שאלה - איזה מן מקצוע זה ליצור חומרה במחשב? לדוגמא כרטיסי מסך / מעבד?
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
הנדסאי אלקטרוניקה
תודה valor. יכול להיות שבתור מישהו שאוהב בעיקר ללכלך את הידיים ולהתעסק פחות במתמטיקה (מניח שהנדסאי אלקטרוניקה מעורב בהרבה מתמטיקה) מנהל רשתות יותר יתאים לי? הבנתי שחוץ מהרצת פקודות במערכת יש גם הרבה התעסקות פיזית במחשב ובראוטרים. (אני גם טיפוס מאוד טכני עם זיקה לתחום) תודה על העזרה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
עדיף מהנדס אלקטרוניקה (תואר ראשון).
אין ברירה - לומדים שם המון מתימטיקה ופיסיקה ברמה גבוהה וקשה מאוד, שבפועל לא צריך כמעט כלום ממנה בעבודה המעשית.
אין ברירה - לומדים שם המון מתימטיקה ופיסיקה ברמה גבוהה וקשה מאוד, שבפועל לא צריך כמעט כלום ממנה בעבודה המעשית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ניהול רשתות זה סבבה וגם מעניין, אם כי לא תוכל לתכנן עם זה כרטיסי מסך או מעבדים...
- ValorHeart
- חבר ותיק

הכותרת מדברת על יצור ותכנון חומרה, לא על ניהול רשתות שזה התקנת נתבים ותוכנות אנטי וירוס במחשבים..
לניהול רשתות יש קורס MCITP של מיקרוסופט
לניהול רשתות יש קורס MCITP של מיקרוסופט
אתה רציני? הנדסאי, ובעיקר היוםזה לא מקצוע ולא תואר. זה סתם תעודה עלובה שמשמשת כתירוץ לקבלת שכר גבוה מעובד פשוט... מאז פריחת המכללות האקדמיות שתנאי הקבלה שלהן למקצועות ההנדסה זה מספר זהות + דופק, כל חמור ים יכול להתקבל ללימודי הנדסאות.. יצא לי ללמד במכללה להנדסאים, ולאחר סמסטר אחד ברחתי מהשוק של החומר האנושי הירוד שיש שם...ValorHeart כתב:הנדסאי אלקטרוניקה...
אבל לשאלת פותח השרשור, גםתואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים לא מכשיר פיתוח חומרה למטרות כאלו, אלא אם כן משהו מתמחה במסגרת עבודת גמר ותיזה בפיתוח כרטיסי חומרה... צריך קודם תואר בהנדסת אלקטרוניקה וצריך להתקבל לחברה כמנהדס פיתוח ושם להתקדם לאט לאט לתפקיד מרכזי שכזה...
נשמע כמו שאלה מתאימה לפורום ילדים כמו FXP ולא לכאן...
·
זה ברור לי שלא אוכל ליצור חומרה בניהול רשתות.. אז מהכותרת גלשתי למשהו אחר - אתכם הסליחה.
בניהול רשתות יש הרבה התעסקות פיזית בחומרה אם אני לא טועה? שזה מה שאני מעונייין בו.. או המלצה על תחום אחר של התעסקות בחומרה יתקבל בברכה (לא יצירת חומרה).
בניהול רשתות יש הרבה התעסקות פיזית בחומרה אם אני לא טועה? שזה מה שאני מעונייין בו.. או המלצה על תחום אחר של התעסקות בחומרה יתקבל בברכה (לא יצירת חומרה).
@pixies
·
או שאפשר "לקנות" תואר באחת מהמכללות האקדמיות בארץ... בגרות? - לא צריך יש מכינה. פסימוכמטרי? לא צריך, יש פסיכוטכני. כשרון מתמטי? לא צריך, יש מועד מיוחד שדואג שכל אחד בסוף יעבור בציון 56... (מנסיון כמרצה לשעבר במכללה אקדמית ידועה לשמצה..)
