XBMC / Kodi - קיצור דרך לערוץ טלויזיה ספציפי, הכיצד ?
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני משתמש ב-XBMC כקליינט PVR ונתקלתי בסוגיה מעצבנת שאשמח מאוד אם למישהוא יש מענה יעיל עבורה:
אני שולט על XBMC באמצעות iPad עם תוכנת שליטה חיצונית והיא שולחת ל-XBMC פקודות ב-2 צורות:
1. דרך ממשק JSON-RPC
2. עבור מספר דברים בודדים שלא הוגדרו ב-API אני משתמש ב-Eventghost שמקבלת פקודות דרך HTTP ושולחת צירוף מקשים מתאים ל-XBMC שהגדרתי ב-keyboard.xml.
מה שחסר לי למעשה זה דרך ליישם כפתורי גישה ישירה לערוצים ספציפיים. הצלחתי לדלות כתובת ישירה של הערוצים ע"י יצירת מועדפים וחילוץ הפקודה שלהם מקובץ ה-XML, במצב כזה הערוצים נפתחים כסטרים סטנדרטי ולא כוללים את פונקציות ה-PVR.
דרך שניה שעובדת באופן סביר היא באמצעות סקריפט Python דרך Eventghost. הגדרתי משתנה שעוקב אחר הערוץ הנוכחי ושאר משתני עזר כדי לבצע את החלפת הערוץ והמעבר התקין (למעשה הסקריפט שולח לחיצות channel up/down במספר והכיוון הרצויים כדי להגיע ליעד).
הבעיה בשיטה הזו שהיא דיי עקומה, ומעבר לכך לפעמים הפקודות לא עוברות בשלמותן ככה שמעקב נדפק.
כמו כן זה גם לא מכסה מקרה בו מבוצעות פעולות ברשימת ערוצי הטלויזיה, אלא אך ורק דרך השלט עם כפתורי ה-channel up/down וכפתורי הגישה הישירה.
האם קיימת דרך אחרת לפתרון העניין ?
תודה מראש.
אני שולט על XBMC באמצעות iPad עם תוכנת שליטה חיצונית והיא שולחת ל-XBMC פקודות ב-2 צורות:
1. דרך ממשק JSON-RPC
2. עבור מספר דברים בודדים שלא הוגדרו ב-API אני משתמש ב-Eventghost שמקבלת פקודות דרך HTTP ושולחת צירוף מקשים מתאים ל-XBMC שהגדרתי ב-keyboard.xml.
מה שחסר לי למעשה זה דרך ליישם כפתורי גישה ישירה לערוצים ספציפיים. הצלחתי לדלות כתובת ישירה של הערוצים ע"י יצירת מועדפים וחילוץ הפקודה שלהם מקובץ ה-XML, במצב כזה הערוצים נפתחים כסטרים סטנדרטי ולא כוללים את פונקציות ה-PVR.
דרך שניה שעובדת באופן סביר היא באמצעות סקריפט Python דרך Eventghost. הגדרתי משתנה שעוקב אחר הערוץ הנוכחי ושאר משתני עזר כדי לבצע את החלפת הערוץ והמעבר התקין (למעשה הסקריפט שולח לחיצות channel up/down במספר והכיוון הרצויים כדי להגיע ליעד).
הבעיה בשיטה הזו שהיא דיי עקומה, ומעבר לכך לפעמים הפקודות לא עוברות בשלמותן ככה שמעקב נדפק.
כמו כן זה גם לא מכסה מקרה בו מבוצעות פעולות ברשימת ערוצי הטלויזיה, אלא אך ורק דרך השלט עם כפתורי ה-channel up/down וכפתורי הגישה הישירה.
האם קיימת דרך אחרת לפתרון העניין ?
תודה מראש.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

דעות נוספות?
זה פשוט נשמע לי מצב הזוי שאין אפשרות לגשת לערוץ באופן ישיר.
במקרה הזה מדובר בערוצי עידן+ כך שיש 6 ערוצים במערך אז כמות מעברי הערוצים המירבית היא 5.
עכשיו תארו מצב שבו יש 1000 ערוצים - לא מתיישב עם שום הגיון שבסיטואציה כזו הכלי היחיד לעבור בין ערוצים יהיה ניווט ובחירה ידנית מתוך הרשימה ולא שימוש באינדקס.
זה פשוט נשמע לי מצב הזוי שאין אפשרות לגשת לערוץ באופן ישיר.
במקרה הזה מדובר בערוצי עידן+ כך שיש 6 ערוצים במערך אז כמות מעברי הערוצים המירבית היא 5.
עכשיו תארו מצב שבו יש 1000 ערוצים - לא מתיישב עם שום הגיון שבסיטואציה כזו הכלי היחיד לעבור בין ערוצים יהיה ניווט ובחירה ידנית מתוך הרשימה ולא שימוש באינדקס.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6112
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
MarioMan לחיצה על חץ שמאלה במקלדת ואז לחיצות קצרות על ENTER יעבירו אותך בין הקטגוריות השונות בטלוויזיה החיה (הערה זו תופסת על israelive שמה סידרתי את הליסט בקטגוריות, לא יודע בקשר לשאר הירקות)
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

