המלצה על ראוטר טוב שיש לו קשוחה צד ג'

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
miCkEy6772 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי האתר זה כבר זמן מה שאני מעוניין לקנות ראוטר שיש לו קשוחה צד ג' אך איני יודע איזה אז אשמח לעזרה.
השימוש שלי בקשוחה צד ג' היא בעיקר להגדרת חשבון vpn כדי שכל דיירי הבית יגלשו דרך חיבור מאובטח.
אין תקציב אבל אשמח אם תציעו לי דרך האתר ksp מכוון שיש להם מבצעים עקב ה-Black Friday:
http://ksp.co.il/?select=.335..264.&lis ... maxprice=0

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

אם אתה צריך Dual Band אז הכי טוב הוא TP-Link WDR4300, אחרת TP-Link WR1043ND.

miCkEy6772 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה רבה על ההמלצות.
איזה קושחה צד ג' יש להם? DD-WRT,Tomato,Open WRT?
והאם יש עוד קושחה צד ג' חוץ משלושת הקושחות האלה?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

קודם כל Tomato מתה כבר לפני הרבה מאוד זמן. שתי הקושחות העיקריות הן DD-WRT ו-OpenWRT (וכמעט כל דבר אחר יהיה מבוסס על אחת מהן) - זה לא רק לנתבים הספציפיים האלה, זה בכלל. שני הנתבים שרשמתי למעלה תומכים בשתי הקושחות.
כעיקרון שתי הקושחות האלה הן עם תפיסת עולם שונה לגמרי אז תבחר פשוט למה אתה מתחבר יותר:
  • DD-WRT מתיימרת להיות תחליף Drop-In לקושחת היצרן, רק עם הרבה יותר אפשרויות. הכל אמור להיות זמין דרך ממשק Web ידידותי יחסית, שזה בעצם הדגש של DD-WRT. מכיוון ששטח ה-Flash בראוטרים מוגבל יש הרבה "מהדורות" של DD-WRT, כל אחת עם פיצ'רים שונים ואתה בוחר את המהדורה שתואמת את מה שאתה צריך. אחת הסיבות שהמלצתי על הראוטרים האלה היא שהם כוללים שטח Flash בגודל 8 מגה (זה כפול מרוב הראוטרים) ולכן אתה יכול להעלות אליהם את המהדורות הגדולות של DD-WRT, שמשלבות את רוב הפיצ'רים שיש בקושחה.
  • OpenWRT היא פחות או יותר ההיפך הגמור, תפיסת העולם שלה היא לא להיות קושחה אלא להיות מערכת הפעלה לראוטרים. עם הקושחה עצמה לא מגיע כמעט כלום, אבל אתה יכול אח"כ להתקין דברים על הנתב שלך כמו שאתה מתקין דברים על המחשב שלך, אתה יכול להתקין ולהסיר תוכנות בלי לצרוב את כל הקושחה מחדש, אז הרעיון הוא שאתה בונה לך כמו לגו רק את מה שאתה צריך. גם כאן זיכרון Flash גדול יחסית נותן לך הרבה יותר גמישות, ול-OpenWRT יש יכולת גם להשתמש בזיכרון USB כדי להרחיב את השטח של הנתב ולאפשר לך להתפרע (כמעט כל תוכנה ללינוקס קיימת ב-Repository שלהם). החסרון העיקרי הוא שזה בא על חשבון הידידותיות למשתמש - יש ממשק Web שמאפשר דברים בסיסיים ובינוניים, אבל אם אתה רוצה לשחק עם כל ההגדרות הכי מתקדמות אתה צריך להיכנס לקרביים של הנתב ולהתחיל לערוך קבצי קונפיגורציה ידנית (מצד שני עצם זה שיש לך שליטה עד לרמה הזאת זה די ייחודי).
בקיצור זה העניין, אתה יכול לנסות את שתיהן ולבחור.

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #5 

שתי שאלות:
האם השילוב Atheros ו- DD-WRT אכן ידוע שנותן ביצועי WIFI נמוכים כפי שנכתב בשרשור פתיחת ה-WDR4300?
האם בסיכום של אותו שרשור המסקנה היא שגם 4300 גרסה 1.7 שמגיע עם הקושחה הישראלית יכול להיפתח להתקנה של קושחה חיצונית?

