ההחלטה לפצל את "עורבני חקיין" לשני סרטים היא החלטה מקוממת ומרגיזה שנעשתה ממניעים שיווקיים ואין לה ערך אומנותי. אבל הסרט הזה כל-כך טוב, שכדאי מאוד ללכת ולראות אותו למרות זאת.
ראיתי את הסרט ביס פלנט, האולם עד אפס מקום, הגעתי עם המשפחה לראות את הסרט עם ציפייה מסויימת לגבי הסרט שגובשה באמצעות שלושת הטריילרים שראינו, הטריילרים הדגישו קטעי אקשן ואילו רוב הסרט היה קאסטינג.
היו קטעים עם הרבה דיבורים ולקראת הסוף הסרט קם לתחייה.
מה שבטוח שהחלק השני נראה על פניו שאמור להיות יותר זורם.
בהתחלה האמת השתעממתי ולקראת הסוף התעוררתי...
באופן כללי זה מבוא לחלק השני ובסך הכל העביר את הזמן לא רע אבל לא נפלנו.
נערך לאחרונה על ידי sky1sky10 ב 22/11/2014 13:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אהבתי את הביקורת, פחות את המסקנה ממנה - הסרט בפני עצמו לא רע, אבל מרגיש מיותר, כי החלק השני הוא החלק המשמעותי.
החצי השני אמור להיות מפוצץ באקשן וכל העלילה מתנקזת לכיוון מה שקורה שם (קראתי את הספר).
הסרט הזה הוא בדיוק מבוא - החלק הראשון שמתאר את הרגש, התסיסה של המרד וההכנה הרגשית והמנטלית של הדמויות לקראת הסוף המפוצץ.
אני לא אומר שהסרט לא טוב, הוא בנוי היטב ומעביר את התחושות והאווירה של הספר/סרט בצורה טובה, אבל הוא ממש מבוא, שצריך לראות בשביל להבין את החלק השני, אבל אפשר היה לתמצת אותו לעוד חצי שעה נוספת בסרט אחד ולא לחלק לשניים בשביל הכסף...
אז ראיתי את הסרט פעם שניה היום. אני עדיין חושב שהוא מצויין ושחבל שחילקו אותו לשניים. משהו נוסף שהבנתי זה שיש בסרט הזה כמות אדירה של רפרורים. בין היתר למיתולוגיה היוונית, לסיפור עוף החול הנודע שקם מההריסות על רקע אש (אם תשימו לב בסרט יש לקטניס לא מעט סצינות כאלה) לשואה (כשקטניס מגיעה למחוז 12 ההרוס היא רואה שם את השער שהכתובת הכתובה עליו היא כמו "העבודה משחררת" שנכתב בכניסה לאושוויץ), ריאליטי והסרטים של סטיבן ספילברג. אם יש עוד דברים שלא שמתי אליהם לב אתם מוזמנים לכתוב לי.