מיזם הסיבים: מתיחות בין בעלי המניות על קצב ההתקדמות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
YanivPL פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 384 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #1 

50% מלקוחות מיזם הסיבים נטשו אחרי חודש הניסיון

בעלי המניות באנלימיטד מביעים חוסר שביעות רצון ושוקלים שינוי במודל העסקי ■ אחת הבעיות - החברה אינה מציעה נתבים ללקוחות, ולכן מחברת מחשבים בבתי הלקוחות באופן ישיר לסיב האופטי שמובא אליהם - ללא נתב ל-WIFI

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000988314
נערך לאחרונה על ידי YanivPL ב 26/11/2014 15:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

התחלה צולעת כזו אינה מבשרת טובות לפרויקט הזה. הכוונה המקורית של המיזם היתה לתת ל-5,000 הלקוחות הראשונים נתבי סיסקו חינם אין כסף. אם כוונה זו היתה מתממשת, אני מאמין שאחוז הנטישה היה קטן הרבה יותר. לקוחות האינטרנט בישראל התרגלו שבזק והוט מספקות מודמים/נתבים משולבים בחינם או בעלות נמוכה והעובדה ש-Unlimited לא נוקטת צעד דומה עומדת בעוכריה. מרבית הצרכנים לא יודעים מה זה ראוטר ובטח מתקשים בהתקנה ובהגדרה שלו. אם Unlimited לא תתעשת, הנושא הזה יהפוך לבעיה אמיתית.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
יצירת קשר:

שליחה #3 

ועכשיו גם נוחתת על החברה תביעה של 21 מיליון שקל. מסתבר ש-Unlimited התחייבה לרכוש מטמרס טלקום (המפעילה כבל תת ימי) קיבולת מסויימת פס רחב אך היא מפגרת כעת בשני תשלומים. http://www.themarker.com/technation/1.2493304
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #4 

לדעתי חברת חשמל עושה בשכל
של מספקת ראוטרים זה חוסך
הכשרה של נציגים לתפעול ראוטרים
תסריטי תמיכה - תלונות של לקוחות שלא מקבלים 100 מגה באלחוטי
וכשמסבירים שלא ניתן לתחייב לטווח כלשהו באלחוטי מתחיל וויכוח
חוסך החלפת ראוטרים במקרה של תקלה וכ''ו

גם על תצפו שיתנו ללקוחות ראוטרים של סיסקו שעולים
כמה מאושת שקלים ומגיע גם לכמה אלפים

מודם הרבה יותר זול ופחות כאבי ראש

בשורה תחתונה אדוני קח מודם וסע לשלום
במקרה של תקלה מחברים למחשב יש גלישה
הכל טוב ויפה תבדוק את הציוד שלך וזהו

עשו בשכל חסכו לעצמם טונה של כאבי ראש

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #5 

חביבי אין מודם, יש שקע רשת וזהו

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #6 

אותי מעניין לדעת מי הם אותם לקוחות. לא ראיתי תמונה אחת לרפואה של מישהו שיש לו שקע של אנלימיטד בבית. איפה נמצאים האנשים האלה?
אלעד

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

ValorHeart כתב:חביבי אין מודם, יש שקע רשת וזהו
...
צודק אחי שכחתי ..

אז עוד יותר טוב כבל רשת מחבר לציוד
פרטי שלי ושלום על ישראל פחות קופסה בבית
פחות שקע חשמל

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #8 

חברים זה לא הולך ככה, אני יודע שאיך שזה כרגע זה באמת הכי טוב לנו, אבל זה לא חוכמה כי כמעט כל מי שנמצא בפורום הזה הוא בעל ידע טכני גבוה מהממוצע. תזכרו שלפחות חצי מהאנשים בארץ אפילו לא יודעים מה זה נתב. תחשבו על סבא וסתבא שלכם או משהו בסגנון - בשבילם הטכנאי מהוט או מבזק מגיע, מחבר קופסה לשקע ויש אינטרנט. בשביל חלקם "אינטרנט" זה עדיין שם נרדף ל-E הכחול...
עכשיו מגיעה חברה חדשה שמבטיחה ניסים ונפלאות אבל פתאום רק מחשב אחד יכול להיות מחובר והנייד והטאבלט לא מתחברים בכלל, ואם אתם רוצים שהם כן אתם צריכים לשלם לטכנאי פרטי.
היום נתב זה משהו מאוד בסיסי, רוב האנשים לא יכולים להסתדר בלי זה, גם אם הם לא יודעים שזה קיים, ולא להציע את זה זה לא הגיוני מבחינת ספק תשתית.

