זול,קטן ומהיר יותר: הישראלים שרוצים להביא את המחשב הזעיר ב-149 דולר להמונים
למה לשלם 400 דולר על מחשב אם אפשר לקנות מחשב ב–149 דולר בלבד? הסטארט־אפ הישראלי imp פיתח תחליף זעיר למחשב הביתי ■ הקלף הסודי: גרסת לינוקס נוחה שאמורה להתאים לכל אחד ■ "מדובר במחשב שלם, ואנחנו אומרים למשתמש: קח וחבר, זה עובד"
כששואלים מדוע לינוקס, החלופה הפתוחה והחינמית לחלונות של מיקרוסופט, עוד לא כבשה את העולם, מקבלים תשובות רבות. חלק מהמשיבים מסבירים כי לינוקס נבנתה עבור מתכנתים ומקודדים ואחרים מסבירים כי משוכת ההתקנה של לינוקס גבוהה מדי למשתמש הפשוט. את כל זה מנסה לפתור סטארט־אפ ישראלי בשם imp (אימפ), כן, כינוי הגנאי לאותו גיבור נמוך קומה מ"משחקי הכס".
מהו אימפ? זהו מחשב מלא, זעיר וזול, שרץ כולו על גרסת לינוקס מותאמת למשתמש היומיומי הרגיל. מאחורי אימפ עומדים שני יזמים ותיקים, אלכס רפפורט ונבות וולק, אבל למעשה שותפה לעשייה קהילה שלמה של אוהדי קוד פתוח (open source) שכותבים, משפרים ומתקנים את המוצר ללא כל תמורה - רק כדי שהאימפ יעבוד טוב יותר ויצליח.
"הסיפור של אימפ מתחיל מעולם מוצרי הצריכה", מספר רפפורט. "וולק ואני עוסקים כבר הרבה שנים בעיצוב טלפונים ומוצרים למובייל. ראינו איך הגיע לעולם מוצר כמו האייפון והדיח את נוקיה מהצמרת. המטרה שלנו היא להנגיש את עולם הקוד הפתוח למשתמש הסביר. לשים את זה בבית, ושהמשתמש יידע לעבוד עם זה ולהגיד, 'זה מספיק לי'. עבדנו המון על הפשטות, על הנגשה, שהקוד הפתוח לא ייראה מפחיד. חשבנו על כל התהליכים - ההתקנה, העברת החומרים למחשב החדש, התחלת העבודה וסינכרון עם מכשירים אחרים".
http://www.themarker.com/technation/1.2493602
כששואלים מדוע לינוקס, החלופה הפתוחה והחינמית לחלונות של מיקרוסופט, עוד לא כבשה את העולם, מקבלים תשובות רבות. חלק מהמשיבים מסבירים כי לינוקס נבנתה עבור מתכנתים ומקודדים ואחרים מסבירים כי משוכת ההתקנה של לינוקס גבוהה מדי למשתמש הפשוט. את כל זה מנסה לפתור סטארט־אפ ישראלי בשם imp (אימפ), כן, כינוי הגנאי לאותו גיבור נמוך קומה מ"משחקי הכס".
מהו אימפ? זהו מחשב מלא, זעיר וזול, שרץ כולו על גרסת לינוקס מותאמת למשתמש היומיומי הרגיל. מאחורי אימפ עומדים שני יזמים ותיקים, אלכס רפפורט ונבות וולק, אבל למעשה שותפה לעשייה קהילה שלמה של אוהדי קוד פתוח (open source) שכותבים, משפרים ומתקנים את המוצר ללא כל תמורה - רק כדי שהאימפ יעבוד טוב יותר ויצליח.
