חוות דעת על מפרט למחשב HTPC
שלום לכולם.
אני רוצה לרכוש מחשב שמיודע לקולנוע ביתי
הרכבתי בKSP רשימת חלקים :
[imgbig]http://up413.siz.co.il/up1/c2tmnkxtej5n.png[/imgbig]
האם המחשב חזק? לגבי הסכום חשבתי להשקיע בסביבות 5אלף
יש לי כרטיס קול של CREATIVE SOUND BLASTER Z
אני רוצה לרכוש מחשב שמיודע לקולנוע ביתי
הרכבתי בKSP רשימת חלקים :
[imgbig]http://up413.siz.co.il/up1/c2tmnkxtej5n.png[/imgbig]
האם המחשב חזק? לגבי הסכום חשבתי להשקיע בסביבות 5אלף
יש לי כרטיס קול של CREATIVE SOUND BLASTER Z
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לקולנוע ביתי זה מחשב overkill ענק
מעבד i7 מיותר לגמרי אם אתה לא עוסק בעריכת וידאו או תכנון גראפי.
לק"ב מספיק גם i3, ואפשר "להגזים" עם i5
ולא צריך כרטיס מסך נוסף.
המובנה במעבד מספיק גם עבור סרטי תלת מימד.
מעבד i7 מיותר לגמרי אם אתה לא עוסק בעריכת וידאו או תכנון גראפי.
לק"ב מספיק גם i3, ואפשר "להגזים" עם i5
ולא צריך כרטיס מסך נוסף.
המובנה במעבד מספיק גם עבור סרטי תלת מימד.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
הכרטיס מסך הזה לא תומך ב 4K. רק כרטיסי מסך באלפי שקלים מסוגלים לזה ובמילא אין תוכן זמין עכשיו.
כמו שאמיר כתב, כל המפרט הזה לא הגיוני בשביל מחשב שרק ישמש כ HTPC. יספיק לך אפילו MINI PC ברבע מחיר.
כמו שאמיר כתב, כל המפרט הזה לא הגיוני בשביל מחשב שרק ישמש כ HTPC. יספיק לך אפילו MINI PC ברבע מחיר.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
1. חוץ מזה שתהיה גאה לדעת שיש לך במחשב מעבד i7, לא תרגיש בהבדל.
הייתרונות שלו לא באים לידי ביטוי בשימוש שלך.
2. יש לך מסך 4K?
יש לך מספיק תוכן ב- 4K?
3. אם לא, תקנה כרטיס מסך כשבאמת תהיה לך יכולת לצפות ב- 4K
הייתרונות שלו לא באים לידי ביטוי בשימוש שלך.
2. יש לך מסך 4K?
יש לך מספיק תוכן ב- 4K?
3. אם לא, תקנה כרטיס מסך כשבאמת תהיה לך יכולת לצפות ב- 4K
·אז למה רשום בעמוד של הכרטיס מסך רזולוציה דיגיטליtoxin כתב:הכרטיס מסך הזה לא תומך ב 4K. רק כרטיסי מסך באלפי שקלים מסוגלים לזה ובמילא אין תוכן זמין עכשיו.
כמו שאמיר כתב, כל המפרט הזה לא הגיוני בשביל מחשב שרק ישמש כ HTPC. יספיק לך אפילו MINI PC ברבע מחיר....
מירבית
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
אחרי בדיקה באתר היצרן, אתה צודק אבל צריך טלויזיה תומכת 4K עם יציאת HDMI 2.0.
כמו שכבר כתבו לך, אין עדיין תוכן 4K וגם לא יהיה עד לסוף השנה הבאה. אין טעם להשקיע בכרטיס מסך מעבר לFHD בשביל HTPC אלא אם אתה תרצה גם לשחק עליו משחקי מחשב.
כמו שכבר כתבו לך, אין עדיין תוכן 4K וגם לא יהיה עד לסוף השנה הבאה. אין טעם להשקיע בכרטיס מסך מעבר לFHD בשביל HTPC אלא אם אתה תרצה גם לשחק עליו משחקי מחשב.