OK יצאתי טמבל, אבל ממש טמבל.
לחיצה במקלדת על מספר הערוץ הרצוי מבצעת את הפעולה הרצויה.
יאמר לזכותי כי לא מופיע הדבר הזה באף מקום בדוקומנטציה.
לחיצה במקלדת על מספר הערוץ הרצוי מבצעת את הפעולה הרצויה.
יאמר לזכותי כי לא מופיע הדבר הזה באף מקום בדוקומנטציה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
חחח הוצאת לי את המילים.. פשוט מקישים את מספר הערוץ, הדבר הכי אינטואיטיבי לעשות
- benny123
- חבר מכור קשה

smbs אתה אולי פספסת את הרעיון שהטלוויזיה החיה מושכת את הערוצים ישירות מהתוסף שמושך את הכל מהליסט שאני מתחזק? אם כן כאפת שטות.
ולא ניתן להכניס מספרים בתוסף כי זה מחולק בקטגוריות והכנסת מספרים משמע שינוי שם התחנה מה שיפגע ישירות בטלוויזיה החיה החולקת את אותו קובץ LIST.
ולא ניתן להכניס מספרים בתוסף כי זה מחולק בקטגוריות והכנסת מספרים משמע שינוי שם התחנה מה שיפגע ישירות בטלוויזיה החיה החולקת את אותו קובץ LIST.
אני באמת מפספס מהשהוא--אצלי הlive tv מקבל רשימה .m3u שנמצאת מקומית במחשב שלי ושאני מתחזק אותה--לא ברור לי אין אני רואה את הרשימה שאתה ,בני, מתחזק ב live tv----את הרשימה שלך אני רק רואה Israel live-- אגב הרשימה היא מצוינתbenny123 כתב:smbs אתה אולי פספסת את הרעיון שהטלוויזיה החיה מושכת את הערוצים ישירות מהתוסף שמושך את הכל מהליסט שאני מתחזק? אם כן כאפת שטות.
ולא ניתן להכניס מספרים בתוסף כי זה מחולק בקטגוריות והכנסת מספרים משמע שינוי שם התחנה מה שיפגע ישירות בטלוויזיה החיה החולקת את אותו קובץ LIST....
אשמח אם תבהיר כיצד ניתן לראות את הרשימה שלך בLive tv
·
- benny123
- חבר מכור קשה

smbs זה קל - אתה עוקב אחרי ההוראות בשרשור הרשמי של הפרוייקט יש לך בסוף את כל ההסברים... כמה לחיצות ויש לך את הטלוויזיה החיה מסונכרת מול התוסף - שים לב שזה ידרוס את הקובץ הישן שיש לך אולי ממקורות אחרים מולם עבדת כמו BBTS?
תהנה
תהנה
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

·tomer953 כתב:חחח הוצאת לי את המילים.. פשוט מקישים את מספר הערוץ, הדבר הכי אינטואיטיבי לעשות...
אינטואיטיבי ועדיין היו צריכים לציין בדוקומנטציה.
בן אדם מתכנן מערכת שליטה ל-10 התקנים ש-XBMC הוא אחד מהם - באמת הגיוני שהוא יתחיל להתעסק עם כל אחד מ-10 ההתקנים האלו ולגלות ע"י ניסוי וטעיה מה כל אחד יודע לעשות ומה לא ?
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
אז אם כבר להיות קטנוני אז זה רק אחרי שקוראים את כל הדוקומנטציה,MarioMan כתב:·......
אינטואיטיבי ועדיין היו צריכים לציין בדוקומנטציה.
בן אדם מתכנן מערכת שליטה ל-10 התקנים ש-XBMC הוא אחד מהם - באמת הגיוני שהוא יתחיל להתעסק עם כל אחד מ-10 ההתקנים האלו ולגלות ע"י ניסוי וטעיה מה כל אחד יודע לעשות ומה לא ?...
כי מחיפוש הכי זריז כן מצאתי זאת כאן:
http://kodi.wiki/view/Configuring_live_TV_settings
סעיף 2.4 שורה 5 בטבלה
·