שידור "חי"
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
תבינו מה השידור עובר בדרך אליכם -
אם אתם רוצים לראות הכי חי שניתן קחו צלחת פרטית, כוונו לעמוס תעשו סריקה ואולי יהיה לכם מזל ותמצאו את הפיד של השידור מהניידת לאולפן.
- צילום באצטדיון
- עריכה בסיסית בשטח והעברה לניידת שידור
- שידור פיד ללוויין
- קליטת הפיד במרכז השידור של ערוץ הטלויזיה
- עריכה נוספת במרכז
- העברה לגופי הפצת השידורים (הוט / יס / עידן פלוס)
- הזרמה ללקוח
- קליטה ע"י הממיר
אם אתם רוצים לראות הכי חי שניתן קחו צלחת פרטית, כוונו לעמוס תעשו סריקה ואולי יהיה לכם מזל ותמצאו את הפיד של השידור מהניידת לאולפן.
זה מזכיר לי משהו שקרה לי לפני מספר שבועות. אני אוהד באר שבע ואני צופה במשחקים דרך סטריימינג באינטרנט (לא מחובר ליס /הוט ). באחד המשחקים אח שלי מתקשר אלי(גם הוא אוהד באר שבע) ואחרי כמה שניות הוא אומר לי שארביטמן כבש גול. אני אומר לו, מה פתאום הוא החטיא ואנחנו מתחילים לריב עד שאני קולט שיש לי דיליי ובאמת דקה אחרי ההחטאה מסמרת השיער שלו הוא כובש גול. זה באמת מעצבן כשאתה קולט שיש לך דיליי בשידור אבל אם אתה רוצה להתעדכן בלייב תאזין לרדיו במקום לשמוע את הקריינים.
-
marceloros
-
- חבר פעיל

- תגובות: 97
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 0
תודה על כל התשובות.
כאמור השהיה קטנה של כמה שניות זה הגיוני לי, ברור שלוקח זמן גם במהירות האור.
צפיתי פעם בברצלונה בדאבלין רחובות, הם מקפחים את חדר הלא מעשנים עם שידור SD (וממילא חנוק מאזור המעשנים) ואילו בחדר הראשי שידור עם מקרן ב-HD. חגגתי כל גול של בארסה, רצתי לחדר המעשנים, חיכיתי כמה שניות ואז זה הגיע אליהם, לא חדש הסיפור אם כי גם היה מפתיע היו כ-10 שניות דיליי.
כאמור השהיה קטנה של כמה שניות זה הגיוני לי, ברור שלוקח זמן גם במהירות האור.
צפיתי פעם בברצלונה בדאבלין רחובות, הם מקפחים את חדר הלא מעשנים עם שידור SD (וממילא חנוק מאזור המעשנים) ואילו בחדר הראשי שידור עם מקרן ב-HD. חגגתי כל גול של בארסה, רצתי לחדר המעשנים, חיכיתי כמה שניות ואז זה הגיע אליהם, לא חדש הסיפור אם כי גם היה מפתיע היו כ-10 שניות דיליי.
אז ככה נעשה קצת סדר בסלט,
שידור חי יכול להיות שידור מוקלט כל עוד לא עבר עריכה.
שידור ישיר - שידור שמשודר בסמוך להתרחשותו.
עכשיו נסביר לכם מה ההבדל,נקח תוכנית שכל אחד לצערנו (מבחינתי )מכיר-האח הגדול,
הוא משודר בשידור חי,עממה מה שאתם לא יודעים שמה שאתם רואים הוא בדיילי של 15 דקות,לא כי הטכנולוגיה מיושנת,
אלא כי ההפקה עושה את זה בכוונה שהיא תהיה בבקרה על השידור.
כך שלדוגמא אם יש משהו לא הולם בבית,יש להם 15 דקות מרווח בטיחות שבהם הם יכולים להפסיק את השידור.
שידור ישיר הוא שידור בסמוך לאירוע,בדרך כלל בשידורי כדורגל,שהדיליי הוא משתנה אבל בד״כ הוא לא יותר מדקה-שתיים(כתוצאה ממהירות הטכנולוגית)
מי שרואה כדורגל בסטרימינג זה מובן מאליו שתראו כמה דקות אחרי,כי השידור עובר דרך ארוכה יותר-שידור בטלוויזיה ואז למחשב ואז העלאה לאינטרנט ואז הלאה....
שידור חי יכול להיות שידור מוקלט כל עוד לא עבר עריכה.
שידור ישיר - שידור שמשודר בסמוך להתרחשותו.
עכשיו נסביר לכם מה ההבדל,נקח תוכנית שכל אחד לצערנו (מבחינתי )מכיר-האח הגדול,
הוא משודר בשידור חי,עממה מה שאתם לא יודעים שמה שאתם רואים הוא בדיילי של 15 דקות,לא כי הטכנולוגיה מיושנת,
אלא כי ההפקה עושה את זה בכוונה שהיא תהיה בבקרה על השידור.
כך שלדוגמא אם יש משהו לא הולם בבית,יש להם 15 דקות מרווח בטיחות שבהם הם יכולים להפסיק את השידור.
שידור ישיר הוא שידור בסמוך לאירוע,בדרך כלל בשידורי כדורגל,שהדיליי הוא משתנה אבל בד״כ הוא לא יותר מדקה-שתיים(כתוצאה ממהירות הטכנולוגית)
מי שרואה כדורגל בסטרימינג זה מובן מאליו שתראו כמה דקות אחרי,כי השידור עובר דרך ארוכה יותר-שידור בטלוויזיה ואז למחשב ואז העלאה לאינטרנט ואז הלאה....