אחרי קריאה אינטנסיבית בפורום, החלטתי לקנות את הAscaso Basic ואת המטחנה Ascaso i Mini. (וגם להירשם לפורום
כמובן שקראתי כמעט כל פוסט בנוגע למכונה (וכמו כן את הסקירה הנרחבת שנכתבה פה) אבל האספרסו שלי יוצא מאוד בינוני.
יש לי את המכונה בערך שבוע, ואני עדיין לא מצליח להוציא שוטים סבירים.
בימים הראשונים השתמשתי בסלסלה הבודדת, ולאחר שזה לא ממש הצליח, וראיתי בפורום שלא מומלץ להשתמש בה, עברתי לסלסלה הכפולה. (אגב, איך ניתן להכין שוט בודד בסלסלה הכפולה? אפשר לנסות להכניס רק מנה אחת לסלסלה זו?)
קצת נתונים נוספים:
-הפולים: קניתי בשבוע שעבר מאילנ'ס (הבנתי שהם קונים מחברה שקולה אותם פה בארץ). בכל מקרה, קניתי רק 200 גרם אבל מתכנן לקנות במקום עם מחירים קצת יותר שפויים בעתיד.
- טחינה: התחלתי בטווח המאוד דק (לא יצא כלום מהמכונה עד אחרי 30 שניות בערך, וגם אז רק בטפטופים) ולאט לאט עליתי לטחינה יותר גסה עד שהחליטה נראיתה יותר מהירה. (אין לי מושג אם זו הדרך הנכונה לכוון את המטחנה, מקווה שלמישהו יש טיפ קצת יותר קונקרטי עם המטחנה הזו)
- טמפר: כרגע משתמש בטמפר פלסטיק שקיבלתי עם המכונה, אבל קניתי אחד רגיל שאמור להגיע אליי בקרוב.
- הסלסלות שקיבלתי עם המכונה באות עם מגביר לחץ. (או איך שלא נקרא הפס סיליקון הזה מסביב לסלסלה) עד כמה שהבנתי נכון, זה לא כל כך עוזר. יש מקום שאפשר לקנות בו סלסלות רגילות למכונה הזו? (57 מ"מ)
- ניסיתי לחמם את המכונה בערך חצי שעה בכל פעם.
- אני לא שוקל את הקפה, אבל המכונה הגיעה עם כף מדידה, ואני מקפיד לקחת 2 מנות פחות או יותר בכל פעם.
מבחינתי, הבעיה העיקרית היא הקצף שמופיע במקום הקרמה. בינתיים זה נראה כמו אספרסו עם קצף גילוח לקישוט.
עוד משהו שקצת הטריד אותי הוא שבמשך כל תהליך החליטה יוצאות בועות יחד עם הקפה, אני מאמין שזה תורם לקצף שמופיע למעלה. הטעם עצמו לא היה ממש רע, אבל גם לא טוב בהכרח.
בנוסף, העוגיה בד"כ יוצאת מאוד בוצית ורכה יחסית, ואני שם לב שבהתחלה הקפה זורם יותר לאט מאשר בסוף החליטה.
בקישור הבא יש מספר תמונות (של הפילטר [מצאתי באינטרנט], ושל כוס אספרסו מוכנה שישבה כמה דקות בחוץ) וכמו כן סרטון שצילמתי בזמן החליטה.
https://www.dropbox.com/sh/op2m8q5mux4o ... x1sGa?dl=0
*השתמשתי בכוס גדולה למטרת הסרטון (בעיקר כיוון שהייתה שקופה) אז אני יודע שזה לא ממש הגודל הנכון, אבל גם בכוסות אספרסו רגילות אני לא מקבל תוצאה סבירה.
אשמח לקבל קצת הערות או הכוונה נוספת
תודה רבה!!