בזק דורשים תשלום על חיבור ADSL לשקע אחר?
יש לי ADSL של בזק, שסבל מניתוקים וביקורים חוזרים של טכנאים, עד שהאחרון מהם הצליח לסדר את התקלה על ידי חיווט ישיר של ה-ADSL בשקע לקופסת מיתוג בקיר (או כך לפחות הוא הסביר את עצמו).
אכשיו אני רוצה להעביר את הנתב לחדר אחר, והוא לא עובד שם (כנראה בגלל הפעולה שביצע הטכנאי).
התקשרתי לבזק לתמיכה, ואלו אמרו לי שזה מקובל שה-ADSL יעבוד רק בשקע אחד, ועל מעבר לשקע אחר צריך לשלם.
זה נשמע לי הזוי, למה אז צריכים פילטרים בכל הבית?
אשמח לשמוע דעות בנושא זה.
אכשיו אני רוצה להעביר את הנתב לחדר אחר, והוא לא עובד שם (כנראה בגלל הפעולה שביצע הטכנאי).
התקשרתי לבזק לתמיכה, ואלו אמרו לי שזה מקובל שה-ADSL יעבוד רק בשקע אחד, ועל מעבר לשקע אחר צריך לשלם.
זה נשמע לי הזוי, למה אז צריכים פילטרים בכל הבית?
אשמח לשמוע דעות בנושא זה.
נערך לאחרונה על ידי SyRenity ב 26/11/2014 13:51, נערך 2 פעמים בסך הכל.
לא מעניין את בזק מה הולך לך בתוך הבית,די בצדק האמת, הם לא אמורים להיות אחראיים על התשתית הביתית שלך.
אני לא יודע מה הטכנאי עשה שהוא היה אצלך אבל אם הוא דפק לך אז את אחד הנקודות היית צריך להתלוננן באותו רגע.
עכשיו זה יכול להיות בעייתי כי אין דרך להוכיח שבזק הם אלו שדפקו לך את התשתית בבית.
אני במקומך "מייצר תקלה", גורם לטכנאי להגיע אלי ומבקש ממנו על הדרך שיבדוק את השקע הבעייתי.
יש טכנאים שיעזרו ויש טכנאים שימהרו ללקוח הבא. תלוי על מי תיפול.
אני לא יודע מה הטכנאי עשה שהוא היה אצלך אבל אם הוא דפק לך אז את אחד הנקודות היית צריך להתלוננן באותו רגע.
עכשיו זה יכול להיות בעייתי כי אין דרך להוכיח שבזק הם אלו שדפקו לך את התשתית בבית.
אני במקומך "מייצר תקלה", גורם לטכנאי להגיע אלי ומבקש ממנו על הדרך שיבדוק את השקע הבעייתי.
יש טכנאים שיעזרו ויש טכנאים שימהרו ללקוח הבא. תלוי על מי תיפול.
- meninblack
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 198
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
בזק אמורים לספק שקע אחד בבית.
זאת אומרת שברגע שבזק מחבר שקע אחד, כל שקע נוסף או העברה לשקע נוסך זה בתשלום?MrYair כתב:ברמה כללית בזק אמורה לספק את התשתית עד השקע הראשון בבית
מעבר לשקע הראשון זה באחריות הלקוח ......
נשמע מאוד מוזר, הרי ADSL רץ על תשתית טלפונית רגילה.
זה לא קשור ל-ADSL, אם תרצה להוסיף עוד שקע בקיר או להזיז אחד,אתה צריך לעשות לבד, או להזמין טכנאי שיעביר לך כבלים, לא חייב טכנאי של בזק.
אצלך הייתה איזה תקלה מקומית בחוטים כנראה של רעש שנכנס מאיזה שהוא מקום, אז הוא עקף את זה.
בעקרון אין מניעה שלא תתקן את זה בעצמך ללא טכנאי בחינם.
אצלך הייתה איזה תקלה מקומית בחוטים כנראה של רעש שנכנס מאיזה שהוא מקום, אז הוא עקף את זה.
בעקרון אין מניעה שלא תתקן את זה בעצמך ללא טכנאי בחינם.
שוב, הבעיה היא לא בהוספה או הזזה של שקע, הבעיה היא שבשום שקע אחר בבית (ויש 3 נוספים) ה-ADSL אינו עובד.
