היום עלתה כתבה חדשה באתר גלובס העוסק ברכישת מוצרים מאתרי אינטרנט בחו״ל. במהלך הקריאה ראיתי שרשמו שהחישוב פטור ממיסים חל רק על עלות המוצר ללא עלות המשלוח במידה והמחירים מצויינים בחבילה בנפרד, לכן מוצר שעול למשל 74 דולר ו- 20 דולר משלוח, כלומר סכום כולל של 94 דולר, יהנה מפטור מלא ממיסים. עד היום חשבתי שמדובר בחישוב שכולל עלות משלוח האם זה נכון?
קטע מתוך הכתבה:
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000987511
הערה: אגב בחישוב באתר ״קנה לי״ רשום להכניס את המחיר הכולל עלות משלוח..״כדאי לזכור שהמשלוח לא נכלל בתחשיב: החישוב לפטור ממסים מתייחס למחיר הטובין (כלומר המוצר או הפריט) ללא משלוח, לשם כך חשוב שבחשבונית יפורט בנפרד מחיר המשלוח ממחיר המוצר.
למשל, אם הזמנתם פריט ב-70 דולר, ודמי המשלוח הם 20 דולר (כפי שגם מפורט על החשבונית), וסך העסקה הוא 90 דולר - עדיין החבילה תהיה פטורה ממסים.
מומלץ להיעזר באתר "קנה לי" (kneli.co.il) כדי להבין את העלות הסופית.״...