gabif
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 758
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #9 

חברים , כל עוד נושאי חברת החשמל לא יפתרו (וכרגע נראה שהולכים למאבק של כמה חודשים טובים) מיזם הסיבים לא באמת יצא לפועל משום שוועד עובדי חברת החשמל לא יאפשר קידום הפרוייקט
רק שאלה של זמן עד אשר יחלו תביעות על עיכוב הפרוייקט (התביעה של "טאמרס" היא הסנונית הראשונה)
לא ניתן לשלול שהפרוייקט יקרוס או יעוכב משמעותית (מספר שנים)
כבר היו דברים כאלה במדינה שלנו - עם עיכוב של עשרות שנים , למרות שכבר הוקצו התקציבים, אבל בירוקרטיה פנימית הרסה הכל (למשל פרוייקט הרכבת התחתית בתל אביב , נתיבי איילון , הכביש לירושלים ...ועוד )

miCkEy6772
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #10 

NetCHEIF כתב:התחלה צולעת כזו אינה מבשרת טובות לפרויקט הזה. הכוונה המקורית של המיזם היתה לתת ל-5,000 הלקוחות הראשונים נתבי סיסקו חינם אין כסף. אם כוונה זו היתה מתממשת, אני מאמין שאחוז הנטישה היה קטן הרבה יותר. לקוחות האינטרנט בישראל התרגלו שבזק והוט מספקות מודמים/נתבים משולבים בחינם או בעלות נמוכה והעובדה ש-Unlimited לא נוקטת צעד דומה עומדת בעוכריה. מרבית הצרכנים לא יודעים מה זה ראוטר ובטח מתקשים בהתקנה ובהגדרה שלו. אם Unlimited לא תתעשת, הנושא הזה יהפוך לבעיה אמיתית.
...
·אתב צודק בהחלט!

Elad8 כתב:אותי מעניין לדעת מי הם אותם לקוחות. לא ראיתי תמונה אחת לרפואה של מישהו שיש לו שקע של אנלימיטד בבית. איפה נמצאים האנשים האלה?
...
·זו שאלה באמת מצויינת רק שלא נקבל עליה שתובה.

MrYair כתב:לדעתי חברת חשמל עושה בשכל
של מספקת ראוטרים זה חוסך
הכשרה של נציגים לתפעול ראוטרים
תסריטי תמיכה - תלונות של לקוחות שלא מקבלים 100 מגה באלחוטי
וכשמסבירים שלא ניתן לתחייב לטווח כלשהו באלחוטי מתחיל וויכוח
חוסך החלפת ראוטרים במקרה של תקלה וכ''ו

גם על תצפו שיתנו ללקוחות ראוטרים של סיסקו שעולים
כמה מאושת שקלים ומגיע גם לכמה אלפים

מודם הרבה יותר זול ופחות כאבי ראש

בשורה תחתונה אדוני קח מודם וסע לשלום
במקרה של תקלה מחברים למחשב יש גלישה
הכל טוב ויפה תבדוק את הציוד שלך וזהו

עשו בשכל חסכו לעצמם טונה של כאבי ראש
...
·אני לא מסכים איתך שהם עשו "בשכל" מכוון שאם הם באמת היו עושים בשכל אז הם היו מספקים נתבים ללקוחות.
היום כמעט בכל בית יש שתי מכשירים לפחות חבל שם רק חושבים על עצמכם. איך אמרת "עשו בשכל חסכו לעצמם טונה של כאבי ראש" עכשיו שיאכלו אותה.

