כל המוניטורים של SAMSUNG 2015 יהיו עם DisplayPort ויתמכו ב- FreeSync
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1416813595
עוד מכה קשה ל- HDMI 2.0 אני לא מבין איך יצרן מחברים שלוקח הרבה כסף לכל חיבור HDMI
מפסיד לחברה שנותנת את החיבור שלה חינם ומפתח בחינם .
סמסונג אומרת שכל צגי HD Ultra 2015 יתמוך ב- FreeSync של AMD.
FreeSync - זה התאמה של fps להרץ של מסך באופן דינאמי , מה שיתן תמונה חלקה ללא ריצודים
סמסונג בחר בשיטה של AMD ולא של Nvidia’s G-Sync .
עוד על שיטת FreeSync של AMD.
http://www.anandtech.com/show/7641/amd- ... t-ces-2014
DisplayPort כבר נכנס לטלוויזיות פנסוניק , NEC ועוד
הדבר הטוב בחיבור הזה יהיה בתקן 1.3 שמביא שיפורים ניכרים על HDMI 2.0 ובעיקר צבעים
4:4:4 12bit לפחות
מעניין אם סמסונג יכניסו את התקן לטלוויזיות שיתמכו ב- 2015 ב- 120fps
עוד מכה קשה ל- HDMI 2.0 אני לא מבין איך יצרן מחברים שלוקח הרבה כסף לכל חיבור HDMI
מפסיד לחברה שנותנת את החיבור שלה חינם ומפתח בחינם .
סמסונג אומרת שכל צגי HD Ultra 2015 יתמוך ב- FreeSync של AMD.
FreeSync - זה התאמה של fps להרץ של מסך באופן דינאמי , מה שיתן תמונה חלקה ללא ריצודים
סמסונג בחר בשיטה של AMD ולא של Nvidia’s G-Sync .
עוד על שיטת FreeSync של AMD.
http://www.anandtech.com/show/7641/amd- ... t-ces-2014
DisplayPort כבר נכנס לטלוויזיות פנסוניק , NEC ועוד
הדבר הטוב בחיבור הזה יהיה בתקן 1.3 שמביא שיפורים ניכרים על HDMI 2.0 ובעיקר צבעים
4:4:4 12bit לפחות
מעניין אם סמסונג יכניסו את התקן לטלוויזיות שיתמכו ב- 2015 ב- 120fps
מדובר על מסכי מחשב. DP נפוץ יותר מ-HDMI במקרה זה, והוא גם דרוש אם אתה רוצה לתמוך ב-refresh משתנה כי זה לא משהו שכלול כרגע ב-HDMI2.
העלות של HDMI היא לא ליצרן מסוים (יש הרבה יצרנים) אלא לארגון. דברים דומים קיימים גם בסטנדרטים אחרים, לא בהכרח של חיבורי וידאו.
כבר דיברנו על 4:4:4. HDMI תומך בזה מגרסה 1.0. זה סה"כ אומר העברת מידע צבע מלא לכל פיקסל, דבר שנפוץ מאוד במסכי HDMI.
12-bit לצבע נתמך ע"י HDMI החל מגרסה 1.3, וגם 16-bit, ועוד.
אגב, עדיין לא הבנתי למה אתה כותב אקטיבית בשני שמות?
העלות של HDMI היא לא ליצרן מסוים (יש הרבה יצרנים) אלא לארגון. דברים דומים קיימים גם בסטנדרטים אחרים, לא בהכרח של חיבורי וידאו.
כבר דיברנו על 4:4:4. HDMI תומך בזה מגרסה 1.0. זה סה"כ אומר העברת מידע צבע מלא לכל פיקסל, דבר שנפוץ מאוד במסכי HDMI.
12-bit לצבע נתמך ע"י HDMI החל מגרסה 1.3, וגם 16-bit, ועוד.
אגב, עדיין לא הבנתי למה אתה כותב אקטיבית בשני שמות?
