עזרה בהרכבת HTPC לסלון - שימושים: XBMC וגלישה
שלום לכולם,
עברתי על אשכול המפרטים המומלצים אבל מכיוון שהוא מחורף 2014 מעניין אותי לדעת אם אני אוכל להשיג משהו יותר מוצלח.
המחשב מיועד להריץ XBMC, הורדה של טורנטים גלישה רגילה וקצת אופיס פה ושם.
אני מעוניין להריץ סדרות וסרטים באיכות הכי טובה כולל 3D אם נכנס בתקציב.
תקציב: 2000 ש"ח
מעוניין ב HDD פנימי של כחצי טרה/טרה לא מעוניין בכונן DVD כי פשוט אין לי צורך..
אני מעוניין ב HTPC ולא mini pc בגלל אופציות לשדרוג עתידי.
אשמח מאוד לקבל המלצות
תודה רבה
עברתי על אשכול המפרטים המומלצים אבל מכיוון שהוא מחורף 2014 מעניין אותי לדעת אם אני אוכל להשיג משהו יותר מוצלח.
המחשב מיועד להריץ XBMC, הורדה של טורנטים גלישה רגילה וקצת אופיס פה ושם.
אני מעוניין להריץ סדרות וסרטים באיכות הכי טובה כולל 3D אם נכנס בתקציב.
תקציב: 2000 ש"ח
מעוניין ב HDD פנימי של כחצי טרה/טרה לא מעוניין בכונן DVD כי פשוט אין לי צורך..
אני מעוניין ב HTPC ולא mini pc בגלל אופציות לשדרוג עתידי.
אשמח מאוד לקבל המלצות
תודה רבה
נערך לאחרונה על ידי tstrul ב 23/11/2014 18:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
המאמר לא כזה ישן, ואתה בהחלט יכול להשתמש בו כבסיס. אנחנו עדיין ב-2014...
השינויים מאז די קטנים, ולא מצדיקים הכנת מאמר חדש. אולי רק מעבדים טיפה מהירים יותר אך מאותה משפחה.
נסה בכל זאת לבנות על פיו מפרט, ואם יש שאלות ספציפיות תרגיש חופשי לשאול פה.
השינויים מאז די קטנים, ולא מצדיקים הכנת מאמר חדש. אולי רק מעבדים טיפה מהירים יותר אך מאותה משפחה.
נסה בכל זאת לבנות על פיו מפרט, ואם יש שאלות ספציפיות תרגיש חופשי לשאול פה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הרכבתי משהו על בסיס מפרט מוכן ב ksp
אשמח לחוות דעת.
2 שאלות עיקריות:
האם הקירור למעבד מספיק?
התלבטתי בינו לבין Arctic Freezer 11 LP CPU cooler שעולה כמעט כפול...
ובנוסף הזכרון... אני יודע שאני יכול להסתפק ב 4GB וש 8 GB דיי חזירי... אבל יש למישהו המלצה לזכרון מומלץ? האם חשוב לוודא שיהיה 2X4 בשביל שיעבוד ב Dual Channel?
עקרונית יצא לי כ 2400 שזה חריגה של כ 400 ש"ח אני יכול לעמוד בזה... אבל אם יש למישהו עוד הצעות ייעול אשמח.
אני אוכל לנגן עם המפרט הזה 3Dו BlueRay בלי בעיות נכון?
2 שאלות עיקריות:
האם הקירור למעבד מספיק?
התלבטתי בינו לבין Arctic Freezer 11 LP CPU cooler שעולה כמעט כפול...
ובנוסף הזכרון... אני יודע שאני יכול להסתפק ב 4GB וש 8 GB דיי חזירי... אבל יש למישהו המלצה לזכרון מומלץ? האם חשוב לוודא שיהיה 2X4 בשביל שיעבוד ב Dual Channel?
עקרונית יצא לי כ 2400 שזה חריגה של כ 400 ש"ח אני יכול לעמוד בזה... אבל אם יש למישהו עוד הצעות ייעול אשמח.
אני אוכל לנגן עם המפרט הזה 3Dו BlueRay בלי בעיות נכון?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

התמונה קטנה מדי, אי אפשר לראות כלום...
זה מה שקורה כשעובדים מה Tablet :)
@pixies
·
הנה קישור עם האיכות הטובה (אפשר ללחוץ עליה בשביל להגדיל)
http://imagizer.imageshack.us/a/img538/2303/b1iKLY.png
·
הנה קישור עם האיכות הטובה (אפשר ללחוץ עליה בשביל להגדיל)
http://imagizer.imageshack.us/a/img538/2303/b1iKLY.png
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4876
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
Re: זה מה שקורה כשעובדים מה Tablet :)
@tstrul
·
הרכבת חתיכת בהמה לצרכים שציינת...
