שרשור תגובות: HT Deals - מבצע לחברי האתר מגבר V90-AMP מבית Musical Fidelity

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
HTmag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 593
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 306 פעמים

שליחה #1 

partner11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 488
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

התרגום של המודעה הפרסומית מאנגלית לעברית פשוט מאד נוראי.

genadi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

איזה רמקולים מתאימים למגבר הזה? רוב רמקולים דורשים מגבר מעל 20 וואט.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

genadi כתב:איזה רמקולים מתאימים למגבר הזה? רוב רמקולים דורשים מגבר מעל 20 וואט.
...
רוב הרמקולים לא דורשים מגבר מעל 20 וואט. רוב המערכות לא עוברות בפועל וואט בודד של הספק במרבית המקרים.

אני אתן לך דוגמה: אני בוחן בימים אלה מגבר שההספק שלו על הנייר הוא 45 וואט. בפועל, אני שומע אותו במשהו כמו שליש עוצמה. עכשיו, בגלל שההספק הוא ביחס ריבועי לעוצמת השמיעה (כל עלייה של 3dB בעוצמה דורשת הכפלה של ההספק הנדרש מההגברה), אז בהערכה גסה אני שומע בפועל משהו כמו 10 קפיצות של 3dB מתחת להספק המקסימלי של המגבר. היות וכל קפיצה כזאת בעוצמה מיתרגמת ל-"חצי כוח", אזי בפועל אני דורש משהו כמו אלפית מההספק המקסימלי (1 חלקי 2 בחזקת 10, שזה 1/1,024), או בערך 0.04 וואט.

עכשיו, אני יכול להגביר את עוצמת השמיעה לרמות מחרישות אוזניים, אבל גם עוצמה שכזאת, אפילו אם היא "רק" 5 קפיצות של 3dB מהמקסימום, היא בפועל 1/32 מההספק המקסימלי, כלומר דורשת הספק של בערך 1.5 וואט.

כאמור, במגבר "חלש" כמו ה-V90 הזה, שיש לו הספק מקסימלי על הנייר של 20 וואט בלבד, אז הדרישה לעוצמה גבוהה תדרוש ממני להגביר את הווליום לרמה שיותר קרובה למקסימום, נגיד 3 קפיצות של 3dB מהמקסימום, אבל נחש מה: זה עדיין מיתרגם בפועל לצריכה של כ-2 וואט "בלבד" של הספק מהמגבר.

בכל אופן, יש עוד פרמטרים לחישוב היחסים בין עוצמה להספק, אבל זה פחות או יותר הפרינציפ, ואני מקווה שזה מסביר לך למה רוב הסיכויים שמגבר של 20 וואט יהיה יותר ממספיק עבור מרבית הרמקולים. (Y)

vivasultan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

ההצעה עדיין תקפה או שנגמרו היחידות?

NitzanAdato
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 187
שם מלא: ניצן אדטו
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #6 

@vivasultan
·
ההצעה תקפה עד לסוף החודש, תירשם בטופס שנמצא בסוף המאמר ונציג של פיוז יחזור אליך בהקדם.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”