"הסיפור של אימפ מתחיל מעולם מוצרי הצריכה", מספר רפפורט. "וולק ואני עוסקים כבר הרבה שנים בעיצוב טלפונים ומוצרים למובייל. ראינו איך הגיע לעולם מוצר כמו האייפון והדיח את נוקיה מהצמרת. המטרה שלנו היא להנגיש את עולם הקוד הפתוח למשתמש הסביר. לשים את זה בבית, ושהמשתמש יידע לעבוד עם זה ולהגיד, 'זה מספיק לי'. עבדנו המון על הפשטות, על הנגשה, שהקוד הפתוח לא ייראה מפחיד. חשבנו על כל התהליכים - ההתקנה, העברת החומרים למחשב החדש, התחלת העבודה וסינכרון עם מכשירים אחרים".
http://www.themarker.com/technation/1.2493602
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
תגובות 1 ו-6 נכונות:
היו כאלה הרבה. כולם נפלו על אותה בעיה. תאימות. לינוקס זה לא משהו שאדם רגיל שלא מבין במחשבים יכול להשתמש בו.
אלא עם כן אתה עוטף אותו בהמון שכבות של GUI ואז בעצם אתה מאבד את כל היתרון שלו לעומת ווינדוס (מהירות, ויכולת עבודה על מחשבים ישנים).
אז אומנם חסכת כמה שקלים בעלות של החומרה, אבל קיבלת בתמורה מחשב חלש, עם מערכת הפעלה שלא מריצה כלום....
יש אינסוף כאלו באליאקספרס ב-50$ וב-100$ אפשר למצוא מחשב עם מעבד אינטל אפילו. לא ברור מה החדשנות. אין אפשרות להריץ office של מייקרוסופט על לינוקס, שלא תוך שימוש במכונה וירטואלית. במה הם מתהדרים? בזה שהם מריצים firefox (שיש בכל הוצאת לינוקס מכובדת)? בזה שהתקינו xbmc או plex ועשו ממנו סטרימר? חלאס מכל ישראלי שלוקח מוצר סיני (טוב, קוריאני הם אמרו בוידאו) ומשנה לו לוגו וחושב שעקץ את העולם. שישימו ערך מוסף או שישווקו אותו רשמית בארץ ישירות מסין עם תמיכה. אי אפשר לעשות 100$ רווח על מוצר של 50$!...
- zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 481
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
היום אפשר לקנות בארץ טאבלטים בגודל 8 אינץ׳ עם מעבד אינטל, ווינדוס 8 ואופיס מלא ב-1000 שקל שאותם ניתן לחבר למסך מחשב ולהשתמש בהם כמחשבים לכל דבר.
ב1000 שקל ניתן גם לקנות מחשב nuc שזה מחשב קצת יותר רציני מטאבלטי הווינדוס.
אם החברה הזו רוצה להצליח הם צריכים להוציא דונגל/קופסת PC עם מעבד אינטל אטום החדש ועם ווינדוס כמו הדונגלים החדשים הסינים שרואים באלי אקספרס, כי גם ככה מיקרוסופט נותנת רישיון בחינם לטאבלטים קטנים מ-10 אינץ׳ ולקופסאות PC קטנות.
ב1000 שקל ניתן גם לקנות מחשב nuc שזה מחשב קצת יותר רציני מטאבלטי הווינדוס.
אם החברה הזו רוצה להצליח הם צריכים להוציא דונגל/קופסת PC עם מעבד אינטל אטום החדש ועם ווינדוס כמו הדונגלים החדשים הסינים שרואים באלי אקספרס, כי גם ככה מיקרוסופט נותנת רישיון בחינם לטאבלטים קטנים מ-10 אינץ׳ ולקופסאות PC קטנות.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4807
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
·zahipan2 כתב:היום אפשר לקנות בארץ טאבלטים בגודל 8 אינץ׳ עם מעבד אינטל, ווינדוס 8 ואופיס מלא ב-1000 שקל שאותם ניתן לחבר למסך מחשב ולהשתמש בהם כמחשבים לכל דבר....
איך אפשר להשוות טאבלט ב-1000 ש"ח למכשיר סטרימינג יעודי והחיבורים המתאימים?
- zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

אפשר להשוות כי הטאבלט מגיע עם ווינדוס ואופיס בחינם שאם אין אותם ברשותך זה עולה כסף.שי-כ כתב:·......
איך אפשר להשוות טאבלט ב-1000 ש"ח למכשיר סטרימינג יעודי והחיבורים המתאימים?...
וחיבורים זה לא בעיה, חיבור מיקרו hdmi קיים ברוב הטאבלטים, בשביל usb וכבל רשת אפשר לקנות מתאם שמתחבר למיקרו usb שבמכשיר.
לחבר שלי יש טאבלט כזה והוא משתמש בו בתור מחשב לכל דבר, מחבר אותו למסך מחשב ולטלוויזיה, ומחבר לו עכבר, מקלדת, ודיסק קשיח חיצוני והכל עובד כמו במחשב רגיל.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4807
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
מאוד הגיוני: לקנות מכשיר יעודי לסטרימינג עבור סטרימינג ב 150$ - לא. לקנות טאבלט ולעשות לו מודיפיקציות לסטרימינג ב 1000 ש"ח - כן.
אני לא מדבר בהכרח על המכשיר שנסקר כאן, אלא על CUBOX, RPI שעולים פחות. ואם כבר להוציא 1000 שקל, למה לא לרכוש NUC או ZOTAC ?
אני לא מדבר בהכרח על המכשיר שנסקר כאן, אלא על CUBOX, RPI שעולים פחות. ואם כבר להוציא 1000 שקל, למה לא לרכוש NUC או ZOTAC ?
- zahipan2
-
- חבר פעיל מאוד

בכתבה מדברים על כך שהמחשב החדש שלהם נועד להחליף את המחשב בבית ולא רק את מכשיר הסטרימינג ולכן טאבלט הוא מכשיר ראוי. לאנשים מסויימים העובדה שצריך לחבר אל הטאבלט מתאמים שונים נראה להם לא יעיל כמו מחשבים יעודיים, אבל לאחרים זה לא מפריע כל עוד המכשיר עושה את העבודה, והעובדה שלטאבלט יש מסך וסוללה והוא נייד יכול לקרוץ לאותם אנשים. הדבר הנוסף שבגללו מההתחלה ציינתי את הטאבלטים משום שהם גם זולים וגם מגיעים עם ווינדוס ואופיס מלאים בחינם שאחרת צריך לרכוש אותם.שי-כ כתב:מאוד הגיוני: לקנות מכשיר יעודי לסטרימינג עבור סטרימינג ב 150$ - לא. לקנות טאבלט ולעשות לו מודיפיקציות לסטרימינג ב 1000 ש"ח - כן.
אני לא מדבר בהכרח על המכשיר שנסקר כאן, אלא על CUBOX, RPI שעולים פחות. ואם כבר להוציא 1000 שקל, למה לא לרכוש NUC או ZOTAC ?...
גם את מחשב ה-nuc המעולה ציינתי בתור אפשרות בתגובה הראשונה, היתרון שלו שהוא מגיע עם כל החיבורים הנדרשים ויש לו מעבד יותר חזק, והחיסרון שלו שאין לו מסך, ולכן כל אחד צריך לעשות את החשבון שלו של מה משתלם לו יותר, אני אישית קניתי את ה-nuc ויש לי גם אייפד, אולי בפעם הבאה אני אקנה טאבלט ווינדוס וכך אחסוך קנייה של שני מכשירים נפרדים.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
רגע...
הם מייבאים חומרה קוראנית,
מתקינים עליה Linux Mint,
קוראים לזה imp, ומוכרים?
למה צריך בשביל זה משרד?
אני יכול לעשות את זה מהשולחן בבית...
ואם אני מוסיף מתג של 24 חיבורים אפשר להתקין 23 במקביל, בהתקנת רשת.
יקח יותר זמן לחבר ולנתק מהרשת, מאשר זמן ההתקנה.
