שאלה למעריצי מלחמת הכוכבים

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

לקראת צאתו של הפרק השביעי בסדרה (בעוד כשנה) החלטתי לעשות מרתון של כל פרקי מלחמת הכוכבים לפי הסדר (החדשים ואז הישנים). אין ספק שזה עושה קצת סדר בראש לראות את הפריקוול לפני הטרילוגיה הישנה.
בכל אופן, יש לי שאלה שקשורה לפרק השני (בינתיים) וניסיתי לחפש תשובה ברשת, ולא מצאתי משהו חד משמעי ואולי בעצם זה נועד להישאר פתוח.
אם כן, צבא המשובטים, מי הזמין אותו ולמה? נניח שנאמר שסייפא-דיאס הזמין את הצבא והוא בכלל מת, אז אפשר להבין שהשתמשו בשם שלו על-מנת לטשטש עקבות. אבל, אם צבא זה הוזמן על-ידי ארגון הבדלנים, אז איך הוא יודה הצליח להעביר אותם לצד של הרפובליקה? מצד שני, אם הצבא הזה הוזמן על-ידי הרפובליקה (ואם כן, מי הזמין אותו בכלל) אז מה המתנקש ג'נגו פאט עשה שם אם הוא בכלל בצד של הבדלנים?
אשמח לקצת סדר בראש :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

ליתר בטחון, נתחיל עם אזהרה לציבור התמים:

:ספויילר: :ספויילר: :ספויילר:

עכשיו כשזה מאחורינו: עשית קצת סלט, אבל זה באמת קטע לא מאוד ברור, אז אני אנסה להסביר:

צבא המשובטים הוזמן לכאורה ע"י ג'דיי מאסטר בשם סייפו-דיאס, אבל קנובי חושד שהוא בכלל מת לפני שההזמנה בוצעה, ושמישהו התחזה אליו - כנראה סית' לורד כזה או אחר. ההיסטוריה הרשמית של יקום מלחמת הכוכבים עושה קצת יותר סדר בסיפור: סיפו-דיאס ודוקו היו חברים הכי טובים במועצת הג'דיי, כשנחשפו לראיות לשובם של הסית' לזירה. סיפו-דיאס היה ג'דיי חזק מאוד בעל יכולות לחזות את העתיד, והוא חזה שתהיה מלחמה בין הג'דיי לסית' בעוד 10 שנים פלוס/מינוס, אז הוא הלך מאחורי הגב של המועצה והזמין את צבא המשובטים. דוקו לעומת זאת, התפתה לעבור לצד האפל של הכוח, והפך לתלמידו של דארת' סידיוס. כשדוקו סיפר לסידיוס על הצבא של סיפו-דיאס, המאסטר שלו ציווה עליו להרוג את חברו הטוב לשעבר, לממן את הקמת צבא המשובטים (לא סתם קוראים לו הרוזן דוקו - הוא בא ממשפחת אצולה עתירת ממון), ולמחוק את קאמינו מהמפות של הג'דיי, כדי שלא יהיה רמז לתכניות המקוריות של סיפו-דיאס.

התכנית של פלפטין/סידיוס הייתה כאמור להחזיק במקל משני קצותיו: לייצר משבר מול הבדלנים, ולנצל זאת כדי להשתלט על הסנאט ולהפוך לקיסר. הלכה למעשה, גם צבא הדרואידים וגם צבא המשובטים סרים למרותו של אותו אדם: פלפטין/סידיוס. בפועל, הבדלנים מפקדים על צבא הדרואידים, בעוד הג'דיי - מבלי לדעת דבר על מזימות הסית' - מפקדים על צבא המשובטים, או בשמו הרשמי: צבא הרפובליקה הגדול (Grand Army of the Republic).
על הדרך, פלפטין/סידיוס ניצל את רתימת מרבית הג'דיי למשימות פיקוד על כוחות של צבא המשובטים גם כדי לפצל אותם וגם כדי להרחיק אותם מקורוסאנט. כך היה לו יותר קל להפעיל במועד המתאים את פקודה 66 שמשמעותה חיסול הג'דיי ע"י המשובטים, ובמקביל לשלוח את חניכו הצעיר דארת' ויידר להשמיד את מקדש הג'דיי החצי-ריק (נשארו בו בעיקר חניכים צעירים) בקורוסאנט.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

epony כתב:ליתר בטחון, נתחיל עם אזהרה לציבור התמים:

:ספויילר: :ספויילר: :ספויילר:

