Indian Cherry AA
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אחרי כמעט חמש שנות קליה ביתית החלטתי לנסות להשתמש ברובוסטה בתערובת. אז יש לי Indian Cherry AA שלא נחשבת לרובוסטה הכי משובחת, והשאלה שלי היא מה המלצתכם: האם בכלל כדאי להשתמש בה? באיזה מינון ואיזה תערובת מומלץ לרקוח (אם מומלץ)?
וגם,
אני נוהג לנסות כל זן בפני עצמו בשביל ללמוד את הטעמים. כדאי לנסות או שזו סכנת נפשות?
וגם,
אני נוהג לנסות כל זן בפני עצמו בשביל ללמוד את הטעמים. כדאי לנסות או שזו סכנת נפשות?
לא נשמע כמו רעיון מבריק להשתמש ברובוסטה חד זנית... אבל אם תהיה אמיץ ותנסה, שתף אותנו. בכל מקרה אם תעשה זאת, שתה אותה בבוקר ולא לפני השינה.
לגבי הצ'רי AA, אני דווקא חושב שזו רובוסטה ראויה לשימוש בתערובת (יש בטח רובוסטות טובות יותר אבל יש הרבה גרועות יותר...). היא בדרך כלל לא כל כך תוקפנית ודי חלקה בגרון, לא עצית מדי ולא גסה מדי.
אישית תערובות האספרסו שלי מכילות כמעט תמיד כ- 10% רובוסטה (נדמה לי שבאספרסו חובה שתהיה רובוסטה בתערובת על פי חוקי איגוד הקפה האיטלקי) אבל אתה יכול להסתפק בהחלט ב- 5% בהתחלה. לתערובות יותר צעקניות אפשר להשתמש ברובוסטה מאוגנדה ולתערובות רכות יותר אפשר להשתמש ברובוסטה פרטשמנט הודית שהיא ממש עדינה.
אם אתה שותה אספרסו ורובוסטה לא עושה לך איכס בבטן, או שאתה לא מסולדי הרובוסטה, תראה שרובוסטה תורמת לתוצר הסופי.
אל תשכח לדווח....
לגבי הצ'רי AA, אני דווקא חושב שזו רובוסטה ראויה לשימוש בתערובת (יש בטח רובוסטות טובות יותר אבל יש הרבה גרועות יותר...). היא בדרך כלל לא כל כך תוקפנית ודי חלקה בגרון, לא עצית מדי ולא גסה מדי.
אישית תערובות האספרסו שלי מכילות כמעט תמיד כ- 10% רובוסטה (נדמה לי שבאספרסו חובה שתהיה רובוסטה בתערובת על פי חוקי איגוד הקפה האיטלקי) אבל אתה יכול להסתפק בהחלט ב- 5% בהתחלה. לתערובות יותר צעקניות אפשר להשתמש ברובוסטה מאוגנדה ולתערובות רכות יותר אפשר להשתמש ברובוסטה פרטשמנט הודית שהיא ממש עדינה.
אם אתה שותה אספרסו ורובוסטה לא עושה לך איכס בבטן, או שאתה לא מסולדי הרובוסטה, תראה שרובוסטה תורמת לתוצר הסופי.
אל תשכח לדווח....
תעשה מה שטעים לך.
באופן עקרוני אני לא אוהב רובוסטה, והאינדייאן שרי הוא בן הגרועים שיש (אחרי הווייאטנאמי ), פעם היו זני רובוסטה סבירים בארץ (מאלאבר) היום יש קאפי רוייאל ודומיו שהוא יותר טוב מהשרי בהרבה.
באופן עקרוני אני לא אוהב רובוסטה, והאינדייאן שרי הוא בן הגרועים שיש (אחרי הווייאטנאמי ), פעם היו זני רובוסטה סבירים בארץ (מאלאבר) היום יש קאפי רוייאל ודומיו שהוא יותר טוב מהשרי בהרבה.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 04/12/2014 20:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
ממליץ לנסות כל דבר בפני עצמו, גם אם זה לא משנה מה (לדוגמה, קפה מהתוסיק של בעל חיים), זו הדרך היחידה לפתח מומחיות, וכן לבודד כל מיני מרכיבים ומצבים, כמו קלייה של 3 דקות, של חצי שעה וקלייה עם 5 עצירות באמצע.
ובקשר לרובוסטה אני ממליץ דווקא לקלות די כהה ולהוסיף לתערובת אם רוצים מרירות וסמיכות, להתחיל במעט ולהמשיך בהדרגה עד שזה כבר לא טעים ולרשום בכל טעימה רשמים.
והעיקר שיהיה בהצלחה!
ובקשר לרובוסטה אני ממליץ דווקא לקלות די כהה ולהוסיף לתערובת אם רוצים מרירות וסמיכות, להתחיל במעט ולהמשיך בהדרגה עד שזה כבר לא טעים ולרשום בכל טעימה רשמים.
והעיקר שיהיה בהצלחה!
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