·
או שאפשר "לקנות" תואר באחת מהמכללות האקדמיות בארץ... בגרות? - לא צריך יש מכינה. פסימוכמטרי? לא צריך, יש פסיכוטכני. כשרון מתמטי? לא צריך, יש מועד מיוחד שדואג שכל אחד בסוף יעבור בציון 56... (מנסיון כמרצה לשעבר במכללה אקדמית ידועה לשמצה..)
- ValorHeart
- חבר ותיק

·גם החומר האנשוי ממנו עשויים מהנדסים היום שווה לתחת באותה מידה, הכל תלוי בבן אדם, מקווה שיש לך מספיק נסיון חיים להבין זאת, הבחור ציין שהוא מחפש קורס, לא תואר אקדמאי, לכן הנדסאי יכול להוות עבורו כרטיס כניסה למקום עבודה או שאם יש לו מספיק יכולות הצגה עצמית במעמד רעיון עבודה הוא יתקבל גם ללא שום כלום.Sexter כתב:אתה רציני? הנדסאי, ובעיקר היוםזה לא מקצוע ולא תואר. זה סתם תעודה עלובה שמשמשת כתירוץ לקבלת שכר גבוה מעובד פשוט... מאז פריחת המכללות האקדמיות שתנאי הקבלה שלהן למקצועות ההנדסה זה מספר זהות + דופק, כל חמור ים יכול להתקבל ללימודי הנדסאות.. יצא לי ללמד במכללה להנדסאים, ולאחר סמסטר אחד ברחתי מהשוק של החומר האנושי הירוד שיש שם.........
אבל לשאלת פותח השרשור, גםתואר שני בהנדסת חשמל ומחשבים לא מכשיר פיתוח חומרה למטרות כאלו, אלא אם כן משהו מתמחה במסגרת עבודת גמר ותיזה בפיתוח כרטיסי חומרה... צריך קודם תואר בהנדסת אלקטרוניקה וצריך להתקבל לחברה כמנהדס פיתוח ושם להתקדם לאט לאט לתפקיד מרכזי שכזה...
נשמע כמו שאלה מתאימה לפורום ילדים כמו FXP ולא לכאן...
·...
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
השאלה הזאת מאוד כללית.
יצירת מעבד, כרטיס מסך... יש שם הרבה תפקידים.
בכללי מהנדסי חשמל ידועים כאלו שעובדים בפיתוח חומרה אבל לא רק...
צריך מהנדסי חומרים, מהנדסי תוכנה ועוד ועוד...
לא לומדים את זה בקורסים, אנשים אוכלים קש 4 שנים בתואר.
יצירת מעבד, כרטיס מסך... יש שם הרבה תפקידים.
בכללי מהנדסי חשמל ידועים כאלו שעובדים בפיתוח חומרה אבל לא רק...
צריך מהנדסי חומרים, מהנדסי תוכנה ועוד ועוד...
לא לומדים את זה בקורסים, אנשים אוכלים קש 4 שנים בתואר.
אוקי חברים, תיקנתי את עצמי ורשמתי שאני לא מעוניין בסוג של תואר.. אז גם הנדסאי (אפילו שזה חצי תואר) אני לא מעוניין מפאת הזמן והתעסקות מרובה במתימטיקה. המלצות על קורסים בשביל התעסקות עם חומרה חוץ מטכנאי מחשבים??? (שזה משהו דיי עלוב), אני מאמין שמנהל רשתות זה לפחות משהו..
רק שתבינו, אין לי ראש ללימודים מרובי מתמטיקה לזמן ארוך.. אני מחפש יותר התמקצעות.
שורה תחתונה - מחפש התעסקות עם חומרה , לא יצירת חומרה!!
רק שתבינו, אין לי ראש ללימודים מרובי מתמטיקה לזמן ארוך.. אני מחפש יותר התמקצעות.
שורה תחתונה - מחפש התעסקות עם חומרה , לא יצירת חומרה!!
·ItayE כתב:אוקי חברים, תיקנתי את עצמי ורשמתי שאני לא מעוניין בסוג של תואר.. אז גם הנדסאי (אפילו שזה חצי תואר) אני לא מעוניין מפאת הזמן והתעסקות מרובה במתימטיקה. המלצות על קורסים בשביל התעסקות עם חומרה חוץ מטכנאי מחשבים??? (שזה משהו דיי עלוב), אני מאמין שמנהל רשתות זה לפחות משהו..
