יעוץ בנוגע למפרט HTPC
שלום לכולם,
אני משתמש חדש בפורום אבל קורא כאן כבר די הרבה זמן.
אציין שקראתי את רשימת המפרטים המומלצים.
ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מעבד INTEL למעבד AMD.
חלק אומרים שזה לא משנה ל-HTPC שכל היעוד שלו הוא צפייה בסרטים מהכונן הקשיח, POPCORN TIME, XBMC, גלישה באינטרנט והורדת TORRENT או הורדות ישירות, חלק אומרים שעדיף INTEL עקב צריכת חשמל וטמפ' עבודה, בין כל מה שאומרים אני כבר הלכתי לאיבוד.
הרכבתי 2 מפרטים מהאתר של KSP והמחירים בין המפרטים די דומים אבל בגלל שהעלויות של המפרט התואם AMD יותר זולות הצלחתי להכניס רכיבים טיפה יותר טובים ואף להוסיף כונן SSD קטן עבור מערכת ההפעלה.
יש לציין שבעתיד אני מעוניין שהמערכת תוכל לנגן סרטים באיכות 4K (לא גיימינג) ואולי אף אוסיף כרטיס מסך יעודי.
אשמח עם תוכלו לתת את חוות דעתכם לגבי עניין המעבדים.
בגדול ההתלבטות היא בין INTEL I5 4460 לבין AMD A10 KAVERI 7700K.
כרגע המפרטים לא כוללים כרטיס גרפי נפרד למעט מה שמגיע עם המעבד.
תודה רבה מראש על העזרה.
אני משתמש חדש בפורום אבל קורא כאן כבר די הרבה זמן.
אציין שקראתי את רשימת המפרטים המומלצים.
ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מעבד INTEL למעבד AMD.
חלק אומרים שזה לא משנה ל-HTPC שכל היעוד שלו הוא צפייה בסרטים מהכונן הקשיח, POPCORN TIME, XBMC, גלישה באינטרנט והורדת TORRENT או הורדות ישירות, חלק אומרים שעדיף INTEL עקב צריכת חשמל וטמפ' עבודה, בין כל מה שאומרים אני כבר הלכתי לאיבוד.
הרכבתי 2 מפרטים מהאתר של KSP והמחירים בין המפרטים די דומים אבל בגלל שהעלויות של המפרט התואם AMD יותר זולות הצלחתי להכניס רכיבים טיפה יותר טובים ואף להוסיף כונן SSD קטן עבור מערכת ההפעלה.
יש לציין שבעתיד אני מעוניין שהמערכת תוכל לנגן סרטים באיכות 4K (לא גיימינג) ואולי אף אוסיף כרטיס מסך יעודי.
אשמח עם תוכלו לתת את חוות דעתכם לגבי עניין המעבדים.
בגדול ההתלבטות היא בין INTEL I5 4460 לבין AMD A10 KAVERI 7700K.
כרגע המפרטים לא כוללים כרטיס גרפי נפרד למעט מה שמגיע עם המעבד.
תודה רבה מראש על העזרה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ברוך הבא לפורום!
ממש אין צורך ב-Core i5 או A10 לשימושים שציינת.
שווה גם לשקול מיני PC כמו ה-NUC N2820 או הזוטק CI320 והדגמים היקרים יותר מבוססי ה-Core i3 אם אתה מעוניין בקצת מיזעור.
ממש אין צורך ב-Core i5 או A10 לשימושים שציינת.
שווה גם לשקול מיני PC כמו ה-NUC N2820 או הזוטק CI320 והדגמים היקרים יותר מבוססי ה-Core i3 אם אתה מעוניין בקצת מיזעור.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
קודם כל תודה על התגובה המהירה.
אני לא מעוניין במיני PC מכיוון שבעתיד אני רוצה אופצית שידרוג וגם לא מפריע לי עניין הגודל שלו.
מה שכן מטריד אותי זה הרעש שהמאווררים יפיקו ולמיטב הבנתי ככל שהמעבד יתחמם יותר המאווררים יעבדו יותר ויווצר יותר רעש.
