דרוש מקרן צלפים (מרחק הקרנה 8 מ')
שלום חברים.
לאחרונה סיימתי לבנות את ביתי, ולאט לאט אני מתחיל לאבזר..
בתכנון הבית השתדלתי למקם את מירב ההכנות האפשריות למדיה (הבית הוא בית חכם).
הסלון ממוקם בחלל גדול בגובה 6 מ' ובאורך ניכר, כאשר במרחק 8 מ' מהמסך
ישנו שינוי בגובה התקרה ל 3 מ' – שם מיקמתי את אחת ההכנות למקרן.
מהבנה מוקדמת לבעייתיות שכנראה תיווצר מהקרנה ממרחק כה גדול,
מיקמתי הכנה נוספת במרחק 4 מ' מהמסך – אך גובה התקרה במקום זה הינו 6 מ'.
משיקולי עיצוב ונוחות אני מעדיף להימנע מלמקם את המקרן במרכז חלל הסלון,
ומעדיף למקמו בהכנה השנייה – 8 מ' מהמסך.
אשמח לעיצותיכם באשר למקרן אותו ניתן למקם 8 מ' מהמסך, ושלא אצטרך לקחת עוד משכנתא בשבילו.
אני אמנם נהנה מסאונד איכותי, ומעריך מקור וידאו טוב, אבל ככלל אני מעדיף תמורה טובה לכסף,
וציוד ברמת מחירים סבירה. לא יותר.
יש מצב למקרן שיוכל לתת מענה ברמת מחירים שפוייה?, לא ממש משנה לי LED או לא, מעדיף 3D, אבל לא חייב, וכמובן שאין לי בעיה להזמין מחו"ל, אני אפילו מעדיף זאת על פני קנייה מקומית שלרוב (ואני מדגיש - לרוב, לא תמיד), מתאפיינת במחירים חזיריים בעליל.
תודה
יניב
לאחרונה סיימתי לבנות את ביתי, ולאט לאט אני מתחיל לאבזר..
בתכנון הבית השתדלתי למקם את מירב ההכנות האפשריות למדיה (הבית הוא בית חכם).
הסלון ממוקם בחלל גדול בגובה 6 מ' ובאורך ניכר, כאשר במרחק 8 מ' מהמסך
ישנו שינוי בגובה התקרה ל 3 מ' – שם מיקמתי את אחת ההכנות למקרן.
מהבנה מוקדמת לבעייתיות שכנראה תיווצר מהקרנה ממרחק כה גדול,
מיקמתי הכנה נוספת במרחק 4 מ' מהמסך – אך גובה התקרה במקום זה הינו 6 מ'.
משיקולי עיצוב ונוחות אני מעדיף להימנע מלמקם את המקרן במרכז חלל הסלון,
ומעדיף למקמו בהכנה השנייה – 8 מ' מהמסך.
אשמח לעיצותיכם באשר למקרן אותו ניתן למקם 8 מ' מהמסך, ושלא אצטרך לקחת עוד משכנתא בשבילו.
אני אמנם נהנה מסאונד איכותי, ומעריך מקור וידאו טוב, אבל ככלל אני מעדיף תמורה טובה לכסף,
וציוד ברמת מחירים סבירה. לא יותר.
יש מצב למקרן שיוכל לתת מענה ברמת מחירים שפוייה?, לא ממש משנה לי LED או לא, מעדיף 3D, אבל לא חייב, וכמובן שאין לי בעיה להזמין מחו"ל, אני אפילו מעדיף זאת על פני קנייה מקומית שלרוב (ואני מדגיש - לרוב, לא תמיד), מתאפיינת במחירים חזיריים בעליל.
תודה
יניב
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מרחק מאוד בעייתי.
ממה שאני יודע לגבי מקרנים לא תוכל למצוא מקרן שיוכל להקרין ממרחק כזה לתמונה ברוחב של פחות מ-3.7 מ' (כ-168" ב-16:9).
מצד שני להתקין מקרן מתקרה בגובה של 6 מ' זה גם מאוד בעייתי (אתה תצטרך מתקן ציוחד באורך מיוחד כי המקרן לא יוכל להקרין מגובה של יותר מ-3 מ' בכדי לקבל תמונה בגובה סביר, וגם זה מקרנים עם צידוד עדשה אנכי משמעותי).
בשורה התחתונה אם אין אפשרות למסך קבוע + תקציב של לפחות 17,000 ש"ח / תקציב של לפחות 25,000 ש"ח האופציה הרלוונטית היא מסך טלויזיה רגיל של בגודל המקסימלי שהתקציב מאפשר ומתאים למרחק הצפייה.