עכשיו כשזה מאחורינו: עשית קצת סלט, אבל זה באמת קטע לא מאוד ברור, אז אני אנסה להסביר:

צבא המשובטים הוזמן לכאורה ע"י ג'דיי מאסטר בשם סייפו-דיאס, אבל קנובי חושד שהוא בכלל מת לפני שההזמנה בוצעה, ושמישהו התחזה אליו - כנראה סית' לורד כזה או אחר. ההיסטוריה הרשמית של יקום מלחמת הכוכבים עושה קצת יותר סדר בסיפור: סיפו-דיאס ודוקו היו חברים הכי טובים במועצת הג'דיי, כשנחשפו לראיות לשובם של הסית' לזירה. סיפו-דיאס היה ג'דיי חזק מאוד בעל יכולות לחזות את העתיד, והוא חזה שתהיה מלחמה בין הג'דיי לסית' בעוד 10 שנים פלוס/מינוס, אז הוא הלך מאחורי הגב של המועצה והזמין את צבא המשובטים. דוקו לעומת זאת, התפתה לעבור לצד האפל של הכוח, והפך לתלמידו של דארת' סידיוס. כשדוקו סיפר לסידיוס על הצבא של סיפו-דיאס, המאסטר שלו ציווה עליו להרוג את חברו הטוב לשעבר, לממן את הקמת צבא המשובטים (לא סתם קוראים לו הרוזן דוקו - הוא בא ממשפחת אצולה עתירת ממון), ולמחוק את קאמינו מהמפות של הג'דיי, כדי שלא יהיה רמז לתכניות המקוריות של סיפו-דיאס.

התכנית של פלפטין/סידיוס הייתה כאמור להחזיק במקל משני קצותיו: לייצר משבר מול הבדלנים, ולנצל זאת כדי להשתלט על הסנאט ולהפוך לקיסר. הלכה למעשה, גם צבא הדרואידים וגם צבא המשובטים סרים למרותו של אותו אדם: פלפטין/סידיוס. בפועל, הבדלנים מפקדים על צבא הדרואידים, בעוד הג'דיי - מבלי לדעת דבר על מזימות הסית' - מפקדים על צבא המשובטים, או בשמו הרשמי: צבא הרפובליקה הגדול (Grand Army of the Republic).
על הדרך, פלפטין/סידיוס ניצל את רתימת מרבית הג'דיי למשימות פיקוד על כוחות של צבא המשובטים גם כדי לפצל אותם וגם כדי להרחיק אותם מקורוסאנט. כך היה לו יותר קל להפעיל במועד המתאים את פקודה 66 שמשמעותה חיסול הג'דיי ע"י המשובטים, ובמקביל לשלוח את חניכו הצעיר דארת' ויידר להשמיד את מקדש הג'דיי החצי-ריק (נשארו בו בעיקר חניכים צעירים) בקורוסאנט.

...
גילית לי קצת מהפרקים הבאים, אבל וואהו.. תודה על ההסברים. פתרת לי כמה חידות גדולות שלא הצלחתי למצוא ברשת. אפילו לא בעין הדג :) אשוב לשאול אם משהו ישתבש לי בפרקים הבאים..
תודה רבה.
·

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

(Y)
אהבתי את ההסבר

אף פעם לא יצא לי להיכנס לעולם המורחב של מלחמת הכוכבים

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #5 

וואוו. מהיכן הידע הזה? (Y) (אני לא זוכר את כל הפירוט הזה בסרטים..)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #6 

מהיכן הידע הזה? יפה מאוד (אני לא זוכר את כל הפירוט הזה בסרטים..)
...
הוא רשם: "ההיסטוריה הרשמית של יקום מלחמת הכוכבים עושה קצת יותר סדר בסיפור".

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #7 

מה זה?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

סיפרי הרחבה שיצאו

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #9 

ידעתם שהיו מלא ספרים של Star wars ? אני גיליתי רק לפני יומיים

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Star_Wars_books
שי

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

ידעתי אבל צריך זמן ושיתרגמו לעברית...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #11 

מקור מצויין (באנגלית) למידע על היקום של מלחמת הכוכבים: http://starwars.wikia.com (i)

אני (ממש) לא מתיימר לדעת הכל בעל פה, ובהחלט נעזרתי ב-Wookiepedia הנ"ל כדי לוודא את הניואנסים בסיפור שמאחורי הזמנת צבא המשובטים, אבל את הרעיון הכללי ששני הצבאות נשלטים למעשה ע"י פלפטין/סידיוס דווקא זכרתי. :wink:

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”