התייאשתי מ-VST סינגל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #1 

מתנצל מראש על האריכות אבל מסקרן אותי לדעת כיצד אתם נוהגים בסיטואציה הזאת ולכן אסקור את ההשתלשלות.

כבר תקופה ארוכה שאני משתמש בסלסילת הסינגל של VST. לא הצלחתי אף פעם להוציא עוגיה יבשה אבל ויתרתי כי אמרתי העיקר התוצאה בכוס. אלא שמעבר לעוגיה הרטובה/מתפרקת לא הצלחתי לקבל אף פעם חזרתיות וגם שוטים טובים היו עניין של מזל. כמובן שרכשתי את הטבעת ואת הטמפר 40.3 אך דבר לא הועיל. הגעתי למסקנא, ואשמח אם יש פה מישהו שיכול להוכיח לי שאני טועה, שהסלסלה הזו לא עובדת טוב עם BZ10, שהיא באופן כללי לא מכונה סלחנית.
מאידך, הדאבל היה מדי גדול בשבילי. וכך, כמעט שנה אחרי החלטתי לחזור ולנסות את סלסלת הסינגל המקורית של המכונה.

אני משתמש במטחנה של CEADO, ורק כדי לסבר את האוזן, בסינגל VST דרגת הטחינה עמדה על 2 או 2.5, בסלסילת הסינגל המקורית של BEZZERA נאלצתי לקפוץ ה-מ-ו-ן עד לדרגה 6.

העניין הוא שאני אוהב מאוד את סלסילת ה-18 ג' של VST שבשונה מחברתה (7 גרם) מוציאה שוטים מדהימים ומשמשת אותי כשאני מכין עבור 2 אנשים, שאצלה דרגת הטחינה היתה זהה לסינגל 7 גרם וכעת נוצר מצב של טיילת מטורפת כולל זריקת מנות של המעברים בין טחינה בדרגה 6 לסינגל לטחינה בדרגה 2.5 לכפולה.

אשמח ללמוד מהפרקטיקה שלכם.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #2 

הפרקטיקה שלי - משתמש בסלסילה הכפולה בלבד ושותה כפול... גם המינון של האשה הוא כפול...
כשיש אורח/שותף/שותפה לקפה או כשרוצים לטעום תערובות שונות מפצלים את הכפול לשני סינגלים.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #3 

דרגות הטחינה אינן מעידות דבר, כי אתה יכול לשנות את המיקום של הטבעת גם בCeado.
אני מחכה בימים הקרובים לקבל את הטמפר של 7g לVST. אידע איך ההשתלשלות.
בקשר לסלסלה המקורית של בזארה: אני מכין כיום סינגלים איתה ומקבל חזרתיות טובה מאוד עם כ9 גרם קפה. אמנם אינני מקבל עוגיה יבשה, אך גם לא בוצית מדי.
הסלסלה 18 VST באמת מדהימה, אבל גם עבורי היא גדולה מדי והעדפתי לעבור ל2 כוסות ביום של סינגל מאשר כוס אחת של דאבל (מה שהיתי עושה בשנה האחרונה).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 614
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #4 

אני משתמש ב-VST 18 גרם, וב- LM 7 גרם. ואני באותה רמת טחינה מקבל זנב עכבר בשניהם.

הסינגל יוצא פחות טוב מהדאבל אבל סה"כ מאוד טוב. עניין העוגיה פחות מעסיק אותי.

לשנות דרגת טחינה בין לבין נשמע כמו פתרון רע מאוד, עדיף כבר לזרוק חצי שוט כל פעם ולהשתמש בדאבל.

הטיפ שלי - לשקע ב-LM אפשר להכניס 8 -9 גרם, אם יש לך את הקונוס אז זה מאוד פשוט, תן דחיסה קלה ותדווח (-:

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #5 

אני גם משתמש בסלסלת LM. אותה דרגת טחינה ואותו טמפר רגיל. 10.5 גרם ובאמצע אחרי דחיסה קלה יש שקע קטן - עוד כחצי גרם מוסיף על השקע ודוחס היטב. יוצא אפילו טוב יותר מאשר הדאבל!

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

חבל שהתייאשת :(

אני משתמש ב-VST7 באותה טחינה כמו לכפולה, מכיוון ואני משתמש גם בכפולה וגם בבודדת אני לא מוכן
לשחק על בסיס קבוע במטחנה גם אם זה משפר משהו. הניסיון שלי מראה שלא ממש...
השוט מהבודדת שונה מעט מהכפול אך הוא טוב, צמיגי ואחיד.
העוגיה יוצאת יותר נוזלית מאשר בכפולה אך היא שלמה ולאחר הטיית הPF וסילוק המים היא יוצאת לגמרי שלמה.
הנסיון שלי מראה שלדחיסה בסינגל יש חשיבות רבה והיא המפתח להצלחה.
גם אני עושה שימוש במשפך ובטמפר קטן בקוטר וממלא רק את השקע הפנימי.