- ido111
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 866
- נתן תודות: 18 פעמים
- קיבל תודות: 94 פעמים
לדעתי לך על משהו כזה:
http://www.hometheater.co.il/article055 ... Qotom.html
יש הרבה חברים בפורום שקנו אותו, אני אישית התקנתי 2 HTPC כאלה מבוססי I3 והכול רץ חלק, כול עוד אתה לא מתכוון להריץ ISO של 3D אז אל תשקיע מעבר לזה.
http://www.hometheater.co.il/article055 ... Qotom.html
יש הרבה חברים בפורום שקנו אותו, אני אישית התקנתי 2 HTPC כאלה מבוססי I3 והכול רץ חלק, כול עוד אתה לא מתכוון להריץ ISO של 3D אז אל תשקיע מעבר לזה.
- Sad_GOOMBA
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אהלן הרבה זמן לא הייתי בפורום
ראיתי את הפוסט הזה ומרוב טעויות ואי הסכמה על מה שנאמר כאן, הייתי מוכרח להיזכר בסיסמא שלי ולהירשם פה כדי רק להגיב על הנאמר
ולתקן פה כמה הנחות דעת מוטעות לגבי המפרט שלך
1) זה מחשב מעולה למשחקים לשנה הקרובה, למשחקים של עכשיו (watch dogs, Assissance Creed Unity) הוא יכול להריץ אותם בהגדרות גבוהות אבל לא ULTRA, אני חושב שהכרטיס מסך הוא הכי הGPU הכי משתלם שמישהו יכול לקנות עכשיו GTX 750 TI לHTPC, בזכות הצריכת חשמל הנמוכה שלו (60W), כל הפורומים בTOM HARDWARE לא ימליצו לך על משהו יותר מתאים לזה חוץ מזה. לדעתי תזמין אותו במחיר משתלם יותר של 130 דולר מחול (גם העקיפה במכס עדיין הופכת אותו למשתלם יותר מאשר לשלם פי 2 בKSP), הכרטיס מסך תומך ב4K וזאת הסיבה למה הוא יחזיק לך לשנה שנתיים ואפילו יותר. אם אתה במקרה זונת גרפיקה (כמוני), אתה יכול לשדרג וללכת על הסדרה החדשה ה900 של GTX ולקנות ב300 דולר את הGTX 970, אבל 130 דולר זה עדיין סבבה
2)המעבד שלך הוא הדבר היחידי שהייתי אומר מאוד מוגזם, עזוב אותך i7, קח את המעבד הכי משתלם של i5-4690k , הוא אחד הכי המומלצים של האתר Tom hardware ובכסף שתחסוך , תוכל להשקיע במאוררי מעבד שקטים וזולים כדי שתוכל לעשות לו over clocking. האובר קלוקינג שלו עובר את המעבדים היותר יקרים של היום. הוא עולה 200 דולר.
3)הספק כוח שלך יחסית מוגבל, תמיד לרוב ממליצים על ספק של 500-600 וולט, זה יותר ממספיק.