NegativeIQ כתב:חברים זה לא הולך ככה, אני יודע שאיך שזה כרגע זה באמת הכי טוב לנו, אבל זה לא חוכמה כי כמעט כל מי שנמצא בפורום הזה הוא בעל ידע טכני גבוה מהממוצע. תזכרו שלפחות חצי מהאנשים בארץ אפילו לא יודעים מה זה נתב. תחשבו על סבא וסתבא שלכם או משהו בסגנון - בשבילם הטכנאי מהוט או מבזק מגיע, מחבר קופסה לשקע ויש אינטרנט. בשביל חלקם "אינטרנט" זה עדיין שם נרדף ל-E הכחול...
עכשיו מגיעה חברה חדשה שמבטיחה ניסים ונפלאות אבל פתאום רק מחשב אחד יכול להיות מחובר והנייד והטאבלט לא מתחברים בכלל, ואם אתם רוצים שהם כן אתם צריכים לשלם לטכנאי פרטי.
היום נתב זה משהו מאוד בסיסי, רוב האנשים לא יכולים להסתדר בלי זה, גם אם הם לא יודעים שזה קיים, ולא להציע את זה זה לא הגיוני מבחינת ספק תשתית.
...
·+1

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

miCkEy6772

אני לא מסכים איתך שהם עשו "בשכל" מכוון שאם הם באמת היו עושים בשכל אז הם היו מספקים נתבים ללקוחות.
היום כמעט בכל בית יש שתי מכשירים לפחות חבל שם רק חושבים על עצמכם. איך אמרת "עשו בשכל חסכו לעצמם טונה של כאבי ראש" עכשיו שיאכלו אותה.

אתה לא צודק מצטער להגיד לך
למה חברת תקשורת חייבת לספק לך ראוטר אם יש לך כמה התקנים בבית?

מבחינת החברה להביא לך את השירות אינטרנט עד הבית זה שיש לך התקנים בבית
שדורשים ראוטר זה לא בעיה של החברה אתה רוצה ראוטר לך תקנה ראוטר פרטי

פשוט מאוד וכן חסכו לעצמם כאבי ראש אין תלונות של אין לי קליטה בבית אין
תלונות של תחליפו לי לראוטר חדש כי הראוטר לא מכסה 3 קומות ולך תסביר
למה לא מכסה ועוד הרבה Zיוני שכל לנציג שירות טכני

והם ממש לא אכלו אותה ההפך כשהם יתפסו נתח שוק מכובד
בקרב לקוחות עסקיים ופרטיים במחיר שהם יקבלו סימטרי
לא אהיה איכפת להם ראוטר שמראוטר היום בבזק על קו של
100 על 100 משלמים 12 אלף שח בחודש ללא מע''מ אבל
בישביל אותו חיבור ב 200-300 שח לחודש תאמין לי שעסקים יקפצו
על זה כמו על לחמניות ...
נערך לאחרונה על ידי MrYair ב 24/11/2014 15:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

eli84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #12 

לטעמי ברגע שנראה פריסה קצת רחבה יותר ובמרכז הארץ יותר (ראיתי כתוב שבראשון לציון התחלו לפרוס), ובמקביל תצא חבילה של כוללת של אינטרנט וטלפוניה מובססת VOIP, כמו גולן טלקום וכדומה, נראה לי שחלק מהבעיות יפתרו. נראה קמפיינים עם פרסום רחב מטעם החברות ולדעתי גם חברות כאלה יספקו נתב.

אני מקווה שמשרד התקשורת ימריץ את המיזם לצאת לדרך. החברה כחברת תשתית אולי עדיף שהיא לא תמכור את החבילות אלא חברות התקשורת בלבד יוכלו להציע חבילה כוללת מול תשתית של בזק או של unlimited. כמו במקומות אחרים בעולם שחברות התקשורת מוכרות קו אינטרנט בלי התעסקות כמעט עם עניין התשתית.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
יצירת קשר:

שליחה #13 

בהקשר הזה אני רוצה להוסיף שלצערי, עוד לא הצלחתי למצוא לקוח אחד של Unlimited שהסכים לחשוף את עצמו או אפילו להעביר לי צילום מסך מאומת של SPEEDTEST. מעבר לכך, בקשתי יותר מפעם אחת הן ממנכ"ל Unlimited (דני לאובר) והן מחברת יחסי הציבור שהיא מעסיקה (גיתם) להתנסות בפועל בשירות שלהם. כתבתי להם שלשם כך אני מוכן לנסוע לבאר-שבע, טירת הכרמל או כל מקום אחר בישראל - על חשבוני ועל חשבון הזמן שלי. הסברתי להם שאני אפרסם את ההתרשמות האובייקטיבית שלי הן מהמהירות, הן מהמעבר בין הספקיות ומכל אספקט אחר של השירות. בתגובה לבקשה קבלתי הרבה חומר שיווקי ופרסומת עצמית אבל מעבר לזה שום דבר.

