tp link 1043nd v2 open wrt

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 192
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אני רוצה לדעת איזה שיפורים יהיו לי אם אני אפתח את הקושחה לצד שלישי לדוגמא ל open wrt. איזה שיפורים יהיו לי? יהיה לי יותר יציבות? שיפור בקליטה? יהיה לי יותר עבודה תחת עומס?. ואם כן אז איזה קושחה צד ג' הכי טובה שמשפרת את הכל?

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

הקפצה

Kitty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 323
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

לאחר חוסר יציבות בראוטר הנ"ל, עברתי לDD-WRT
לא יודע להגיד יתרונות או חסרנות, רק יכול להגיד לך שהוא יציב כמו סלע, ומאז שעברתי לא נתקלתי באף בעיה..
הוא מותקן אצלי על 2 ראוטרים, ה1043 וה4300.

כרגע הuptime שלו הוא 141 יום (ראה תמונה), שזה פחות או יותר מתי שהתקנתי אותו (או הפסקת החשמל האחרונה :)

בקיצור, מומלץ!

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

Kitty כתב:לאחר חוסר יציבות בראוטר הנ"ל, עברתי לDD-WRT
לא יודע להגיד יתרונות או חסרנות, רק יכול להגיד לך שהוא יציב כמו סלע, ומאז שעברתי לא נתקלתי באף בעיה..
הוא מותקן אצלי על 2 ראוטרים, ה1043 וה4300.

כרגע הuptime שלו הוא 141 יום (ראה תמונה), שזה פחות או יותר מתי שהתקנתי אותו (או הפסקת החשמל האחרונה :)

בקיצור, מומלץ!
...
אז שנייה ה dd-wrt יותר טוב מ open wrt? ואתה לא יודע להגיד לי אם זה נותן יותר ביצועים מקושחה רגילה של tp link?
·

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #5 

בגרסה 1 אני זוכר שהיו הרבה מאוד בעיות בקושחת היצרן, לא יודע לגבי גרסה 2. אני אומר להחליף רק אם אתה באמת נתקל בבעיות ו/או שאתה צריך משהו שקושחת היצרן לא נותנת. במילים אחרות, אם אתה לא יודע מה הסיבה שבגללה אתה רוצה להחליף, תישאר עם קושחת היצרן.

לגבי איזה קושחה - אם חשוב לך ממשק נוח לך על DD-WRT. אם אתה רוצה שליטה מלאה בכל פיפס במה שקורה בנתב לך על OpenWRT (רצוי מאוד שתהיה לך שליטה לפחות בסיסית בפקודות Linux).

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

NegativeIQ כתב:בגרסה 1 אני זוכר שהיו הרבה מאוד בעיות בקושחת היצרן, לא יודע לגבי גרסה 2. אני אומר להחליף רק אם אתה באמת נתקל בבעיות ו/או שאתה צריך משהו שקושחת היצרן לא נותנת. במילים אחרות, אם אתה לא יודע מה הסיבה שבגללה אתה רוצה להחליף, תישאר עם קושחת היצרן.

לגבי איזה קושחה - אם חשוב לך ממשק נוח לך על DD-WRT. אם אתה רוצה שליטה מלאה בכל פיפס במה שקורה בנתב לך על OpenWRT (רצוי מאוד שתהיה לך שליטה לפחות בסיסית בפקודות Linux).
...
·יש לי בעיות של ניתוקים וכדומה והכל נראה תקין אני חושב לדוגמא המודם לא מהבהב כשיש ניתוק (אני מתכוון לנורית ds) אז אולי זה

בראוטר הניתוק או שזה בגלל עומס שגם זה אולי קשור לראוטר אז אם קושחה צד ג' יתן לי יותר ביצועים ויותר יציבות אז למה לא לשדרג?

זה באמת נותן יותר ביצועים ויציבות או שזה סתם חרטא?

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

NegativeIQ כתב:בגרסה 1 אני זוכר שהיו הרבה מאוד בעיות בקושחת היצרן, לא יודע לגבי גרסה 2. אני אומר להחליף רק אם אתה באמת נתקל בבעיות ו/או שאתה צריך משהו שקושחת היצרן לא נותנת. במילים אחרות, אם אתה לא יודע מה הסיבה שבגללה אתה רוצה להחליף, תישאר עם קושחת היצרן.