המשך לנסות ובאמת מה שאמור לקבוע היא התוצאה בכוס ולא ממש העוגיה, העוגיה ליד המשקה הרבה יותר חשובה :lol:

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #7 

coffeeavi כתב:חבל שהתייאשת :(

אני משתמש ב-VST7 באותה טחינה כמו לכפולה, מכיוון ואני משתמש גם בכפולה וגם בבודדת אני לא מוכן
לשחק על בסיס קבוע במטחנה גם אם זה משפר משהו. הניסיון שלי מראה שלא ממש...
השוט מהבודדת שונה מעט מהכפול אך הוא טוב, צמיגי ואחיד.
העוגיה יוצאת יותר נוזלית מאשר בכפולה אך היא שלמה ולאחר הטיית הPF וסילוק המים היא יוצאת לגמרי שלמה.
הנסיון שלי מראה שלדחיסה בסינגל יש חשיבות רבה והיא המפתח להצלחה.
גם אני עושה שימוש במשפך ובטמפר קטן בקוטר וממלא רק את השקע הפנימי.

המשך לנסות ובאמת מה שאמור לקבוע היא התוצאה בכוס ולא ממש העוגיה, העוגיה ליד המשקה הרבה יותר חשובה :lol:
...
·(Y)
גם אני עושה ממש ככה ואם הקפה טרי וטוב והדחיסה ישרה ( בסינגל זה יותר קריטי) אז נשארים טיפה מים מעל העוגיה שאותם אני מוריד למגש העודפים ואז מכה קטנה בנוק בוקס והעוגייה יוצאת שלמה לחלוטין.

nati5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #8 

משתמש בסינגל של LM קבוע לאספרסו(8.5 גר' בשקע) ,וב VST עבור שני קאפוצ'ינו (16 גר') .
אני מעדיף את האספרסו של הסינגל על הכפול של VST.
לא משנה את דרגת הטחינה.

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

נתי, התמונה של עוגיית הסינגל יפה מאוד. בעבר גם כפיר העלה משהו דומה. אני לא טועןשאי אפשר, אלא שהמכונה שלי מתקשה להגיע לתוצאה כזו. ושוב, ויתרתי גם על העוגיה השלמה, יותר מפריע לי היעדר החזרתיות. כל שוט בטעם שונה...

nati5
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #10 

ניסת לעבוד עם משקל מדויק כידי לשמור על החזרתיות?

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

בעבר כן. זה הפך את העסק לטקס אבל כיום יש לי טיימר במטחנה אז פלוס מינוס הכמות זהה.

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #12 

אולי זה באמת בגלל אופן החליטה של הראש בבזרה- אם אני זוכר נכון bz10 מגיעה עם ראש שלהם ולא e61.

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

נכון.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #14 

אומנם עם Unica שהיא ראש E61 אבל עם הסלסלה המקורית של הסינגל אני מוציא שוטים יפים מאד שלא נופלים מה VST 18g שהשתמשתי בה לפני.
באופן מפתיע המעבר ביניהם לא מצריך שינוי בטחינה אצלי, אולי שינוי קל מאד בכמות שאותו ניתן לשנות עם הכרטיס של גלעד.
כשביקרתי אצל גלעד הוא שיכנע אותי לנסות ובהתחלה התנגדתי כי הייתי תחת ההנחה ש"סינגל תמיד יצא פחות טוב מדאבל" ועוד עם סלסה מקורית מול VST אז אין מה לדבר.
בפועל כמו שגלעד תמיד אומר, אין באמת חוקים והנסיון הוא מה שחשוב.

חוץ מהחלק הפריפריאלי שקצת מפורר, העוגייה יוצאת די שלמה, אבל זה לא באמת מעניין.
מה שמעניין הוא שהחזרתיות גבוהה מאד והטעם נהדר.
אני מודה שהכרטיס של גלעד עזר לא מעט בנושא החזרתיות ובכלל, נותן לך עוד צורת מדידה מבוקרת בתהליך ההכנה מבלי להפוך את העניין לאופרציה.

אני שוקל כבר כמה זמן לנסות VST 14g או את הסינגל של IMS, או את שניהם ולהחליט מי יותר טוב בשבילי, אבל לא באמת חסר לי משהו כרגע.

שאלת תם, ניסית את הסלסלה המקורית ?

Mimi111 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

בודאי שניסיתי במקורית. עליה כתבתי שהטחינה עבורה צריכה להיות גסה בכמה רמות וא כן נעזרתי בכרטיס של גלעד עבורה. העניין כפי שצינתי שבינה לבין ה-18 VST יש פער בעובי הטחינה (בין הסינגל 7 גרם VST ל-18 גרם VST לא היה אצלי שום פער כשהשתמשתי בכרטיס).

מה שהייתי שמח זה לשמוע זה אם מישהו מהחברים פה משתמש בסינגל VST עם מכונה שאיננה E61 ומוציא שוטים יפים בחזרתיות. ואם העוגיה יוצאת גם יבשה זה יהיה בונוס נחמד.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”