המלצה על מקום תצוגה להמון מסכים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ramicu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני לא הולך להמליץ כאן על BIGBOX מכל בחינה שהיא, פרט לאפשרות להשוות בעין את (כמעט) כל המסכים הנמכרים כיום, אחד ליד השני, בתנאים אמיתיים- כלומר חיבור לממיר של HOT, חיבור לDVD עם סרט שאפשר להביא מהבית, וחיבור להדגמת HD.
המוכרים (אני העסקתי מוכר בשם אבישי במשך כשעתיים, והוא היה מאוד מנומס ומבין) אדיבים, לא מתעלקים, ומבינים בתחום.

ורק להבהרה - כבר הייתי ב-8-10 מקומות, הכנתי טבלאות, אספתי מחירים ואין לי שום אינטרס אם תקנו שם או אצל כ"א אחר.
אבל אחרי כל ה"מסעות" שלי. לדעתי, הכי נכון וחכם להשוות מסכים שמכוונים טוב, שניתן לראות בהם גם שידורים רגילים (ולא סרט תדמית של פיליפס שמדגיש נתונים מסויימים- והמבין יבין) ושהמבחר גדול.

אז לסיכום, אני ממליץ (ושוב- לדעתי האישית בלבד) על BIGBOX בקניון איילון בר"ג.

ואגב- עדיין לא קניתי, אני כרגע בסקר מחירים....

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

האם המסכים מכויילים? :roll:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ramicu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

בתור מה אתה שואל אותי? אני לא כיילתי אותם... :lol:
אבל ברצינות - נראה לי שכן מכיון שהתמונה ממקור שידור דומה ברוב המסכים (ואני ביליתי שם שעתיים בלהשוות את הקורדרוי של ארז טל עם הפנים של פלאטו שרון...).
גם ממקור DVD התמונה דומה.
(ואני חוזר בדיסקרטיות על הערותי - שבניגוד לסרט שמקרינים במקומות שונים, שמדגיש חברה מסוימת ע"פ מתחרותיה, כאן ניתן לראות כל מקור וכל סרט. )

אגב כיול - ראיתי שם LOWEE 42 שעיוות התמונה ממקור HOT היה ממש בלתי מובחן, בניגוד לעיוות שנראה בPHD8- שבה התמונה כאילו זזה דרך עדשה רחבה בצדדים. האם זה קשור לכיול או למעבד מפורמט שידור לפורמט רחב?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

ramicu,

מה שמרטין רומז, זה שלא מספיק לשים על קיר מיליון פלאזמות בשביל שזה יהיה השוואה הוגנת. צריך לבדוק שכולן מכוונות כראוי, מחוברות כראוי למקור טוב, וכו'.

אם הייתי רוצה לגרום לזה שמסך מסויים יראה טוב יותר על קיר פלאזמות כזה, זה לא היה סיפור כ"כ מסובך לביצוע... אין לי כמובן מושג לגבי BIGBOX, ואני לא רומז משהו. ההיפך, רוב הסיכויים שהם פשוט הוציאו את המסכים מהארגז וחיברו לקיר. האם זו השוואה הוגנת? לדעתי לא.

ramicu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ווי ווי ווי, בסוף יצלבו אותי גם חברי הפורום וגם בעלי BIGBOX...

ולשאלתי - האם מעבד התמונה שאחראי ל
(למשל) צורה של הספרה 2 או לעיגול של ערץ 10 - האם הוא מושפע מכיול?

nickname
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה #6 

אני מחפש מקום אשר ניתן להשוות מסכים בצורה מיקצועית, כאשר כולם עברו כיול מיקצועי ואמין(שיהיה ניתן לסמוך על האדם שכייל את המסך) ובנוסף כל המסכים מחוברים באותו האופן ובאותה רמת סיגנל ולפחות שיהיו 10 מסכים איכותיים בתצוגה.
אשמח לקבל עיצה בעניין .

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #7 

לדעתי, וזו רק דעתי, מקום בו המסכים עוברים כיול כמו שצריך זו חנות מתמחה, מקום בו אכפת למוכרים למכור לך משהו תואם לצרכיך- ולא העיקר למכור.
ברוב החנויות ברשתות פשוט תולים פלזמות על הקירות, ורמת הכיול באה ביחס ישיר לעירנות של הסוכן של היבואן.

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

אני לא מכיר הרבה אנשים שיודעים לכייל מסכים באופן מקצועי
וגם כיול של כל מסך זה ענין של כמה שעות והרבה כסף
כך שאני מניח שמסכים מכוילים אין בהרבה חנויות כולל חנויות מתמחות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

אנחנו לא דורשים כיול עם ציוד כמו שיש לנו, מספיק כיול בסיסי עם AVIA או DVE ו-YES IMPACT.
האם מעבד התמונה שאחראי ל
(למשל) צורה של הספרה 2 או לעיגול של ערץ 10 - האם הוא מושפע מכיול?
...
שאלה לא ברורה.
האם אתה מתכוון לבעיות של DEINTERLACING שבאים לידי ביטוי בלוגו, לGHOSTING לבעיות כיווץ MPEG?

