SONY STR-212AS - כבר כן מצליח להיפטר מ-HUM

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #1 

שלום,
מיציתי את יכולותיי כרגע. הרי ההזדמנות שלי להעזר במומחי האלקטרוניקה כאן.
אודה לעזרתכם.
יש לי SONY STR-212AS שעבר "מהפכת שיפוץ" ובכלל זה :
1. החלפת שנאי (היה שנאי מקורי שרוף - לקחתי שנאי מרסיבר מודרני) - יש לי מתחים זהים למה שהיה בספק הקודם (במקרה :-) ).
2. החלפת נוריות בלדים
3. תיקון נגד R701
4. החלפת טרנזיסטורים Q704/ Q702 - נשרפו בשלב הניסויים למטה.

הכל עובד מצויין חוץ מ..

יש לי HUM חלש אבל מורגש מאד שאיני יכול להיפטר ממנו. ה-HUM אינו תלוי בווליום אבל כן תלוי בכיוונון ה-BASS. די ברור שה-HUM מגיע דרך המגבר ומוגבר בגלל שמעגל ה-TONE עובד בחוג משוב עם המגבר.

נבדק RIPPLE בשני חלקי הספק / על קבלי הסינון - הוא די גבוה כ- 0.8VP-P.
הוא גבוה בהשוואה לרסיבר נוסף זהה שיש לי והכל מקורי בו. - שם ה-RIPPLE הוא בערך 0.1V והוא שקט לחלוטין.
מצורפות תמונות.
נבדק ה-HUM במעגל המוצא על הרמקול ובסקופ רואים איך הוא נראה במקסימום BASS. ה-RIPPLE בצהוב ה-HUM בכחול.

הנסיונות:
1. הוחלפו קבלי הסינון (המקוריים הינם 6800uF) - לא שינה דבר. לא ב-RIPPLE ולא ב-HUM.
2. חוברו קבלים לנסיון על כל קבלי הסינון בספקים - אין שינוי.
3. נותקו רגליים מס' 4 של רכיבי דרגת ההספק - זה עושה MUTE וה-HUM נעלם. אבל זה לא הפיתרון.
4. נותקו מעגלי התאורה לחלוטין - זה לא בא משם.
5. נבדקו אדמות - נראה שהכל מחובר כיאות , ברגים וחוטים עם התנגדויות אפסיות.
6. כאמור - ה-HUM אינו תלוי בווליום אבל כן תלוי בכיוונון ה-BASS. אז הוא בסבירות גבוהה לא מגיע מחוץ לדרגת ההספק.

שום דבר לא הצליח וה-HUM הטורדני נשאר כשהיה.

קשה לפי תמונות הגלים לשייך את צורת ה-HUM ל-RIPPLE... אני כבר נוטה לחשוב שה-HUM בכלל חודר בהשראה בגלל קרבת השנאי לקבלי הסינון...

אשמח לדעתם של המומחים.

תודה.
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 17/05/2017 9:05, נערך 3 פעמים בסך הכל.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #2 

הייתה לי בעבר את אותה הבעיה ברסיבר טכניקס וינטאג',גם בו נשרף השנאי ובמקום הורכב שנאי שהוצא ממגבר שונה אבל בעל אותם המתחים,האםםם...היה מרגיז ברמות,עד שהגעתי לטכנאי אחר שהחליט (וצדק) להסיר את השנאי ולהרכיב מקורי אשר אותו הזמנתי באיביי.
רוב הסיכויים ששנאי מקורי יפתור לך את הבעיה.
שמתי לב שיש לך ניסיון רב באלקטרוניקה...מה דעתך להוציא את השנאי מהרסיבר התואם שברשותך ולנסות?

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה.
מעניין.... איך האלקטרונים מבדילים בין המערכות :? ואכן מרגיז ברמות ...
למרות האתגר והתעלומה חבל לי לקלקל רסיבר תקין לחלוטין בשביל הניסוי. אבל הסיפור שלך מכוון אותי יותר לנושא ההשראות/ הפרעות מגנטיות. הדבר הפשוט שאעשה הינו לפרק את איזור השנאי ולהרחיקו פיזית מאיזור ההגבר ולראות איך זה ישפיע....

