שרשור תגובות: HT Deals - מבצע לחברי האתר מגבר V90-AMP מבית Musical Fidelity
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
רוב הרמקולים לא דורשים מגבר מעל 20 וואט. רוב המערכות לא עוברות בפועל וואט בודד של הספק במרבית המקרים.genadi כתב:איזה רמקולים מתאימים למגבר הזה? רוב רמקולים דורשים מגבר מעל 20 וואט....
אני אתן לך דוגמה: אני בוחן בימים אלה מגבר שההספק שלו על הנייר הוא 45 וואט. בפועל, אני שומע אותו במשהו כמו שליש עוצמה. עכשיו, בגלל שההספק הוא ביחס ריבועי לעוצמת השמיעה (כל עלייה של 3dB בעוצמה דורשת הכפלה של ההספק הנדרש מההגברה), אז בהערכה גסה אני שומע בפועל משהו כמו 10 קפיצות של 3dB מתחת להספק המקסימלי של המגבר. היות וכל קפיצה כזאת בעוצמה מיתרגמת ל-"חצי כוח", אזי בפועל אני דורש משהו כמו אלפית מההספק המקסימלי (1 חלקי 2 בחזקת 10, שזה 1/1,024), או בערך 0.04 וואט.
עכשיו, אני יכול להגביר את עוצמת השמיעה לרמות מחרישות אוזניים, אבל גם עוצמה שכזאת, אפילו אם היא "רק" 5 קפיצות של 3dB מהמקסימום, היא בפועל 1/32 מההספק המקסימלי, כלומר דורשת הספק של בערך 1.5 וואט.
כאמור, במגבר "חלש" כמו ה-V90 הזה, שיש לו הספק מקסימלי על הנייר של 20 וואט בלבד, אז הדרישה לעוצמה גבוהה תדרוש ממני להגביר את הווליום לרמה שיותר קרובה למקסימום, נגיד 3 קפיצות של 3dB מהמקסימום, אבל נחש מה: זה עדיין מיתרגם בפועל לצריכה של כ-2 וואט "בלבד" של הספק מהמגבר.
בכל אופן, יש עוד פרמטרים לחישוב היחסים בין עוצמה להספק, אבל זה פחות או יותר הפרינציפ, ואני מקווה שזה מסביר לך למה רוב הסיכויים שמגבר של 20 וואט יהיה יותר ממספיק עבור מרבית הרמקולים.
- vivasultan
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 177
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
ההצעה עדיין תקפה או שנגמרו היחידות?
- NitzanAdato
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 187
- שם מלא: ניצן אדטו
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 45 פעמים
@vivasultan
·
ההצעה תקפה עד לסוף החודש, תירשם בטופס שנמצא בסוף המאמר ונציג של פיוז יחזור אליך בהקדם.
·
ההצעה תקפה עד לסוף החודש, תירשם בטופס שנמצא בסוף המאמר ונציג של פיוז יחזור אליך בהקדם.