Ascaso Basic + iMini - שאלות של מתחיל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
td2w2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי!

אחרי קריאה אינטנסיבית בפורום, החלטתי לקנות את הAscaso Basic ואת המטחנה Ascaso i Mini. (וגם להירשם לפורום :D )

כמובן שקראתי כמעט כל פוסט בנוגע למכונה (וכמו כן את הסקירה הנרחבת שנכתבה פה) אבל האספרסו שלי יוצא מאוד בינוני.

יש לי את המכונה בערך שבוע, ואני עדיין לא מצליח להוציא שוטים סבירים.
בימים הראשונים השתמשתי בסלסלה הבודדת, ולאחר שזה לא ממש הצליח, וראיתי בפורום שלא מומלץ להשתמש בה, עברתי לסלסלה הכפולה. (אגב, איך ניתן להכין שוט בודד בסלסלה הכפולה? אפשר לנסות להכניס רק מנה אחת לסלסלה זו?)

קצת נתונים נוספים:

-הפולים: קניתי בשבוע שעבר מאילנ'ס (הבנתי שהם קונים מחברה שקולה אותם פה בארץ). בכל מקרה, קניתי רק 200 גרם אבל מתכנן לקנות במקום עם מחירים קצת יותר שפויים בעתיד.

- טחינה: התחלתי בטווח המאוד דק (לא יצא כלום מהמכונה עד אחרי 30 שניות בערך, וגם אז רק בטפטופים) ולאט לאט עליתי לטחינה יותר גסה עד שהחליטה נראיתה יותר מהירה. (אין לי מושג אם זו הדרך הנכונה לכוון את המטחנה, מקווה שלמישהו יש טיפ קצת יותר קונקרטי עם המטחנה הזו)

- טמפר: כרגע משתמש בטמפר פלסטיק שקיבלתי עם המכונה, אבל קניתי אחד רגיל שאמור להגיע אליי בקרוב.

- הסלסלות שקיבלתי עם המכונה באות עם מגביר לחץ. (או איך שלא נקרא הפס סיליקון הזה מסביב לסלסלה) עד כמה שהבנתי נכון, זה לא כל כך עוזר. יש מקום שאפשר לקנות בו סלסלות רגילות למכונה הזו? (57 מ"מ)

- ניסיתי לחמם את המכונה בערך חצי שעה בכל פעם.

- אני לא שוקל את הקפה, אבל המכונה הגיעה עם כף מדידה, ואני מקפיד לקחת 2 מנות פחות או יותר בכל פעם.

מבחינתי, הבעיה העיקרית היא הקצף שמופיע במקום הקרמה. בינתיים זה נראה כמו אספרסו עם קצף גילוח לקישוט.
עוד משהו שקצת הטריד אותי הוא שבמשך כל תהליך החליטה יוצאות בועות יחד עם הקפה, אני מאמין שזה תורם לקצף שמופיע למעלה. הטעם עצמו לא היה ממש רע, אבל גם לא טוב בהכרח.

בנוסף, העוגיה בד"כ יוצאת מאוד בוצית ורכה יחסית, ואני שם לב שבהתחלה הקפה זורם יותר לאט מאשר בסוף החליטה.

בקישור הבא יש מספר תמונות (של הפילטר [מצאתי באינטרנט], ושל כוס אספרסו מוכנה שישבה כמה דקות בחוץ) וכמו כן סרטון שצילמתי בזמן החליטה.

https://www.dropbox.com/sh/op2m8q5mux4o ... x1sGa?dl=0

*השתמשתי בכוס גדולה למטרת הסרטון (בעיקר כיוון שהייתה שקופה) אז אני יודע שזה לא ממש הגודל הנכון, אבל גם בכוסות אספרסו רגילות אני לא מקבל תוצאה סבירה.

אשמח לקבל קצת הערות או הכוונה נוספת :)

תודה רבה!!

Alf3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

אני גם קניתי את המטחנה הזאת לפני שבוע והקפה יוצא מושלם, אחרי כמה ימים של ניסוים כמובן.

