טרנסקודר
מה תפקידו? כרגע אני מחובר ב SCART TO SCART האם שימוש בטרנסקודר ( וכבלי RGB) ישפר את איכות התמונה? כבל ה SCART בו אני משתמש הינו מהפשוטים, האם כבל יקר משמעו תמונה טובה יותר בוודאות? ולסיום, ניסיתי כבל SCART TO SVIDEO ולא קיבלתי תמונה. מה יכולה ליהיות הסיבה?
תודה
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שמח שהנושא עולה..
מבין ש"טרסקודר" מוציא קופוננט?
האם הוא גם משמש "ממתג" (חיבור מס' מקורות והוצאת קומפוננט למסך על פי בחירת מקור)?
במידה ולא, יש לי מגבלת מעברים בקיר והייתי רוצה לנצל חיבור קומפוננט אחד (לפלסמה) לDVD וממיר יאס.
יש רכיב כלשהו/ טוב לנושא???
תודה מראש.
מבין ש"טרסקודר" מוציא קופוננט?
האם הוא גם משמש "ממתג" (חיבור מס' מקורות והוצאת קומפוננט למסך על פי בחירת מקור)?
במידה ולא, יש לי מגבלת מעברים בקיר והייתי רוצה לנצל חיבור קומפוננט אחד (לפלסמה) לDVD וממיר יאס.
יש רכיב כלשהו/ טוב לנושא???
תודה מראש.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
trhe
אין דבר כזה כבלי RGB אולי התכוונת ל 3 כבלי RG59 (קומפוננט)
אבל עם הTV שלך נתמכת בRGB) RGB זה סוג של אות שידור ולא סוג של מחבר) וכעת היא מחוברת לממיר SCART TO SCART והגדרת בממיר RGB אין שום דבר יותר טוב מזה לעשות!
בקשר לחיבור S-VIDEO שציינת, אפשרות אחת זה מה שמרטין רשם אפשרות שניה זה שלא הגדרת בממיר (yes) את סוג החיבור (S-VIDEO). -שד"א זה חיבור פחות טוב ביחס לSCAET.
gul
טרנסקודר אינו ממתג! הוא פשוט בא לפתור בעיה לכל אילו שאין להם כניסת SCART בטלויזיה וכן יש להם כניסת SCART בממיר. מכיוון שאי אפשר לחבר SCART מהממיר לקומפוננט יש צורך בטרנסקודר שימיר את האות ויהיה ניתן לצאת עם SCART TO SCART מהממיר לטרנסקודר ומהטרנסקודר עם קומפוננט לTV.
יש מבין?
אין דבר כזה כבלי RGB אולי התכוונת ל 3 כבלי RG59 (קומפוננט)
אבל עם הTV שלך נתמכת בRGB) RGB זה סוג של אות שידור ולא סוג של מחבר) וכעת היא מחוברת לממיר SCART TO SCART והגדרת בממיר RGB אין שום דבר יותר טוב מזה לעשות!
בקשר לחיבור S-VIDEO שציינת, אפשרות אחת זה מה שמרטין רשם אפשרות שניה זה שלא הגדרת בממיר (yes) את סוג החיבור (S-VIDEO). -שד"א זה חיבור פחות טוב ביחס לSCAET.
gul
טרנסקודר אינו ממתג! הוא פשוט בא לפתור בעיה לכל אילו שאין להם כניסת SCART בטלויזיה וכן יש להם כניסת SCART בממיר. מכיוון שאי אפשר לחבר SCART מהממיר לקומפוננט יש צורך בטרנסקודר שימיר את האות ויהיה ניתן לצאת עם SCART TO SCART מהממיר לטרנסקודר ומהטרנסקודר עם קומפוננט לTV.
יש מבין?
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
יואב,
ראשית תודה על ההתייחסות.
שאלתי עדיין:
יש לי כניסת S וידאו אחת במסך (אין לי סקארט).
כרגע אני מוציא S וידאו מיאס 3100 לרסיבר ו-S וידאו מהדי.וי.די. לרסיבר.
ברסיבר יש לי S וידאו - monitor out.
עקב מגבלת מעברים בקיר, ... הייתי רוצה להביא למצב של 3 כבלים בלבד (קומפוננט) שיגיעו משני מקורות (טרנסקודר מיאס וישירות מה-דיוידי) ואוכל למתג את המקור (במקום הפתרון הנוכחי של S וידאו דרך רסיבר כממתג)
האם יש רכיב שתומך בזה/פתרון איכותי ???