ממה שאני יודע לגבי מקרנים לא תוכל למצוא מקרן שיוכל להקרין ממרחק כזה לתמונה ברוחב של פחות מ-3.7 מ' (כ-168" ב-16:9).
מצד שני להתקין מקרן מתקרה בגובה של 6 מ' זה גם מאוד בעייתי (אתה תצטרך מתקן ציוחד באורך מיוחד כי המקרן לא יוכל להקרין מגובה של יותר מ-3 מ' בכדי לקבל תמונה בגובה סביר, וגם זה מקרנים עם צידוד עדשה אנכי משמעותי).
בשורה התחתונה אם אין אפשרות למסך קבוע + תקציב של לפחות 17,000 ש"ח / תקציב של לפחות 25,000 ש"ח האופציה הרלוונטית היא מסך טלויזיה רגיל של בגודל המקסימלי שהתקציב מאפשר ומתאים למרחק הצפייה.
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
עידן, בהנחה שהמחשבון של projectorcentral מדוייק, עם מקרני אפסון הוא יכול לקבל תמונה של 126" (עם זום מינימלי) ממרחק של 8 מ' מהעדשה.
אם הקיר ממוקם 8 מ' גוף המקרן תופס עוד איזה 50ס"מ ככה שיכול להיות שהמרחק יהיה 7.5 מ'.
אפשרות נוספת (בהתאם לבית) בין הפרשי התקרות לעשות מעין קרניס גבס ושהוא יקרב את המקרן בעוד כמה עשרות ס"מ ובנוסף לקירוב ישמש גם כ hush box ויסתיר את המקרן (אסטתי יותר).
אם הקיר ממוקם 8 מ' גוף המקרן תופס עוד איזה 50ס"מ ככה שיכול להיות שהמרחק יהיה 7.5 מ'.
אפשרות נוספת (בהתאם לבית) בין הפרשי התקרות לעשות מעין קרניס גבס ושהוא יקרב את המקרן בעוד כמה עשרות ס"מ ובנוסף לקירוב ישמש גם כ hush box ויסתיר את המקרן (אסטתי יותר).
שחר
תודה לכם על ההיענות,
מלכתחילה אמרתי שאני מודע לבעייתיות של הקרנה ממרחק כה גדול,
אך כפי שחלקנו כבר יודע, החיים הינם רצף של פשרות (או של סקס סמים ורוקנרול, תלוי בשעה).
מידות הקיר עליו תוקרן התמונה הינו ברוחב 5.5 מ' ובגובה 6 מ' כאמור, אך עדיין אני מעדיף שלא לפתוח תמונה ברוחב של יותר מ 3 מ',
גם משום שלא יהיה נוח לצפות בתמונה גדולה יותר, וגם משום שכחלק מעיצוב הבית, על קיר ההקרנה מורכב אלמנט גבס בחיפוי עץ.
היוצר מסגרת לאמצעי התצוגה ברוחב פנימי של 2.10 מ'.
עיינתי קצת במחשבון של projector central ובסינון של מרחק ההקרנה ורוחב רצוי, קיבלתי 27 תוצאות אפשריות, רובן אני מניח למקרני מצגות. עדיין, אם מישהו מוצא שם משהו שיוכל להוות פשרה למקרן וידאו ביתי, אני יותר מאשמח.
כפי שאמר שחר, אין לי בעייה להוסיף אלמנט כלשהו מגבס או מעץ למקרן כך שיהווה פתרון מידוף שיקרב את המקרן בעוד כ 50 ס"מ, אם הדבר יעזור במשהו למציאת מקרן פוטנצייאלי (בכל מקרה לא חשבתי להשאיר את המקרן עומד לבדו ללא חיפוי דקורטיבי כלשהו).
עידן, אולי לא הובנתי כהלכה, אין לי בעיית תקציב לקניית מקרן, ואני יכול להשקיע סכום ניכר בעניין, (איזה מקרן יכול להתאים ב 17,000 ש"ח?)
מה שכן, היות ומקרן נוסף יותקן בקומה התחתונה, ובהמשך אולי אף בגינה, אני לא חושב שהשקעה גדולה במקרן לסלון נחוצה כרגע. במידה ולעניות דעתכם המקצועית העניין לא ממש מתאפשר, אכבד את הקיר במסך לד כלשהו. גם סלון ללא אמצעי תצוגה בא בחשבון, יש בבית מספיק פינות הסבה עם טלויזיה. אבל, אם במקרה עולה למישהו איזה פיתרון יצירתי, אשמח לשמוע.
