מבקש המלצות על אוזניות Over Ear לשימוש ללא מגבר

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #1 

שלום,

לקראת BF 2014 אני מכין רשימה של אוזניות פוטנציאליות לקנות. אשמח לקבל טיפים והמלצות על דגמים נוספים.

שימוש: דרך נייד או טאבלט או לאפטופ או בעתיד נגן נייד איכותי (כשיהיו ניידים עם קיבולת 256GB לפחות ותמיכה בעברית).
אבל ללא Amplifier נוסף כי אין לי סבלנות לסירבול הזה.

סוגי מוזיקה: מוזיקה קלאסית, רוק קלאסי לא כבד (Pink Floyd, Queens וכאלה), Soft והרבה זמרים וזמרות. כאמור,
לא רוק כבד, לא מטאל, לא טכנו וכו',. הקבצים שלי MP3 320kbps או FLAC (כשמדובר בזמרים\זמרות, soft אני מתפשר על MP3 320kbps ובמוזיקה יותר "עשירה" רק FLAC)
חשיבות:
1. נוחות מלאה של האוזניות, שיהיו רכות ולא ילחצו באוזניים גם אחרי שעה.
2. במוסיקה קלאסית חוויית אולם-קונצרטים וכשמדובר בזמר\ת: לשמוע את החום בצלילים. בקיצור, דגש על החוויה של המוסיקה ולא על הפירוט.

תקציב: עדיין לא מוגדר. זה תלוי בהמלצות שאקבל. אין לי מגבלה אבל אני לא רוצה לקנות משהו יקר סתם.

דגמים שנראו לי עד עכשיו:
1. JVC HA-S680. בעקבות המלצה פה בפורום. מחיר 190 ש"ח עד הבית.
2. JVC HARX700: מחיר 198 ש"ח עד הבית
3. Sennheiser HD 518: מחיר 450 ש"ח.
4. Sennheiser HD-280 PRO: מחיר 530 ש"ח
5. Sony MDR7506: מחיר 480 ש"ח. יש המון המלצות אבל הן מוגדרות כאוזניות סטודיו אז אולי הן לא מתאימות לי (יש בהן דגש על הפירוט)
6. Sennheiser Momentum הדגם Over Ear: מחיר 1,175 ש"ח.
7. Sony MDR1R: מחיר 935 ש"ח אבל יש גם מצב לדגם החדש יותר Sony MDR1A שעולה 1,450 ש"ח עד הבית.
לגבי ה Sony: אני די בטוח שהן נוחות כי יש לי Sony MDR-10RBT שהן BT ואני משתמש בהן המון להליכה בחוץ והן מאוד נוחות (וגם יפות). הבעיה שב BT הפשרה באיכות מוסיקה גדולה מדי ואני חייב לפעמים גם לשמוע מוסיקה כמו שצריך.

תודה למשיבים
eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #2 

לקלאסית, ולזמרים וזמרות, אתה חייב אוזניה ברורה (עם טרבל מפורט) ולא מעורפלת (לא laid back).
בטח ובטח שלא חמה. ובוודאי שלא כזאת שתדר אחד שלה מוגבר ברמה שבה הוא משתלט על התדרים האחרים.
אתה רוצה גם משהו נציל, שמגיע כמעט לשיאו בלי צורך בהגברה חיצונית

הייתי מתלבט בין הדגמים הבאים (סידרתי אותם לפי רמה משוערת):

* אוזניות פתוחות
- Shure 1440
- Sennheriser HD598
- Samson SR850

* אוזניות סגורות
- Audio Technica A1000X
- Shure 940
- Focal Spirit Pro
- Sony MDR 7506 (...לקלאסית, כן)

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #3 

שים לב יש עכשיו בMASSDROP n מבצע לSONY 7510
https://www.massdrop.com/buy/sony-mdr7510-headphones

הן אמורות להיות גרסה מוזיקלית ורגישה יותר ל7506

*בנוגע לפוקאל- ביקורות ברשת טוענות שהן לא נוחות לשימוש ממושך.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

eyal1983 כתב:לקלאסית, ולזמרים וזמרות, אתה חייב אוזניה ברורה (עם טרבל מפורט) ולא מעורפלת (לא laid back).
...
לא נכון, זו רק העדפה שלך, גם שלי במקרה זה, אבל לא יותר מזה.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

idonoach כתב:שים לב יש עכשיו בMASSDROP n מבצע לSONY 7510
https://www.massdrop.com/buy/sony-mdr7510-headphones