אתה יכול בקלות לבחור חלקים שיחתכו בכ-1000 ש"ח, ויבצעו את אותן משימות, למשך אותו פרק זמן באותה איכות.
תתחיל בזה שיש לKSP באתר המלצות למחשבי סלון מורכבים. קח אחד מבוסס i3 וגם ממנו עוד תוכל לחתוך במחיר בהחלפה של חלק מהחלקים.
·
אתה יכול בקלות לבחור חלקים שיחתכו בכ-1000 ש"ח, ויבצעו את אותן משימות, למשך אותו פרק זמן באותה איכות.
תתחיל בזה שיש לKSP באתר המלצות למחשבי סלון מורכבים. קח אחד מבוסס i3 וגם ממנו עוד תוכל לחתוך במחיר בהחלפה של חלק מהחלקים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצטרף לדעתו של אופניק.
Re: זה מה שקורה כשעובדים מה Tablet :)
עם מעבד i3 לא תהיה לי בעיה עם ניגון סרטי 3d בכלל?ufffnick כתב:@tstrul
·
תתחיל בזה שיש לKSP באתר המלצות למחשבי סלון מורכבים. קח אחד מבוסס i3 וגם ממנו עוד תוכל לחתוך במחיר בהחלפה של חלק מהחלקים....
אם כך איפה עוד הייתם חותכים בדיל הזה של מעבד i3? כרגע פשוט ההבדל הוא של כמה מאות שקלים בין זה לבין i5...
·
- ufffnick
- גורו

1. לא נראה לי שיש צורך בקירור נוסף או במקום מה שמגיע עם המעבד
2. כונן של 1 טרה מיותר, אלא אם אתה שומר לוקלית את הסרטים, אם תמצא משהו זול יותר, עדיף. אם אתה מתכוון להתקין openelec אתה יכול להסתפק בdok.
3. אתה יכול למצוא לוח אם משמעותית יותר זול מבוסס H81, בתוך מחשב סלון אתה ממש לא צריך את כל הפיצ׳רים של H97.
2. כונן של 1 טרה מיותר, אלא אם אתה שומר לוקלית את הסרטים, אם תמצא משהו זול יותר, עדיף. אם אתה מתכוון להתקין openelec אתה יכול להסתפק בdok.
3. אתה יכול למצוא לוח אם משמעותית יותר זול מבוסס H81, בתוך מחשב סלון אתה ממש לא צריך את כל הפיצ׳רים של H97.
את רוב הסרטים אני שומר מקומית. אני עדיין טיפוס של הורדות וtorrents.. אוהב שיש לי אוסף וספרייה שלי. רואה ב live stream רק דברים שלא חשובים לי כל כך.ufffnick כתב:1. לא נראה לי שיש צורך בקירור נוסף או במקום מה שמגיע עם המעבד
3. אתה יכול למצוא לוח אם משמעותית יותר זול מבוסס H81, בתוך מחשב סלון אתה ממש לא צריך את כל הפיצ׳רים של H97....
לא מתכוון להתקין openelec אלא windows רגיל מכיוון שזה יהיה מחשב סלוני לכל דבר שאני רוצה שישמש אותי גם לגלישה וגם מידי פעם להרצת אופיס.
ובקשר לקירור... כמעט ולא ראיתי מפרטים ללא קירור למעבד הייתי בטוח שבמארז כזה קטן כמו של HTPC כנראה יש צורך בקירור יותר מאסיבי...
·
- ufffnick
- גורו

@tstrul
·
לגבי הקירור - זו טעות נפוצה.
זה שמוכרים קירור נוסף זה לא אומר שיש צורך, זה אומר שמנסים למכור.
אתה לא צריך יותר קירור ממה שמגיע עם המעבד, אבל לא מתכוון להכנס לך לכיס מעבר לזה.
אתה שומר את הסרטים במחשב הסלוני או שיש לך כונן נייד שבו אתה מאכסן הכל?
אני מתחיל לחשוב שאתב מחפש מחשב שימוקם בסלון, לא ממש HTPC.
זה טיפה שונה...
·
לגבי הקירור - זו טעות נפוצה.
זה שמוכרים קירור נוסף זה לא אומר שיש צורך, זה אומר שמנסים למכור.
אתה לא צריך יותר קירור ממה שמגיע עם המעבד, אבל לא מתכוון להכנס לך לכיס מעבר לזה.
אתה שומר את הסרטים במחשב הסלוני או שיש לך כונן נייד שבו אתה מאכסן הכל?
אני מתחיל לחשוב שאתב מחפש מחשב שימוקם בסלון, לא ממש HTPC.
זה טיפה שונה...
עקרונית היום הכל יושב על דיסקים חיצוניים אבל המטרה שלי היא לאכסן אותם מקומית.
אני רוצה להוריד הכל בצורה אוטומטית דרך torrent והכל יהיה בספרריות מסודרות ומקוטלגות
גיבויים יתבצעו לדיסק החיצוני.
