חיפוש אחר סנטר וסראונד - KLIPSCH RC-62?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #1 

טוב, אז אחרי שנעזרתי בלא מעט חברי פורום בהתלבטות שלי האם לרכוש את הקליפש כסנטר ואת ה-RS52 כסראונד, הייתי רוצה לשמוע דעות נוספות בעד/נגד.
בגדול, אני לפני סגירה של הקולנוע הביתי אחרי הקנייה האחרונה של מקרן ומסך (אחרי שהכל יושלם אעלה פוסט מסודר :wink:). חסרים סראונד וסנטר.
הקדמיים שלי הם OPERA QUINTA ויש לי אפשרות לקנות את הסנטר שלהם. הוא די קטן יחסית לקדמיים, 5 ורבע אינטש, ואני לא בטוח שהוא יעביר את הדיאלוגים בצורה מרשימה מספיק.
הסנטר של קליפש זכה כאן לשבחים מכל אחד שהחזיק אותו וגם כל הפוסטים שקראתי עליו היו חיוביים, רק הדאגה שלי היא שהוא לא ישתלב עם הקדמיים מאחר ובעבר הכנסתי סנטר מחברה אחרת והוא גרע מאוד מהסאונד, אז אני כבר שנים רבות ללא סנטר ולא מרגיש בחוסר כלשהוא. לעומת זאת, אני קורא הרבה שסנטר מחדד את הדיאלוגים והוא די הכרחי אז חשבתי שאם כבר אני קונה סראונד אני אסגור את הקנייה גם עם סנטר.
ההתלבטות הקודמת לגבי הסראונד הייתה בין רמקולים בצבע לבן (כן, כן) שהם יותר אסתטיים לסלון, אבל אחרי שחרשתי את הרשת הבנתי שהאופציות לא משהו. הייתי רוצה שהחברה של הסראונד ושל האחוריים תהיה זהה כדי שלא יהיה סלט שלם בסאונד.
לצערי אין לי אפשרות לשמוע את ה-RC-62 עם המערכת שלי לפני רכישה כדי להחליט האם הוא מתאים לי או לא.
הייתי שמח לשמוע את דעתכם בעניין...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

אני מאוד בעד שמירה על אחידות בשלישייה הקדמית. אם אתה חושב שהסנטר של אופרה לא יעמוד בעוצמה של הקדמיים - אז בדיוק בשביל זה המציאו את הכיול (ידני ואוטומטי)! :wink:
מעבר לזה, חשוב לזכור שגודל האלמנטים הוא רק פרמטר אחד במשוואה, ובמקרה של האופרה, הקווינטה בעלי עכבה נומינלית של 4 אוהם (ומינימלית של 3.2 אוהם) בעוד שהסנטר בעל עכבה נומינלית של 8 אוהם (ומינימלית של 6 אוהם) - הבדל משמעותי ביכולת של המגבר שלך לדחוף בקלות רבה יותר את הסנטר מאשר את הקדמיים... (i)

תאימות טונאלית של הסראונדים הרבה פחות קריטית בהנחה שמדובר בק"ב ולא במוזיקה רב-ערוצית. לגבי רמקולים לבנים, יש את ה-RX-FX של מוניטור אודיו שיכולים להתאים מאוד לשימושים שלך (ועולים בערך אותו דבר כמו ה-RS-52). (Y)

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה אור! יש עוד דעות בעניין? חשבתי להקציב מקסימום 3,000 ש"ח לסראונד. המוניטור עולים יותר וממה שאני מבין הם פחות טובים מהקליפש...חשוב לי בסראונד שיהיו דומיננטיים..
אני לא רואה יותר מדי המלצות ברשת על רמקולי סראונד ולא ברור למה, הם חלק בלתי נפרד מהקולנוע הביתי, אז למה שלא יהיו ברמה של כל המערכת?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

avilior כתב:אני לא רואה יותר מדי המלצות ברשת על רמקולי סראונד ולא ברור למה, הם חלק בלתי נפרד מהקולנוע הביתי, אז למה שלא יהיו ברמה של כל המערכת?
...
כי בהגדרה, הסוראוד עובדים הרבה פחות קשה, באסים ודיאלוגים לא מגיעים אליהם, לפחות בטח לא ברמה שהם מגיעים לרמקולים הקדמיים.
הם נועדו להשלמת אווירה, ולכן לא משקיעים בהם את אותו תקציב כמו בקדמיים.
מערכות הכיול עושות עבודה די טובה בהתאמת הגוון של הסוראונד לקדמיים.
כמובן, שמי שתקציב הוא לא בעיה עבורו, יכול להעמיד 5 רצפתיים זהים.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

להבנתי קיים משקל לתכונה נוספת שיש להביא בחשבון בעת בחירה בין הסנטרים המדוברים, כולל מבחני האזנה נדרשים- עד כמה נוצר יתרון מכך שהטוויטר האמצעי, אינו בא "לבד", אלא שהוא נכלל במרכז וופר שלישי (קואקסלי?) , או כגון מעל וופר שלישי (המידריינג?), כלומר- עד כמה ישנו יתרון באותם רמקולי סנטר שבאים בתצורה של 3way ולא 2way. ההרגשה שלי היא שרמקולים סנטר מתקדמים יותר וחדישים יותר (ויקרים יותר) נוטים ל 3way. לדוגמא, רמקול הסנטר החדש של b&w בסדרה 600- htm61-s2, מגיע להבנתי בתצורת 3way עם טוויטר מעל הוופר האמצעי. בדגם הקודם בסדרה, htm 61, הסנטר נראה לי ללא וופר מרכזי. בסדרה היקרה יותר cm, נראה לי שה3w קיים עוד קודם לכן.
בסנטרים המדוברים של האופרה וכן של הקליפש, אני מבין שמדובר ב 2way. השאלה היא כמה מדובר בתכונה בעלת משקל בקבלת ההחלטה...

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לא יודע לגבי 2WAY או 3WAY, החשש שלי הוא שלסנטר של אופרה לא תהיה התאמה עם הקדמיים בגלל גודלו. יש בו שני אלמנטים של 5'' ואילו לקדמיים יש שלושה של 6.5''. היום שמעתי אותו שמיעה חטופה של 5 דק' עם הקדמיים ונראה שהוא רזה מאוד בסאונד ביחס לקדמיים. המערכת לא הייתה מכויילת וכנראה היה אפשר להגיע לתוצאה טובה יותר. השאלה היא מה עדיף?
רמקול מסידרה אחרת עם וופרים מתאימים לקדמיים או שמירה על אחידות הסאונד?

lunlun
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

http://www.hometheater.co.il/vp2173063#2173063

שליחה #7 

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #8 

avilior

הסנטר של קליפצ' RC-62MKII מדהים .(Y) ושוב מדהים (Y)
לגבי הסוראונדים של קליפצ' RS-52MKII הכי טובים שיש גם מעבר לעלות תועלת . (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”