שורה תחתונה - מחפש התעסקות עם חומרה , לא יצירת חומרה!!...
תנסה, לרגע, להכנס לנעליים של מעסיק פוטנציאלי שרוצה לגייס מישהוא שישתתף בפיתוח של החומרה שהוא רוצה אח"כ למכור. הוא בטח רוצה מוצר שלא יהיו בעיות ייצוריות, ושלא יהיו בעיות בתנאי שונים (ארצות חמות, ארצות קרות, שיישרוד הובלה מסביב לעולם), שיהיו רכיבית טובים (אבל לא יקרים מדי, זה ייקר את המוצר) כדי שהמוצר יחזיק מספיק זמן ושיעמוד בתקנים בכל העולם ועוד ועוד שיקולים.
היית אתה רוצה ראש גדול לסוג כזה של עבודה, נכון?
עכשיו, תקרא בבקשה את מה שכתבת ואני ציטטתי למעלה. נשמע לך כמו ראש גדול? לי זה נשמע כמו מישהוא שלא מוכן להתאמץ.
ד"א, יש לא מעט חברות בארץ שעוסקות בפיתוח חומרה. בעיקר בתחום התקשורת.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

התכוונתי כמובן למוסד אקדמי רציני כמו הטכניון, אונ' ת"א או אונ' בן גוריון.Sexter כתב:@pixies
·
או שאפשר "לקנות" תואר באחת מהמכללות האקדמיות בארץ... בגרות? - לא צריך יש מכינה. פסימוכמטרי? לא צריך, יש פסיכוטכני. כשרון מתמטי? לא צריך, יש מועד מיוחד שדואג שכל אחד בסוף יעבור בציון 56... (מנסיון כמרצה לשעבר במכללה אקדמית ידועה לשמצה..)...
·rm1 כתב:@שלגון
·יש הרבה חברות לפיתוח חומרה אבל מעבדים וכרטיסי מסך?...
כרטיסי מסך? לא שאני מכיר.
מעבדים? יש כמה, בעיקר בתחומי התקשורת האולטרה מהירה ותקשורת אלחוטית. אולי גם בתחום ה- Storage - אני זוכר משהוא בנושא, במעורפל. אבל גם אחרות: PrimeSense, לדוגמא. ויש, כמובן, גם את Intel, היחידה שהיא לא fabless למיטב ידיעתי.
נערך לאחרונה על ידי שלגון ב 23/11/2014 14:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
- stompy
- חבר ותיק

- תגובות: 1416
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
בטח שיש המון חברות... אני מכיר כאלה שלא למדו ועובדים בכאלה 
ויש שוק עצום של פיתוחים שקשורים לחומרת מחשבים והוא גדל במיוחד בתחום הגיימינג. + VR
ויש שוק עצום של פיתוחים שקשורים לחומרת מחשבים והוא גדל במיוחד בתחום הגיימינג. + VR
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
things are about to change
open up the gates
systems get replaced
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 152 פעמים
·ItayE כתב:אוקי חברים, תיקנתי את עצמי ורשמתי שאני לא מעוניין בסוג של תואר.. אז גם הנדסאי (אפילו שזה חצי תואר) אני לא מעוניין מפאת הזמן והתעסקות מרובה במתימטיקה. המלצות על קורסים בשביל התעסקות עם חומרה חוץ מטכנאי מחשבים??? (שזה משהו דיי עלוב), אני מאמין שמנהל רשתות זה לפחות משהו..
שורה תחתונה - מחפש התעסקות עם חומרה , לא יצירת חומרה!!...
יכול להיות שהכיוון שלך צריך להיות טכנאי שמתקן דברים כמו לפטופים או סמרטפונים. שם באמת מהות העבודה היא לפרק ולהרכיב חומרה, לפעמים להלחים רכיב חדש ללוח, לזהות את התקלה באמצעות מכשירי מדידה וכולי.