כמו שאמרתי אני לא מעוניין במערכת הפעלה מסורסת כמו openelec שמיועדת גם יותר לחומרות חלשות. אני רוצה שהוא יתפקד גם כמחשב ממנו אני יכול לגלוש בנוחות.
על המחשב לעולם אין לי כוונה לשחק משחקים לכרות ביטקוין או לבצע כל פעולה כבדה כזאת. מלבד ל xbmc סבירא להניח שאם עוד משהו יפתח זה יהיה רק דפדפן אולי איזה מצגת פעם באף פעם.
לא יודע לאיזה קטגוריה זה משוייך
אני רוצה להוריד הכל בצורה אוטומטית דרך torrent והכל יהיה בספרריות מסודרות ומקוטלגות
גיבויים יתבצעו לדיסק החיצוני.
כמו שאמרתי אני לא מעוניין במערכת הפעלה מסורסת כמו openelec שמיועדת גם יותר לחומרות חלשות. אני רוצה שהוא יתפקד גם כמחשב ממנו אני יכול לגלוש בנוחות.
על המחשב לעולם אין לי כוונה לשחק משחקים לכרות ביטקוין או לבצע כל פעולה כבדה כזאת. מלבד ל xbmc סבירא להניח שאם עוד משהו יפתח זה יהיה רק דפדפן אולי איזה מצגת פעם באף פעם.
לא יודע לאיזה קטגוריה זה משוייך
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המוטיבציה לקירור חליפי למעבד (ולא נוסף, זה במקום המאוורר שמגיע עם המעבד) היא בד"כ לקירור שקט יותר ולא לקירור "חזק" יותר.
אבל המאווררים המגיעים עם המעבד כיום הם יחסית טובים ושקטים, כך שהשיפור הוא לא משמעותי, אולי לבעלי שמיעה רגישה במיוחד.
אבל המאווררים המגיעים עם המעבד כיום הם יחסית טובים ושקטים, כך שהשיפור הוא לא משמעותי, אולי לבעלי שמיעה רגישה במיוחד.
- ufffnick
- גורו

@tstrul
·
עד האופיס, הopenelec מסוגלת לבצע את הכל, או הפצת לינוקס אחרת שתספק את השאר.
ברגע שנכנס ווינדוס עם אופיס לתמונה, זה סיפור מאוד שונה ממה שתיארת בפתיחה.
ממליץ בחום לערוך את ההודעה הראשונה ולתאר טוב יותר ובמרוכז את מה שאתה רוצה שהמחשב הזה יעשה.
בהצלחה...
·
עד האופיס, הopenelec מסוגלת לבצע את הכל, או הפצת לינוקס אחרת שתספק את השאר.
ברגע שנכנס ווינדוס עם אופיס לתמונה, זה סיפור מאוד שונה ממה שתיארת בפתיחה.
ממליץ בחום לערוך את ההודעה הראשונה ולתאר טוב יותר ובמרוכז את מה שאתה רוצה שהמחשב הזה יעשה.
בהצלחה...
כן הכוונה שלי היא למחשב שיריץ xbmc ולא לבנות סוג של xbmc appliance...
מה גם שעד כמה שאני יודע הדפדפן ב openelec די עושה בעיות ועל torrent client לא שמעתי.
בכל מקרה שלחתם אותי ובצדק לעשות טיפה שיעורי בית עשיתי והתרשמתי ממפרטים אחרים והרכבתי את זה:
אשמח לדעה
לינק באיכות נורמאלית:
http://www.imagesup.net/?di=1214173577902
--- עריכה ----
איך הלוח הזה:
ASRock H81 Pro BTC LGA1150, Intel H81, DDR3 1600Mhz, PCI-E, VGA, HDMI
שוקל להחליף אליו... גם מקל במחיר
בנוסף נראה לי אחליף ל HDD של SEAGATE:
Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 הבנתי שיש סדרות מסויימות של WD שנשרפות אחרי כמה שנים בודדות... מוכרת הבעיה?
מה גם שעד כמה שאני יודע הדפדפן ב openelec די עושה בעיות ועל torrent client לא שמעתי.
בכל מקרה שלחתם אותי ובצדק לעשות טיפה שיעורי בית עשיתי והתרשמתי ממפרטים אחרים והרכבתי את זה:
אשמח לדעה
לינק באיכות נורמאלית:
http://www.imagesup.net/?di=1214173577902
--- עריכה ----
איך הלוח הזה:
ASRock H81 Pro BTC LGA1150, Intel H81, DDR3 1600Mhz, PCI-E, VGA, HDMI
שוקל להחליף אליו... גם מקל במחיר
בנוסף נראה לי אחליף ל HDD של SEAGATE:
Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 הבנתי שיש סדרות מסויימות של WD שנשרפות אחרי כמה שנים בודדות... מוכרת הבעיה?