עזרה: מים שחורים מברז המים ברוקט סליני V1
שלום לכולם , יש בבעלותי רוקט סליני V1 שקניתי יד שניה, היא בבעלותי כבר חצי שנה עם 0 תקלות ומוציאה אספרסו וקפוצינו מצויינים, גם עכשיו .
אך אתמול שמתי לב למשהו מאוד מטריד אצלי במכונה , כשהייתי באמצע ההכנה של כמה ספלי קפוצינו , מילאתי את אחת הכוסות מים חמים מברז המים החמים והמים יצאו שחורים ! לא ליד, לא בערך - שחורים ! הייתי בטוח שזה סתם איזה שהו לכלוך שנתקע בברז והמשכתי הלאה.. (חשוב לציין שדרך הראש המים יצאו נקיים) .
כשניסיתי להכין כמה כוסות היום, ניסיתי להוציא מים מהברז שוב והבעיה עדיין קיימת .
אני מצרף תמונות שיוכלו להמחיש את הבעיה .
חשוב לציין שאני משתמש במים מרוככים בלבד שמגיעים ממרכך 8 ליטרים חדש יחסית שנקנה ביחד עם המכונה .
- כלומר המים שנכנסים למכונה נקיים לחלוטין, אני כמובן גם בודק כל הזמן .
יש למישהו מושג מה מקור הבעיה ?
תודה מראש לעוזרים .
גלריה עם כמה תמונות : http://postimg.org/gallery/17pzoim8w/feac5d6d/
אך אתמול שמתי לב למשהו מאוד מטריד אצלי במכונה , כשהייתי באמצע ההכנה של כמה ספלי קפוצינו , מילאתי את אחת הכוסות מים חמים מברז המים החמים והמים יצאו שחורים ! לא ליד, לא בערך - שחורים ! הייתי בטוח שזה סתם איזה שהו לכלוך שנתקע בברז והמשכתי הלאה.. (חשוב לציין שדרך הראש המים יצאו נקיים) .
כשניסיתי להכין כמה כוסות היום, ניסיתי להוציא מים מהברז שוב והבעיה עדיין קיימת .
אני מצרף תמונות שיוכלו להמחיש את הבעיה .
חשוב לציין שאני משתמש במים מרוככים בלבד שמגיעים ממרכך 8 ליטרים חדש יחסית שנקנה ביחד עם המכונה .
- כלומר המים שנכנסים למכונה נקיים לחלוטין, אני כמובן גם בודק כל הזמן .
יש למישהו מושג מה מקור הבעיה ?
תודה מראש לעוזרים .
גלריה עם כמה תמונות : http://postimg.org/gallery/17pzoim8w/feac5d6d/
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אם זה באמת לא קרה בגלל מסנן פחם חדש אז כנראה משהו קורה בדוד כי המים בראש מגיעים מהמחליף והם נקיים.
תבדוק איך הצבע של הזרזיף מים שיוצא ממש בהתחלה מצינור ההקצפה. אם הוא נקי אז אולי הצטבר ליכלוך בתחתית הדוד כי משם נראה לי יוצאים המים החמים.
תבדוק איך הצבע של הזרזיף מים שיוצא ממש בהתחלה מצינור ההקצפה. אם הוא נקי אז אולי הצטבר ליכלוך בתחתית הדוד כי משם נראה לי יוצאים המים החמים.
לא התקנתי מסנן פחם חדש, כמו שאמרתי קודם המים נכנסים נקיים מאוד למכונה .Chura כתב:שאלה (אולי מפגרת) במקרה החלפת\התקנת סנן פחם בימים האחרונים ?
סנן פחם מוציא מים שחורים למדי ב20 ליטר הראשונים.
לא נשמע כך מהסיפור אבל... רק מוודא...
זה ככל הנראה משהו בדוד, למישהו יש רעיון מזה יכול להיות ?
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
המים בדוד הם מים עומדים ולא מתחלפים
אם לא עושים הרבה תה
ממליץ למזוג מים
מספר פעמים כדי להחליף את המים בדוד
ותראה אם חוזר על עצמו
בהצלחה
אם לא עושים הרבה תה
מספר פעמים כדי להחליף את המים בדוד
ותראה אם חוזר על עצמו
בהצלחה
הוצאתי בערך שני ליטרים מהדוד ( הדוד מילא את עצמו בין לבין ) וזה עדיין חוזר)
למען האמת אין שום פגיעה מורגשת בקפה , זה פשוט משהו שקצת מדאיג אותי כמובן .
יש למישהו עוד רעיונות ? המכונה בשימוש יום יומי , איזה מן לכלוך יכול להצבר שם ?
למען האמת אין שום פגיעה מורגשת בקפה , זה פשוט משהו שקצת מדאיג אותי כמובן .
יש למישהו עוד רעיונות ? המכונה בשימוש יום יומי , איזה מן לכלוך יכול להצבר שם ?
