מסכי LED, רזולוציה 1080, עם תלת-מימד פאסיבי ו-HDMI-2.0

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
פשוט-לנגן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

חוץ ממסכי OLED 1080 שראיתי שיש להם HDMI 2.0,
האם ישנם מסכים רגילים שיש להם HDMI 2.0? כלומר LCD LED, אבל עם HDMI 2.0?

מעבר לסקרנות גרידא על קיומם של מסכים כאלו, הסיבה שאני שואל היא בגלל שתמיכה ב-HDMI 2.0, משמעותה רזולוציות תלת-מימד של:

1920X1080P60 וגם (או עד?) 4096X2160P24, בניגוד למצב הנוכחי עם HDMI 1.4 שהוא:

1920X1080P24.

(מידע נלקח מדף הויקיפדיה של HDMI)
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_comparison

אז חשבתי שאולי זה ישפר את האיכות של תלת-מימד פאסיבי.
אם כי אני חייב לציין, יצא לי לבחון הרבה תוכן תלת-מימד, גם באקטיבי וגם בפאסיבי, על מגוון מסכים, והכי התרשמתי מה-LB659 של LG, שהוא פאסיבי דווקא.

הLG ניגן סרט תלת-מימד (שישב על DOK שחובר בUSB), שאני סיפקתי, לא הדגמה של LG. הסרט היה בפורמט OU, שהבנתי שהוא הכי מתאים לתלת-פאסיבי (ניסיתי על כל המסכים, וספציפית על הLG הזה, כמה סרטים בפורמט SBS וזה היה זוועה עד פדלאה).

מה אני אומר, זה נראה פשוט מדהים, חלק לגמרי, בלי שום ריצוד, והאיכות נראתה כמו איזה קובץ BLURAY של 8 ג'יגה או משהו (הקובץ של הסרט היה איזה 6 ג'יגה). לא הרגשתי שאני צופה ברזולוציה מופחתת כמו שציפיתי לראות, מכל מה שאומרים על תלת-מימד פאסיבי.

ובכל זאת, מסקרן אותי לדעת "אולי יש אפשרות ליותר טוב מזה?"

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

לא יודע לענות לך על השאלה לגבי לאיזה מסך יש כרגע HDMI 2.0, פשוט לא חקרתי את הנושא מפני שהוא לא מעניין אותי כרגע.
אבל מה שכן, מעניין אותי להבין מה בדיוק תתן לך היכולת הזו, בהנחה ואכן המסך יסכים לקבל בכניסה הזו את האותו שציינת.
איזה יתרון, בהקרנת סרטים, תקבל מיכולת של 1080p60 ? הסרטים הם בפורמט של 1080p24, גם בבלו-ריי מלא וגם בריפים שלהם. וגם לא ברור לי גם איך תעזור לך היכולת לקבל אות 4K על מסך שהוא FHD..

לגבי התלת מימד על ה- LG באופן כללי,
בתור בעלים של LG 60LA621Y אני אכן מסכים שהתלת מימד של המסך הוא נחמד ביותר ובהחלט חוויה. עם קבצים באיכות טובה (6 ג'יגה נשמע לי מעט מידי לסרט באורך מלא, הסרטים שלי נעים סביב ה 10-12 גי'גה) מעולם לא הרגשתי ריצודים או בכלל בעיות כלשהן, הסרטים מתנגנים חלק לגמרי וממרחק מתאים גם הנושא של חצי מהרזולצייה האנכית לכל עין לא נראה בכלל.
בתלת מימד פאסיבי בכל רגע נתון הרזולוצייה לכל עין היא 1920x540, אבל התמונה הכוללת המוצגת ברגע מסויים על המסך היא עדיין 1920x1080 בעוד בתלת מימד אקטיבי כל עין מקבלת פריים מלא של 1920x1080 אבל זה קורה לסרוגין, פעם עין ימין מקבלת פריים ופעם עין שמאל מקבלת את הפריים המשלים. אני מעדיף את התחושה של הפאסיבי, זה הרבה יותר קל לי בעיניים ואני יכול לצפות בסרטים בכיף מבלי להרגיש מועקה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

פשוט-לנגן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כתבתי למה זה מעניין אותי.
וספציפית, חשבתי שאולי מסך תלת מימד פאסיבי כזה, שהוא 1080, יוכל לנגן קובץ 3D, שהרזולוציה שלו לכל עין היא רזולוציית FHD (אני משער שהקובץ יאלץ להיות ברזולוציה שהיא גבוהה מFHD, לאור שיטת הפעולה של תלת-מימד פאסיבי).

