הסיבית. מה גם שמישהו החליט לצבוע אותם באיזה צבע מזעזע.
יש לי גישה חופשית לנגריה ולמכונת CNC, בתכלס אני יכול לייצר לעצמי חלקים חדשים באותן מידות.
לגבי צבע, גם לזה יש לי גישה. אני אצטרך להתייעץ עם הצבעי או לשלוח חלק צבוע מקורי לפיענוח צבע, או איך שלא קוראים לזה.
ככה נישאר הכי קרובים לגוון המקורי. לגבי הרמקולים עצמם, הם נשמעים נהדר.
מה אתם אומרים עד כה, נשמע כמו תוכנית?
לגשת לזה מזווית אחרת?
תודה!
- harel
- חבר ותיק

הי TMHO - אני גם חושב שזה רמקול טוב ושווה שימור...
אם מצבן של התיבות המקוריות "נסבל" הן קוסמטית והן "תפקודית" לא הייתי רץ להחליף תיבות.
מאידך, אם המצב כל כך גרוע שהוא הופך להיות בלתי נסבל - קוסמטית, תפקודית או שניהם, ויש לך גישה לנגריה ומכונת CNC
אין שום בעייה ל"העתיק" את המידות המקוריות ובעצם לייצר שתי תיבות זהות / דומות ולהעביר את הרכיבים.
החומר המועדף עלי יהיה MDF (נראה לי גם הכי קל לביצוע), ויתכן שתוכל להשתמש בגריל המקורי ולהעביר את ה "SOCKETS" שלו לתיבה החדשה (כשתגיע לשלב הזה נדון בכך אם יעלה הצורך).
בחלק מדגמי MISSION הקרוס מורכב (לפחות בחלקו) ע"ג הטרמינלים האחוריים (או צמוד אליהם מכנית).
שים לב כשאתה מפרק לכך, שצריך להעביר את היחידות וכן את הטרמינלים והקרוסים.
סמן את החוטים של היחידות (דהינו - איזה חוט הולך לאיזה טרמינל- הקוטביות חשובה כאן, וברמקול "TWO WAY" בד"כ קוטביות ה TWEETER "הפוכה" לקוטביות ה WOFFER. (ניתן לסמן את החוט ע"י הדבקת חתיכת "מסקינג-טייפ" ורישום עליה) וכך גם על גב הוופר והטוויטר ע"ג המגנט.
בחלק מהרמקולים צריך לפרק את החוטים המובילים מהקרוס ליחידות (לוופר והטוויטר), בעזרת מלחם.
אם זה המקרה כאן - הזהר כשאתה מפרק הלחמות אלו שכן, ישנו מוליך (חוט) מאותו "טרמינל הלחמה לכיוון הסליל של היחידה - צריך לעשות זאת בזהירות, ולפעמים למנוע מחום המלחם "לזלוג" לכיוון סליל הרמקול.
(עושים זאת בעזרת "תנין" (קליפס) קטן שמשמש בפרובים לאלקטרונאים - ובעצם מונע מהחום להגיע לכיוון הסליל. אם לא ברור דבר איתי בפרטי.
אחלה פרוייקט - בהצלחה!
אם מצבן של התיבות המקוריות "נסבל" הן קוסמטית והן "תפקודית" לא הייתי רץ להחליף תיבות.
מאידך, אם המצב כל כך גרוע שהוא הופך להיות בלתי נסבל - קוסמטית, תפקודית או שניהם, ויש לך גישה לנגריה ומכונת CNC
אין שום בעייה ל"העתיק" את המידות המקוריות ובעצם לייצר שתי תיבות זהות / דומות ולהעביר את הרכיבים.
החומר המועדף עלי יהיה MDF (נראה לי גם הכי קל לביצוע), ויתכן שתוכל להשתמש בגריל המקורי ולהעביר את ה "SOCKETS" שלו לתיבה החדשה (כשתגיע לשלב הזה נדון בכך אם יעלה הצורך).
בחלק מדגמי MISSION הקרוס מורכב (לפחות בחלקו) ע"ג הטרמינלים האחוריים (או צמוד אליהם מכנית).
שים לב כשאתה מפרק לכך, שצריך להעביר את היחידות וכן את הטרמינלים והקרוסים.
סמן את החוטים של היחידות (דהינו - איזה חוט הולך לאיזה טרמינל- הקוטביות חשובה כאן, וברמקול "TWO WAY" בד"כ קוטביות ה TWEETER "הפוכה" לקוטביות ה WOFFER. (ניתן לסמן את החוט ע"י הדבקת חתיכת "מסקינג-טייפ" ורישום עליה) וכך גם על גב הוופר והטוויטר ע"ג המגנט.
בחלק מהרמקולים צריך לפרק את החוטים המובילים מהקרוס ליחידות (לוופר והטוויטר), בעזרת מלחם.
אם זה המקרה כאן - הזהר כשאתה מפרק הלחמות אלו שכן, ישנו מוליך (חוט) מאותו "טרמינל הלחמה לכיוון הסליל של היחידה - צריך לעשות זאת בזהירות, ולפעמים למנוע מחום המלחם "לזלוג" לכיוון סליל הרמקול.
(עושים זאת בעזרת "תנין" (קליפס) קטן שמשמש בפרובים לאלקטרונאים - ובעצם מונע מהחום להגיע לכיוון הסליל. אם לא ברור דבר איתי בפרטי.
אחלה פרוייקט - בהצלחה!
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
- נתן תודות: 61 פעמים
- קיבל תודות: 235 פעמים
הדף באודיואנג'ן מתיחס ל 770 פרידום,
אבל התמונה והנתונים מתייחסים לדגם הראשון או השני.
אבל זה לא חדש, בכל דף שני בנתונים שלהם יש אי דיוקים.
אני נתקלתי ברמקול כזה לפני שנים, באמת נשמע טוב.
הבנתי שהפרידום הזה מוצלח יותר מקודמיו והוא למעשה יותר קרוב במבנה
לרמקולים מסדרת פרידום 5 שבאו יותר מאוחר.
הוא שונה לגמרי משני הדגמים הקודמים וכל החלקים שונים.
אם תבנה תיבות חדשות במקום, זה כבר לא יהיה מישן 770 פרידום,
זה יהיה מקסימום תומס 770 פריסטייל.
יש בעלי מקצוע המחדשים רמקולים ותיבות.
נראה לי שאומגה אודיו בחולון יכולים לעזור.
גם לדעתי שווה השקעה.
אבל התמונה והנתונים מתייחסים לדגם הראשון או השני.
אבל זה לא חדש, בכל דף שני בנתונים שלהם יש אי דיוקים.
אני נתקלתי ברמקול כזה לפני שנים, באמת נשמע טוב.
הבנתי שהפרידום הזה מוצלח יותר מקודמיו והוא למעשה יותר קרוב במבנה
לרמקולים מסדרת פרידום 5 שבאו יותר מאוחר.
הוא שונה לגמרי משני הדגמים הקודמים וכל החלקים שונים.
אם תבנה תיבות חדשות במקום, זה כבר לא יהיה מישן 770 פרידום,
זה יהיה מקסימום תומס 770 פריסטייל.
יש בעלי מקצוע המחדשים רמקולים ותיבות.
נראה לי שאומגה אודיו בחולון יכולים לעזור.
גם לדעתי שווה השקעה.