מה בנוגע להתלבטות שלי בין חברות המעבדים? האם יש שוני מהותי או העדפה לחברה מסויימת או שזה לא משנה במה אבחר?
אני לא מעוניין במיני PC מכיוון שבעתיד אני רוצה אופצית שידרוג וגם לא מפריע לי עניין הגודל שלו.
מה שכן מטריד אותי זה הרעש שהמאווררים יפיקו ולמיטב הבנתי ככל שהמעבד יתחמם יותר המאווררים יעבדו יותר ויווצר יותר רעש.
מה בנוגע להתלבטות שלי בין חברות המעבדים? האם יש שוני מהותי או העדפה לחברה מסויימת או שזה לא משנה במה אבחר?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-i5 חזק יותר מה-A10 בכ-20%, כך שאם מחירם דומה הוא עדיף.
קירור - לך על מארז איכותי כמו המארזים של אנטק יחד עם מאוורר איכותי של Scythe. זה יבטיח לך מחשב שקט למדי.
קירור - לך על מארז איכותי כמו המארזים של אנטק יחד עם מאוורר איכותי של Scythe. זה יבטיח לך מחשב שקט למדי.
ה-I5 חזק יותר אך העם באמת הוא נחוץ לשימושים שצייני?
כמו כן במפרט של ה-AMD הצלחתי להכניס זיכרון פנימי במהירות 1866MHZ כ-8 ג'יגה (2X4GB), כונן SSD דל סאנדיסק בנפח 64 ג'יגה בשביל מערכת ההפעלה ועדיין המפרט הנ"ל זול יותר בכ-200 ש"ח מהמפרט עם ה-INTEL.
מה דעתכם?
בקשר למארז בחרתי מארז של SILVERSTONE מדגם MILO ML05, המאוור למעבד שבחרתי הוא של ARCTIC מדגם ALPINE 11 PRO REV.2.
האם הבחירה של המארז והמאוורר למעבד בסדר מבחינת קירור ורעשים?
כמו כן במפרט של ה-AMD הצלחתי להכניס זיכרון פנימי במהירות 1866MHZ כ-8 ג'יגה (2X4GB), כונן SSD דל סאנדיסק בנפח 64 ג'יגה בשביל מערכת ההפעלה ועדיין המפרט הנ"ל זול יותר בכ-200 ש"ח מהמפרט עם ה-INTEL.
מה דעתכם?
בקשר למארז בחרתי מארז של SILVERSTONE מדגם MILO ML05, המאוור למעבד שבחרתי הוא של ARCTIC מדגם ALPINE 11 PRO REV.2.
האם הבחירה של המארז והמאוורר למעבד בסדר מבחינת קירור ורעשים?
אני אשנה מעט את השאלה שאלה, או יותר נכון תעזרו לי להגיע למפרט המתאים ביותר.
התקציב הוא עד 2500 ש"ח.
אין צורך בהארד דיסק מכיוון שיש לי אחד חדש בבית אבל הייתי רוצה להוסיף SSD קטן (64 ג'יגה) רק בשביל מערכת ההפעלה שהולכת להיות ווינדואס 7 ככל הנראה.
מה המפרט הכי חזק שהייתם מרכיבים בתקציב הנ"ל?
תודה על העזרה.
התקציב הוא עד 2500 ש"ח.
אין צורך בהארד דיסק מכיוון שיש לי אחד חדש בבית אבל הייתי רוצה להוסיף SSD קטן (64 ג'יגה) רק בשביל מערכת ההפעלה שהולכת להיות ווינדואס 7 ככל הנראה.
מה המפרט הכי חזק שהייתם מרכיבים בתקציב הנ"ל?
תודה על העזרה.
יתכן וזה אובר קיל אבל אני מפחד שהמערכת תקרטע או שאני אצטרך לשדרג אותה מוקדם ממה שהייתי רוצה.
הייתי הולך על מעבד I3 אבל אני מעדיף מעבד חזק יותר, כמו כן הייתי הולך על AMD אבל אני לא מצליח לקבל תשובה מספקת לגבי יכולת העיבוד שלהם/ עניין ההתחממות ועד כמה הם טובים למפרט HTPC לעומת INTEL.