הן אמורות להיות גרסה מוזיקלית ורגישה יותר ל7506

*בנוגע לפוקאל- ביקורות ברשת טוענות שהן לא נוחות לשימוש ממושך.
...
נראית בחירה מצויינת! בשבילי, שמתי אותן בראש הרשימה.
בינתיים המחיר ב MASSDROP כמו באמאזון: 110$. אולי היתרון של MASSDROP שהם שולחים ישירות לישראל ולא ייתווסף מע"מ.
תודה

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

eyal1983 כתב:לקלאסית, ולזמרים וזמרות, אתה חייב אוזניה ברורה (עם טרבל מפורט) ולא מעורפלת (לא laid back).
בטח ובטח שלא חמה. ובוודאי שלא כזאת שתדר אחד שלה מוגבר ברמה שבה הוא משתלט על התדרים האחרים.
אתה רוצה גם משהו נציל, שמגיע כמעט לשיאו בלי צורך בהגברה חיצונית

הייתי מתלבט בין הדגמים הבאים (סידרתי אותם לפי רמה משוערת):

* אוזניות פתוחות
- Shure 1440
- Sennheriser HD598
- Samson SR850

* אוזניות סגורות
- Audio Technica A1000X
- Shure 940
- Focal Spirit Pro
- Sony MDR 7506 (...לקלאסית, כן)
...
תודה על הרשימה.
אני עוד אקרא בהמשך על כל אחד מהדגמים. ממה שהספקתי לראות ה Samson SR850 ממש לא יקרה (ב eBay בערך 180 ש"ח כולל הכל) ויש עליה חוות דעת מצויינות אבל לא ברור אם היא טובה עם ניידים.
לגבי ה Sennheriser HD598: בהתחלה הן היו ברשימה שלי (הן גם יפות לדעתי) אבל קראתי מספר חוות דעת שהן צריכות הגברה אז הורדתי.

·

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Ilyan כתב:
...
...
לא נכון, זו רק העדפה שלך, גם שלי במקרה זה, אבל לא יותר מזה.
...
לא יודע איך להגדיר את זה.
לפני שבוע מישהו השמיע לידי ברמקולים גדולים דיסק ישן של חווה אלברשטיין (מאלה שיצאו באריזה של 16 דיסקים).
מלבד הפרטים והצלילות הרמקולים גם העבירו את הקול של הזמרת עם המון חום של קול אנושי שבחיים לא שמעתי באוזניות.
אם יש אוזניות שיכולות לתת חוויה כזו .......

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בטח שיש אבל זה תלוי מאוד בתקציב.

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #9 

ניראה לי באמת עדיף לך לקנות את ה
Samson SR850
אוזניה כמעט שטוחה. עם גבוהים לא סולחניים בכלל. מעולה להרבה סוגים.
210שח אחרי משלוח. אין מסים על זה.
ואם תרצה לשפר לה את הנוחות, תוכל לקנות לה פאדים וולור ב 50שח אחרי משלוח.

אני בעד שתנסה אותה.. אתה תלמד דרכה המון על עצמך

גם אם תחליט בעתיד למכור - 0 איבוד ערך במונחים של חובב סאונד

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

eyal1983 כתב:ניראה לי באמת עדיף לך לקנות את ה
Samson SR850
אוזניה כמעט שטוחה. עם גבוהים לא סולחניים בכלל. מעולה להרבה סוגים.
210שח אחרי משלוח. אין מסים על זה.
ואם תרצה לשפר לה את הנוחות, תוכל לקנות לה פאדים וולור ב 50שח אחרי משלוח.

אני בעד שתנסה אותה.. אתה תלמד דרכה המון על עצמך

גם אם תחליט בעתיד למכור - 0 איבוד ערך במונחים של חובב סאונד
...
שכנעת אותי.
בקישור הזה הן עולות 180 ש"ח כולל משלוח:
http://www.ebay.com/itm/New-SAMSON-SR85 ... 3a9b0efaea
למוכר יש משוב 99.6% אבל הוא מסין שזה תמיד מחשיד לגבי מקוריות.

לגבי ה SONY 7510: אני אחכה למבצע בינתיים.

תודה רבה לכולם על העזרה
orel1994
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 100
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #11 

תבדוק על AKG K550/1- מעולות למוזיקה קלאסית, במה ענקית והפרדה מעולה לאוזניות סגורות.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

orel1994 כתב:תבדוק על AKG K550/1- מעולות למוזיקה קלאסית, במה ענקית והפרדה מעולה לאוזניות סגורות.
...
במחיר הזה נראה לי שה Sony MDR-1R עדיפות.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

LOL... כן אם אתה רוצה קודם כל אוזניות שיעבירו את הקול של הזמרת עם המון חום של קול אנושי שבחיים לא שמעת באוזניות, כאמור, אז כן ה1R כנראה יהיו עדיפות. לכל דבר אחר בערך, לא הייתי נוגע בהן, תחום המידריינג' שלהן מאוד לא מדוייק. זה מנסיון אישי. לא מובן לי על מה אתה מבסס את הדיעה שלך לגבי הK550, עפ"י כל מה שקראתי מדובר על אוזניות ורסטיליות ביותר- הרבה יותר מה1R.