תודה.

miCkEy6772 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה רבה על התשובה המפורטת :wink:
טוב לדעת שה-Tomato כבר לא רלוונטית יותר.
שמח לראות תגובות שלך יש לך ידע עשיר.
כל תגובה שלך באה עם הסבר מפורט (Y)
עכשיו יש לי יותר ידע וגם יותר קל לי להחליט באיזה קושחה לבחור. תודה.
שאלה נוספת: לפני שאני מבצע את הרכישה האם יש אפשרות לדעת באיזה גרסה הנתב נמצא?
שכן הבנתי שב-1.7 ומעלה אין אפשרות להתקין קושחה צד ג'.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Gico כתב:שתי שאלות:
האם השילוב Atheros ו- DD-WRT אכן ידוע שנותן ביצועי WIFI נמוכים כפי שנכתב בשרשור פתיחת ה-WDR4300?
האם בסיכום של אותו שרשור המסקנה היא שגם 4300 גרסה 1.7 שמגיע עם הקושחה הישראלית יכול להיפתח להתקנה של קושחה חיצונית?

תודה.
...
אני מצטער אבל אני דווקא מאלה שמעדיפים את OpenWRT ולכן אני לא יודע. אתה יכול לשלוח אולי הודעה למישהו שמשתמש בו עם DD-WRT ולשאול מה הסטטוס הנוכחי (אל תסתמך על הודעות מלפני כמה שנים, התחום הזה משתנה על הזמן).
מנסיון OpenWRT על 4300 ה-WiFi עובד נהדר. דבר אחד שלא עובד אגב בשום קושחת צד ג' זה ה-Hardware NAT של ה-4300 (נראה שבקושחה המקורית יש Hack-ים בכל ה-Kernel כדי שזה יעבוד) - אבל הנסיון מראה שלפחות בקצב שאני מחובר (40 מגה) בכלל לא צריך את זה, ואני מניח שגם ב-100 מגה זה לא ישנה.
miCkEy6772 כתב:תודה רבה על התשובה המפורטת :wink:
טוב לדעת שה-Tomato כבר לא רלוונטית יותר.
שמח לראות תגובות שלך יש לך ידע עשיר.
כל תגובה שלך באה עם הסבר מפורט (Y)
עכשיו יש לי יותר ידע וגם יותר קל לי להחליט באיזה קושחה לבחור. תודה.
שאלה נוספת: לפני שאני מבצע את הרכישה האם יש אפשרות לדעת באיזה גרסה הנתב נמצא?
שכן הבנתי שב-1.7 ומעלה אין אפשרות להתקין קושחה צד ג'.
...
נכון לעכשיו כל הגרסאות נתמכות, כולל 1.7 (בהנחה שאין גרסה חדשה יותר). גרסת החומרה רשומה (ממש בקטן) על מדבקה על האריזה של המוצר. מומלץ מאוד שתסתכל על זה לפני שאתה קונה כדי לוודא באמת שלא יצאה גרסה חדשה (אם כן עדיין יש סיכוי טוב שזה יעבוד אבל אם זה לא אז זה בריק).
לגבי הקושחה - נראה שבערך חצי מהנתבים מגיעים עם הקושחה הישראלית וחצי עם הקושחה הגלובלית - ולא ניתן לדעת את זה מראש. אחרי שקנית את הנתב תיכנס לעמוד Upgrade Firmware - אם אתה רואה שם הודעה מפורשת על זה שאתה צריך קושחה מיוחדת לישראל אז אתה בקושחה הישראלית, אם אין הודעה כזאת אתה בקושחה הגלובלית. אם אתה בגלובלית אתה יכול לעבור ישר ל-DD-WRT או OpenWRT בלי שום בעיה. אם אתה בקושחה הישראלית אז ל-OpenWRT יש גרסה מיוחדת למכשירים האלה ואז אחרי שהתקנת אותה אתה יכול להתקין כל קושחה אחרת (כולל DD-WRT או קושחת היצרן הגלובלית).
הערה 1: אל תשתמש בגרסה ה"ישראלית" של OpenWRT אם לפי הבדיקה שלך אתה מגלה שהנתב שלך מריץ קושחה גלובלית, במקרה כזה תשתמש בגרסה הרגילה (אם אתה מעוניין ב-OpenWRT).
הערה 2: אם יש לך את הקושחה הישראלית ואתה מתקין OpenWRT ורוצה להישאר איתו אין צורך להתקין שוב את הגרסה הרגילה שלו - ההבדל היחיד בין הגרסה ה"ישראלית" של OpenWRT לרגילה זה כמה ביטים ב-Header שגורמים לקושחת היצרן לקבל אותו כקושחה ישראלית תקינה לצורך שדרוג. קושחת OpenWRT שבפנים זהה לחלוטין.
הערה 3: לא ניתן להתקין DD-WRT ישירות על קושחה ישראלית כי ל-DD-WRT אין גרסה "ישראלית". חייבים לעבור דרך OpenWRT בדרך.
בהצלחה.

miCkEy6772 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אם תגובות מפורטות כמו שלך אין מצב שמישהו יעשה טעות (Y)
החלטתי לקנות את הנתב WDR4300 ואתקין בו את הקושחה DD-WRT בתור התחלה.
תודה על כל העזרה.

