חיבור מספר פלאזמות שיציגו תמונה אחת. איך?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Osmosis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני אחראי על פרוייקט מסויים בחברה שאני עובד בה, שחלק ממנו הוא הקמת Display Wall שיהיה מורכב מ-4 מסכי פלזמה שיהיו צמודים אחד לשני. הדגם שחשבתי ללכת עליו הוא של Panasonic TH42PWD8 בעיקר בגלל שפנסוניק נחשבת לחברה אמינה ובגלל שיש להם מסגרת דקה במיוחד שלא תפריע יותר מדי לתמונה המחוברת.

מאחר והתוכן היוצג על המסכים הנ"ל יכלול בעיקר גרפים ותצוגת טקסט, המקור יהיה באמצעות מחשב. השאלה שלי היא כיצד (ע"י איזה חומרה/תוכנה) ניתן להציג תמונה אחת שתחולק על 4 מסכים?

כמו כן, הייתי שמח לקבל טיפים נוספים מאנשים שאולי יצא להם להתעסק עם חיבור מסוג זה בעבר . בנוסף, כל הפנייה לאתר אשר עוסק או מסביר על דברים כאלה, יתקבל בברכה.

תודה מראש וחג חנוכה שמח לכולם!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

כמה הערות.

1. אם המקור הוא מחשב והתמונה לא תהיה נעה, אז פלאזמה לא בהכרח הפיתרון הטוב במקרה כזה (LCD עדיף)
2. לפלאזמות מסוג זה יש BEZEL (מסגרת) גדולה, שיכולה להפריע
3. לפלאזמות רבות כיום (NEC, פיוניר, פנסוניק) יש אופציה לארבעה, או תשעה מסכים, אבל בעיקר למקור וידאו (לא למחשב!). כלומר, זה עושה את העיבוד פנימית. עבור מחשב צריך לבחון בעיקר על מה מדובר, יתכן וכדאי שהמחשב עצמו יכלול כרטיס מסך שיש לו 4 יציאות וידאו (כלומר, שזה ישולב כחלק מהמחשב וללא עיבוד חיצוני).

Osmosis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

oferlaor כתב:כמה הערות.

1. אם המקור הוא מחשב והתמונה לא תהיה נעה, אז פלזמה לא בהכרח הפיתרון הטוב במקרה כזה (LCD עדיף)
2. לפלאזמות מסוג זה יש BEZEL (מסגרת) גדולה, שיכולה להפריע
3. לפלאזמות רבות כיום (NEC, פיוניר, פנסוניק) יש אופציה לארבעה, או תשעה מסכים, אבל בעיקר למקור וידאו (לא למחשב!). כלומר, זה עושה את העיבוד פנימית. עבור מחשב צריך לבחון בעיקר על מה מדובר, יתכן וכדאי שהמחשב עצמו יכלול כרטיס מסך שיש לו 4 יציאות וידאו (כלומר, שזה ישולב כחלק מהמחשב וללא עיבוד חיצוני).
...
דבר ראשון, תודה על התגובה המהירה.

1. אני חושב שבכל מקרה פלזמה עדיף בגלל שמדובר על טלביזיות בגודל של 42" ולכן פלזמות כדאיות יותר מבחינה תקציבית.
2. לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון ב"פלזמות מסוג זה". יש פלזמות שבאות בלי מסגרת? ובכל מקרה גם למסכי LCD יש מסגרת.
3. האם תוכל להרחיב על האופציה לריבוי מסכים? מה הכוונה שלמסך עצמו יש אופציה לעוד מסכים? האם הכוונה היא בחיבור המסכים בשרשרת?

לפי מה שאני מבין מדבריך, את הצגת התמונה וחלוקתה למסכים השונים מבצעים באמצעות תוכנה ולאו דווקא באמצעות החומרה. האם מישהו פה יכול להמליץ על תוכנה שכזו?

תודה רבה והמשך יום נעים.

NH
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

שליחה #4 

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

3. אכן - מסכים רבים מסוגלים לעבוד כך שהם מציגים רק רבע מהתמונה. אתה צריך לדאוג ל-DISTRIBUTION AMP כזה שיפצל את הוידאו לכל המסכים וכל אחד מכוון להציג רבע מסך. קח בחשבון שזה בעיקר נראה טוב עבור מקורות וידאו ופחות לגבי מקור מחשב.

לא התכוונתי לתוכנה לפצל את זה, חפש כרטיס מסך שיש לו 4 יציאות, או פשוט אפשר לחבר 2 כרטיסי מסך (ש-WINDOWS תומך בהם) שלכל אחד יש שני ראשים. זה חייב להיות מסכים שנתמכים בתצורה כזו שעבור WINDOWS זה יראה כמו מסך גדול.

אם פחות מעניין איכות התמונה (כלומר, יצפו בהם מרחוק) אז זה יותר פשוט כי אפשר להשתמש ב-SCALING של המסכים בשיטה שתיארתי.

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #6 

הפנסוניק (PWD/PHD), בהיותה מסך תעשייתי (הביתי הוא הויירה) יודעת לעשות זאת מצויין וללא טירחה מצידך. יש לה גם מסגרת יחסית דקה בהשוואה לכל השאר.
אתה יכול להגדיר מטריצה של 2X2, 3X3, 4X4, לחבר לכל מסך את אותו מקור וידיאו, להגדיר לכל מסך מי הוא במטריצה וכל הוא יודע מה החלק מהתמונה הכוללת עליו להציג וגמרת את העבודה. כל זה מובנה במסך, ללא תוכנה וללא כרטיסים
יותר מזה - יש לך אופציה לומר לו מה לעשות עם החלק שנופל ברוחב של המסגרת, להציג אותו או לא להציג.

Osmosis פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אהלן,

הדגם שהוחלט עליו הוא אכן הפנסוניק. בנוסף ליכולת הגדרת המטריצה הבנתי שגם יש לו אופציה לשומר מסך ע"י שטיפה לבנה כדי להגן על המסך מפני צריבות.

תודה רבה לכולכם,
מבטיח לעדכן עם תמונות בעוד כשבועיים לאחר שהמסכים יותקנו.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”