אני כותב אקטיבית בשם אחדאגב, עדיין לא הבנתי למה אתה כותב אקטיבית בשני שמות?...
למה לי 2 שמות ?
DisplayPort לא היה נפוץ עד תחילת 2014 במסכי מחשב כמו HDMI .מדובר על מסכי מחשב. DP נפוץ יותר מ-HDMI במקרה זה, והוא גם דרוש אם אתה רוצה לתמוך ב-refresh משתנה כי זה לא משהו שכלול כרגע ב-HDMI2....
רק שיצאו UHD הבינו שהפער אדיר לטובת DisplayPort וכבר היום יש מסכים שרק מביאים חיבור DisplayPort
כי אין לו מתחרה מכיוון HDMI
יש הרבה סוגי חישוב שקונים HDMIהעלות של HDMI היא לא ליצרן מסוים (יש הרבה יצרנים) אלא לארגון. דברים דומים קיימים גם בסטנדרטים אחרים, לא בהכרח של חיבורי וידאו....
בדרך כלל HDMI לוקח כסף מכל יצרן שיוכל למכור HDMI + על כל מחבר HDMI
זה מה AMD לא אהב ולכן קידם את DisplayPort
אין לי מושג איך זה מתקשר לכתובי ? מה הקשר מגירסה 1 או עם מי דיברת על זה ?כבר דיברנו על 4:4:4. HDMI תומך בזה מגרסה 1.0. זה סה"כ אומר העברת מידע צבע מלא לכל פיקסל, דבר שנפוץ מאוד במסכי HDMI....
ב-UHD כיום HDMI תומך בגירסה 2 4:4:4 10bit לא 12 ולא 14bit גם בסאונד יש שיפורים עם DisplayPort
אתה מדבר HDMI תקן 1.3 ?12-bit לצבע נתמך ע"י HDMI החל מגרסה 1.3, וגם 16-bit, ועוד....
היה נחמד אם DP ו-HDMI היו מתחברים לסטנדרט אחד, אבל נראה שהחברות בתחום חושבות שכדאי להמשיך עם שניהם. לא יודע אם זו פוליטיקה, או סיבות ממשיות שקשורות לייעוד הבסיסי השונה קצת של כל אחד מהם: HDMI לוידאו/אודיו בידורי, DP לשימושי מחשב. אולי אם זה היה רק להעברת תמונה נטו היו פחות סיבות להפרדה. ל-HDMI יש יותר התייחסות כרגע גם לאודיו, ערוץ שליטה במכשירים, יותר תמיכה קיימת בטלוויזיות ומכשירי אודיו. במקור גם היה פחות צורך בקצבי רענון גבוהים. ל-DP יש דברים כמו חיבור כמה מסכים, ואפשרות להעברת יותר נתונים. עוד דבר שאולי משחק תפקיד הוא אורכי כבל אפשריים. בקיצור, אולי עם שני סטנדרטים שלכל אחד ייעוד עיקרי אחר קל להגיע להסכמות בין החברות, או קל יותר לבחור לאיזה כיוון לעשות פשרות טכניות.
AMD הם לא היחידים שמאחורי DP אלא עוד חברות ששותפות לארגון VESA, וכנראה גם חברות אחרות. אני לא חושב שהכמה סנטים ל-HDMI היו השיקול. זו לא סיבה מספקת לצאת עם סטנדרט חומרה חדש.
כן, התכוונתי ל-HDMI 1.3. יש ב-Wikipedia טבלת השוואת גרסאות.
איזה שיפורי סאונד יש ב-DP?
אני לא יודע למה לך 2 שמות, לפחות לא כששניהם עוסקים באותם נושאים.
AMD הם לא היחידים שמאחורי DP אלא עוד חברות ששותפות לארגון VESA, וכנראה גם חברות אחרות. אני לא חושב שהכמה סנטים ל-HDMI היו השיקול. זו לא סיבה מספקת לצאת עם סטנדרט חומרה חדש.
כן, התכוונתי ל-HDMI 1.3. יש ב-Wikipedia טבלת השוואת גרסאות.