אז מה צריך לעשות בשביל להכין קפה "מושלם" לפי מה שלמדתי עד עכשיו:
מפעילים מכונה, כשהידית (פורטאפילטר ) מחובר למכונה ללא קפה בפנים. מחכים 15 דקות והיא מוכנה לשימוש.
מזרימים קצת מים חמים מהמכונה לכוס כדי לחמם אותו
טוחנים קפה לתוך הידית, ו"דופקים" קצת על השולחן עם הידית כדי שהקפה ישקע ויתאזן בתוך הסלסלה.
לוחצים עם כוח של 13 ק"ג (תבדוק על משקל אדם) עם הדוחסן על הקפה, בצורה כזאת שהקפה יצא ישר ולא בזווית. כמות הקפה אחרי הלחיצה צריכה להיות לפי הפס בסלסלה(בתוך הסלסלה יש פס, אם אין הדוחסן צריך להכנס כמעט עד הסוף ).
מחברים את הפורטאפילטר למכונה
שופכים את המים החמים שהיו בכוס
שמים את הכוס ומפעילים את המשאבה
עד שהקפה יוצא צריך לעבור בין 3 ל6 שניות, אם יוצא מאוחר מדי כמו שאצלך בסרטון - תגדיל (נגד כיוון השעון) את הטחינה.
מהרגע שהפעלת את המשאבה צריך לעבור בין 25 ל30 שניות, צבע הקפה הופך להיות "בלונד" יותר בשניות האחרונות וצריך לעצור.

אני עובד עם סטופר בפלאפון

יש כמה יחסים "מקובלים" בין כמות גרם של קפה(טחון) לכמות גרם של קפה(נוזל) והם :
1:1 לקפה חזק, בדרך כלל מתאים לקפה כהה מאוד
1:2 סטנדרטי
1:3 לקפה בהיר וחלש יותר

לא ששקלתי והשוואתי, כי רואים את זה לפי כמות הנוזל והטעם של הקפה. לא חייב להיות בול היחס, זה יותר לפי הטעם.
נערך לאחרונה על ידי Alf3 ב 25/11/2014 0:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא,

אתן לאנשים שמכירים את המכונה קצת יותר להגיב, אבל אתה בהחלט בכיוון הנכון.
אני חושב שעדיין הטחינה גסה מידי, בקושי יוצא משהו ואולי זה גם משפיע על הבועות הללו.
תנסו לעלות בטחינה עד לרמה שליש מהכוס הזאת בכ25 שנ׳ נגיד.

לגבי ההקצפה, המכונה הזאת ודומותיה דורשות אימון בכדי להגיע לרמת הקצפה טובה.
יש המון סרטונים ברשת על איך מומלץ, אישית אני ממליץ להסיר את ה״מגביר״ שמורכב שם, אישית לא הצלחתי מעולם להגיע איתו לתוצאות כלשהן.

תתחיל מהסרטון מעלה, הוא עושה את זה נכון.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

td2w2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@Alf3 - תודה רבה על התשובה המפורטת.
אין לי פס בתוך הסלסלה (חוץ מחלק מה"מגביר לחץ" שבולט למעלה, אבל אני מניח שלא דיברת על זה) אני כרגע פשוט דוחס הכי חזק שאני מצליח עם הדוחסן פלסטיק, יש משהו שאני מפספס פה?
יש דרך להכין שוט בודד בסלסלה הכפולה או שזה לא באמת עובד?

@Chura - אני מניח שהתכוונת לטחינה דקה מידי ולא גסה מידי?
אגב, הקצף שדיברתי עליו מופיע על שוט אספרסו רגיל, ולא בתהליך הקצפה של חלב. אני לא שותה קפוצ'ינו, אז בינתיים זה בסדר :-)

בכל מקרה אנסה להעלות את עובי הטחינה ואעדכן.
תודה!

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

1. דוחסן הפלסטיק לא באמת עובד עם המכונה הזו
2. סלסלה עם מגביר קרמה זה רע מאוד, שימושי אולי רק למנה בודדת. דבר עם החנות או היבואן שיתנו לך סלסלה כפולה רגילה. ידע אותנו אם מתעוררת בעיה בנושא זה.
3. קפה: אין לי מושג מה אתה מקבל מאילנ'ס. אם אתה לא רוצה להמר, ארקפה, למרות המחיר, התערובת שלנדוור מוכרים בבתי הקפה היא טובה, סיקפה אם אתה באזור רמת החייל. והכי טוב זה בתי הקליה עצמם - נגרו, סקרטו, קפה מעולה במחיר סביר. דאדא ימכור לך ב 70 שח את התערובת הכהה שלו, גם טובה מאוד.
הטכניקה בה השתמשת לכוונון הטחינה היא נכונה. תקפיד מאוד מאוד עם המכונה הזו בכל הקשור לריכוך מים (פילטר כמו תמי4 לא עושה זאת, ראה הוזהרת) אחרת הצרות יתחילו . הכי טוב - פילטר מרכך ייעודי טבול במיכל, ראש שקט לשנה שלמה, דבר עם VMA המרכז לאוטומטים יש להם כזה.
תהנה מהציוד המצוין!
what's next?