ד"א, יש בארץ מחיר מצויין על הK545=הגירסה היותר ניידת של K550.

ד"א2 החברת מדבקה הזו samson, לא ברור לי למה השתכנעת כ"כ מהר לרכוש את המוצר שלה אשר עוצב "בהשראת" הK240 לדורותיה, שהן באמת אוזניות כניסה מעולות, אבל מצריכות הגברה מסויימת. בקיצור אם אתה מחפש חוויה מוזיקלית אז קודם כל שים את הכסף שלך בחברות אודיו לגיטימיות שטורחות להשקיע קצת במו"פ ולא באיזה POS סיני מזדמן.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

Ilyan כתב:LOL... כן אם אתה רוצה קודם כל אוזניות שיעבירו את הקול של הזמרת עם המון חום של קול אנושי שבחיים לא שמעת באוזניות, כאמור, אז כן ה1R כנראה יהיו עדיפות. לכל דבר אחר בערך, לא הייתי נוגע בהן, תחום המידריינג' שלהן מאוד לא מדוייק. זה מנסיון אישי. לא מובן לי על מה אתה מבסס את הדיעה שלך לגבי הK550, עפ"י כל מה שקראתי מדובר על אוזניות ורסטיליות ביותר- הרבה יותר מה1R.

ד"א, יש בארץ מחיר מצויין על הK545=הגירסה היותר ניידת של K550.

ד"א2 החברת מדבקה הזו samson, לא ברור לי למה השתכנעת כ"כ מהר לרכוש את המוצר שלה אשר עוצב "בהשראת" הK240 לדורותיה, שהן באמת אוזניות כניסה מעולות, אבל מצריכות הגברה מסויימת. בקיצור אם אתה מחפש חוויה מוזיקלית אז קודם כל שים את הכסף שלך בחברות אודיו לגיטימיות שטורחות להשקיע קצת במו"פ ולא באיזה POS סיני מזדמן.
...
אתה כותב דברי טעם אבל הם הפוכים מעצות שכתבו לפני שגם הם נשמעים הגיוניים וכן....קל מאוד לשכנע אותי בכל כיוון.
כי כל עוד לא ניסיתי את כל האוזניות האלה אני לא לגבש דעה (בשביל זה ביקשתי עצות :))
אני אקח כמה ימים לחשוב.
ייתכן שכדאי להתחיל עם החברת "מדבקה" ולעבור ל Sony כשיהיה דיל מוצלח.
מה דעתך על ההמלצה ל SONY 7510 ? עולות חצי מה 1R ושליש מה 1RA
eladi7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #15 

ההתחלה שלי עם אוזניות התחילה בדיל אקסטרים,ראיתי אוזניות עם ההמלצות הרבות ביותר שנראו לי טוב וקניתי בגרוש וחצי
הופתעתי לגלות עד כמה הם טובות (והיום אחי נהנה מהם וחבר שלו התקשר ולא היה מסוגל להאמין מה המחיר האמיתי שלהם)
ומשם המשכתי לM50 ומשם לבייר 880 והיום הWS99 המעולות
אין כאן "מדבקה" תוציא את הביטוי הזה,הרכיבים גם לאוזניות טובות הם זולים והעיקר הוא בתכנון,ברגע שיש מהנדסי סאונד מוכשרים ורצון יכולות לצאת תוצאות טובות בכל קנה מידה,ההמלצות ששמעתי כדוגמא טובה שאני חושב לרכוש בשביל הכיף זה SUPERLUX EVO שזכו לביקורות מצויינות וישנם עוד כמה שנותנות יחס תמורה\מחיר חסר תקדים כמו שעשו הM50 בזמנו,ולמעשה אם הייתי מחפש ומנוסה מספיק בזמנו יכול להיות שהייתי הולך על הEVO לפני הM50 ומקבל יותר במחיר מצחיק

קח דוגמא
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

אלביס18
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

יש אוזניות מיצרן סיני,לא יצרן מדבקה ולא יצרן חיקוי
יותר נכון מותג סיני בשם bluedio
רכשתי אוזניות בלוטות ב-120
אוזניות מעולות במחיר מצחיק
מעל 50 שעות האזנה עם בלוטות ועדיין לא הטענתי אותן......
שווה לנסות