איזה שיפורי סאונד יש ב-DP?
אני לא יודע למה לך 2 שמות, לפחות לא כששניהם עוסקים באותם נושאים.
ממש לא , חברה אחת אין תחרות , אין הבאת סטנדרטים חדשים והמחיר עולההיה נחמד אם DP ו-HDMI היו מתחברים לסטנדרט אחד,...
כמו שבמקום 100 סוגי מקררים יהיה רק סוג 1 ואז אין התפתחות ושיפור תמידי .
ממש לא DP מציע אותם אלמנטים שמביא HDMI ואף הרבה יותר איכותי בסאונד ווידאוHDMI לוידאו/אודיו בידורי, DP לשימושי מחשב....
הוא זוכה יותר לעדנה במסכים למחשב , רק מפני שחברות הרסיברים לא מכניסות אותם בכוונה לרסיבר , כי חברות ברווחים של HDMI
במחשבים לא משתמשים ברסיברים לכן הם מצליחים שם .
AMD הראשונים לדחוף את DP לעולם ולאחר מכן הצטרה NVIDIA שראתה שזה תופס ופחד לאבד שוק ומכאן לעוד יצרניםAMD הם לא היחידים שמאחורי DP אלא עוד חברות ששותפות לארגון VESA, וכנראה גם חברות אחרות. אני לא חושב שהכמה סנטים ל-HDMI היו השיקול. זו לא סיבה מספקת לצאת עם סטנדרט חומרה חדש...
שוב לא , אתה צריך לקרוא יותר טוב תקן 1.3 מתייחס עד רזולוציה 1080P ואנחנו מדברים על 4K , כך ש- HDMI 2.0 4:4:4 עד 10bit12-bit לצבע נתמך ע"י HDMI החל מגרסה 1.3, וגם 16-bit, ועוד....
אתה כותב כל הזמן דברים לא נכונים , קצת קשה לתקן אותך כל הזמןאני לא יודע למה לך 2 שמות, לפחות לא כששניהם עוסקים באותם נושאים....
HDMI ו-DP הם לא חברות שנמצאות בתחרות. מאחורי שניהם נמצאים ארגונים, ללא מטרת רווח, שנועדו לפתח סטנדרטים לכלל התעשיה, לטובת התעשיה והצרכנים. ב-HDMI forum חברות כ-90 חברות, ב-VESA, שמאחורי DP, יותר מ-200. כנראה רוב החברות ב-HDMI משתתפות גם ב-VESA.
להגיד שזה יותר טוב שיהיו הרבה סטנדרטים חופפים לא נכון ברוב המקרים, בטח לא בחומרה, ובטח לא לאורך זמן. האם היה טוב יותר אם היו עוד כמה "מתחרים" ל-USB? יש לי מארז חיצוני לדיסק קשיח שכולל חיבור eSATA ו-USB2. אני מעדיף eSATA, אבל כמעט לא מוצאים חיבורים כאלה במחשבים. ומה היינו עושים אם גם Firewire עדיין היה נפוץ? או אם Thunderbolt היה מצליח יותר?
לגבי 4K ספציפית, נראה ש-HDMI2 תומך עד 12-bit. אין לי גישה לטקסט של הסטנדרט, אבל זה מה שנראה מחיפוש ב-web. למשל ראה כאן:
להגיד שזה יותר טוב שיהיו הרבה סטנדרטים חופפים לא נכון ברוב המקרים, בטח לא בחומרה, ובטח לא לאורך זמן. האם היה טוב יותר אם היו עוד כמה "מתחרים" ל-USB? יש לי מארז חיצוני לדיסק קשיח שכולל חיבור eSATA ו-USB2. אני מעדיף eSATA, אבל כמעט לא מוצאים חיבורים כאלה במחשבים. ומה היינו עושים אם גם Firewire עדיין היה נפוץ? או אם Thunderbolt היה מצליח יותר?