הם מייבאים חומרה קוראנית,
מתקינים עליה Linux Mint,
קוראים לזה imp, ומוכרים?
למה צריך בשביל זה משרד?
אני יכול לעשות את זה מהשולחן בבית...
ואם אני מוסיף מתג של 24 חיבורים אפשר להתקין 23 במקביל, בהתקנת רשת.
יקח יותר זמן לחבר ולנתק מהרשת, מאשר זמן ההתקנה.
ראשית אבקש לציין - חס וחלילה לא מזלזל ב - CuBox או בNUC. מכשירים מצוינים שאני בטוח שעובדים אחלה.
לגבי imp, זהו מחשב לפני שהוא מדיה סנטר ונותן פתרון הרבה יותר כולל מאשר קופסא לשים ליד הטלויזיה. תבדקו בדף הקמפיין באינדיגוגו - סטרימר ומדיה סנטר זה חלק קטן ממה שהוא מציע. לגבי הרצת Kodi / XBMC, החברה מפתחת GUI חדש (ממשק עיצובי חדש) כשKodi הוא הבסיס שלה וגם מעצבת מחדש את מערכת ההפעלה (רק מתבססת על Cinnamon). מי שמכיר את Kodi יודע שיש כל כך הרבה יכולות עם עיצוב ממשק שממש לא מעביר את היכולות האלה וחבל. אימפ לוקח את הבסיס החזק הזה ומעצב אותו מחדש - משאיר את מה שרוצים ומוציא את מה שלא רוצים ואת הכל עושה נגיש, ברור ויפה.
אז למעשה ההערה שלי היא - חברים יש המון קופסאות שמשמשות כמדיה סנטר. מחשב לכל דבר, שמשלב בתוכו את היכולות האלה, מונגשות ומעוצבות, זה אימפ. אגב המכשיר עולה 129 דולר כעת ולא 150 כפי שטענו למעלה.
עוד דבר קטן, תחשבו טוב מה חברת אפל עשתה בעצם לטלפונים. היא הנגישה, עיצבה ויצרה מכשירים מרשימים (וחבל שכל כך סגורים). אימפ מנסה לתת שכבה נוספת מעל התוכנה 'העירומה' כביכול ולתת את האקסטרה. אני לא מכיר עוד קופסא שעושה את הנ"ל.
**מבקש לציין כי יש לי קשר לחברה ולכן מובאת הסתייגותי בשורה הראשונה.
לגבי imp, זהו מחשב לפני שהוא מדיה סנטר ונותן פתרון הרבה יותר כולל מאשר קופסא לשים ליד הטלויזיה. תבדקו בדף הקמפיין באינדיגוגו - סטרימר ומדיה סנטר זה חלק קטן ממה שהוא מציע. לגבי הרצת Kodi / XBMC, החברה מפתחת GUI חדש (ממשק עיצובי חדש) כשKodi הוא הבסיס שלה וגם מעצבת מחדש את מערכת ההפעלה (רק מתבססת על Cinnamon). מי שמכיר את Kodi יודע שיש כל כך הרבה יכולות עם עיצוב ממשק שממש לא מעביר את היכולות האלה וחבל. אימפ לוקח את הבסיס החזק הזה ומעצב אותו מחדש - משאיר את מה שרוצים ומוציא את מה שלא רוצים ואת הכל עושה נגיש, ברור ויפה.
אז למעשה ההערה שלי היא - חברים יש המון קופסאות שמשמשות כמדיה סנטר. מחשב לכל דבר, שמשלב בתוכו את היכולות האלה, מונגשות ומעוצבות, זה אימפ. אגב המכשיר עולה 129 דולר כעת ולא 150 כפי שטענו למעלה.