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #4 

אולי קצת תמונות ? מפבנים, גם של השנאי המודרני. ואולי קצת מידע על השנאי המודרני ?
נשמע שאתה מבין מצויין באלקטרוניקה, אני פחות ממך אך לדעתי יש כמה כיוונים שאולי יעזרו, מנסיוני:
ניסית להזיז ה BALANCE ולראות האם ה"האם" מגיע משני הערוצים באופן זהה ?
כמו כן, ישנה דרך לעקוף את מעגל ה TONE CONTROL אצלך ?
תנסה להעביר בין הכניסות השונות ולבדוק האם יש שקט / רעש במעבר בין לבין והאם יש שוני ביניהן ? קח בחשבון שלכניסת PHONO יש רעש HISS מסויים משל עצמה בווליום גבוה, אגב, היא הכי מופרעת מקורנים אלקטרומגנטים כך שאם תשווה בין השמע בכניסות הPHONO של שני המגברים שלך תוכל לבודד קצת את הבעיה.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #5 

זה באמת נראה כאילו מיצית את האפשרויות ברמה המקצועית שלא משאירה לפורום ברירה אלא לנחש ולכן נותר לרובינו רק לחזור על המובן מאליו:

מקורות אפשריים ל-hum ברסיברים זקנים הם בדרך כלל:
  • קבלים בסוף ימי חייהם - לא רק קבלי פילטר. כאשר זה מלווה בזרמי אדווה (כמו אצלך) - זה יותר מרמז. היה כדאי אולי לבדוק שנית ולנסות לבדוק (או להחליף) את כל ה-EC' במעגל ההספק \ טון קונטרול - באזור הבס. קבלי '***' ברמה הנמוכה ביותר עלולים לייצר תופעה כזו. צריך להתאמץ קשה כדי לשים יד על רכיבים נחותים כאלה היום והמוטיבציה המרכזית להצלחה ב'אתגר' הזה היא בד"כ קמצנות קשה וספקים מפוקפקים. לא נראה לי שזה המקרה כאן אך לא ציינת פרטי הרכיבים החלופיים. כמובן שהחלפת קבלים משמעותה החלפה בקבלים חדשים - ולא 'אחד עם השני'. :wink:
  • ground loops הם גורם נפוץ נוסף. מכיוון שבדקת ומצאת תקין, אולי כדאי לנסות ההארקות עם ג'אמפרים רק כדי למצות את סיכויי המזל עם פיית האודיו. לך תדע... בסוף מוצאים איזו נקודה מיותרת או מתה.
  • רמי ציין את השנאי קודם לכן. זה גורם נוסף נפוץ מאוד. שנאים עלולים לייצר hum משל עצמם שנובע מוויברציות מכניות של הלוחיות בליבה. אם יש לך מגבר נוסף זהה תקין, כפי שרמי ציין, זה לא נחשב לקלקול וזה זה לא אמור להיות מורכב מדי להחליף שנאי כדי למצות את הבדיקה הזו. בהנחה (סבירה מאוד) שמדובר בשנאי, תשאר ביד עם מגבר תקין אחד, בדיוק במצב כפי שהתחלת בו. יוותר לך להזמין שנאי מקורי ולהתקין במגבר המקורי. זו אותה כמות של עבודה ממילא.
  • ולבסוף ירי באפלה... על פניו טרוויאלי מאוד אבל לא מזיק... ניסית ספריי מגעים בפוטנצ' של הבאס?
מעניין, מאתגר, בעיה מרגיזה. עדכן.

בהצלחה (Y)
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 04/12/2014 1:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

Re: SONY STR-212AS לא מצליח להיפטר מ-HUM

שליחה #6 

@JD9002

שאלה ללא קשר לתקלה: מה רשמיך מה-'סקופ הסיני? (Hantek DSO5102P)
רוחב פס של 100MHz אם אינני טועה.
אך מהי איכות הבנייה? קצב עדכון התצוגה? וכ'ו.

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #7 

@JD9002

R
הסכמה לא ברורה, אתה יכול להגדיל את החלק המסומן בכחול ?
 הסכמה לא ברורה, אתה יכול להגדיל את החלק המסומן בכחול ?

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תודה.

גם פה (SONY STR-212L)
http://freeservicemanuals.info/en/servicemanuals/download/Sony/str-212l.pdf

רק לשים לב שהדגם שלי הינו SONY STR-212AS ויש הבדלים מינוריים בינו לבין SONY STR-212S ו - SONY STR-212L .

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

ok תודה לתום, ניסיתי להוריד אתמול מטאניה אבל נתקע באמצע. היום הצליח :)

לא הייתי שולל אפשרות של שנאי לא תקין. אבל ריפל על הספק כח = צריכת זרם גבוהה מידי.
בדיקה בסיסית - בדוק חום של שני הצ'יפים בהשוואה למגבר התקין.