Alf3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אתה בכיוון הנכון
1. תקנה זוג סלסלות, כפולה ויחידה טובים(תבדוק המצלות באיטרנט). אתה לא יכול לעשות שוט אחד עם סלסלה כפולה.
2. תקנה דוחסן ברזל נורמלי, עולה 190 שקל.

הכי חשוב שתדאג שהקפה יצא אחרי 3-6 עד שניות : אם הוא לא יוצא זה או ששמת יוצא מדי קפה או שהטחינה גסה מדי.
וזמן מאז שהפעלת את הכפתור זה בין 25 ל30 שניות

הסלסלה הבודדת בדרך כלל עושה קפה קצת פחות טוב, אז זה מאוד שכדאי לקחת בחשבון.
תבדוק שיש לך פילטר רזין במיכל מים כמו שציינו מעלי

http://www.ifyoulovecoffee.com/mm5/grap ... r%20lg.jpg
http://www.1st-line.com/store/pc/catalo ... l/I534.jpg
http://www.1st-line.com/store/pc/catalo ... l/I535.jpg
http://sfile.f-static.com/image/users/2 ... 6-1619.png

td2w2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

שוב, תודה רבה על העזרה!

מספר עדכונים:

- קיבלתי היום את הטמפר האמיתי (כמו בתמונה המצורפת של @Alf3 )

- מבחינת ריכוך מים, המכונה מגיעה מהיבואן עם פילטר מובנה במיכל המים, ובנוסף אני מוסיף מים מתוך קנקן עם פילטר של בריטה, אני מאמין שזה לא מהווה בעיה.

- העלתי את עובי הטחינה, ובשימוש עם הטמפר החדש אני עדיין מגיע ל8-9 שניות עד לתחילת החליטה, אבל הכל מתחיל להיראות קצת יותר טוב - הקצף פחת (אמנם לא בצורה מאוד משמעותית) והעוגיה נראית קצת יותר יבשה בהשוואה לפעמים הקודמות. אני מאמין שצריך עדיין להעלות את עובי הטחינה, כיוון שאני בד"כ מודד עם הכף

- אנסה לברר בימים הקרובים בנוגע לסלסלות ללא מגביר לחץ, ואעדכן.
לא ממש מצאתי באינטרנט מקומות שמוכרים סלסלות (לא בארץ לפחות, מצאתי חנות מאירלנד שעושה משלוחים לארץ בעלות של 60 שקל +- לפילטר כולל משלוח - http://www.bluestarcoffee.eu/ascaso-fil ... -579-p.asp הבעיה שאין לי מושג אם הסלסלה הזו טובה או לא)

- לגבי הקפה, אני לא אקנה שוב באילנ'ס, בעיקר בגלל המחיר הגבוה, אבל אחפש באחד מהשמות שהזכרתם.

אמשיך לעשות מספר שינויים ואעדכן בהמשך.
תודה רבה!

Alf3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אתה יודע, אתה לא חייב סלסלה של Ascaso , אלא פשוט סלסלה שמתאימה מבחינת הגודל.
תבדוק אם אלה מתאימים לגודל שלך:

http://www.amigo-pt.co.il/site/detail/d ... id=3816942
http://www.amigo-pt.co.il/site/detail/d ... id=3816943
http://www.secretocafe.co.il/items/3764 ... %D7%9D-IMS
http://www.secretocafe.co.il/items/3764 ... %D7%9D-IMS

עריכה:
לפי מה שאני קורה, אין ממש הבדל בין 57 שיש במכונה שלך לבין הגודל ה"סטנדרטי" 58
כדי להיות בטוח אולי שווה פשוט לבדוק בחנות אם זה יושב טוב בתוך הפורטאפילטר

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #9 

תציץ בקטלוג של תבור סחר
http://www.p.tavor-trade.com/pic/COFFEE ... TATION.pdf
תופתע לראות כמה דברים יש להם :)
אני למשל מחפש סלסלה עיוורת לBackflush בקוטר 53 מ״מ. שכחתי לחפש בקטלוג שלהם ועכשיו שבאתי להמליץ לך הופתעתי לגלות את מק״ט 21CM206.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

ohadmitrani
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

היה לי במשרד ascaso basic . למיטב זכרוני הסלסלות הם לא עם מגביר קרמה אבל יכול להיות שאני טועה.
תוכל לצלם תמונה של הסלסלה?