...
·אם אתה רוצה לעזור לי ולראות מאיפה הניתוקים אצלי אולי זה קשור לראוטר אולי לא אז כנס לפה

http://www.hometheater.co.il/vt221734.% ... D7%98.html

קח בחשבון שזה הרבה עצבים עד שתוכל לסדר לי את הניתוקים

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

זה יכול לשפר המון במקרים מסויימים, כמו שאמרתי בגרסה 1 של ה-1043 קושחת היצרן היתה *** טהור, אולי זה המשיך גם לגרסה 2, עם TP-Link כשזה מגיע לקושחה אתה ממש לא יכול לדעת.
הדרך הכי קלה לבדוק - נתק את הנתב וחבר את המחשב ישירות למודם (תגדיר חיבור PPPoE על המחשב), כן זה אומר שתצטרך איזה יום יומיים לגלוש רק ממחשב אחד, אבל אם לא יהיו לך ניתוקים תדע שזה הנתב. אם גם אז יש ניתוקים הבעיה היא במודם או אצל ספק התשתית.

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

NegativeIQ כתב:זה יכול לשפר המון במקרים מסויימים, כמו שאמרתי בגרסה 1 של ה-1043 קושחת היצרן היתה *** טהור, אולי זה המשיך גם לגרסה 2, עם TP-Link כשזה מגיע לקושחה אתה ממש לא יכול לדעת.
הדרך הכי קלה לבדוק - נתק את הנתב וחבר את המחשב ישירות למודם (תגדיר חיבור PPPoE על המחשב), כן זה אומר שתצטרך איזה יום יומיים לגלוש רק ממחשב אחד, אבל אם לא יהיו לך ניתוקים תדע שזה הנתב. אם גם אז יש ניתוקים הבעיה היא במודם או אצל ספק התשתית.
...
הבעיה שהניתוקים זה לא בזמן רציף זה לדוגמא יכול להיות ל 10 שניות ולפעמים לחצי דקה ולפעמים כל כמה דקות ככה שזה בעייתי כי יכול להיות שיהיה יום שלם בלי ניתוקים יש דרך אחרת אולי לבדו- את המודם?

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #10 

יש בכלל גירסה של ddwrt לגירסה v2?
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

satellite כתב:
...
...
הבעיה שהניתוקים זה לא בזמן רציף זה לדוגמא יכול להיות ל 10 שניות ולפעמים לחצי דקה ולפעמים כל כמה דקות ככה שזה בעייתי כי יכול להיות שיהיה יום שלם בלי ניתוקים יש דרך אחרת אולי לבדו- את המודם?
...
אז פשוט תעשה את זה ביום שיש באמת הרבה ניתוקים.. או שתשאל נתב מחבר ותבדוק איתו. אין לי הרבה רעיונות אחרים.
of1978 כתב:יש בכלל גירסה של ddwrt לגירסה v2?
...
רק beta. ל-openwrt כבר יצא stable לנתב הזה.

baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 569
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #12 

אצלי בעיית הניתוקים בגרסה 1.8 של ה1043 נפתרה על ידי העמדה שלו בצורה שלא יתחמם, שווה לנסות אם אפשרי...

satellite פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

baraq כתב:אצלי בעיית הניתוקים בגרסה 1.8 של ה1043 נפתרה על ידי העמדה שלו בצורה שלא יתחמם, שווה לנסות אם אפשרי...
...
·מה זה גרסה 1.8? יש לך את הראוטר הכחול או הישן שזה הלבן?

כי ידוע שבראוטר הישן הייתה קושחה דפוקה אז יש סיכוי שגם ב v2 יש קושחה דפוקה

והראוטר שלי לא מתחמם

baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

לבן ישן

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

זה כנראה הקושחה, הראוטר הישן שלי הוא 1043 גרסה 1.9 (הלבן), שמתי עליו OpenWRT והוא לא קרס אפילו פעם אחת.

baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

הרעיון של מניעת התחממות לא שלי והוא עובד היטב אצלי בחצי שנה האחרונה, לפני כן היו ניתוקים בכל שבועיים בערך..

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”