ההודעה המקורית שלך לא התייחסה ל-4K ספציפית. אני התייחסתי ל-bitdepth באופן כללי ב-HDMI1.3.שוב לא , אתה צריך לקרוא יותר טוב תקן 1.3 מתייחס עד רזולוציה 1080P ואנחנו מדברים על 4K , כך ש- HDMI 2.0 4:4:4 עד 10bit...
לגבי 4K ספציפית, נראה ש-HDMI2 תומך עד 12-bit. אין לי גישה לטקסט של הסטנדרט, אבל זה מה שנראה מחיפוש ב-web. למשל ראה כאן:
HDMI 1.4 also only supports 8-bit colour at 4K. HDMI 2.0 improves upon this, offering 10 to 12-bit colour depth at Ultra HD resolutions....
כל הזמן אתה כותב שטויות , ממציא דבריםHDMI ו-DP הם לא חברות שנמצאות בתחרות. מאחורי שניהם נמצאים ארגונים, ללא מטרת רווח, שנועדו לפתח סטנדרטים לכלל התעשיה, לטובת התעשיה והצרכנים. ב-HDMI forum חברות כ-90 חברות, ב-VESA, שמאחורי DP, יותר מ-200. כנראה רוב החברות ב-HDMI משתתפות גם ב-VESA....
HDMI ו-DP הם חברות שמתחרות ישירות על אותו חיבור דיגיטאלי שמעביר סאונד ותמונה דיגיטאלית ויש להם את אותם רשיונות של בלו ריי
http://www.hdmi.org/about/index.aspxמאחורי שניהם נמצאים ארגונים, ללא מטרת רווח...
אתה ממציא דברים ועונה שטויות בכוונה ?
HDMI חברה כלכלית
Comprised of Hitachi, Panasonic Corporation, Royal Philips Electronics, Silicon Image, Sony Corporation, Technicolor S.A. (formerly known as Thomson) and Toshiba Corporation, the High-Definition Multimedia Interface (HDMI) Founders have joined
ולא ארגון ללא מטרות רווח , אתה ממציא דברים ומבלבל אנשים כל הזמן בכוונה
כל מה שאתה כותב זה חסר מציאות אובססיבי בכל תשובותייךאני לא מתכוון לבזבז זמן ,לתקן כל פעם המצאות שלא קשור למציאות ....
- igal101
- חבר פעיל

- תגובות: 92
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
הי,
מישהו יודע להגיד לי אם המסך הנוכחי תומך בחיבור שלו Display Port 1.2/1.4 ?
איך ידע לזהות, או שזה תלוי רק בתקן הכבל עצמו, ומבחינת המסך זה מאפשר בכל תקן של 1.2/1.4 להעביר..
חשבתי על מסך כזה, מה דעתכם ?
PHILIPS 4065UC 4K UHD 40
אני צריך את זה למשחקי מחשב, וצריך 60HZ עם 4K אני מחבר את זה לכרטיס מסך GTX 780 Ti שבו יוכל עם חיבור DP 1.2/1.4 להריץ 60HZ על 4K..
מישהו יודע להגיד לי אם המסך הנוכחי תומך בחיבור שלו Display Port 1.2/1.4 ?
איך ידע לזהות, או שזה תלוי רק בתקן הכבל עצמו, ומבחינת המסך זה מאפשר בכל תקן של 1.2/1.4 להעביר..
חשבתי על מסך כזה, מה דעתכם ?
PHILIPS 4065UC 4K UHD 40
אני צריך את זה למשחקי מחשב, וצריך 60HZ עם 4K אני מחבר את זה לכרטיס מסך GTX 780 Ti שבו יוכל עם חיבור DP 1.2/1.4 להריץ 60HZ על 4K..
- igal101
- חבר פעיל

בחיבור 1.2 זה כמו 1.4 מה ההבדל ?
