התחדשתי מיד שנייה
-
Horesh
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 15
- שם מלא: שי חורש
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אפתח בתודות לכל המייעצים...
בסופו של דבר, מצאתי מכונה שהייתה בתצוגה וכמעט שלא השתמשו בה. מנגד, לאחר היממה שהיא אצלי, אני חושש שגם לא שמרו עליה הכי טוב. (ולכן ייתכן שהשאלה הבאה תהיה לגבי ניקוי אבנית)
ועכשיו אתחיל עם השאלות (במהלך השבועות\חודשים\שנים הבאים\ים).
השאלה הראשונה היא: בהנחה שמה שמתאים למכונה ללא חיבור ישיר הוא פילטר רזין קטן שמכניסים לתוך המיכל, איך מתקינים אותו? ניסיתי לנבור ברחבי הפורום ללא הצלחה. זה הפילטר רזין הנכון?
לגבי הטמפר שרואים בתמונה, הצ'יקמוק הזה זמני ביותר. יש אחד נורמלי בדרך.
בסופו של דבר, מצאתי מכונה שהייתה בתצוגה וכמעט שלא השתמשו בה. מנגד, לאחר היממה שהיא אצלי, אני חושש שגם לא שמרו עליה הכי טוב. (ולכן ייתכן שהשאלה הבאה תהיה לגבי ניקוי אבנית)
ועכשיו אתחיל עם השאלות (במהלך השבועות\חודשים\שנים הבאים\ים).
השאלה הראשונה היא: בהנחה שמה שמתאים למכונה ללא חיבור ישיר הוא פילטר רזין קטן שמכניסים לתוך המיכל, איך מתקינים אותו? ניסיתי לנבור ברחבי הפורום ללא הצלחה. זה הפילטר רזין הנכון?
לגבי הטמפר שרואים בתמונה, הצ'יקמוק הזה זמני ביותר. יש אחד נורמלי בדרך.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
תתחדש ותהנה, תענוג של סט.
לא עובד לי הלינק ששלחת, אולי חסום פה בעבודה.
אבל בעקרון זה נראה ככה
http://austinscoffeemachines.com.au/Resin-Filter.html
ואת זה מלבישים על צינור ההזנה שיושב בתוך המיכל.
לא לשכוח לרענן עם מלח.
לא עובד לי הלינק ששלחת, אולי חסום פה בעבודה.
אבל בעקרון זה נראה ככה
http://austinscoffeemachines.com.au/Resin-Filter.html
ואת זה מלבישים על צינור ההזנה שיושב בתוך המיכל.
לא לשכוח לרענן עם מלח.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
אין לך במכונה צינור הזנה ותצטרך להכין מתאם מיוחד או (הכי מומלץ) לרכוש מרכך מקצועי - יאירך את חייה של המכונה.
מאיפה קנית אותה בתצוגה? ולמה אתה חושש שלא שמרו עליה?
ניקוי אבנית למכונה כזו זה לא מאוד פשוט ולא תמיד מומלץ, תלוי במצבה.
מאיפה קנית אותה בתצוגה? ולמה אתה חושש שלא שמרו עליה?
ניקוי אבנית למכונה כזו זה לא מאוד פשוט ולא תמיד מומלץ, תלוי במצבה.
-
Horesh
- חבר שרק התחיל

תודה על התגובות ועל האיחולים.
קניתי אותה מחנות בשם קופי-לנד, שמתעסקת כמעט ורק עם עסקים. מלא מכונות קפה גדולות יותר, מכונות פופקורן, ברד, טוסטרים גדולים וכו'.
היו במכונה מים שישבו בה לפחות כמה שבועות, מאז שהם היו באיזה תערוכה.
אחרי הניסיון (הכושל והשני) שלי היום להכין קפה, הכנתי לאשתי כוס תה עם מים מהמכונה. אצרף תמונה של הכוס עוד מעט.
אפשר לינק למרכך 'מקצועי' לדוגמא? כמה מורכב להכין מתאם?
קניתי אותה מחנות בשם קופי-לנד, שמתעסקת כמעט ורק עם עסקים. מלא מכונות קפה גדולות יותר, מכונות פופקורן, ברד, טוסטרים גדולים וכו'.
היו במכונה מים שישבו בה לפחות כמה שבועות, מאז שהם היו באיזה תערוכה.
אחרי הניסיון (הכושל והשני) שלי היום להכין קפה, הכנתי לאשתי כוס תה עם מים מהמכונה. אצרף תמונה של הכוס עוד מעט.
אפשר לינק למרכך 'מקצועי' לדוגמא? כמה מורכב להכין מתאם?
קרמה מעולה...Horesh כתב:@nadavmm והנה התמונה של כוס התה (מזל שעדיין לא שטפתי אותה...)...