בכל מקרה, בד"כ כיול לא יכול לפתור את זה.
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #10 

לגבי העגלגלות של לוגו ערוץ, זה תלוי במסך ובמצב ה-ASPECT RATIO שלו (יש לכל מסך בד"כ 4-5 אפשרויות שונות).

nickname
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה #11 

KEYSER אומר :[/quote]לדעתי, וזו רק דעתי, מקום בו המסכים עוברים כיול כמו שצריך זו חנות מתמחה, מקום בו אכפת למוכרים למכור לך משהו תואם לצרכיך- ולא העיקר למכור.
ברוב החנויות ברשתות פשוט תולים פלזמות על הקירות, ורמת הכיול באה ביחס ישיר לעירנות של הסוכן של היבואן.
כלומר אם אני מבין נכון אז אם אני מגיע לחנות מתמחה אז הם לא "ידחפו לי" מה שריווחי יותר לחנות וגם מבחינת המגוון אני יראה
את ייצוג של כל המסכים כפי שציינתי (מכויילים ומאופסים באופן שווה ואמין)
אם כן אני אשמח לקבל כתובת של חנות כזו.
...

כרמי
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1150
שם מלא: כרמי

שליחה #12 

לדעתי - אחד המקומות בהן קל לראות עד כמה המסך מכויל זה לוגו הערוץ היות והוא נשאר באותו מקום וקל לראות עם הוא לא בגוון הנכון - פשוט שאר הדברים רצים כל מזמן וקשה יותר לראות גוונים שם.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #13 

ramicu כתב: אגב כיול - ראיתי שם LOWEE 42 שעיוות התמונה ממקור HOT היה ממש בלתי מובחן, בניגוד לעיוות שנראה בPHD8- שבה התמונה כאילו זזה דרך עדשה רחבה בצדדים. האם זה קשור לכיול או למעבד מפורמט שידור לפורמט רחב?
...
מה שראית זה PHD8 במצב Just. זה לא קשור לכיול אלא לעיבוד התמונה מ-4:3 ל- 16:9 עם נסיון לתמונה רגילה.
אני לא מסוגל לראות כלום ב-Just, זה מעצבן אותי. אצלנו פשוט לא רואים עם Just.
יש מסכים שמטפלים בעיבוד הנ"ל טוב יותר (לטעמי).
כמו שכבר כתבתי לפני הרבה זמן, התרגלנו לעיוות (אנשים קצרים ושמנים בעיקר) ועכשיו האנשים ברחוב נראים לנו מעוותים.
שלא יובן שאני לא מרוצה מהמסך... אני מרוצה מאוד (Y)

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #14 

nickname כתב:KEYSER אומר :[/quote]לדעתי, וזו רק דעתי, מקום בו המסכים עוברים כיול כמו שצריך זו חנות מתמחה, מקום בו אכפת למוכרים למכור לך משהו תואם לצרכיך- ולא העיקר למכור.
כלומר אם אני מבין נכון אז אם אני מגיע לחנות מתמחה אז הם לא "ידחפו לי" מה שריווחי יותר לחנות וגם מבחינת המגוון אני יראה
את ייצוג של כל המסכים כפי שציינתי (מכויילים ומאופסים באופן שווה ואמין)
אם כן אני אשמח לקבל כתובת של חנות כזו.
...
לא אמרתי שכל החנויות הן כאלה, אבל בהחלט יש חנויות שידאגו לצרכי הלקוח יותר ממקומות אחרים. חנויות אלה- שמן מוזכר פה לא פעם ולא פעמיים.
...

ramicu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

כלומר, אם אני מבין נכון, לגבי התאמת התמונה לחיים האמיתיים (כלומר לשידורים חיים, ממקור טלוויזיוני) הרי כיול לא ישנה כלום.
ובאותו ענין, אם הצבעים נראים דומים, ואין הבדל מהותי בין--למשל-- השחורים או האדומים במסכים שתלויים בחנות, הרי שהכיול שלהם דומה. ואם לא בוצע כיול, כלומר אנחנו מדברים על הגדרות DEFOULT של היצרן.
אם כך, אין משמעות לכיול כי ברגע שההבדלים קטנים מה שנשאר זה טעם אישי.....

איך הלוגיקה הזו?
תמיד תשאר טירון בדברים שאתה מתמחה בהם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #16 

האם כשאתה בוחן מסך אתה מצליח להפריד בין הבדלים שיכולים לנבוע מכיול (בהירות, צבעים, ניגודיות) לבין כאלו שלא מושפעים מכיול (עיבוד תמונה) ?
About.me

ramicu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

בוודאי (ובצניעות)
הרי כפי שאמר כרמי- כיול לא משפיע על צורת הלוגו או העיוות - זה קשור להגדרת צפיה.

