נכשלתי במבחן טכנאי אנטנות זקוק להכוונה בזיהוי כניסות מפצל אנטנה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
HT-Assaf פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1240
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לנסות להתחבר לאנטנה שעל הגג, עם הכבל של הדירה שלי שכרגע מחובר למפצל של YES. בארון יש טונות כבלים ולא ידוע לי בדיוק מה הולך לאנטנה ומה הולך לקומות למטה. לא מסומן כלום.
אני לא יודע גם אם אולי יש 2 אנטנות כי יורד דרך הכניסה לגג עוד כבל, ובארון יש צינור שחור שגם שם יוצא כבל (למעשה יש כמה).

ועכשיו לשאלה: יש קופסת פיצול של האנטנה לקומה העליונה ולרדת למטה(או לפחות אני חושב ככה) משהו בחיבורים לא נראה לי הגיוני. מה אמור להתחבר בכניסה LINE ומה בכניסה APT?

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

הכוונה שלך לאנטנת עידן...
LINE נראה כמו ההזנה מהאנטנה והמשך לקומה מתחת וAPT (בעברית אפרטמנט) זה לדירות.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #3 

LINE זה הכניסה שמגיעה מהגג.
APT זה היציאה שהולכת לדירה.
אבל אם יש LINE IN ובנוסף LINE OUT אז ה IN מגיע מהגג וה OUT ממשיך לקומה אחרת.

HT-Assaf פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה, לא יודע למה חשבתי שזה הפוך ו-APT זה האנטנה. עכשיו זה גם מסתדר לי עם הכניסה והיציאה של המגבר. בגלל שלא מסומן איפה זה ה-IN ואיפה הOUT על המפצל אני אצטרך לנחש כנראה.

אז בעצם אפשר להחליף את כל הקופסה במפצל עם חיבורי F כמו של הכבלים עם IN-OUT עם כמה יציאות TAP ולחבר את ה-TAPים לדירות באותה קומה?
ככה אפשר להתנתק מהמפצל של YES ולהתחבר בקלות למפצל של האנטנה?

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #5 

בעקרון כן ניתן להחליף בקלות . הקופסא הקיימת ישנה מאוד ועדיף להחליף
אבל בחיבור למספר רב יותר של דירות יתכן ויהיה צורך במגבר כדי שהאיכות
לא תפגע.
אבל לפני הכל כדאי לבדוק אם האנטנה מחוברת ופעילה.

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #6 

HT-Assaf כתב:תודה, לא יודע למה חשבתי שזה הפוך ו-APT זה האנטנה. עכשיו זה גם מסתדר לי עם הכניסה והיציאה של המגבר. בגלל שלא מסומן איפה זה ה-IN ואיפה הOUT על המפצל אני אצטרך לנחש כנראה.

אז בעצם אפשר להחליף את כל הקופסה במפצל עם חיבורי F כמו של הכבלים עם IN-OUT עם כמה יציאות TAP ולחבר את ה-TAPים לדירות באותה קומה?
ככה אפשר להתנתק מהמפצל של YES ולהתחבר בקלות למפצל של האנטנה?
...
·אין חשיבות ל-IN ו-OUT במחברים של ה-LINE, כי הם מקוצרים בינהם.
תיאורטית אתה יכול להחליף את הקופסה (הדי ישנה - של פנורמה), אבל מנסיון בד"כ הקופסאות האלה בסדר גמור, מפצלים פשוטים.
אם אתה מדבר על פשטות, פשוט תבריג החוצה את המחבר F על הכבל שבא מהדירה שלך, ותחבר אותו ב-APT. יותר פשוט מלהחליף את המפצל למפצל חדש (שיכריח אותך להפוך את כל החיבורים ל-F).

HT-Assaf פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

הבעיה ש-2 החיבורים של APT תפוסים ואני לא יודע לאיפה הם הולכים, אז צריך מפצל עם 3 חיבורים.
ודרך אגב, מקודם לא הבנתי לאיפה הולכים החיבורים, כי אחד ה-APT עולה לגג דרך הפתח בגג, ואין שום שכן שגר בגג :D

elicom
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 65
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

אסף, חבל עם כל ההתעסקות הזו והמשחקי ניחושים.

אני מציע שתחשוף רק את המוליך הפנימי של הכבל הקואקסיאלי שיוצא מהדירה שלך, בשלב השני תדליק את הממיר ותעמוד על האפיק המתאים.

עכשיו עם החלק הפנימי החשוף תעביר בנגיעה בין ארבעת הנקודות שבקופסה, במידה והאנטנה פעילה ותקינה באחת הנקודות האלו אתה תראה פתאום (או

מישהו בתוך הבית ) את נקודות החיווי של הממיר קופצות.

זה הכל, פשוט וקל.
מנהל באתר האינפורמטיבי idanplus.tv

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #9 

HT-Assaf כתב:הבעיה ש-2 החיבורים של APT תפוסים ואני לא יודע לאיפה הם הולכים, אז צריך מפצל עם 3 חיבורים.
ודרך אגב, מקודם לא הבנתי לאיפה הולכים החיבורים, כי אחד ה-APT עולה לגג דרך הפתח בגג, ואין שום שכן שגר בגג :D
...
·ראשית, מצטרף להמלצה של elicom.

שנית, רק להוציא מקיבעון מחשבתי קטן: גם אם 2 החיבורים של ה-APT תפוסים, אתה יכול לחבר יותר מכבל אחד ל-APT אחד - פשוט תשחיל כבל נוסף מתחת לחיבור המתכת הכפול (שאיתו אמורה להגיע במגע הרשת הכסופה של הכבל הקואקסיאלי) ותחבר את הגיד המרכזי גם כן לבורג (תוציא אותו קצת, תכניס את הגיד המרכזי ואז תהדק את הבורג בחזרה).

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”