שאלת QNAP מול סינולוג׳י. התרשמות ראשונית: סינולוג׳י חביבת הקהל אבל יקרה?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

טוב, באיזשהו שלב במהלך השנה האחרונה קניתי דיסק MyCloud. חשבתי ״מה רע, בשביל מה צריך NAS ׳אמיתי׳, זה יותר זול, כולל דיסק, ועושה כל מה שאני צריכה״.

טוב, לכל מי שמגיע לפורום ומחפש את המילה MyCloud, שתדעו שמדובר בזבל. הלכו כמה מאות שקלים על להבין את זה...

אז אני רוצה NAS יותר רציני שלא ייתקע לי בגלל שהגיבוי מהלינוקס מכיל יותר מדי קבצים בשבילו והוא לא יודע להתמודד עם HARD LINKS. ושה־Time machine לא יודיע לי אחת לחודש שהגיבוי נמצא לא אמין וצריך ליצור גיבוי בסיס מההתחלה (עבודה של ימים).

הצרכים: משהו כמו 3 טרה. יש לי כבר XBMC בסלון אז לא צריכה הזרמות מדיה ושאר ירקות. ישמש בעיקר לגיבויים מהמק ומהלינוקס. צריך לתמוך ב־NFS עם Hard Links. צריך לאפשר לי להעביר קבצים בקלות מהאייפון לנקסוס 7 למק וללינוקסים, ואם אפשר גם מחוץ לבית אז עוד יותר טוב. צריך לתמוך ב־Time Machine של המק.

בינתיים נראה לי שגם מוצרי הבסיס של QNAP וגם של סינולוג׳י עונים לצרכים. רק מה, קל להשיג QNAP בארץ ולהשוות מחירים, והמחירים לא בשמיים. ואלה של סינולוג׳י - ממש קשה להשיג עבורם הערכת מחיר, וכשכבר יש, אז על אותה רמה בערך, זה איזה 1000 ש״ח יותר. יש אולי הפניות למקורות קניה/השוואה נורמליים? ומה ההמלצה שלכם?

morant
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
שם מלא: morant
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

אין לי QNAP אבל הניסיון שלי עם סינולוג'י כקניתי היה השוואת המחיר בארץ מול היבואן (משאיר טלפון וחוזרים אליך) מול אמזון.
מיותר לציין שההבדל בין אדם פרטי ולקוח עסקי שקונים את אותו השרת גם מקבלים מחיר שונה. לעומת זאת מול אמזון מצאתי
שההבדל במחיר הוא כמה מאות שקלים לטובת אמזון כולל מיסים ומשלוח כמובן וללא הארדיסקים.
אני קניתי באמזון כמובן.
אני לא יודע להגיד לגבי הדגמים השונים וההבדלים במחירים אלא רק לגבי דגם אחד ועדיין קשה לי להאמין שרק בדגם שעניין אותי
יש פערי מחיר כאלה.

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אמאזון שולחים דברים כאלה לישראל? בדרך כלל יש להם הגבלות... ומה עם ספק הכוח? שמת מתאם ישראלי?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4872
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #4 

הייתי בדילמה הזו לםני כ5 שנים.
בסופו הדסקטופ, שהוא לינוקס, מאכלס בתוכו RAID6 שמאכלס את כל המידע וכונן נוסף לגיבוי של הקבצים החשובים.

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה, אבל רק השנה הרכבתי לי HTPC, ואין לי כוח להתחיל עכשיו עם ״עשה זאת בעצמך״. רוצה מוצר צריכה שמעמידים על השולחן והוא עובד (גם ככה זה מבאס שצריך לקנות ולהתקין את הדיסקים בנפרד).

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #6 

לא יודע אם יש מתחרה במחיר לשרת HP NL54 מקום ל 4 דיסקים, היום נתקלתי בפלונטר ב 1250+- כולל זכרון 2gb ודיסק 250 (כי זה מה יש בחבילה)
תוכל להתקין מה שתרצה בדקות.

herouth פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

זה בכל זאת עשה-זאת-בעצמך, לא? אין לזה מערכת הפעלה, אין אפליקציות לסלולרי/טאבלט. בכל מקרה אני לא בית-עסק. 4 סלוטים גדול עלי.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #8 

בעקרון כן, אבל יש פרוייקט קוד פתוח שמריץ את מערכת ההפעלה של סינוליגי אתה יכול להתקין שם כל תוסף שניתן להתקין על סינוליגי.
תמיד טוב שיש אופציה להרחבה.

morant
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
שם מלא: morant
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #9 

@herouth
·
אמזון שולחים דברים כאלה לישראל. http://www.amazon.com/Synology-America- ... 847&sr=1-3 אני נותן את הלינק למוצר הזה בתור דוגמה.
סינולוג'י שולחים במוצרים שלהם שנאים של 100-240 שמתאימים למתח בארץ ככה שכל מה שצריך זה לחבר אותם עם מתאם לשקע ישראלי וזהו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”