ZoharKantor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
שם מלא: Zohar Kantor
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #11 

במקביל לכל הנסיונות כמו שאמרת תחליף קפה לקפה איכותי יותר, טרי ויציב.
שאתה מנסה לבודד משתנים לפחות תדע שבבסיס הקפה שלך טוב.
אני שקניתי מכונה חדשה ערכתי מלא נסיונות לאורך כמה שבועות...הכל הלך לכיור.
אחים שלי קנו לי ״הפתעה״ ליום הולדת סלסלת כל סוגי הקפה של אילנס.
אחרי שכבר עברתי כמעט לתה עם חלב...לאחר אין סוף נסיונות עם האילנס הזה...נתתי הכל לשכן. זה יצא בלתי ניתן לשתיה - האמת רע מאוד בשביל לא להגיד יותר.
ישנם מספר בתי קליה מומלצים...אני מקריאה בפורום קפצתי לנגרו ומאז אני לא משנה.
לפי המקום שלך בארץ תבדוק מה קרוב ומומלץ. זה שווה את הזמן בתהליך הלמידה...
בהצלחה.

PavelSimonovsky
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

:D אני רואה שמבצע של אמיגו(מטחנה בחצי מחיר בקנייה של מכונה) עובדת...
פיתאום יש הרבה קולגות עם אתו ציוד כמו אצלי ודיונים ועצות לגבי שימוש! :)

td2w2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

החלפתי את הקפה של אילנ'ס (אחרי שהוא נגמר, בתערובת של אמיגו) והכל מתחיל להיראות קצת יותר טוב.
הבועות והקצף פחתו משמעותית, וזה כבר מרגיש שונה לחלוטין מהשוטים הראשונים שהצלחתי להוציא (שהיו קטסטרופה מוחלטת בהתחלה)

לאחר החלפת הפולים, ופעם נוספת שינוי לטחינה יותר גסה, אני עדיין מגיע ל8-9 שניות עד שמתחילה החליטה. אנסה שוב מחר עם טחינה עוד יותר גסה כדי לקבל את תחילת החליטה תוך 3-6 שניות, אבל בינתיים אני לא רואה ממש הבדל אפילו עם טחינה יותר גסה. (כנראה שזה קשור בהחלפת הפולים)

עריכה -- נראה כאילו גם אחרי העלאת רמת הטחינה, הזמן עד תחילת החליטה נשאר 8-9 שניות, אבל החליטה עצמה מהירה יותר בהמשך בהשוואה לטחינה דקה יותר. האם זה מצב נורמלי או שאני מפספס פה משהו?

@Alf3 - הסלסלות בלינקים שצירפת הן 58 מ"מ, ואני חושב שזה לא יעבוד עם הפורטאפילטר שיש לי (כיוון שזה 57) אנסה לבדוק את זה לעומק מחר.

@Chura - תודה על הקישור, הבעיה היחידה שלא כתוב שם את גודל הפילטרים, אנסה להתקשר אליהם ולבדוק.

@ohadmitrani - כנראה שזה מגיע עם הדגמים החדשים יותר, העלתי מספר תמונות של פילטר דומה בלינק בפוסט הראשון. מדובר בפס סיליקון שמודבק לכל רוחב הסלסלה.

@ZoharKantor - כמו שכתבתי למעלה, החלפתי את הקפה, והכל מתחיל להיראות יותר טוב! תודה!

@PavelSimonovsky - למען האמת אני קניתי את המכונה אחרי שראיתי עשרות תגובות עם המלצות על הסט הזה (כולל הפוסט שלך :wink: )

Alf3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

כמה אתה מסובב את הגלגל של המטחנה ?
כדי לשנות טחינה דרוש, חצי סיבוב או סיבוב לפי הבדיקות שלי במכונה הזאת

אם הקפה יוצא עדיין אחרי הרבה זמן, אולי אתה שם יותר מדי קפה - זה גם יכול להשפיע.
אם אתה מוריד את כמות הקפה מעבר למינימום, הקפה(נוזל) יצא ממש מהר, ככה אתה יכול למצוא את נקודת האמצע.