אם יש בפורום לקוח של Unlimited שמוכן לארח אותי למספר שעות על מנת שאוכל להתנסות בשירות של החברה באופן בלתי אמצעי - שיקום. אני גם מוכן לפצות אותו במתנה צנועה על הזמן, המאמץ וכוס הקפה.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #14 

יש לי הרגשה שמישהו מנסה לשים להם מקלות בגלגלים.

מן הסתם המתחרים לא ממש רוצים תחרות ועוד אינטרנט סימטרי במחיר של אינטרנט "רגיל"
משהו כאן יותר מדי טוב .
אבל ... נחיה ונראה מתי זה יקרה. לפי דעתי זה יקח עוד כמה חודשים ארוכים אם לא שנה עד שזה יהיה מבושל .

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1894
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #15 

NegativeIQ כתב:חברים זה לא הולך ככה, אני יודע שאיך שזה כרגע זה באמת הכי טוב לנו, אבל זה לא חוכמה כי כמעט כל מי שנמצא בפורום הזה הוא בעל ידע טכני גבוה מהממוצע. תזכרו שלפחות חצי מהאנשים בארץ אפילו לא יודעים מה זה נתב. תחשבו על סבא וסתבא שלכם או משהו בסגנון - בשבילם הטכנאי מהוט או מבזק מגיע, מחבר קופסה לשקע ויש אינטרנט. בשביל חלקם "אינטרנט" זה עדיין שם נרדף ל-E הכחול...
...
·

נו באמת ידידי.

אותו אחוז גדול של אנשים שאין להם הידע הדרוש\מינימלי,מן הסתם יש בקרבתם אנשים שיכולים לעזור (בני משפחה\חברים\טכנאי מעבדה והיד עוד נטויה)

אז אף אחד בארץ לא באמת כזה חסר אונים.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

marvje
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #16 

שום מקלות, בישראל הכל מתנהל לאט לאט, עבודה שלוקחת יומיים נמשכת חודשיים ובגלל זה הפריסה על הפנים.

אני מסכים עם אלה שאמרו שחייבים לתת ללקוחות ראוטר. לרוב הלקוחות קניה והתקנה של ראוטר נשמע כמו מדע טילים ואין להם כח להתעסק עם זה, שים להם ראוטר עם רשת אלחוטית והם יהיו מרוצים.

וחוץ מזה השיווק של unlimited לא מורגש או לא קיים בכלל. אני עובר מדי פעם בטירת הכרמל ועד עכשיו לא ראיתי פרסום אחד שלהם, כשבזק השיקו את WOW או את NGN הם הפציצו את כל המדינה בפרסומות למשך כמה חודשים טובים.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אצלינו בבאר שבע יש שלט ענק של אנלימיטד
בצומת שלפני קניון הנגב

בהזמנות אם אני יעבור שמה אצלם את השלט

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #18 

בבאר שבע יש המון שלטי ענק בכל רחבי העיר. בינתיים זו גם העיר היחידה שיש בה איזושהי פריסה, וגם היא מאוד מאוד מינימלית, סדר גודל של 3-4 רחובות שהם חיברו בינתיים ויכולים לבוא להתקין בהם למי שמבקש.

הרחובות האלו נמצאים 50 מטר קו אווירי מהבית שלי, אז אני מקווה שתוך זמן מאוד קצר זה יגיע אליי.

zahipan2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #19 

את הרחוב שלי הם חיברו בסיבים אופטיים אבל לא חיברו את הבתים. למישהו יש את המספר טלפון שלהם כדי שאני אוכל להתקשר אליהם? אני זוכר שראיתי באיזה פורום את המספר אבל אני לא מצליח למצוא אותו.

אני מבטיח שבאותו היום שהם יחברו אותי אני אעלה צילום מסך של הספיד טסט לפורום.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #20 

5805*

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”