עוד דבר קטן, תחשבו טוב מה חברת אפל עשתה בעצם לטלפונים. היא הנגישה, עיצבה ויצרה מכשירים מרשימים (וחבל שכל כך סגורים). אימפ מנסה לתת שכבה נוספת מעל התוכנה 'העירומה' כביכול ולתת את האקסטרה. אני לא מכיר עוד קופסא שעושה את הנ"ל.
**מבקש לציין כי יש לי קשר לחברה ולכן מובאת הסתייגותי בשורה הראשונה.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
ברור שיש לך קשר לחברה ובגלל זה כל המכבסת מילים הזאת. אין שום היגיון להעדיף את המכשיר הזה על פני כל האחרים שיש בשוק.
לעצב את הסקין ב KODI כל אחד יכול. יש מלא מדריכים ברשת. זה לא שהחברה משנה את התוכנה עצמה.
לעצב את הסקין ב KODI כל אחד יכול. יש מלא מדריכים ברשת. זה לא שהחברה משנה את התוכנה עצמה.
לא הבנתי משהו.
הסתכלתי על האימפ הזה. על פניו המעבד שלו יותר חזק (נראה לי) מהi4 קיוביקס המהולל פה. אז מה אני מפספס?
אני די חדש בתחום הזה, אבל עם קואד קור 1.7 - הוא נראה לפחות כמו האמזון טי.וי שלך בני ויש עליו לינוקס שהוא יותר מהיר מאנדרואיד ובטח יותר מותאם לXBMC...
הסתכלתי על האימפ הזה. על פניו המעבד שלו יותר חזק (נראה לי) מהi4 קיוביקס המהולל פה. אז מה אני מפספס?
אני די חדש בתחום הזה, אבל עם קואד קור 1.7 - הוא נראה לפחות כמו האמזון טי.וי שלך בני ויש עליו לינוקס שהוא יותר מהיר מאנדרואיד ובטח יותר מותאם לXBMC...
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6110
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 993 פעמים
ron1987 החברה עם מוצר חדש שרוצה לשווקו צריכה לתת מבצע שיקדם את המכירה שלו על המדפים ולא לשים תו מחיר כה גבוה עבור מוצר שלא סוקר מעולם ונשמע פצצה בסרטון יוטיוב בן 2 דקות.. צריך יותר מזה.
האמזון FIRE TV נמכר ב-99$ ויש עליו ביקורות בשפע, לינוקס אין אבל גם הייעוד שונה כי הוא מיועד נטו לחנות של אמזון ול-XBMC ואפליקציות צד ג' באנדרואיד.
בעוד המחשב המוצע פה מתיימר להיות יותר מזה ולהוות כקליינט למשתמש הקצה בסביבת לינוקס עם גישה לאופיס וכו'.
האמזון FIRE TV נמכר ב-99$ ויש עליו ביקורות בשפע, לינוקס אין אבל גם הייעוד שונה כי הוא מיועד נטו לחנות של אמזון ול-XBMC ואפליקציות צד ג' באנדרואיד.
בעוד המחשב המוצע פה מתיימר להיות יותר מזה ולהוות כקליינט למשתמש הקצה בסביבת לינוקס עם גישה לאופיס וכו'.
אז מה אתה אומר? שיכול להיות שהמוצר פצצה ובגלל שאין עליו ביקורות עדיין (כי המוצר עוד לא יצא לשוק ת'כלס) אז הוא לא טוב?benny123 כתב:ron1987 החברה עם מוצר חדש שרוצה לשווקו צריכה לתת מבצע שיקדם את המכירה שלו על המדפים ולא לשים תו מחיר כה גבוה עבור מוצר שלא סוקר מעולם ונשמע פצצה בסרטון יוטיוב בן 2 דקות.. צריך יותר מזה.
בעוד המחשב המוצע פה מתיימר להיות יותר מזה ולהוות כקליינט למשתמש הקצה בסביבת לינוקס עם גישה לאופיס וכו'....
נשמע קצת הזוי לא?
על דרויד U3 לא חסר ביקורות. יש פורום שלם על זה בXDA.