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

elad7 אתה טועה, אין פה שום תכנון כמעט ולא יותר מדי כשרון. ואני צריך להבהיר שהשימוש שעשיתי במונח "מדבקה" לא היה בהקשר הרגיל של שימוש בשם/לוגו של חברה אלא בהקשר של ניצול של תכנון/עיצוב קיים, של הפריים של הK240 במקרה של הsamson 850 האלה, כדי לחתוך כמה שניתן בעלויות מו"פ וכך להוזיל עוד יותר את המחיר. ותוך כדי כך משיכה של קהל צרכנים שהעדיפות הראשונה שלהם זה תמורה מירבית לכסף ושרואים כביכול העתק של דגם וותיק ומוערך רק בשם שונה ובמחיר מצחיק.
בדור השני רואים שsuperlux באמת כבר השקיעו בתכנון ופיתוח של מוצר יותר מקורי, אחרי שכנראה הרוויחו מספיק מדגמי ה"מדבקה" של הדור הקודם. אני לא יכו להעיד על איכות הסאונד אישית, להבנתי מדובר באמת על תמורה טובה למחיר, ובכל זאת אני בעיניי זה לא מצדיק קנייה מאחר שבכל זאת מדובר על חיקוי סיני "מסורתי" של הדבר האמיתי.

gilg7, לא שמעתי את 7510. בinnerfidelity.com אתה יכול למצוא ביקורת מקיפה על mdr-zx700, אמורות להיות זהות אליהן, פשוט מותאמות יותר לשימוש נייד (כבל ישר וקצר יותר בת'כלס).

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

Ilyan כתב: בדור השני רואים שsuperlux באמת כבר השקיעו בתכנון ופיתוח של מוצר יותר מקורי, אחרי שכנראה הרוויחו מספיק מדגמי ה"מדבקה" של הדור הקודם. אני לא יכו להעיד על איכות הסאונד אישית, להבנתי מדובר באמת על תמורה טובה למחיר, ובכל זאת אני בעיניי זה לא מצדיק קנייה מאחר שבכל זאת מדובר על חיקוי סיני "מסורתי" של הדבר האמיתי.

gilg7, לא שמעתי את 7510. בinnerfidelity.com אתה יכול למצוא ביקורת מקיפה על mdr-zx700, אמורות להיות זהות אליהן, פשוט מותאמות יותר לשימוש נייד (כבל ישר וקצר יותר בת'כלס).
...
מזל שלא משעמם אותי לקרוא חוות דעת ארוכות על כל הדגמים האלה שעכשיו הוספתי אליהם גם את ה mdr-zx700.
אבל אני מקווה עוד שנה-שנתיים שיהיה לי בסיס להשוואה משלי בבית.
למה התכוונת בדור השני של שsuperlux ?

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

eladi7 כתב:ההתחלה שלי עם אוזניות התחילה בדיל אקסטרים,ראיתי אוזניות עם ההמלצות הרבות ביותר שנראו לי טוב וקניתי בגרוש וחצי
הופתעתי לגלות עד כמה הם טובות (והיום אחי נהנה מהם וחבר שלו התקשר ולא היה מסוגל להאמין מה המחיר האמיתי שלהם)
ומשם המשכתי לM50 ומשם לבייר 880 והיום הWS99 המעולות
אין כאן "מדבקה" תוציא את הביטוי הזה,הרכיבים גם לאוזניות טובות הם זולים והעיקר הוא בתכנון,ברגע שיש מהנדסי סאונד מוכשרים ורצון יכולות לצאת תוצאות טובות בכל קנה מידה,ההמלצות ששמעתי כדוגמא טובה שאני חושב לרכוש בשביל הכיף זה SUPERLUX EVO שזכו לביקורות מצויינות וישנם עוד כמה שנותנות יחס תמורה\מחיר חסר תקדים כמו שעשו הM50 בזמנו,ולמעשה אם הייתי מחפש ומנוסה מספיק בזמנו יכול להיות שהייתי הולך על הEVO לפני הM50 ומקבל יותר במחיר מצחיק

קח דוגמא
...
ה Superlux HD681 ממש זולות ב AliExpress.
יש להם 3 דגמים: HD681F , HD681 ו HD681B .
לא הבנתי למה שמישהו יקנה את ה F כשהוא מתואר כבעל צליל שטוח לעומת ה B שמתואר עם צליל עשיר יותר.

eladi7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #20 

אגב ממה שהבנתי הSOUNDMAGIC HP200 וגם שאר הדגמים ברמה גבוהה מאוד ללא פשרות באיכות ובמחיר המשתלם ביותר כיום
למעשה באחת הביקורות הם עברו את הHD650
מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”