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
האם המים מאוסמוזה ?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
תבדוק באמת אם זה לא קפה טחון שהסתנן פנימה. אם לא קפה, אני הייתי חושש לשתות מהמכונה עם מים כאלה ושולח אותה לבדיקה במעבדה
לפותח השרשור,
לא נתקלתי בתופעה כזו ולפי התשובות שקיבלת נראה שגם אחרים לא ממש... לי זה נראה כמו בעייה כלשהי בדוד או במים שבדוד שלא קשורה כלל לקפה ולחליטת האספרסו שעוברת דרך מחליף החום.
נראה לי הגיוני שתתייעץ עם מעבדה, למשל אספרסימו, ותקבל חוות דעת מקצועית מטכנאים מנוסים לגבי מה כדאי לעשות ומה כדאי לבדוק.
אני מעריך שתקבל יחס טוב ומענה לשאלותיך מהם גם מבלי (או לפני) שתביא את המכונה לשם...
לעזרתך אני רושם את הקישור לאתר שלהם ובו תמצא פרטי ההתקשרות:
http://www.espressimo.co.il/?p=57
נ.ב. אין לי כל קשר אליהם, לא טיפלתי שם עד כה, אך הרושם שעולה משרשורים רבים שניתן לקבל מענה מקצועי, הולם והוגן גם לשאלות שמתעוררות. עדכן אותנו אם אכן פנית אליהם ואם קיבלת מענה מוצלח, שנדע בעתיד מה לייעץ לאחרים שנתקלים בבעיות לא פתורות ולא טריוויאליות כאלה...
בהצלחה,
ראובן
לא נתקלתי בתופעה כזו ולפי התשובות שקיבלת נראה שגם אחרים לא ממש... לי זה נראה כמו בעייה כלשהי בדוד או במים שבדוד שלא קשורה כלל לקפה ולחליטת האספרסו שעוברת דרך מחליף החום.
נראה לי הגיוני שתתייעץ עם מעבדה, למשל אספרסימו, ותקבל חוות דעת מקצועית מטכנאים מנוסים לגבי מה כדאי לעשות ומה כדאי לבדוק.
אני מעריך שתקבל יחס טוב ומענה לשאלותיך מהם גם מבלי (או לפני) שתביא את המכונה לשם...
לעזרתך אני רושם את הקישור לאתר שלהם ובו תמצא פרטי ההתקשרות:
http://www.espressimo.co.il/?p=57
נ.ב. אין לי כל קשר אליהם, לא טיפלתי שם עד כה, אך הרושם שעולה משרשורים רבים שניתן לקבל מענה מקצועי, הולם והוגן גם לשאלות שמתעוררות. עדכן אותנו אם אכן פנית אליהם ואם קיבלת מענה מוצלח, שנדע בעתיד מה לייעץ לאחרים שנתקלים בבעיות לא פתורות ולא טריוויאליות כאלה...
בהצלחה,
ראובן
@מיץ_פטל
·
אני טס הלילה לרומא, אבל בהחלט אדבר עם עם אנדריי כאשר אני אחזור לארץ...
זאת בהחלט בעיה שמטרידה אותי ואני חייב להגיד שהי צצה כרעם ביום בהיר.
למומחים שבינינו : יכול להיות שאחד האטמים בתוך או על הדוד נמסו פנימה ?
יכול להיות ששכבה מסויימת בצבע שחור התקלפה בתוך הדוד ?
·
אני טס הלילה לרומא, אבל בהחלט אדבר עם עם אנדריי כאשר אני אחזור לארץ...
זאת בהחלט בעיה שמטרידה אותי ואני חייב להגיד שהי צצה כרעם ביום בהיר.
למומחים שבינינו : יכול להיות שאחד האטמים בתוך או על הדוד נמסו פנימה ?
יכול להיות ששכבה מסויימת בצבע שחור התקלפה בתוך הדוד ?
יש אפשרות שאו אתה או הבעלים הקודמים עשו ניקוי אבנית ולא הקפידו על שטיפת הדוד .
חומצה ונחושת בטמ' גבוהה יכולים ליצור מים ירוקים ואם לא השתמשת בברז תקופה ארוכה ,המים יכולים לקבל גוון שחור.
הייתי מנסה לחמם את המכונה לטמ' עבודה ,לכבות אותה ואז להוציא מים מהברז עד שנפסקת הזרימה.
לחזור על התהליך הזה מס' פעמים ולראות אם יש שיפור.אם יש -להמשיך עד ניקוי סופי.
אם אין - להתיעץ עם קוראת בקפה.....
חומצה ונחושת בטמ' גבוהה יכולים ליצור מים ירוקים ואם לא השתמשת בברז תקופה ארוכה ,המים יכולים לקבל גוון שחור.
הייתי מנסה לחמם את המכונה לטמ' עבודה ,לכבות אותה ואז להוציא מים מהברז עד שנפסקת הזרימה.
לחזור על התהליך הזה מס' פעמים ולראות אם יש שיפור.אם יש -להמשיך עד ניקוי סופי.
אם אין - להתיעץ עם קוראת בקפה.....