שאלה לגבי NAS
שאלה ...
במידה ויש לי NAS למשל עם 4 כניסות BAY ( סתום לצורך הדוגמא )
האם אוכל :
להשתמש בזה כיחידת HDD אחד ( כאשר בפועל יש 4 HDD פנימיים ) כלומר אני רוצה שהמחשב יזהה את זה ככונן אחד
האם זה אפשרי ?
במידה וכן אשמח לקבל המלצה לאחד לא יקר ( עדיף עם לפחות 4 BAY )
תודה רבה
במידה ויש לי NAS למשל עם 4 כניסות BAY ( סתום לצורך הדוגמא )
האם אוכל :
להשתמש בזה כיחידת HDD אחד ( כאשר בפועל יש 4 HDD פנימיים ) כלומר אני רוצה שהמחשב יזהה את זה ככונן אחד
האם זה אפשרי ?
במידה וכן אשמח לקבל המלצה לאחד לא יקר ( עדיף עם לפחות 4 BAY )
תודה רבה
אני לא מומחה NAS אבל לפי מיטב ידעתי לזה בדיוק מיועד, אתה רואה דיסק יחיד ולא משנה כמה דיסקים יש באמת מאחורי זה.
בטוח ב-NAS שמכיל 4 HDD יש לך אפשרות לקנפג את זה כ-RAID מה שבפועל אומר שיש לך פחות נפח אחסון אבל אם HDD אחד מתקלקל אתה יכול פשוט להחליף אותו מבלי לעבד שום מידע.
בטוח ב-NAS שמכיל 4 HDD יש לך אפשרות לקנפג את זה כ-RAID מה שבפועל אומר שיש לך פחות נפח אחסון אבל אם HDD אחד מתקלקל אתה יכול פשוט להחליף אותו מבלי לעבד שום מידע.
תלוי בסוג ה - Raid שאתה מגדיר. בכל המקרים מספר דיסקים יוצגו בתור דיסק אחד. יש מקרים שאתה מאבד מקום על חשבון שרידות ויש מקרים שאתה מקבל את כל השטח דיסק הכולל וביצועים גבוהים יותר אבל אם דיסק אחד הולך, צריך לשחזר את כל המידע!!! (תמיד תדאג לגיבוי טוב של ה - NAS).
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
RAID 0 נותן את סכום נפח כל הדיסקים ללא שרידות כלל.mark13 כתב:
·אני חושב שכל זוג של RAID יתן אפשרות שחזור כלשהי, לעומת ללא RAID בכלל..........
דיסק אחד פגום - אין אפשרות שחזור. -> חייב גיבוי חיצוני.
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
זה גם תלוי בכמות ה VOLUMES שאתה מגדיר על ה RAID. כלומר אם הגדרת VOLUME 1 אז אתה תראה בעצם את כל הדיסקים כדיסק1. ה VOLUME הוא בעצם כונן לוגי שנוצר על גבי הכוננים הפיזים.
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
אני מניח שהאגרגציה היא תפקידה של ה-NAS עצמו, אך כנראה שעם RAID0 כל BYTE מפוזר בין הדיסקים לעומת אחסון רגיל על אותו דיסק, וזה נותן זמני גישה וכתיבה גבוהים יותר מהזמנים של כל דיסק בודד.