אם עדיין לא הורדת את הדאטה-שיט של HA-1350S, תוריד, יש שם פרוט זרמים ב-3 מקומות, ודא שהם תקינים,
צריך להיות 60 - 10 ו-70מ"א בהתאמה

אין אפשרות כיול לזרמים הללו, לכן סטיה גדולה מהנורמה - צ'יפ לא תקין.

התפקיד של Q702 - ריפל פילטר, באיזה טרנזיסטור החלפת אותו ? צריך להיות HFE גבוה, כמו BC550C למשל.
עוד רכיב קריטי הוא C704 וקצת פחות C705.

ואחרון חביב, בדוק שוב מתח על R701 צריך להיות 22V בקירוב.

מקווה שעזרתי במשהו,
תעדכן.

Rוני

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תודה ROBO

אתה צודק ואכן אכן חשבתי על עומס יתר והורדתי את ה-DATASHEET של HA-1350S - אין שום חום לא הגיוני וכמו כן המגברים עובדים ללא שום בעייה - לבדיקה אני אנתק את קו ההספק המרכזי ואחברו דרך נגד 1OHM עליו אבדוק את הזרם. נראה מה קורה שם ...

הטרנזיסטורים שהוחלפו ללא קשר לבעיית ה-HUM. פשןט נשרפו במסגרת הנסיונות עם פין 4 של המגבר הספק. כנראה עשיתי איזשהו קצר. החלפתי בטרנזיסטורי מיתוג. אני חושב שתפקידו של -Q702 וגם Q704 הינו מיתוג של MUTING ברגע הפעלת המגבר כדי שפרץ הזרם לא יגרום לפולס על הרמקולים. מעגל ההשהייה בנוי מ R704 C704 כך זה נראה לי לפחות.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תשובה ל-TOMMY בנושא Hantek DSO5102P
ובכן חיפשתי סקופ זול שייתן לי פתרון לבעיות מזדמנות ויתאים לשולחן בבית שבו אין הרבה מקום. (הייתה לי אפשרות לאנלוגי יד שנייה אבל הוא היה גדול)
מה אומר לך... הוא בסדר ועושה את העבודה. זה לא TEKTRONICS ודומיהם... עלה כ- 300 דולר דרך ALI והגיע תוך 4 ימים עם DHL + עוד כ-250 שקל מס וטיפול. הוא נראה בסדר ואיכות הבנייה והעבודה גם בסדר גמור. גם המסך בסדר. הרבה אופציות . קל לסנכרן על סיגנלים. בקיצור... סקופ כמו שצריך להיות סקופ.
בסה"כ אני לא עובד עימו ביום יום אלא מידי פעם. (השוואות ערוצים. בדיקות הענות וביצועים , כיוונון MPX 19KHZ , בדיקות HUM כמו כאן, וכד'.).
הדבר היחיד שהפריע לי היה רעש הדגימה. לעיתים לא ברור אם מה שרואים זה רעש דגימה או רעש על הסיגנל.
בתחילה חשבתי שזו תקלה. אף הלנתי על כך בפני התמיכה של החברה בטאיוון (או בסין?) . הם ענו לי תוך מספר שעות !!!! - הם טענו שזה בסדר וזהו המוצר. מבדיקה שעשיתי ברשת התברר לי שגם אחרים (וזולים) נראים אותו דבר. רואים את זה בצילומי המערכות ברשת. האמת שהיום זה פחות מפריע לי.
אני חושב שפחות או יותר כל המוצרים בסקלה הזו דומים בתכונות והביצועים שלהם. והרבה מהם הינם מוצרי מדבקה של אותן חברות כמו HANTEK.
עד כאן.
אז.. אני מרוצה...
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@JD9002

תודה על התשובה המפורטת. נראה שעדיף להמתין למציאת יד-שניה.
בינתיים אני מסתפק במכשיר אנלוגי של Kenwood דגם CS-5375
(3 ערוצים ברוחב פס של 100MHz)

אציין כאן ששמי תום (Tom).
Tommy הוא שמו של המשתמש "tnsilver".

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

משתעשע ברעיון....
באותו סגנון של תוכניות שיפוץ מכוניות אמריקאיות - בחוץ פולקסווגן ... בפנים מוסטנג ... או בעולם המחשבים - MODDING .
אז אני משתעשע ברעיון של MODDING לרסיבר הזה.