וטיפה יותר ברצינות:
שתהיה לנו בריא, תמונה של כוס תה ועוד עם תיון ממש עושה לנו התקף לב...טפל במכונה מהר והוצא כוס אספרסו ראוייה להרגיע אותנו...
-
Horesh
- חבר שרק התחיל

@מיץ_פטל, אני מתנצל. לא ידעתי שחברי הפורום כל כך רגישים. חוץ מזה שאשתי כל כך שונאת קפה, שמבחינתי זה בכלל הישג שהיא הסכימה להשתמש במכונה.
וברצינות, לדעתך אפשר לטפל במכונה בבית (ואם כן אשמח להסבר קצר \ לינק רלוונטי) או שצריך טיפול מקצועי?
מבאס למדי הסיפור הזה...
וברצינות, לדעתך אפשר לטפל במכונה בבית (ואם כן אשמח להסבר קצר \ לינק רלוונטי) או שצריך טיפול מקצועי?
מבאס למדי הסיפור הזה...
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
אבנית לא נוצרת ממים שעומדים הרבה זמן...זה קורה בחימום ואבנית מצטברת שיש תחלופה של מים קשים.
אם לא השתמשו בה הרבה, ועמדה בתצוגה, לא סביר שיש בעיית אבן.
אם לא השתמשו בה הרבה, ועמדה בתצוגה, לא סביר שיש בעיית אבן.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
כמו שבריא כאשר קונים רכב ממישהו שלא מכירים, לקחת את הרכב ולעשות לו טיפול במקום שאתה מכיר. בעיקר בשביל השקט הנפשי.
כך כדאי גם עם מכונת קפה שאין לך מושג מי הבעלים ומה הייתה תפוקת העבודה שלה ואיך היא תוחזקה.
תעשה לה טיפול, עדיף אפילו במעבדה מקצועית (אין לי מישהו ספציפי להמליץ), של אבנית וניקוי כללי.
תתחיל את החוויה ממקום ידוע של מצב המכונה, שחס וחלילה לא תתחיל ברגל שמאל תוך זמן קצר בגלל סתימות או תופעות אחרות של תחזוקה לקויה.
כך כדאי גם עם מכונת קפה שאין לך מושג מי הבעלים ומה הייתה תפוקת העבודה שלה ואיך היא תוחזקה.
תעשה לה טיפול, עדיף אפילו במעבדה מקצועית (אין לי מישהו ספציפי להמליץ), של אבנית וניקוי כללי.
תתחיל את החוויה ממקום ידוע של מצב המכונה, שחס וחלילה לא תתחיל ברגל שמאל תוך זמן קצר בגלל סתימות או תופעות אחרות של תחזוקה לקויה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
זה היה בצחוק כמובן, אנחנו טיפוסים קשוחים ולא ממש מתרגשים מדברים ומראות קשים הרבה יותר. רק קפה דלוח וחסר קרמה שובר אותנו.Horesh כתב:@מיץ_פטל, אני מתנצל. לא ידעתי שחברי הפורום כל כך רגישים. חוץ מזה שאשתי כל כך שונאת קפה, שמבחינתי זה בכלל הישג שהיא הסכימה להשתמש במכונה.
מבאס למדי הסיפור הזה......
אני לא איש טכני וייתכן שהמכונה שהייתה בשימוש ואחר כך עמדה זמן רב זקוקה רק להחלפה של המים שעמדו בדוד זמן רב. מישהו רשם לפני זמן כיצד לתעתע קלות במכונה ולגרום לה להחליף במהירות יחסית את המים הישנים בחדשים. הייתי מתחיל בזה (שים לב שאלו מים שונים מאשר המים שעוברים במחליף החום ומשמשים לחליטת הקפה - הם מגיעים ישירות מהמיכל דרך צינורית שעוברת בדוד). ייתכן שלאחר שהדוד יכיל רק מים טריים תראה שיפור ניכר ואתה לא באמת זקוק לטיפול כללי...
ברר טוב עם המוכר כיצד ומתי המכונה טופלה, עכשיו אחרי שכבר רכשת אין מה להסתיר, לא?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם יש אבנית בדוד זה לא כזה נורא - אלא אם ממש לא שמו מרכך ויש שם המון אבנית שמאיטה כבר את חמום המכונה.
לא מזיק לשלוח מכונה מיד 2 לטיפול במעבדה.
יעשו הברת אבנית, החלפת גומיות אם צריך, גירוזים לידית חליטה ולראש - טיפול
לא מזיק לשלוח מכונה מיד 2 לטיפול במעבדה.
יעשו הברת אבנית, החלפת גומיות אם צריך, גירוזים לידית חליטה ולראש - טיפול
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)