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 587
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

NegativeIQ כתב:
...
...
נכון לעכשיו כל הגרסאות נתמכות, כולל 1.7 (בהנחה שאין גרסה חדשה יותר). גרסת החומרה רשומה (ממש בקטן) על מדבקה על האריזה של המוצר. מומלץ מאוד שתסתכל על זה לפני שאתה קונה כדי לוודא באמת שלא יצאה גרסה חדשה (אם כן עדיין יש סיכוי טוב שזה יעבוד אבל אם זה לא אז זה בריק).
לגבי הקושחה - נראה שבערך חצי מהנתבים מגיעים עם הקושחה הישראלית וחצי עם הקושחה הגלובלית - ולא ניתן לדעת את זה מראש. אחרי שקנית את הנתב תיכנס לעמוד Upgrade Firmware - אם אתה רואה שם הודעה מפורשת על זה שאתה צריך קושחה מיוחדת לישראל אז אתה בקושחה הישראלית, אם אין הודעה כזאת אתה בקושחה הגלובלית. אם אתה בגלובלית אתה יכול לעבור ישר ל-DD-WRT או OpenWRT בלי שום בעיה. אם אתה בקושחה הישראלית אז ל-OpenWRT יש גרסה מיוחדת למכשירים האלה ואז אחרי שהתקנת אותה אתה יכול להתקין כל קושחה אחרת (כולל DD-WRT או קושחת היצרן הגלובלית).
הערה 1: אל תשתמש בגרסה ה"ישראלית" של OpenWRT אם לפי הבדיקה שלך אתה מגלה שהנתב שלך מריץ קושחה גלובלית, במקרה כזה תשתמש בגרסה הרגילה (אם אתה מעוניין ב-OpenWRT).
הערה 2: אם יש לך את הקושחה הישראלית ואתה מתקין OpenWRT ורוצה להישאר איתו אין צורך להתקין שוב את הגרסה הרגילה שלו - ההבדל היחיד בין הגרסה ה"ישראלית" של OpenWRT לרגילה זה כמה ביטים ב-Header שגורמים לקושחת היצרן לקבל אותו כקושחה ישראלית תקינה לצורך שדרוג. קושחת OpenWRT שבפנים זהה לחלוטין.
הערה 3: לא ניתן להתקין DD-WRT ישירות על קושחה ישראלית כי ל-DD-WRT אין גרסה "ישראלית". חייבים לעבור דרך OpenWRT בדרך.
בהצלחה.
...
יש ברשותי 4300 עם חומרה 1.7 וגרסה ישראלית. אני מעוניין לפתוח אותו לגרסה הגלובלית או DD-WRT ולהשתמש בחייגן PPPOE, תוכל בבקשה לכוון אותי איך אני עושה זאת?

אם אני צריך לממש אחריות, אני יכול פשוט לצרוב שוב את הגרסה הישראלית?

תודה (Y)

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אולי בכל זאת מישהו יכול לעזור?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

liam כתב:אולי בכל זאת מישהו יכול לעזור?
...
יש מדריך מאוד מקיף בפורום הזה שמסביר בדיוק איך לעשות את זה. תקרא אותו קודם ואם אתה לא מבין משהו אז תשאל.

liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

קראתי אותו, לא הבנתי מהדברים שם אם שימוש ב- PPPOE הוא בעייתי רק למי שמשתמש ב- OpenWRT או בכל קושחה אחרת. בנוסף לא מובן אם ניתן לחזור חזרה לגרסה הישראלית במקרה שצריך להפעיל אחריות. אלו ההבהרות היחידות שאני צריך.

תודה (Y)

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

הגבתי לך בשרשור השני

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2768
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 699 פעמים

שליחה #14 

Tomato לא מתה מזמן, ולא מתה בכלל - חיה, נושמת ובועטת.
שתי הגרסאות הפופולריות של Tomato הן של Shibby ושל Toastman. יש לי ניסיון חיובי ביותר עם שתיהן יותר מעשור. לגבי הגרסאות וההבדלים ביניהן: http://en.wikipedia.org/wiki/Tomato_%28 ... comparison
Shibby בד"כ יותר עשירה בפיצ'רים. בגרסה האחרונה שיבי הוסיף OwnCloud, לדוגמא, אז לא בטוח שה- wiki מעודכן לגמרי.

יש לי ניסיון מצוין עם שתיהן על Asus RT-N16. ברגעים אלה ממש ה- up-time של הנתב הוא 46 יום. זה מאז הפסקת החשמל האחרונה, כן? שנים שלא הייתי צריך לכבות/להדליק את הנתב. אני לא מגזים.

יש גם מאמץ כרגע לעשות Porting של הקושחה לאכיטקטורת arm, שלא לדבר על פרויקט שמחליף את הממשק ל- HTML5.

לתמיכה: http://www.linksysinfo.org/index.php?fo ... rmware.33/
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”