אני בטוח שגם על סוליד ראן לא היו ביקורות כשהם התחילו. ועובדה תראה אחרי כמה זמן הם הפכו פה למומלצים מהרגע שהם יצאו.
והתו מחיר לא כזה גבוהה. יותר זול מהi4...
ועל אמזון לא נכביר במילים. הם יכולים להפסיד כדי שהמילה אמזון תופיע לך בזגוגית של העין כשתעבור בסלון. והם מרוויחים גם מהתוכן.
·
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6110
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 993 פעמים
ron1987 אני אומר שבלי לראות את המוצר בפעולה לא ניתן לדעת מה טיבו וזה נכון לגבי כל מוצר.
אתה קונה מערכת קולנוע בלי לשמוע אותה באולם תצוגה?
אתה קונה טלוויזיה בלי לראות אותה עובדת?
אני קונה מוצר מינימום אחרי שאחרים בחרו להיות שפני ניסיון, ורק אחרי שאני רואה שהמוצר שווה רכישה אקנה בעצמי.
המחיר מרתיע אותי אישית, נאמר כבר כאן ובפוסטים אחרים.. מדובר יותר בצוות מפתחים מאשר יצרנים, רק מייבאים קופסאות מחו"ל ומכניסים להם תוכנה שהם עיצבו בלינוקס, השאלה שנשאלת היא כמה עלות המוצר ישירות מהיצרן בחו"ל ולדעתי לא גבוהה כמו הדרישת תשלום פה בארץ.
יותר מכך מה באם יש לך תקלה בחומרה ואתה רוצה לממש אחריות, האם אותו צינור מחבר ידע לתת מענה מלא או שהוא ישלח את המוצר לקוריאה ויחזיר לך תשובה עוד חודש...
אתה קונה מערכת קולנוע בלי לשמוע אותה באולם תצוגה?
אתה קונה טלוויזיה בלי לראות אותה עובדת?
אני קונה מוצר מינימום אחרי שאחרים בחרו להיות שפני ניסיון, ורק אחרי שאני רואה שהמוצר שווה רכישה אקנה בעצמי.
המחיר מרתיע אותי אישית, נאמר כבר כאן ובפוסטים אחרים.. מדובר יותר בצוות מפתחים מאשר יצרנים, רק מייבאים קופסאות מחו"ל ומכניסים להם תוכנה שהם עיצבו בלינוקס, השאלה שנשאלת היא כמה עלות המוצר ישירות מהיצרן בחו"ל ולדעתי לא גבוהה כמו הדרישת תשלום פה בארץ.
יותר מכך מה באם יש לך תקלה בחומרה ואתה רוצה לממש אחריות, האם אותו צינור מחבר ידע לתת מענה מלא או שהוא ישלח את המוצר לקוריאה ויחזיר לך תשובה עוד חודש...
בני ימצחיק,, אני מסכים לגמרי. בלי לראות אי אפשר להחליט. אבל אם תהיה כזה שלילי מההתחלה, לא יהיו שפני נסיונות 
סתם מוזר השליליות כלפי המוצר, שעל הנייר יש לו אחלה נתונים, מחיר סביר ביותר (לפחות עכשיו בהשקה) ואין סיבה שלא יהיה סבבה.
_אור_ - רשמת משהו על GUI חדש. אתה מדבר על סקין? כי אם כן, אני ממליץ לך לא להשתמש בזה למכור את המוצר. כל אהבל יכול לעשות סקין...
סתם מוזר השליליות כלפי המוצר, שעל הנייר יש לו אחלה נתונים, מחיר סביר ביותר (לפחות עכשיו בהשקה) ואין סיבה שלא יהיה סבבה.
_אור_ - רשמת משהו על GUI חדש. אתה מדבר על סקין? כי אם כן, אני ממליץ לך לא להשתמש בזה למכור את המוצר. כל אהבל יכול לעשות סקין...