האם אפשרי לראות 60 HZ עם 4K בכרטיס מסך 780 GTX TI כפי שכתוב שאפשר דרך כבל DISPLAYPORT **אך לא אמרו באיזה תקן , אם זה 1.2 או 1.4, ולא בטוח אם יצא בכלל תקן 1.4
אני יודע שיש הבדל בין HDMI 1.4 ל 2.0 , אבל לגבי DISPLAYPORT אין לי מושג כל כך..
האם אפשרי לראות 60 HZ עם 4K בכרטיס מסך 780 GTX TI כפי שכתוב שאפשר דרך כבל DISPLAYPORT **אך לא אמרו באיזה תקן , אם זה 1.2 או 1.4, ולא בטוח אם יצא בכלל תקן 1.4
אני יודע שיש הבדל בין HDMI 1.4 ל 2.0 , אבל לגבי DISPLAYPORT אין לי מושג כל כך..
עובד עם Display Port 1.2PHILIPS 4065UC...
http://4k.com/news/philips-releases-new ... itor-4040/
HDMI 1.4 לא מגיע לרזולוציה 4K 60HZ כמו Display Port 1.2
כל כרטיס מסך נבידיה או AMD יתאימו לך
כן, אך לא כל משחק יתן לך 60FPS , כי הכרטיס חלש למשחקיםהאם אפשרי לראות 60 HZ עם 4K בכרטיס מסך 780...
אתה מבלבל הרבה מושגים בין HDMI 1.4/ 2.0 ובין Display Port שזה תקן שונה וכבל שונה
כדאי שתקרא ברשת DP 1.2 /1.2A/1.3
- igal101
- חבר פעיל

@אהבתי
·
האם המסך הנוכחי קורא כבל DP 1.2 ? וקניתי כבל DP מIVORY ב45 שקל, איך ידע שהוא בתקן 1.2 ? או שזה לא כתוב בנפרד, כפי שאפשר להבין מסוגי כבלים אחרים לפני קנייה.
השאלה שלי גם האם כדאי לי לרכוש מסך כזה ולנצל כרטיס מסך נוכחי במלואה שזה:
GTX 780 Ti גם אחד אחרי ה 780 רגיל..לא שזה משפיע הרבה.
אני יודע שיש כרטיס מסך חדש GTX 980 , אבל במקום גם לקנות כ.מסך חדש.
אני יוכל עם חיבור DP DP להישאר עם אותו כרטיס מסך לא ?
איפה אני קורא לגבי תקנים של DP/HDMI.
**ועוד שאלה לגבי המסך הזה..האם בעתיד אם ישדרג כ.מסך , אז המסך הנוכחי יוכל לתת לי גם ביצוע מעבר ליכולת של הכרטיס הנוכחי 780 ? למרות שזה קצת רחוק מדי מחשבה.
ולא מצאתי חנות בארץ שיש לו את הדגם הזה או משהו דומה..זה עולה באיביי משלוח200+989 אולי יחסוך במכס אם עלות המוצר יהיה פחות מדווח, במקום משלוח חינם ועלות מוצר יותר יקר ב200$ או יותר אצל מוכרים אחרים.
אני חושב על אופציה של ייבוא גם..אם אפשרי.
·
האם המסך הנוכחי קורא כבל DP 1.2 ? וקניתי כבל DP מIVORY ב45 שקל, איך ידע שהוא בתקן 1.2 ? או שזה לא כתוב בנפרד, כפי שאפשר להבין מסוגי כבלים אחרים לפני קנייה.
השאלה שלי גם האם כדאי לי לרכוש מסך כזה ולנצל כרטיס מסך נוכחי במלואה שזה:
GTX 780 Ti גם אחד אחרי ה 780 רגיל..לא שזה משפיע הרבה.
אני יודע שיש כרטיס מסך חדש GTX 980 , אבל במקום גם לקנות כ.מסך חדש.
אני יוכל עם חיבור DP DP להישאר עם אותו כרטיס מסך לא ?
איפה אני קורא לגבי תקנים של DP/HDMI.