נעשה היום נסיונות ונדווח
יש לי ידידה טובה שעד היום, לא משנה כמה הקפה יצא חמוץ/שרוף או פשוט לא טעים, תמיד התלהבה ממה שהוכן לה אצלי. אני הולך להיות רשע ולתת לה לטעום 100% רובוסטה בלי להכין אותה לזה, ולבדוק אם היא מרגישה טעם שונה
יש לי ידידה טובה שעד היום, לא משנה כמה הקפה יצא חמוץ/שרוף או פשוט לא טעים, תמיד התלהבה ממה שהוכן לה אצלי. אני הולך להיות רשע ולתת לה לטעום 100% רובוסטה בלי להכין אותה לזה, ולבדוק אם היא מרגישה טעם שונה
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

בשביל הלימוד שלי היא לא תעזור.
לחוש ההומור שלי דווקא כן
לחוש ההומור שלי דווקא כן
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין בעיה להוסיף 10% רובוסטה לכל תערובת - בהרבה מקרים זה יכול לעזור.
רובוסטה קאפי רויאל שתיתי חד זני
רובוסטה קאפי רויאל שתיתי חד זני
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

נתחיל מהסוף - רובוסטה אינדיאן צ'רי זה דרק 
כבר במיון הקפה הירוק יש ריח חזק, מעצבן ושונה מהירוק הרגיל. גם צבע הפולים - כתומים, חומים, ירוק בהיר, ירוק כהה, צהוב.. מיינתי רק את השבורים וקליתי את ה m&m עד פיצוץ שני.
טעימה באספרסו: המון קרמה, טיפה טעם. טוב שטיפה כי הטעם רע! מזכיר אפר (או עפר,, לא סגור על זה).
טעימה באמריקנו עם חלב - אפר עדין עם חלב.
טעימה במקינטה: המון טעמי לוואי.
טעימה של 10% בתערובת: כאן הייתי צריך להכריח את עצמי לנסות. לא מוסיף, רק הורס.
מסקנה: אם זה לא קפה מקולקל אז לפחות הרובוסטה מהסוג הזה לא שווה את המאמץ. עדיף ללא ספק שתעלם מהעולם.
כבר במיון הקפה הירוק יש ריח חזק, מעצבן ושונה מהירוק הרגיל. גם צבע הפולים - כתומים, חומים, ירוק בהיר, ירוק כהה, צהוב.. מיינתי רק את השבורים וקליתי את ה m&m עד פיצוץ שני.
טעימה באספרסו: המון קרמה, טיפה טעם. טוב שטיפה כי הטעם רע! מזכיר אפר (או עפר,, לא סגור על זה).
טעימה באמריקנו עם חלב - אפר עדין עם חלב.
טעימה במקינטה: המון טעמי לוואי.
טעימה של 10% בתערובת: כאן הייתי צריך להכריח את עצמי לנסות. לא מוסיף, רק הורס.
מסקנה: אם זה לא קפה מקולקל אז לפחות הרובוסטה מהסוג הזה לא שווה את המאמץ. עדיף ללא ספק שתעלם מהעולם.
מסקנות:
- גם רובוסטה צריך לדעת לקלות, ואני לא בטוח שהג'ין מסוגל לזה. מכת חום וקליה כהה.
- יש מי שמוסיף שני סוגי רובוסטה לתערובות, אולי כדי להתמודד עם הטעם של הזולה מהן
- לוותר על רובוסטה לדעתי טעות. משפרת את הגוף, המראה והקרמה, מחדדת את הטעם.
- מי אמר ש 10% זה טוב? אולי 5? אולי 30?
- ובקיצור, זן באמת רובוסטה גרועה...גם חוף השנהב, וגם ויאטנם. זולות מאוד ובשימוש נרחב בקפה תעשייתי. נסה אוגנדה, קונגו, קאפי רויאל. עולם אחר.
- גם רובוסטה צריך לדעת לקלות, ואני לא בטוח שהג'ין מסוגל לזה. מכת חום וקליה כהה.
- יש מי שמוסיף שני סוגי רובוסטה לתערובות, אולי כדי להתמודד עם הטעם של הזולה מהן
- לוותר על רובוסטה לדעתי טעות. משפרת את הגוף, המראה והקרמה, מחדדת את הטעם.
- מי אמר ש 10% זה טוב? אולי 5? אולי 30?
- ובקיצור, זן באמת רובוסטה גרועה...גם חוף השנהב, וגם ויאטנם. זולות מאוד ובשימוש נרחב בקפה תעשייתי. נסה אוגנדה, קונגו, קאפי רויאל. עולם אחר.
what's next?