כרגע זה המפרט הכי עדכני שהרכבתי :
מעבד: INTEL I5 4590.
קירור למעבד: ARCTIC ALPINE 11 PRO REV.2.
לוח אם: ASUS H81M-PLUS.
זיכרון: G,SKILL AEGIS 2X4 GB DDR3 1600MHZ PC3 12800 KIT CL11-11-11-28.
כרטיס מסך: INTEL HD 4600.
כונן אופטי: SAMSUNG SH-224DB/BSBS.
תקשורת אלחוטית: TP-LINK TL-WN8200ND NMAX 300MBPS.
מארז: ANTEC NSK248OB HTPC MICRO ATX WITH 380W PSU.
קירור: ZALMAN ZM-F1 PLUS 80MM SILENT CASE FAN.
עלות כוללת: 2316 ש"ח.
מה דעתכם?
האם בעתיד אני אוכל להוסיף כרטיס מסך למפרט הזה או שאני אצטרך להחליף ספק? האם אפשר יהיה להחליף את ספק הכוח במארז הזה?
תודה מראש על העזרה.
הייתי הולך על מעבד I3 אבל אני מעדיף מעבד חזק יותר, כמו כן הייתי הולך על AMD אבל אני לא מצליח לקבל תשובה מספקת לגבי יכולת העיבוד שלהם/ עניין ההתחממות ועד כמה הם טובים למפרט HTPC לעומת INTEL.
כרגע זה המפרט הכי עדכני שהרכבתי :
מעבד: INTEL I5 4590.
קירור למעבד: ARCTIC ALPINE 11 PRO REV.2.
לוח אם: ASUS H81M-PLUS.
זיכרון: G,SKILL AEGIS 2X4 GB DDR3 1600MHZ PC3 12800 KIT CL11-11-11-28.
כרטיס מסך: INTEL HD 4600.
כונן אופטי: SAMSUNG SH-224DB/BSBS.
תקשורת אלחוטית: TP-LINK TL-WN8200ND NMAX 300MBPS.
מארז: ANTEC NSK248OB HTPC MICRO ATX WITH 380W PSU.
קירור: ZALMAN ZM-F1 PLUS 80MM SILENT CASE FAN.
עלות כוללת: 2316 ש"ח.
מה דעתכם?
האם בעתיד אני אוכל להוסיף כרטיס מסך למפרט הזה או שאני אצטרך להחליף ספק? האם אפשר יהיה להחליף את ספק הכוח במארז הזה?
תודה מראש על העזרה.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
אם אתה תרצה לשדרג בעתיד כדי לשחק משחקים או לערוך וידאו אז יש היגיון בלהשקיע במעבד i5 וב-8 גיגה זיכרון ראם.
אם לא, זה כסף שהולך לפח. אם כל המטרה של המחשב זה לשמש כ HTPC אז גם i3 עם 4 גיגה זיכרון יספיקו. שום דבר לא יקרטע.
אם לא, זה כסף שהולך לפח. אם כל המטרה של המחשב זה לשמש כ HTPC אז גם i3 עם 4 גיגה זיכרון יספיקו. שום דבר לא יקרטע.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה ש-toxin אמר... 
אוקיי הבנתי את נושא ה-4k.
שאלה נוספת,במפרט שהרכבתי בחרתי מארז מסוג Antec NSK248ob שמגיע הם ספק 380watt.
האם הספק הנ"ל יתאים למעבד i5 ו בעתיד הוספת כרטיס מסך או שאצטרך להחליף ספק?
במידה ואצטרך להחליף ספק האם זה אפשרי במארז הנ"ל?
שאלה נוספת,במפרט שהרכבתי בחרתי מארז מסוג Antec NSK248ob שמגיע הם ספק 380watt.
האם הספק הנ"ל יתאים למעבד i5 ו בעתיד הוספת כרטיס מסך או שאצטרך להחליף ספק?
במידה ואצטרך להחליף ספק האם זה אפשרי במארז הנ"ל?