**ועוד שאלה לגבי המסך הזה..האם בעתיד אם ישדרג כ.מסך , אז המסך הנוכחי יוכל לתת לי גם ביצוע מעבר ליכולת של הכרטיס הנוכחי 780 ? למרות שזה קצת רחוק מדי מחשבה.
ולא מצאתי חנות בארץ שיש לו את הדגם הזה או משהו דומה..זה עולה באיביי משלוח200+989 אולי יחסוך במכס אם עלות המוצר יהיה פחות מדווח, במקום משלוח חינם ועלות מוצר יותר יקר ב200$ או יותר אצל מוכרים אחרים.
אני חושב על אופציה של ייבוא גם..אם אפשרי.
כל כבל DP מתאים לכל התקנים שלהם , זה אחד הדברים היפים ביצרן הזה , אבל איכות כבל ב- 4K אסור שיעבור את 2 מטרהאם המסך הנוכחי קורא כבל DP 1.2 ? וקניתי כבל DP מIVORY ב45 שקל, איך ידע שהוא בתקן 1.2 ? או שזה לא כתוב בנפרד, כפי שאפשר להבין מסוגי כבלים אחרים לפני קנייה....
לצערי לא הבנתי מה רשמת ? מה שואלהשאלה שלי גם האם כדאי לי לרכוש מסך כזה ולנצל כרטיס מסך נוכחי במלואה שזה:
GTX 780 Ti גם אחד אחרי ה 780 רגיל..לא שזה משפיע הרבה....
שוב לצערי לא מבין מה רשמת ?אני יודע שיש כרטיס מסך חדש GTX 980 , אבל במקום גם לקנות כ.מסך חדש....
באינטרנט בויקפדיה באנגליתאני יוכל עם חיבור DP DP להישאר עם אותו כרטיס מסך לא ?
איפה אני קורא לגבי תקנים של DP/HDMI....
חד משמעית כן*ועוד שאלה לגבי המסך הזה..האם בעתיד אם ישדרג כ.מסך , אז המסך הנוכחי יוכל לתת לי גם ביצוע מעבר ליכולת של הכרטיס הנוכחי 780 ?...
לכרטיס חדש יהיה כוח גדול יותר
- igal101
- חבר פעיל

@opi13
·
זה בסדר כבר לבד ביררתי לגבי כרטיס מסך נוכחי אם בחיבור DP הוא יכול לעשות 60HZ עם 4K.
מה שחידשת לי פה, זה לגבי אורך כבל DP..הצלחתי למצוא באיביי מסך נדיר, שהוא 40 אינץ (נכנס לחדר גג 40-42אינץ)
כמובן 4K , ועם חיבור DP..מה שחוסך לי בלקנות כרטיס מסך חדש ב3K, שיש לו חיבור HDMI שתומך 60HZ..
כי הכרטיס מסך שלי לא תומך בחיבור HDMI 60HZ, *אלא רק בחיבור DP.
הכבל שלי באורך 1.8M , אז אתה אומר בעצם לא חשוב מה החברה וכדומה..יש לי כבל DP מחנות איבורי, מקווה שזה יעשה את העבודה.
המסך נקרא: philips bdm4065uc
·
זה בסדר כבר לבד ביררתי לגבי כרטיס מסך נוכחי אם בחיבור DP הוא יכול לעשות 60HZ עם 4K.
מה שחידשת לי פה, זה לגבי אורך כבל DP..הצלחתי למצוא באיביי מסך נדיר, שהוא 40 אינץ (נכנס לחדר גג 40-42אינץ)
כמובן 4K , ועם חיבור DP..מה שחוסך לי בלקנות כרטיס מסך חדש ב3K, שיש לו חיבור HDMI שתומך 60HZ..
כי הכרטיס מסך שלי לא תומך בחיבור HDMI 60HZ, *אלא רק בחיבור DP.
הכבל שלי באורך 1.8M , אז אתה אומר בעצם לא חשוב מה החברה וכדומה..יש לי כבל DP מחנות איבורי, מקווה שזה יעשה את העבודה.
המסך נקרא: philips bdm4065uc