הטכנאי "נעל" בצורה כלשהי את ה-ADSL לשקע מסויים, ועכשיו דורשים ממני תשלום על מנת "להעביר" את ה-ADSL לשקע אחר - ואני מנסה להבין אם זה הגיוני ולפי תנאי שירות של בזק, או שיש פה ניסיון ל-"שיטת המצליח".
הטכנאי "נעל" בצורה כלשהי את ה-ADSL לשקע מסויים, ועכשיו דורשים ממני תשלום על מנת "להעביר" את ה-ADSL לשקע אחר - ואני מנסה להבין אם זה הגיוני ולפי תנאי שירות של בזק, או שיש פה ניסיון ל-"שיטת המצליח".
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
די מוזר מה שאתם רושמים, כאשר עברתי דירה, הם אומנם התעקשו על מחירים לא הגיונים על הוספת שקעים, אבל עצלי בכל שעק ה ADSL עובד, יש לי תחושה שהשקע שבו ה ADSL עובד מחווט בנפדר או משהו כזה.., לי יש 4 שקעים ז"א.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
·תודה על ההסבר, יותר ברור אכשיו.elin כתב:התקינו לך בפצל ראשי בארון תקשורת כדי להפריד בין הקו טלפון לשקע שמיועד לאינטרנט . הדבר נעשה בדרך כלל כדי למנוע תקלות במהירויות שגבוהות מ 15 מגה .
זהו סדר העבודה שבזק עובדת איתו היום ....
האם עושים את זה רק לשקע אחד, ואכן צריך לשלם על העברת מפצל לשקע אחר?
- miCkEy6772
- חבר ותיק

- תגובות: 1015
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
·אשמח אם תוכל לפרט יותר.elin כתב:התקינו לך בפצל ראשי בארון תקשורת כדי להפריד בין הקו טלפון לשקע שמיועד לאינטרנט . הדבר נעשה בדרך כלל כדי למנוע תקלות במהירויות שגבוהות מ 15 מגה .
זהו סדר העבודה שבזק עובדת איתו היום ....
כידוע לי לבזק יש בכבל טלפון 4 כבלים ומשתמשים רק ב-2 איך יש אפשרות לחבר רק איטנטרנט?
אף פעם לא הבנתי את הנושא הזה. פעם שאלתי את הטכנאי איך זה הגיוני שהטלפון תקין אך באינטרנט כל כמה דקות יש לי ניתוקים מהגשם והרוח אז הוא אמר לי "שזה לא שחור ולבן" אוקיי אני מבין אבל זה אותו הכבל אז איך זה יכול להיות?
SyRenity כמו אצל denis29 גם אצלי בכל שקע עובד ה-ADSL. יש לי 6 שקעים.
- miCkEy6772
- חבר ותיק

- תגובות: 1015
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
אני כיום לא מנוי בבזק אלא בהוט מכוון שיש לי טריפל במחיר טוב אך לפני 5 חודשים היה לי 100 מגה בבזק והכל היה תקין בכל השקעים.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
שים פה תמונה של המפצל בארון.SyRenity כתב:·תודה על ההסבר, יותר ברור אכשיו.......
האם עושים את זה רק לשקע אחד, ואכן צריך לשלם על העברת מפצל לשקע אחר?...
ככה יהיה יותר ברור מה הטכנאי עשה ואיך "לעקוף" את הבעיה שלך.
בכבל של התשתית הפניית בבית בדרך כלל יש 2 זוגות של כבלים . כחול לבן וכתום לבן . כל זוג מעביר טלפון ואינטרנט . הקו טלפון עובר על התדרים הנמוכים בכבל והאינטרנט על הגבוהיים כדי שלא תהיה זליגה בין התדרים מתקינים מפצל (פילטר).
ניתוקים באינטרנט יכולים לנבוע מהמון גורמים . תשתית בבית ,ציוד,זוג כבלים לא תקין ,קצרים על הכבל,תשתית חיצונית לא תקינה ,תשתית בבניין ואפשר להמשיך עד מחר .
ניתוקים באינטרנט יכולים לנבוע מהמון גורמים . תשתית בבית ,ציוד,זוג כבלים לא תקין ,קצרים על הכבל,תשתית חיצונית לא תקינה ,תשתית בבניין ואפשר להמשיך עד מחר .