[/code]
ראשית תודה על ההתייחסות.
שאלתי עדיין:
יש לי כניסת S וידאו אחת במסך (אין לי סקארט).
כרגע אני מוציא S וידאו מיאס 3100 לרסיבר ו-S וידאו מהדי.וי.די. לרסיבר.
ברסיבר יש לי S וידאו - monitor out.
עקב מגבלת מעברים בקיר, ... הייתי רוצה להביא למצב של 3 כבלים בלבד (קומפוננט) שיגיעו משני מקורות (טרנסקודר מיאס וישירות מה-דיוידי) ואוכל למתג את המקור (במקום הפתרון הנוכחי של S וידאו דרך רסיבר כממתג)
האם יש רכיב שתומך בזה/פתרון איכותי ???
[/code]
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
gul
עד כמה שאני מבין אתה מעוניין לחבר לטלויזיה גם DVD וגם יס (בעז' טרנסקודר), כלומר שני חיבורי קומפוננט.
לא ציינת מה דגם ה TV שלך, אולי יהיה לי רעיון יותר טוב, (ציין בפוסט הבא) אבל בהנחה שיש לך רק כניסת קומפוננט אחת בTV, אין לך ברירה ולהשתמש בממתג קומפוננט.
אני מבין שכיום אתה משתמש ברסיבר כממתג בעז' יציאות ה S VIDEO.
מבלי להיכנס ליותר מידי הסברים קח בחשבון שממתג קומפוננט טוב, שאיתו תשמור על איכות התמונה יהיה לא זול!
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
שימוש בממתג לא איכותי עלול לתת תוצאה פחות טובה מזו שאתה מקבל מחיבורי ה S-VIDEO.
קניה של ממתג כזה (טוב) + טרנסקודר יכולה להגיע לסכומים של 800-1000 ש"ח
אני חושב שבסכומים כאלה כבר עדיף לקנות DVD חדש עם יציאת HDMI ולקבל את האיכות הכי טובה מהDVD.
ואת הטלויזיה לחבר בS.
למרות ששימוש ברסיבר כממתג עם חיבורי S זה ממש לא רע.
trhe
לגבי כבל SCART :
תמיד עדיף לקנות כבל איכותי (סביבות250-150 ש"ח אפשר למצוא כבלים ממש טובים), אני יכול להבטיח שיהיה הבדל אבל אני לא מבטיח שתצליח להבחין בו.
אני החלפתי את הכבל של יס לכבל בעלות של 300 ש"ח, ואת ההבדל ניתן לראות היטב.
עד כמה שאני מבין אתה מעוניין לחבר לטלויזיה גם DVD וגם יס (בעז' טרנסקודר), כלומר שני חיבורי קומפוננט.
לא ציינת מה דגם ה TV שלך, אולי יהיה לי רעיון יותר טוב, (ציין בפוסט הבא) אבל בהנחה שיש לך רק כניסת קומפוננט אחת בTV, אין לך ברירה ולהשתמש בממתג קומפוננט.
אני מבין שכיום אתה משתמש ברסיבר כממתג בעז' יציאות ה S VIDEO.
מבלי להיכנס ליותר מידי הסברים קח בחשבון שממתג קומפוננט טוב, שאיתו תשמור על איכות התמונה יהיה לא זול!
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
שימוש בממתג לא איכותי עלול לתת תוצאה פחות טובה מזו שאתה מקבל מחיבורי ה S-VIDEO.
קניה של ממתג כזה (טוב) + טרנסקודר יכולה להגיע לסכומים של 800-1000 ש"ח
אני חושב שבסכומים כאלה כבר עדיף לקנות DVD חדש עם יציאת HDMI ולקבל את האיכות הכי טובה מהDVD.
ואת הטלויזיה לחבר בS.
למרות ששימוש ברסיבר כממתג עם חיבורי S זה ממש לא רע.
trhe
לגבי כבל SCART :
תמיד עדיף לקנות כבל איכותי (סביבות250-150 ש"ח אפשר למצוא כבלים ממש טובים), אני יכול להבטיח שיהיה הבדל אבל אני לא מבטיח שתצליח להבחין בו.
אני החלפתי את הכבל של יס לכבל בעלות של 300 ש"ח, ואת ההבדל ניתן לראות היטב.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...