שיפור קליטה של WIFI בדירה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Marty-McFly פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

מצב שלי הוא שברוב הדירה יש קליטה טובה אבל בחדר אחד המצב קטסטרופלי. מדובר בדירת רכבת ארוכה וצרה שבקצה אחד שלה יושב הנתב (netgear מאלו שמחלקים היום בבזק) בתוך ארון תקשורת שקוע בקיר ובקצה השני של הדירה אין קליטה טובה.מה אפשר לעשות בשביל לשפר את התקשורת בכלל הבית ?יש לי את הנתב הישן - dlink 615 וחשבתי אולי להשתמש בו כאקסס פוינט. האם ניתן לקופג אותו בצורה כזו שיתחבר לנק רשת באחד החדרים ושהמכשירים השונים יבחרו את הנתב עם הקליטה הטובה יותר באופן דינמי ? אם כן, כיצד עושים את זה ?האם יש אופציות נוספות לשיפור הקליטה ? לנתב של בזק אין אנטנות חיצוניות שניתן לשחק איתם / לשדרג
אני מעוניין ברשת אחת בבית שסה"כ הקליטה תשתפר בה ושהמכשירים ידעו לדלג מאנטנה לאנטנה בצורה שקופה על בסיס הקליטה הטובה יותר באזור בו הם נמצאים

Noyman588
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

היי,

1. אפשר להגביר את עוצמת השידור של הראוטר (צריך להכנס להגדרות המכשיר) או לשים אנטנה משופרת,
בכל מקרה תוציא אותו מהארון שישב בחוץ (הארון חוסם).
2. רצוי להעביר אותו שיהיה באמצע הבית ולא בסוף אז תקבל פיזור קרינה טוב יותר בבית..
3. לגבי הישן תכנס לממשק שלו פנימה ותבטל DHCP אוטו, תן לו כתובת שונה מהכתובת שהDHCP מחלק לדוגמא אם בראוטר הראשי
הכתובות הם 192.168.1.100 עד 192.168.1.200 אז תן לו כתובת 192.168.1.99.
חבר כבל מוצלב בין היציאות הרגילות של שני הראוטרים. כך יהיה כבל בניהם ואת השני תמקם במרכז הבית.
4. אפשרות אחרת היא אנטנה כיוונית שתשדר ותקלוט לאורך הבית.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

כן -
  • כבה על הנתב הישן (D-Link) את שרת ה-DHCP וקבע לו כתובת IP סטטית שנמצאת ב-Subnet של הרשת שלך, אבל מחוץ לטווח הכתובות שהראוטר הראשי שלך (Netgear) מחלק.
  • חבר את שני הנתבים בכבל רשת ביניהם (תשתמש ביציאות ה-LAN בשני הנתבים, יציאת ה-WAN ב-D-Link הישן אמורה להישאר מנותקת לגמרי).
  • קבע בראוטר הישן את הגדרות הרשת כך ששם הרשת, שיטת האבטחה והסיסמה יהיו זהים לראוטר הראשי אבל שהערוץ יהיה שונה ומרוחק לפחות ב-5 כדי למנוע הפרעות בין הראוטרים. ודא שהאפשרות Client Isolation כבויה.
זה ייצור בדיוק את המצב שאתה תיארת, רוב המכשירים יזהו לאיזה ראוטר הם יותר קרובים ויתחברו אליו אוטומטית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”