אגב, עכשיו אני לא מוצא את מסכי הOLED ברזולוציית FHD, שיש להם HDMI 2.0... אם מישהו מוצא, יהיה נחמד אם תשימו קישור פה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

הרזולוצייה האנכית מופחתת ל- 540 שורות בגלל הפילטרים הרדיאליים שמקטבים את האור, שורה אחת עם כיוון השעון והשורה הבאה נגד כיוון השעון. אין לזה שום קשר לסוג הכניסה וליכולות שלה. אתה נובח על העץ הלא נכון..
כדי לקבל בתלת מימד פאסיבי 1080 שורות לכל עין אתה צריך מסך 4K. וגם בו, לא חייב כניסת HDMI 2.0 ומספיק התקן הישן.

פשוט-לנגן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כלומר בפאסיבי, אם אני רוצה 1080 לכל עין, התמונה על המסך צריכה להיות ברזולוציה 4K, ומה שקורה זה שהמשקפיים עצמם הם אלו שמצמצמים את התמונה ל-1080 לכל עין?

אם כן, אז פה הבלבול שלי. כי אני הבנתי שהצמצום של הרזולוציה מתבצע במסך עצמו, ולכן לא הבנתי למה אומרים שצריך מסך 4K בשביל לקבל תלת מימד פאסיבי של 1080. חשבתי שיש טריק לקבל את זה על מסך FHD, אם לא במסך שתומך בHDMI 1.4 אז ב-2.0.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

הצמצום לא נעשה במשקפיים.
על גבי הפאנל עצמו ישנו פילטר, או יותר נכון מקטב אור. הפילטר הזה מקטב את האור היוצא מהפאנל בצורה כזו - שורה אחת האור מקוטב עם כיוון השעון ושורה הבאה מקוטבת נגד כיוון השעון. פילטרים מתאימים יש גם בעדשות המשקפיים, אם בעין ימין נמצא פילטר עם כיוון השעון הוא יחסום את האור הנע נגד כיוון השעון ואותו הסיפור (רק ההיפך מן הסתם) קורה בעדשה השניה.
קיטוב האור נעשה תמיד בפאנל, ללא תלות למה מתנגן במסך. גם כשאתה צופה סתם בשידורי הלווין (סתם לצורך הדוגמא) הפאנל מקטב כל שורה בקיטוב אור הפוך. העין האנושית אינה מבדילה בין קיטובי האור ומבחינת העיניים זה היינו הך. סתם לצורך הבדיקה, קח את המשקפיים של התלת מימד ותתקרב כמה שיותר קרוב למסך. תקבע תמונה סטטית כלשהי במסך (סתם כי יותר קל להבחין כך) החזק את המשקפיים ביד ותסתכל על אזור מסויים במסך דרך עדשה ימנית. עכשיו תסתכל על אותו אזור בדיוק דרך העדשה השמאלית. אתה תבחין בכך שפעם אחת אתה רואה שורות מסויימות עם מידע בעוד שבינהן יש שורות שחורות ללא מידע ועם העדשה השניה אתה רואה בדיוק את ההיפך.
כלומר, מה המסקנה, לכל עין יש חצי מכמות השורות במסך עם מידע. במסך FHD אתה נשאר עם 540 שורות מידע לכל עין. במסך 4K אתה נשאר עם 1080 שורות לכל עין.

פשוט-לנגן פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

הסבר מעולה, עכשיו הבנתי למה צריך 4K לזה. תודה רבה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”