מה עדיף 6740U+1043ND או W9980 מחו"ל?
כרגע אני עם השילוב של 1043ND כראוטר וה 6740 של בזק כמודם.
אני יכול להביא W9980 או כל נתב אחר עם מחיר סביר מחו"ל.
האם כדאי לדעתכם? האם הדואל בנד והתקן 802.11AC יתרום לי למהירות החיצונית (לא לרשת הפנימית)?
כמו"כ כשמגדירים ראוטר כ Bridge, משאירים את ה DHCP בשני הנתבים או רק באחד מהם?
TNX
נתי
אני יכול להביא W9980 או כל נתב אחר עם מחיר סביר מחו"ל.
האם כדאי לדעתכם? האם הדואל בנד והתקן 802.11AC יתרום לי למהירות החיצונית (לא לרשת הפנימית)?
כמו"כ כשמגדירים ראוטר כ Bridge, משאירים את ה DHCP בשני הנתבים או רק באחד מהם?
TNX
נתי
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כמו שרשמתי בדיוק התחלתי לעבוד איתו. אני ממש אוהב וזה חוסך לי מקום בארון התקשורת. תוודא שאתה קונה את W9980 ולא W9980B (יהיה רק אחד מהם תלוי במדינה) אחרת תצטרך לעשות Crossflash לקושחה וזה דורש חיבור סריאלי.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
קודם כל מבחינת אינטרנט AC לא יעזור לך בכלל, כי תקן N הישן יותר (שה-1043 תומך בו) בעצמו מגיע ל-300 מגה, ונכון להיום אין אף ספק בארץ שמגיע אפילו למהירות הזאת, אז AC עוזר רק לרשת פנימית.
תמיכה ב-Dual Band דווקא כן יכולה לעזור כי תדר ה-2.4GHz ה"רגיל" מאוד עמוס (במיוחד באזורים עירוניים) ולכן הפרעות מרשתות שכנות, Bluetooth וכיו"ב יכולות להאט. תדר ה-5GHz לפחות נכון להיום הרבה יותר שקט. כמובן תבדוק שזאת באמת הבעיה שלך - אם בחיבור קווי אתה לא מגיע למהירות משמעותית יותר גבוהה מבאלחוטי אז זה לא צוואר הבקבוק שלך. שים-לב גם שזה יעזור לך רק אם המחשב שלך או הטאבלט או הטלפון גם תומכים ב-Dual Band. מבחינת פיצ'רים, לא יודע, תשווה.
לשאלתך השניה, אם אתה מגדיר את המודם שלך כ-Bridge - אם הוא מחובר ליציאת ה-WAN בנתב זה לא אמור לשנות הרבה. אם אתה רואה שיש לך בעיות בחיבור גם לרשת הפנימית נסה לכבות את ה-DHCP על המודם (תזכור מה הכתובת שלו כי אם תשכח את זה לא תהיה לך גישה לקונפיגורציה שלו יותר ותצטרך לאפס אותו להגדרות היצרן אם תרצה לשנות משהו). בכל מקרה ה-DHCP על הנתב חייב להישאר דולק. אם בנוסף יש לך נתב נוסף שמשמש רק כנקודת גישה אלחוטית חובה לכבות עליו DHCP.
תמיכה ב-Dual Band דווקא כן יכולה לעזור כי תדר ה-2.4GHz ה"רגיל" מאוד עמוס (במיוחד באזורים עירוניים) ולכן הפרעות מרשתות שכנות, Bluetooth וכיו"ב יכולות להאט. תדר ה-5GHz לפחות נכון להיום הרבה יותר שקט. כמובן תבדוק שזאת באמת הבעיה שלך - אם בחיבור קווי אתה לא מגיע למהירות משמעותית יותר גבוהה מבאלחוטי אז זה לא צוואר הבקבוק שלך. שים-לב גם שזה יעזור לך רק אם המחשב שלך או הטאבלט או הטלפון גם תומכים ב-Dual Band. מבחינת פיצ'רים, לא יודע, תשווה.
לשאלתך השניה, אם אתה מגדיר את המודם שלך כ-Bridge - אם הוא מחובר ליציאת ה-WAN בנתב זה לא אמור לשנות הרבה. אם אתה רואה שיש לך בעיות בחיבור גם לרשת הפנימית נסה לכבות את ה-DHCP על המודם (תזכור מה הכתובת שלו כי אם תשכח את זה לא תהיה לך גישה לקונפיגורציה שלו יותר ותצטרך לאפס אותו להגדרות היצרן אם תרצה לשנות משהו). בכל מקרה ה-DHCP על הנתב חייב להישאר דולק. אם בנוסף יש לך נתב נוסף שמשמש רק כנקודת גישה אלחוטית חובה לכבות עליו DHCP.