בנוסף אולי כדאי לשקול לקנות 2 כוסות עם סימונים של שוטים, לפחות בשביל ההתחלה.

eranzi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64

שליחה #15 

כשעבדתי עם המכונה הזו , ממש לפני הכנת הקפה הייתי מעלה טמפרטורה באמצעות לחיצה על כפתור ההרתחה למשך 10 שניות.
אם לא הייתי עושה את זה, לא הייתי מצליח להגיע לטעם שחיפשתי בקפה.
אחרי כל הכיולים , תנסה את הטריק הזה, ותראה אם אתה מרגיש הבדל בטעם.

td2w2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

@Alf3 - אני מסובב בין חצי סיבוב לסיבוב שלם בין כל ניסיון. אני משתמש בכף מדידה שהגיע עם המכונה (2 מנות לסלסלה הכפולה) אז אני לא בטוח שיש יותר מידי קפה. איכשהו אני מרגיש שכרגע הקפה יוצא לאט מידי בהתחלה, ואז מהר מידי בהמשך. אני לא מצליח להבין למה זה קשור בדיוק.

@eranzi, אנסה את מה שהצעת ברגע שאסיים עם הכיולים של המכונה, אני כרגע עדיין נאבק כדי להוציא שוט מספיק איכותי.

אגב, כשאומרים שזמן החליטה צריך להיות כ25, מדובר על הזמן מהרגע שלוחצים על הכפתור, או מהרגע שהקפה מתחיל לצאת?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #17 

קפה יוצא לאט בהתחלה ואחכ מהר:
יכול להיות סממן לכך שאתה מעמיס יותר מידי קפה, שנוגע בראש לאחר שאתה סוגר את הידית. בפעם הבאה שתכין, לאחר סגירת הידית, הוצא ובדוק אם יש סימנים של הרשת על הקפה (לפני ההכנה). אם כן, תוריד קצת ובדוק שנית.
זה גם יכול להיות סממן למעט מידי קפה והידוק מאוד אגרסיבי. ברגע שהמים פורצים הם מפרקים את הקפה ומתחילים לזרום מהר יותר.
בשלב הזה, תוודא שאתה מעמיס הכי הרבה קפה שאפשר מבלי שהקפה ייגע ברשת בסגירת הידית. תהדק חזק עם הטמפר, ואם התופעה נמשכת - לטחון דק יותר.
סגירה של חצי סיבוב במטחנה הזו זה כלום - כדי לגרום לשינוי מהותי, שניים שלושה סיבובים לפחות.
what's next?

Alf3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

דייקתי בקשר ל25 שניות בפוסט הקודם, מהרגע שאתה מפעיל את הכפתור.

td2w2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

תודה על התשובות.

לאחר מספר ניסיונות נוספים, אני מניח שאני באמת שם יותר מידי קפה.
בלינק המצורף יש סרטון ו2 תמונות של הסלסלה - לפני ואחרי החליטה:
https://www.dropbox.com/sh/9x7awowpyw3w ... 6w1-a?dl=0

לפי הסימן של הגומייה באמת נראה שיש יותר מידי קפה, אבל אני משתמש בכף מדידה שהגיע עם המכונה (לפי ההוראות = 7 גר' לכל כף)
כשהשתמשתי ב2 כפות בדיוק, זה היה מלא מידי, וגם אחרי כמה נסיונות של פחות ופחות קפה זה עדיין מראה סימנים אחרי החליטה. (הוא לא נוגע ממש ברשת, רק בגומייה שמסביב)

יכול להיות שצריך להשתמש רק בכף אחת כזו?

אגב, למישהו יש מושג מה פשר הבועות שרואים בזמן החליטה? לפעמים כשאני מוציא רק מים (עם הפורטפילטר בלבד, ללא הסלסלה) עדיין רואים את הבועות האלה, כך שזה לא יכול להיות הקפה, ולא הסלסלה עם המגביר לחץ.

תודה!!

Alf3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

אם כמות הנוזל שיוצא זה 2 שוטים, אז הכל בסדר גמור
נראה שהסלסלת לחץ גורמת לקפה לצאת מאוחר יותר.

הבועות שיוצאות לא נראות חשודות, במכונה שלי קורה משהו דומה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”