4) המפרט מעולה רק אם אתה גיימר כבד למשחקים הכי חדשים, במקרה ואתה לא הטיפוס, מעבדים של i3 גם סבבה כדי לנצל את הכרטיס מסך הזה. בסופו של דבר, מה שקובע זה שילוב חכם של מעבד וכרטיס מסך (בניגוד למה שנהוג לחשוב שהכרטיס מסך בלבד עושה את העבודה)
ראיתי את הפוסט הזה ומרוב טעויות ואי הסכמה על מה שנאמר כאן, הייתי מוכרח להיזכר בסיסמא שלי ולהירשם פה כדי רק להגיב על הנאמר
ולתקן פה כמה הנחות דעת מוטעות לגבי המפרט שלך
1) זה מחשב מעולה למשחקים לשנה הקרובה, למשחקים של עכשיו (watch dogs, Assissance Creed Unity) הוא יכול להריץ אותם בהגדרות גבוהות אבל לא ULTRA, אני חושב שהכרטיס מסך הוא הכי הGPU הכי משתלם שמישהו יכול לקנות עכשיו GTX 750 TI לHTPC, בזכות הצריכת חשמל הנמוכה שלו (60W), כל הפורומים בTOM HARDWARE לא ימליצו לך על משהו יותר מתאים לזה חוץ מזה. לדעתי תזמין אותו במחיר משתלם יותר של 130 דולר מחול (גם העקיפה במכס עדיין הופכת אותו למשתלם יותר מאשר לשלם פי 2 בKSP), הכרטיס מסך תומך ב4K וזאת הסיבה למה הוא יחזיק לך לשנה שנתיים ואפילו יותר. אם אתה במקרה זונת גרפיקה (כמוני), אתה יכול לשדרג וללכת על הסדרה החדשה ה900 של GTX ולקנות ב300 דולר את הGTX 970, אבל 130 דולר זה עדיין סבבה
2)המעבד שלך הוא הדבר היחידי שהייתי אומר מאוד מוגזם, עזוב אותך i7, קח את המעבד הכי משתלם של i5-4690k , הוא אחד הכי המומלצים של האתר Tom hardware ובכסף שתחסוך , תוכל להשקיע במאוררי מעבד שקטים וזולים כדי שתוכל לעשות לו over clocking. האובר קלוקינג שלו עובר את המעבדים היותר יקרים של היום. הוא עולה 200 דולר.
3)הספק כוח שלך יחסית מוגבל, תמיד לרוב ממליצים על ספק של 500-600 וולט, זה יותר ממספיק.
4) המפרט מעולה רק אם אתה גיימר כבד למשחקים הכי חדשים, במקרה ואתה לא הטיפוס, מעבדים של i3 גם סבבה כדי לנצל את הכרטיס מסך הזה. בסופו של דבר, מה שקובע זה שילוב חכם של מעבד וכרטיס מסך (בניגוד למה שנהוג לחשוב שהכרטיס מסך בלבד עושה את העבודה)
מה לגבי המפרט הזה? יש שינוים קלים ואולי כן ארצה להשתמש במחשב גם ל20% משחקים ככה GTA V שיש זמן
[imgbig]http://up413.siz.co.il/up1/mnmmw0dijajj.png[/imgbig]
[imgbig]http://up413.siz.co.il/up1/mnmmw0dijajj.png[/imgbig]
תעשה לעצמך טובה ותוריד את הכרטיס מסך
רק שיצאו תכנים ב4K תשדרג ככה יצא לך יותר משתלם כי המחירים ירדו עד אז כרגע זה סתם חור בכיס בשבילך
לגבי הSSD ממליץ לך ללכת על 120GB של SAMSUNG מבחינת איכות ועמידות הם נחשבים טופ וגם 60 לא יספיק לך כי המערכות ההפעלה של 64BIT מאוד כבדות
רק שיצאו תכנים ב4K תשדרג ככה יצא לך יותר משתלם כי המחירים ירדו עד אז כרגע זה סתם חור בכיס בשבילך
לגבי הSSD ממליץ לך ללכת על 120GB של SAMSUNG מבחינת איכות ועמידות הם נחשבים טופ וגם 60 לא יספיק לך כי המערכות ההפעלה של 64BIT מאוד כבדות
·אתה רוצה להגיד לי שWindows 7 64 bit יהיה כבד ל60gb ssd?tall101 כתב:תעשה לעצמך טובה ותוריד את הכרטיס מסך
לגבי הSSD ממליץ לך ללכת על 120GB של SAMSUNG מבחינת איכות ועמידות הם נחשבים טופ וגם 60 לא יספיק לך כי המערכות ההפעלה של 64BIT מאוד כבדות...
ולגבי ספק כוח 600w של antec יעשה את העבודה?