היי חברים,
אני מנסה לקנות לפטופ באתר של לנובו / אמזון ולשלוח לחבר שיעביר לי כשהוא מגיע לארץ.
בשני האתרים מופיע מס של 62$.
האם יש דרך כלשהי להימנע מלשלם את המס, או לקבל החזר עליו? (בדומה להחזר על המע"מ בארץ?)
זה הופך את הקנייה לפחות כדאית עבורי.
תודה מראש!
מע"מ על לפטופים בקנייה מארה"ב
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
התשובה הקצרה - לא
התשובה הארוכה- אם החבר שלך הוא עסק והוא ייצא את הלפטופ בצרה מסודרת וימציא מסמכי יצוא הוא יכול לקבל זיכוי על מס הקניה ששולם בחלק ממדינות ארה"ב.
אני מניח שזה לא שווה את זה.
במאמר מוסגר שרות הגלובל שופ של אמריקן אקספרס מתיימר להיות כתובת שילוח הפטורה ממס קניה והחוסכת את תשלומו.
מנסיוני האישי, ספציפית לנובו לא שולחים למשלחים מוכרים ומבטלים עסקאות כאלו.
בקיצור אם 62$ הם דיל בריקר עבורך - אל תקנה
התשובה הארוכה- אם החבר שלך הוא עסק והוא ייצא את הלפטופ בצרה מסודרת וימציא מסמכי יצוא הוא יכול לקבל זיכוי על מס הקניה ששולם בחלק ממדינות ארה"ב.
אני מניח שזה לא שווה את זה.
במאמר מוסגר שרות הגלובל שופ של אמריקן אקספרס מתיימר להיות כתובת שילוח הפטורה ממס קניה והחוסכת את תשלומו.
מנסיוני האישי, ספציפית לנובו לא שולחים למשלחים מוכרים ומבטלים עסקאות כאלו.
בקיצור אם 62$ הם דיל בריקר עבורך - אל תקנה
ראיתי כמה דילים על לנובו, לא מחפש כרגע לפטופ אז קשה להעריך עד כמה הם טובים.
מע"מ בארה"ב גובים רק אם החנות נמצאת באותו state בה נמצא הקונה (כתובת משלוח).
עד כמה שידוע לי אמזון גובה מס ב-23 סטייטס, איפה גובה לנובו אפשר לבדוק אצלהם באתר או לשאול את התמיכה. אופציה טובה לציוד מחשבים זה newegg שגובה רק ב-3 סטייטס. אפשר לבדוק גם חנויות אמינות אחרות, בד"כ כשרשת יוצאת במבצע רשתות אחרות עושות תיאום מחיר, ואם לא אפשר לנסות לדבר עם שירות לקוחות ולבקש תיאום מחיר.
מע"מ בארה"ב גובים רק אם החנות נמצאת באותו state בה נמצא הקונה (כתובת משלוח).
עד כמה שידוע לי אמזון גובה מס ב-23 סטייטס, איפה גובה לנובו אפשר לבדוק אצלהם באתר או לשאול את התמיכה. אופציה טובה לציוד מחשבים זה newegg שגובה רק ב-3 סטייטס. אפשר לבדוק גם חנויות אמינות אחרות, בד"כ כשרשת יוצאת במבצע רשתות אחרות עושות תיאום מחיר, ואם לא אפשר לנסות לדבר עם שירות לקוחות ולבקש תיאום מחיר.