ד"א. רעיון שעלה לי עכשיו, יש בנמצא מקרנים שניתן להתקינם בקיר צידי? (נניח במרחק 3.5 מ' מקיר ההקרנה,
ו 2.5 מ' שמאלה או ימינה ממרכז התמונה), אני מניח שזה קצת יותר מידי הצידה, אבל אולי.
תודה
יניב
מלכתחילה אמרתי שאני מודע לבעייתיות של הקרנה ממרחק כה גדול,
אך כפי שחלקנו כבר יודע, החיים הינם רצף של פשרות (או של סקס סמים ורוקנרול, תלוי בשעה).
מידות הקיר עליו תוקרן התמונה הינו ברוחב 5.5 מ' ובגובה 6 מ' כאמור, אך עדיין אני מעדיף שלא לפתוח תמונה ברוחב של יותר מ 3 מ',
גם משום שלא יהיה נוח לצפות בתמונה גדולה יותר, וגם משום שכחלק מעיצוב הבית, על קיר ההקרנה מורכב אלמנט גבס בחיפוי עץ.
היוצר מסגרת לאמצעי התצוגה ברוחב פנימי של 2.10 מ'.
עיינתי קצת במחשבון של projector central ובסינון של מרחק ההקרנה ורוחב רצוי, קיבלתי 27 תוצאות אפשריות, רובן אני מניח למקרני מצגות. עדיין, אם מישהו מוצא שם משהו שיוכל להוות פשרה למקרן וידאו ביתי, אני יותר מאשמח.
כפי שאמר שחר, אין לי בעייה להוסיף אלמנט כלשהו מגבס או מעץ למקרן כך שיהווה פתרון מידוף שיקרב את המקרן בעוד כ 50 ס"מ, אם הדבר יעזור במשהו למציאת מקרן פוטנצייאלי (בכל מקרה לא חשבתי להשאיר את המקרן עומד לבדו ללא חיפוי דקורטיבי כלשהו).
עידן, אולי לא הובנתי כהלכה, אין לי בעיית תקציב לקניית מקרן, ואני יכול להשקיע סכום ניכר בעניין, (איזה מקרן יכול להתאים ב 17,000 ש"ח?)
מה שכן, היות ומקרן נוסף יותקן בקומה התחתונה, ובהמשך אולי אף בגינה, אני לא חושב שהשקעה גדולה במקרן לסלון נחוצה כרגע. במידה ולעניות דעתכם המקצועית העניין לא ממש מתאפשר, אכבד את הקיר במסך לד כלשהו. גם סלון ללא אמצעי תצוגה בא בחשבון, יש בבית מספיק פינות הסבה עם טלויזיה. אבל, אם במקרה עולה למישהו איזה פיתרון יצירתי, אשמח לשמוע.
ד"א. רעיון שעלה לי עכשיו, יש בנמצא מקרנים שניתן להתקינם בקיר צידי? (נניח במרחק 3.5 מ' מקיר ההקרנה,
ו 2.5 מ' שמאלה או ימינה ממרכז התמונה), אני מניח שזה קצת יותר מידי הצידה, אבל אולי.
תודה
יניב
- DarkWolf789
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 375
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
אולי תעלה לנו תמונה של הסלון, תמונה תעזור פה הרבה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
spacedude,
אתה צודק לחלוטין.
אני בטעות הכנסתי מקרן מדגם לא נכון.
billyboy
אפסון 9100 אמור לעלות סביב 17,000 ש"ח.
מסך קבוע איכותי בגודל מתאים אמור לעלות כ-10,000 ש"ח.
אם יש לך אפשרות לתקציב כזה בהחלט האופציה של המקרן מומלצת (לא לשכוח לקחת מסך עם גיין גבוה יחסית בגלל מרחק ההקרנה הגבוה).
מקרן בהקרנה שלא מול אמצע המסך זה אפשרי אך להערכתי לא בצורה כזו משמעותית כמו שאתה מדבר עליה.
אתה צודק לחלוטין.
אני בטעות הכנסתי מקרן מדגם לא נכון.
billyboy
אפסון 9100 אמור לעלות סביב 17,000 ש"ח.
מסך קבוע איכותי בגודל מתאים אמור לעלות כ-10,000 ש"ח.
אם יש לך אפשרות לתקציב כזה בהחלט האופציה של המקרן מומלצת (לא לשכוח לקחת מסך עם גיין גבוה יחסית בגלל מרחק ההקרנה הגבוה).
מקרן בהקרנה שלא מול אמצע המסך זה אפשרי אך להערכתי לא בצורה כזו משמעותית כמו שאתה מדבר עליה.
- topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
יניב, אין דבר כזה הקרנה מקיר צידי. המקרן צריך להיות מול המסך. יש מקרנים שיש להם LENS SHIFT אולם גם אז המקרן חייב להיות מול המסך (לא בהכרח מול מרכז המסך). המקרן הביתי היחיד,ככל שמצאתי, שנותן לך פתרון הקרנה טוב לתנאים שלך הוא האפסון EH-TW9200. במידה ותמקם אותו במרחק עדשה-מסך של 7.5 מטר תקבל תמונה ברוחב מנימלי של 2.62 מטר (אלכסון 118 אינטש) ועד רוחב מקסימלי של 5.6 מטר (אלכסון 253 אינטש) - גודל התמונה תלוי במידת השימוש בזום של המקרן.
אגב, מדובר במקרן מעולה לקולנוע ביתי, כך שאני חושב שמדובר בפתרון אידיאלי עבורך. אל תוותר על מקרן. חווית הצפייה במקרן איכותי על מסך גדול היא בלתי רגילה. אין מה להשוות תמונה של 120-130 אינטש לשום מסך LED של 60-70 אינטש. מסכי LED יותר גדולים יעלו לך מחירים מטורפים.
אגב, מדובר במקרן מעולה לקולנוע ביתי, כך שאני חושב שמדובר בפתרון אידיאלי עבורך. אל תוותר על מקרן. חווית הצפייה במקרן איכותי על מסך גדול היא בלתי רגילה. אין מה להשוות תמונה של 120-130 אינטש לשום מסך LED של 60-70 אינטש. מסכי LED יותר גדולים יעלו לך מחירים מטורפים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
מה הבעיה להנמיך עם מעלית את המקרן ולהתקין אותו במרכז החדר במקום בחלק האחורי?
Topprojector . תודה לך על התשובה האינפורמטיבית.
אני אקרא קצת, ואבדוק את המקרן עליו המלצת.
גם אני כמוך חושב שלא ניתן להשוות את חוויית הצפייה במקרן למסך רגיל, גדול ככל שיהיה.
זו גם הסיבה שבכל פינת הסבה המיועדת לאמצעי תצוגה כזה או אחר, ביצעתי הכנות למקרן כבר במהלך שלבי הבנייה.
עפר, אתה אכן צודק, אין בעייה להוריד מקרן מהתקרה במתקן כזה או אחר,
זה פשוט דורש ממני הרבה יותר התעסקות, כולל שינוי מהותי בקונסטרוקציית תקרת הסלון
שעוצבה כולה באלמנטים מגבס, כמו גם הקושי הלוגיסטי בעבודה בגובה זה
(פיגום נייד ושאר סיפורים שכבר ממש אין לי כוח אליהם).
כמו תמיד, אני מודה לכם על הנכונות לתרום מהידע ולעזור.
למרות שאלה הודעותיי הראשונות באתר מאז נרשמתי אליו לפני כעשר שנים,
שנים ארוכות שאני קורא כאן, ונעזרתי לא אחת בתוכן הנהדר (כולל חברות כחולה
בתערוכות הראשונות בכפר המכביה, שמבחינתי היוו המשך על רצף הזמן לסמינרים של הפורום הכתום)
תודה
יניב
אני אקרא קצת, ואבדוק את המקרן עליו המלצת.
גם אני כמוך חושב שלא ניתן להשוות את חוויית הצפייה במקרן למסך רגיל, גדול ככל שיהיה.
זו גם הסיבה שבכל פינת הסבה המיועדת לאמצעי תצוגה כזה או אחר, ביצעתי הכנות למקרן כבר במהלך שלבי הבנייה.
עפר, אתה אכן צודק, אין בעייה להוריד מקרן מהתקרה במתקן כזה או אחר,
זה פשוט דורש ממני הרבה יותר התעסקות, כולל שינוי מהותי בקונסטרוקציית תקרת הסלון
שעוצבה כולה באלמנטים מגבס, כמו גם הקושי הלוגיסטי בעבודה בגובה זה
(פיגום נייד ושאר סיפורים שכבר ממש אין לי כוח אליהם).
כמו תמיד, אני מודה לכם על הנכונות לתרום מהידע ולעזור.
למרות שאלה הודעותיי הראשונות באתר מאז נרשמתי אליו לפני כעשר שנים,
שנים ארוכות שאני קורא כאן, ונעזרתי לא אחת בתוכן הנהדר (כולל חברות כחולה
בתערוכות הראשונות בכפר המכביה, שמבחינתי היוו המשך על רצף הזמן לסמינרים של הפורום הכתום)
תודה
יניב