עד היום ה-MODDING היחיד שהסתפקתי בו הינו שיפור מערכת הספק / ה-REGULATOR של רסיבר כזה או אחר על ידי השתלת 7812 ו-7815 לפי הצורך והמקרה... עפ"ר לצורך בידוד בין ספקים וצרכנים שמשפיעים זה על זה.

אז מה יש לנו כאן?
יש HUM שלא נפטרים ממנו - כנראה השראות... וכנראה לא יהיה ניתן להיפטר ממנו.
יש שני רכיבי הגבר הספק די עלובים.
יש שנאי שיכול לדחוף לא רק 2X15W אלא 2X100W.
יש רסיבר ווינטאג' עם חזות יפה מאד.
יש הרבה "מרחב" בתוך הרסיבר.
יש "מיתקון" פנימי שניתן לשפצרו בקלות וניתן להתקין עליו.

אז מה דעתכם על זה. שניים כאלה או השני + ספק נוסף וכל זה ייכנס בתוך הרסיבר ?

http://www.aliexpress.com/item/L12-2-Power-Amplifier-2-CH-Assembled-boards-heatsinks-free-shipping/583054892.html

http://www.aliexpress.com/item/LJM-Audio-Hi-end-MX50X2-Audio-Stero-Power-amplifier-kit-base-on-X-A50-Assembled-Amp/2017592930.html

http://www.aliexpress.com/item/Rectifier-power-supply-with-speaker-protection-for-discrete-tda7293-lm3886-1875amp-board-Fully-assemble-and-tested/1937821488.html

וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #15 

...
·זה אפשרות יום הדין למגבר שלא ניתן לתקנו .

יש הרבה סוגים של POWER AMP KIT באיביי ואחרים יש גם CLASS D .

כעקרון זה יכול להיות רעיון מצוין .

רק צריך להתפלל שהקיט שנקבל יעבוד כמו שצריך .

אם מצאת ברשת המלצה על קיט מומלץ אשמח אם תעיר את תשומת ליבנו .

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

@JD9002

LJM L12-2

* גילוי נאות - אני הבעלים של המודולים L-12, בשלב השלמת הרכיבים.
מהלינק למעלה תוכל לשלוף את כל הנתונים הדרושים להחלטה שלך.
אם תמצא משהו שלילי - ספר לי.

* הספק של הסוני נותן 26V, לא מספיק עבור המודולים של LJM.

בהצלחה
(f)
R

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

CLASS D אמור להיות קטן יותר בגודל אבל אם מדובר על ציוד VINTAGE אז CLASS AB יותר מתאים. לא כך ?

יוכנס ספק נוסף למגבר ההספק. יש לשנאי ששימש במגבר מודרני שני סנפים . הסנף האחד היה ל"מכשירים" ישמש את החלק האורגינלי ברסיבר והשני למגבר ההספק שאם אני זוכר נכון נותן בערך 36-0-36 שזה נותן כ-49VDC וזה יישלח את ההספק גבוה גבוה.

ROBO מה כוונתך "אני הבעלים של המודולים L-12" אתה המתכנן (ולא הסיני) או שאתה ביצעת את הבדיקות בלינק המדובר ?
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 07/12/2014 0:22, נערך 3 פעמים בסך הכל.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #18 

קלאס די יהיו יותר נצילים וכתוצאה מכך עם יותר פוטנציאל של וואט .

יש קלאס D מצוינים ופחות ויש קלאס AB מצוינים ופחות .

אני במקומך הייתי מזמין KIT שיש עליו מדידות מבחנים ונתונים ולא איזה משהו אלמוני שספק יעבוד טוב וספק לא .

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

@JD9002
·רכשתי את המודולים ב-EBAY.
כרגע משלים קניית קשיחים "מסביב" , ספק שנאי CASE וכו'

בלינק שנרשם למעלה יש הערות טכניות חשובות לגבי המודולים, וגם מדידות והשוואות מול מגברים מסחריים.

R

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #20 

טוב, אז אם הגעת עד כאן (לעשות "מודינג" ולהכניס רכיבי הגברה אחרים תוך שימוש בישן כתורם איברים), כבר יש לי יכולת לתרום לך קצת יותר ממקודם.
מפנה לקישור שלי בנושא:
http://www.hometheater.co.il/vt189305.% ... D7%9F.html

מוזמן להתייעץ בכיף...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”