כשאני בוחן מסך, אני בוחן פעם את הצבעים/בהירות וכו- מאפיינים ויזואליים,
ופעם את הצורה /עיוות/נראות לעומת שידורי טלויזיה - מאפיינים "גאומטריים" נקרא להם.
אנחנו גם בוחנים (למשל) קריאות של כתוביות, עד כמה קו ישר באמת נראה ישר וכד.

הרי אי אפשר לכייל מסך בצורה אבסולוטית. זה כמו להגיד- כיילתי את הרמקול הזה ועכשיו הצליל שלו טהור "מוחלט". אין כזה דבר. (או כמו להגיד - " המצאתי את הבושם המוחלט".)
בייחוד שעקב כמות הפרמטרים הניתנים לכיוונון, הענין הופך לבלתי אפשרי מעשית. (ויסלח לי עופר, אבל לא נראה לי ריאלי לכייל מסך בחנות - בהתחשב בכמות הדגמים/תדירות הוצאת דגמים חדשים/שינויי טעם ותאורה.)

ולדעתי - אף חברה לא תוציא מסך "לא מכוייל". זה כמו להגיד שחברת מכוניות מוציאה מנוע לא מכוייל, וצריך ללכת למוסך לכייל אותו...אינטרס החברה להוציא את המסך בצורתו הטובה ביותר, אחר כך- זה ענין של התאמה אישית.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

ולדעתי - אף חברה לא תוציא מסך "לא מכוייל". זה כמו להגיד שחברת מכוניות מוציאה מנוע לא מכוייל, וצריך ללכת למוסך לכייל אותו...אינטרס החברה להוציא את המסך בצורתו הטובה ביותר, אחר כך- זה ענין של התאמה אישית.
...
אתה טועה בגדול.
הרבה מאוד חברות מוציאות את המסכים שלהם כשה-DEFAULT הוא כזה שאמור למשוך את עיני הקונה הלא מנוסה.
תמונה בהירה יותר תיתפס לרוב כ"טובה" יותר. למשל.
About.me

ramicu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

כיול לעומת התאמה אישית.

שליחה #19 

אבל, וסליחה עם אני "חופר" בנושא, האם אצלך בבית טרחת ו"כיילת" את המסך או שפשוט כוונת אותו למצב שבו אתה, ספציפית, רואה בצורה שאתה הכי אוהב? ואז זה לא כיול אלא התאמה.
האם אתה חושב שכיול משמעו "לראות את התמונה הטובה ביותר"? או להגיע למצב אופטימלי מבחינה טכנית.
ולהשוואה לעולם המכוניות (או הרמקולים...) האם מכונית בייצור המוני, שיוצאת מהמפעל, עדיף ל"כייל" לביצועים מהירים/בטיחותיים/אקוסטיים ??? או שהצרכן "מתאים" אותה לצרכיו.

ושאלת השאלות - האם במסך מכויל רואים יותר טוב? ממה? ממסך לא מכויל, ממסך שמותאם לקונה הספציפי?

ושוב, סליחה עם אני חופר, אשמח לקבל הפניות עם הנושא עלה בפורום קודם (חיפוש לא העלה )

אגב- קייזר רשם "מקום בו המסכים עוברים כיול כמו שצריך זו חנות מתמחה, מקום בו אכפת למוכרים למכור לך משהו תואם לצרכיך- ולא העיקר למכור. "
וגם הוא מתייחס "לצרכיך" כלומר לקונה הספציפי, שטעמו משתנה ...
"

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #20 

ramicu,
האנלוגיות שלך כלל לא מתאימות כי במכוניות אין "סטנדרט" איך כל המכוניות צריכות ליסוע ובוידאו יש.
אם למרות הסטנדרט (שייתן לך את התמונה הכי קרובה למה שהתכוון המשורר ומעבר לזה יעשה את הכי פחות פשרות כמו קליפינג בלבנים או בשחורים וכו') בא לך לשנות את זה, זה לגיטימי, זו מערכת שלך והכסף שלך, אבל אז אל תגיד שמסך א' טוב ממסך ב'.
המקסימום שתוכל להגיד זה שלטעמך האישי, אחרי ששינית מהסטנדרט, אתה בוחר במסך X.

ברמקולים אגב (או מערכות אודיו) זה מורכב הרבה יותר, כי "יש סטנדרט" (נאמנות למקור - ראה המאמר של איל והתגובה שלי שם) אבל הרבה מאוד אנשים בוחרים לשנות אותו, כמו שאתה בוחר לשנות את התמונה.
כך, שזה בסדר גמור, אבל אז אתה לא יכול לקבוע שאבסולוטית מסך אחד טוב מהשני.
About.me

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”