שדרוג נתב ל- VDSL, מה לבחור?
בזק משכירים לך את הציוד בתמורה לעשרה שקלים לחודש.
מה שכן אפשר להציע לך הוא לעבור חברת טלפונים שמבוססת על אינטרנט ותוכל לקבל את נתב VDSL למשל ב-012 קיבלתי נתב SmartBox במחיר סביר של 12 שקל לחודש כפול 36 חודשים (432 ש"ח) שבאותו זמן יש לך אחריות על הנתב ובסופו של דבר הוא שלך ולא מושכר.
חשוב להגיד שהם הרגיזו אותי מאוד כשהם חסמו שירותים יחסית בסיסיים בנתב כמו קביעת IP קבוע מול כתובת MAC. במידה ורוצים את סיסמת ה-Administrator המלאה לנתב, צריך לחתום על כתב ויתור אחריות וכן ויתור על שירות תמיכה בנתב. כלומר, הברירה היא לעמוד בתור לשירות תמיכה שלהם על כל פעולה כל כך פשוטה. אפילו לקבוע את הטווח DHCP שהנתב יביא, זה חסום.
במשתמש Home user יש כן אפשרות לפתוח פורטים וכן כמה דברים בסיסיים. לא מובן לי כל כך למה.
מה שכן אפשר להציע לך הוא לעבור חברת טלפונים שמבוססת על אינטרנט ותוכל לקבל את נתב VDSL למשל ב-012 קיבלתי נתב SmartBox במחיר סביר של 12 שקל לחודש כפול 36 חודשים (432 ש"ח) שבאותו זמן יש לך אחריות על הנתב ובסופו של דבר הוא שלך ולא מושכר.
חשוב להגיד שהם הרגיזו אותי מאוד כשהם חסמו שירותים יחסית בסיסיים בנתב כמו קביעת IP קבוע מול כתובת MAC. במידה ורוצים את סיסמת ה-Administrator המלאה לנתב, צריך לחתום על כתב ויתור אחריות וכן ויתור על שירות תמיכה בנתב. כלומר, הברירה היא לעמוד בתור לשירות תמיכה שלהם על כל פעולה כל כך פשוטה. אפילו לקבוע את הטווח DHCP שהנתב יביא, זה חסום.
במשתמש Home user יש כן אפשרות לפתוח פורטים וכן כמה דברים בסיסיים. לא מובן לי כל כך למה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
ואם חותמים אז אפשר אולי להפסיק לשלם 10₪ בחודש?
בכל אופן נראה לי הכי טוב זה להפוך את הנתב למודם פשוט ולהשתמש בנתב אחר. אפשר לקנות מודם עצמאית אבל נכון להיום יש רק דגם אחד שנמכר בארץ שתומך ב-VDSL. אפשר גם להזמין מחו"ל אבל חשוב שזה לא יהיה משולב עם נתב אלחוטי אחרת זה עלול להיתפס במכס.
בכל אופן נראה לי הכי טוב זה להפוך את הנתב למודם פשוט ולהשתמש בנתב אחר. אפשר לקנות מודם עצמאית אבל נכון להיום יש רק דגם אחד שנמכר בארץ שתומך ב-VDSL. אפשר גם להזמין מחו"ל אבל חשוב שזה לא יהיה משולב עם נתב אלחוטי אחרת זה עלול להיתפס במכס.
כמובן שלא. אבל המודם נשאר שלך. לא שזה יעזור הרבה בגלל שהמתאם שיחות לא יתאים לחברה אחרת.NegativeIQ כתב:ואם חותמים אז אפשר אולי להפסיק לשלם 10₪ בחודש?...
אני לא מבין למה הם מזמינים אנשים לשגע אותם על הגדרות פשוטות ולא לתת לאנשים להגדיר את זה בעצמם. אבל זה דיון אחר.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

זה תלוי.richrach כתב:אני קצת הולך לאיבוד...
מה הדרך הכי פשוטה (וזולה) בשבילי לגלוש ב- VDSL ?...
ה-Kasda שמוכרים ב-Ivory עולה 380₪.
הסיני שמוכרים ב-ebay עולה פחות מ-200₪ אבל אני חייב להזהיר אותך שזה שלי התפגר אחרי חצי-שנה. משתמשים אחרים בפורום דווקא אומרים שהוא בסדר.
בבזק זה יעלה לך 10₪ לחודש - השאלה היא כמה זמן אתה חושב שתהיה לקוח שלהם.
תעשה את החשבון ותקנה מה שנראה לך.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אם עדיין היתה האפשרות לקנות מבזק ב-100₪ לא הייתי שולח אותך לחפש במקומות אחרים.richrach כתב:לא נראה לי שאעזוב את בזק בשנה הקרובה אולי אפילו שנתיים, מי יודע. הקו נמצא בכלל בבית של ההורים.
יש גם את האופציה של לקחת מודם מבזק ב- 100 ש"ח או שזה כבר לא רלוונטי?
איך ה- Kasda ? מומלץ יותר ממה שבזק מספקים?...
אין לי מושג לגבי ה-Kasda, מעולם לא היה לי אותו ואני לא מכיר אף אחד שכן.